![]() |
2013.06.17. 21:25
dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Van 1kis problemam.Negy hete'kb'szenvedek az1eves akkumlatorral.Ugyan is 4nap utan vagy lemerul v leszivja valami.Elvileg a szerelo kimerte h az auto allo helyzetben annyit elektromosagot fogyaszt amenyit kell.Elvileg az akkumlator is jo.Szombaton hoztam el az autot1masik akksival a mai nap mar nem indult.....vissza a szerelohoz.Valakinek tapasztalat?
2013.06.17. 21:34
dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Van 1kis problemam.Negy hete'kb'szenvedek az1eves akkumlatorral.Ugyan is 4nap utan vagy lemerul v leszivja valami.Elvileg a szerelo kimerte h az auto allo helyzetben annyit elektromosagot fogyaszt amenyit kell.Elvileg az akkumlator is jo.Szombaton hoztam el az autot1masik akksival a mai nap mar nem indult.....vissza a szerelohoz.Valakinek tapasztalat?
morv írta:dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Van 1kis problemam.Negy hete'kb'szenvedek az1eves akkumlatorral.Ugyan is 4nap utan vagy lemerul v leszivja valami.Elvileg a szerelo kimerte h az auto allo helyzetben annyit elektromosagot fogyaszt amenyit kell.Elvileg az akkumlator is jo.Szombaton hoztam el az autot1masik akksival a mai nap mar nem indult.....vissza a szerelohoz.Valakinek tapasztalat?
A futesventilatorod nem viselkedik furcsan?
morv írta:dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Van 1kis problemam.Negy hete'kb'szenvedek az1eves akkumlatorral.Ugyan is 4nap utan vagy lemerul v leszivja valami.Elvileg a szerelo kimerte h az auto allo helyzetben annyit elektromosagot fogyaszt amenyit kell.Elvileg az akkumlator is jo.Szombaton hoztam el az autot1masik akksival a mai nap mar nem indult.....vissza a szerelohoz.Valakinek tapasztalat?
2013.06.17. 21:40
2013.06.17. 21:51
kzolee írta:dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Van 1kis problemam.Negy hete'kb'szenvedek az1eves akkumlatorral.Ugyan is 4nap utan vagy lemerul v leszivja valami.Elvileg a szerelo kimerte h az auto allo helyzetben annyit elektromosagot fogyaszt amenyit kell.Elvileg az akkumlator is jo.Szombaton hoztam el az autot1masik akksival a mai nap mar nem indult.....vissza a szerelohoz.Valakinek tapasztalat?
Nem lehet, hogy a generátor nem tölt megfelelően? Azt is mérte?
2013.06.18. 17:07
kzolee írta:dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Van 1kis problemam.Negy hete'kb'szenvedek az1eves akkumlatorral.Ugyan is 4nap utan vagy lemerul v leszivja valami.Elvileg a szerelo kimerte h az auto allo helyzetben annyit elektromosagot fogyaszt amenyit kell.Elvileg az akkumlator is jo.Szombaton hoztam el az autot1masik akksival a mai nap mar nem indult.....vissza a szerelohoz.Valakinek tapasztalat?
Nem lehet, hogy a generátor nem tölt megfelelően? Azt is mérte?
2013.08.12. 14:38
2013.08.12. 20:17
cseptomi1211 írta:Sziasztok
A napokban vásároltam egy E39-es 525i-t. A problémám az, hogy indításnál néha nem indul el az autó. Kattanásokat lehet hallani (indítózás közben). Gyújtás le, majd pár másodperc után újra vissza, és láss csodát, elindul. De vannak esetek amikor 10 indítózásból egyszer sem indul el az autó. De olyan is előfordult, hogy az első kulcselfordításnál 2 kattanás után elindul az autó. Akksit töltöttem egy éjszakán át, de utána is előjött a hiba. Az akksi 1,5 éves Jász Plasztik márkájú. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a hibát. Valamiért nem az akksira gyanakszom, de ti vagytok az okosabbak. Az autóban gyári riasztó van (PIN- kódos), de az előző tulaj elmondása szerint ez a része a riasztónak ki van iktatva. Állítólag a kód beütésével újra aktív lesz ez a rész is.
