![]() |
2011.11.10. 23:46
szekeres írta:muhaati írta:jackson írta:Hát csodálkozni fogsz, de fateréknál XVI.ker pont nem lehetett valamit leadni (most meg nem mondom akkumlátor vagy motorolaj) és pont anyáztam miatt. Tényleg nagyon nem minden a honlapok meg pont szarok. Csak egy cím és veszélyes hulladék lerakó, dehogy pontosan mit azt már nem árulja el én meg kóvályogtam körbe.
Jackson, aki keresgélte hova a manóba vihetné valami autós vackát és szenvedett mire megszabadult
Bizony, ez nem egy egyszerű dolog. Én éves szinten k.b. 50.000- ft-ot költök ezekre a kérdésekre. Külön: Fáradt olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő, kéztörlő rongy. Minden tétel külön zárt edénybe, fedett helyen. Az alkatrész-mosás zárt rendszerben, a mosó anyag külön cég által kezelve, elszállítva. Ez külön költség, mert egyben hozzák az új mosóanyagot. A fagyálló egy zárt ciszternába "öntődik" , ami egyben van a mosó vízzel. Ezt külön viszi el a szippantós ipari számlára.
Eg4yszóval nem egyszerű a veszélyes hulladék kezelés, elszállítás.
Ati!
Nekem lehet kellene a fáradt olaj! MAjd elmesélem, itt úgysincs ilyen topik, ahová beférne a téma!
2011.11.11. 00:27
Becherovka írta:Kazán üzemeltetéséhez?
Vannak ám nagyon jó kis olajkazánok, melyek 1:1 ben"elfogadják a fáradt olajat!
2011.11.13. 12:06
2011.11.14. 21:53
lepke írta:7. Hordjon a zsebében jégoldót, ha befagyna a zár!
2011.11.15. 11:34
simi64 írta:lepke írta:7. Hordjon a zsebében jégoldót, ha befagyna a zár!
Itt biztosan a HP-ra gondolsz...
Attól is lehet pisilni, ha jó sokat iszol belőle, aztán mehet a zárba
2011.11.15. 12:42
MChris írta:simi64 írta:lepke írta:7. Hordjon a zsebében jégoldót, ha befagyna a zár!
bemásolta az origoról,de köszönjük meg neki,ne szívjuk a vérét!
2011.11.16. 22:24
MChris írta:simi64 írta:lepke írta:7. Hordjon a zsebében jégoldót, ha befagyna a zár!
2011.11.17. 09:42
lepke írta:MChris írta:simi64 írta:lepke írta:7. Hordjon a zsebében jégoldót, ha befagyna a zár!
Helo
Ezek a dolgok nem az ÉN agyamból pattantak ki![]()
persze hogy másoltam
Nálam az 1,2,4,7,12-es tételek kimaradnak
2011.12.18. 15:53
jlaci74 írta:adam001 írta:jackson írta:Becherovka írta:adam001 írta:ha megtehetném én is gyárit használnék mindenböl
Hidd el megteheted !!!
Jobb kiadni kicsit többet, mint szopni a sokszor az ocsó dolgokkal. Tapasztalat.
A nyári BMW kék tablettás és desztilált vizes oldat még olcsóbb is mint bármi az OMV kúton. Ez annyira igaz, hogy amíg MOL-os voltam addig MOL cuccot öntöttem az E30 ablakmosójába. Ettől aztán szétment egy ablakmosó spricini (meg találtam cégen belül melyik külső cég volt a hunyó) és az másik cucc amit desztilált vízzel kevertem meg szét is csinálta a motorház tetőmet (polirozás oldotta csak meg). A OMV Tege egy olcsó cucc ami nagyon büdös a gyári cucchoz képest és komolyabb fagy esetén gondba leszel vele . A gyárit tudod közvetlenül bele rakni és akkor -63fokig jó. Oka ipari alkohol van benne és pancsolt cucc mint a Tege.
Most elsőre Szibériára gondolsz tudom, de hidd el volt olyan klubtag akinek pályán a nagy -20ban elkezdett befagyni a ablakmosó (a -23fokos ablakmosó mellett) mivel a lokális hőmérséklet a menetszél miatt alacsonyabb lett.
Jackson, aki dettó ott tankol de már olcsóbban intézi a ablakmosót gyári BMW cuccal
na oké akkor ezt most leeresztem a picsába és rendelek gyárit
és csak is gyárit, mert a többi megeszi a csöveket, kimarja a szélvédőt és amúgy sem bírja a -63 fokot...
2011.12.18. 16:06
adam001 írta:Jackson úr! lehet az én készülékembe van a hiba! de... megvettem ALPINÁTOL A gyári szélvédőmosót 5l-est felhigitottam 9 literre desztilált vizzel ,mielött betöltöttem ,gondoltam a biztonság kedvéért azért beméretem, benzinkuton,! eredmény -10 fokig jó![]()
átugrok másik kutra másik cuccal nézzenek rá eredmény most is ugyan az ,mostaztán baszhatom az egészet van 9 liter nyálam amit önthetek ki a picsába áááááááh meg kifizettem 10 ezret hogy idejusson hozzám ez tiszta rumli ,pedig csak az automnak akartam a legjobbat adni ,
2011.12.18. 16:25
afcajax írta:adam001 írta:Jackson úr! lehet az én készülékembe van a hiba! de... megvettem ALPINÁTOL A gyári szélvédőmosót 5l-est felhigitottam 9 literre desztilált vizzel ,mielött betöltöttem ,gondoltam a biztonság kedvéért azért beméretem, benzinkuton,! eredmény -10 fokig jó![]()
átugrok másik kutra másik cuccal nézzenek rá eredmény most is ugyan az ,mostaztán baszhatom az egészet van 9 liter nyálam amit önthetek ki a picsába áááááááh meg kifizettem 10 ezret hogy idejusson hozzám ez tiszta rumli ,pedig csak az automnak akartam a legjobbat adni ,
Hála Istennek én nem öntöttem össze az egészet csak kb. összesen egy liternyit, pontosabban amennyit bele tudok egyszerre a tartályba önteni.Én is 1:1 arányban kevertem sőt még kicsit a deszt.víz javára. Nekem még nem fagyott be, mondjuk nem is volt -10 Fok.Sztem nem fog az pont -10 Fokon befagyni. Este garázsban van a verda?Mert főleg a reggelek a kritikusak.Az már elég erős amikor napközben is -10 fok van.
2011.12.18. 16:35
adam001 írta:afcajax írta:adam001 írta:Jackson úr! lehet az én készülékembe van a hiba! de... megvettem ALPINÁTOL A gyári szélvédőmosót 5l-est felhigitottam 9 literre desztilált vizzel ,mielött betöltöttem ,gondoltam a biztonság kedvéért azért beméretem, benzinkuton,! eredmény -10 fokig jó![]()
Hála Istennek én nem öntöttem össze az egészet csak kb. összesen egy liternyit, pontosabban amennyit bele tudok egyszerre a tartályba önteni.Én is 1:1 arányban kevertem sőt még kicsit a deszt.víz javára. Nekem még nem fagyott be, mondjuk nem is volt -10 Fok.Sztem nem fog az pont -10 Fokon befagyni. Este garázsban van a verda?Mert főleg a reggelek a kritikusak.Az már elég erős amikor napközben is -10 fok van.
Mostnemazért de ezek szarok amik a kuton vannak -20 ig jo , ugyebár annél jobbat akar az ember elérni ezzela gyárival, és nemtudom hogy neked milyen tartályod van de az enyémbe 5 liter simán belemegy mire telelessz! ezért halál nyugodtan higitottam ezt a gyári cuccot itt a fórumon leirtak apalján ,hát nekem csalódás egyenlöre ,
2011.12.18. 16:45
afcajax írta:adam001 írta:afcajax írta:adam001 írta:Jackson úr! lehet az én készülékembe van a hiba! de... megvettem ALPINÁTOL A gyári szélvédőmosót 5l-est felhigitottam 9 literre desztilált vizzel ,mielött betöltöttem ,gondoltam a biztonság kedvéért azért beméretem, benzinkuton,! eredmény -10 fokig jó![]()
Mostnemazért de ezek szarok amik a kuton vannak -20 ig jo , ugyebár annél jobbat akar az ember elérni ezzela gyárival, és nemtudom hogy neked milyen tartályod van de az enyémbe 5 liter simán belemegy mire telelessz! ezért halál nyugodtan higitottam ezt a gyári cuccot itt a fórumon leirtak apalján ,hát nekem csalódás egyenlöre ,
Persze a kúton lehet venni olyat ami mondjuk-20-ig jó, Apám vett is, a szagáról már mondjuk ne beszéljünk.Az előző kocsimban én is kúton vettem az ilyen dolgokat és nem történt semmi probléma, de én is úgy voltam vele h ne ezen az 1-2 ezer forinton múljon ha már bömmögőm van, elvileg a lehető egyik legjobb megoldást választottam én is, a lelkiismeretem nyugodt.Gondolj bele ha esetleg bármi olyan károsodás vagy hiba lépne fel amit az olcsó fagyállókkal szemben szoktak emlegetni, akkor foghatnád a fejed h megérte e azt a néhány ezret megspórolni. Bár hozzáteszem h én is ilyen olcsóbb cuccokat raktam az előző kocsimban ahogy már mondtam, és nem volt semmi gond, de jobb félni mint megijedni.