Előfordulhat, hogy ez zavar be néha az autónak és tilt le a rendszer?
Előre is köszönöm a segítséget.
cseptomi1211
2013.08.12. 23:04
2013.08.13. 14:05
2013.08.13. 17:07
cseptomi1211 írta:Sziasztok.
Kipróbáltam a riasztót. Ha be is vagyok riasztva a kocsiban. Akkor is simán el tudom indítani a kocsit. Természetesen ahogy a gyújtáshoz ér a kulcs rögtön megszólal. De nem volt kattanás a motortér felől ahogy az előfordult eddig párszor. Viszont lefényképeztem a kocsi riasztóját. Legalábbis ezt a PIN kódos felületet, csak hogy egy riasztóra gondoljunk. Riasztó
A szervizkönyve közt találtam egy használati leírást a riasztóról. Celtrak típusú, legalábbis én így vettem ki a szövegből. A leírás alapján úgy működik, hogy minden indítás után 30másodperc van arra hogy beüssük a PIN kódot különben az autó leáll és szirénázni kezd.
Az előző tulajt eddig még nem sikerült elérnem, hogy megkérdezzem, mégis hogy ütötték ki a riasztót és kivel.
Az akksival kapcsolatban viszont csináltam egy terheléses vizsgálatot és aszerint a akku kissé gyenge. A terhelő eszközt az akksira helyezve leesik a feszültség 8,6V-ra. Ha jól olvastam utána, akkor ennek 9,6 alá nem nagyon szabadna esnie.....főleg egy 1,5 éves akkunál.
Esetleg van még valami ötletetek?
cseptomi1211
2013.08.13. 18:09
2013.08.13. 19:12
cseptomi1211 írta:Azt nem tudom hogy működik e. Elméletileg ki van iktatva....de a kód beutesevel újra aktíválható. Engem a motor felől érkező rele kattogás aggaszt ami szerencsere ritkán fordul elő. Lehetseges hogy az akku miatt csinalja? Ma sikerült szereznem egy savsuruseg mero eszkozt amivel kiderült hogy a pozitiv sarunal levo cellaban nagyon rosdz a savsuruseg. Egyre biztosabb vagyok benne hogy az akksi a ludas.
2013.08.13. 19:18
cseptomi1211 írta:Azt nem tudom hogy működik e. Elméletileg ki van iktatva....de a kód beutesevel újra aktíválható. Engem a motor felől érkező rele kattogás aggaszt ami szerencsere ritkán fordul elő. Lehetseges hogy az akku miatt csinalja? Ma sikerült szereznem egy savsuruseg mero eszkozt amivel kiderült hogy a pozitiv sarunal levo cellaban nagyon rosdz a savsuruseg. Egyre biztosabb vagyok benne hogy az akksi a ludas.
2013.08.14. 06:59
2013.08.14. 07:38
2013.08.14. 23:08
2013.08.15. 06:50
nagy.matyika írta:morv írta:dzsos530touring írta:Hello mindenkinek.Van 1kis problemam.Negy hete'kb'szenvedek az1eves akkumlatorral.Ugyan is 4nap utan vagy lemerul v leszivja valami.Elvileg a szerelo kimerte h az auto allo helyzetben annyit elektromosagot fogyaszt amenyit kell.Elvileg az akkumlator is jo.Szombaton hoztam el az autot1masik akksival a mai nap mar nem indult.....vissza a szerelohoz.Valakinek tapasztalat?
Az autót, bezárva vagy kinyitva parkoltatod? Nekem is valamiért a e39 28i leszívta az akksit, mint annak a rendje. A szerelőm arra jutott, hogy a fűtésventilátor csak akkor van teljes pihiben, hogyha be van zárva az autó. Nem tartom magam sem korrekt megoldásnak, de egyszerűen nem tudtunk jobbat. Szerencsére bevált.
2013.08.15. 07:16
2013.08.27. 17:28
2013.08.27. 20:57
Krisz320i írta:Hello.
Akkut szeretnék venni,mert ez már nem fogja megélni a telet.![]()
Amit néztem.
Bosch(S4-S5),Exide,Varta.100 Ah-sat gondoltam,de mindháromról olvastam hideget,meleget.
Vélemények?
Az autó csillaggarázsban áll.