2011.12.18. 16:55
adam001 írta:Hát de testvérem!pont ezért nem spóroltam én se, hanem megvettem a drága gyári cuccot!!!!! MERT ITT MINDEKI AZT MONDJA HOGY A LEGJOBB ,ÉN IS ENNEK ÖRÜLNÉK, ÉS HOGY EZ HIGITHATÓ ÉS UGY MÁR NEM IS DRÁGA , RENDBE OKÉ, EGYÉBKÉNT A CIMKÉJÉN IS RAJTA VAN HOGY, MENNYI HIGÍTÁSNÁL MENNYI LESSZ A FAGYÁSPONTJA, HA 1:1 BE HIGITOD AHOGY ÉN (SŐT ÉN AZ 5 LITER CUCCHOZ CSAK 4 LITER VIZET ADTAM) AKKOR -23 IG KELLNE JO LENNIE A CIMKÉJE SZERINT! MOSTMÁR CSAK ARRA TUDOK GONDOLNI HOGY MINDKÉT KUTON SZAR VOLT A MŰSZER... BÁR A FAGYÁLLÓMAT IS MÉRETTEM ,ARRA JO ÉRTÉKET HOZOT...
2011.12.18. 16:57
afcajax írta:adam001 írta:Hát de testvérem!pont ezért nem spóroltam én se, hanem megvettem a drága gyári cuccot!!!!! MERT ITT MINDEKI AZT MONDJA HOGY A LEGJOBB ,ÉN IS ENNEK ÖRÜLNÉK, ÉS HOGY EZ HIGITHATÓ ÉS UGY MÁR NEM IS DRÁGA , RENDBE OKÉ, EGYÉBKÉNT A CIMKÉJÉN IS RAJTA VAN HOGY, MENNYI HIGÍTÁSNÁL MENNYI LESSZ A FAGYÁSPONTJA, HA 1:1 BE HIGITOD AHOGY ÉN (SŐT ÉN AZ 5 LITER CUCCHOZ CSAK 4 LITER VIZET ADTAM) AKKOR -23 IG KELLNE JO LENNIE A CIMKÉJE SZERINT! MOSTMÁR CSAK ARRA TUDOK GONDOLNI HOGY MINDKÉT KUTON SZAR VOLT A MŰSZER... BÁR A FAGYÁLLÓMAT IS MÉRETTEM ,ARRA JO ÉRTÉKET HOZOT...
Értelek én és meg is értem mit mondasz és jogos is. Már csak azért is mert ha 1:1-es hígításnál ráírt érték nem igaz, akkor ki tudja h egyéb szempontból rendben van e a cucc, magyarul akkor mi igaz.
2011.12.18. 19:46
adam001 írta:afcajax írta:adam001 írta:afcajax írta:adam001 írta:Jackson úr! lehet az én készülékembe van a hiba! de... megvettem ALPINÁTOL A gyári szélvédőmosót 5l-est felhigitottam 9 literre desztilált vizzel ,mielött betöltöttem ,gondoltam a biztonság kedvéért azért beméretem, benzinkuton,! eredmény -10 fokig jó![]()
Persze a kúton lehet venni olyat ami mondjuk-20-ig jó, Apám vett is, a szagáról már mondjuk ne beszéljünk.Az előző kocsimban én is kúton vettem az ilyen dolgokat és nem történt semmi probléma, de én is úgy voltam vele h ne ezen az 1-2 ezer forinton múljon ha már bömmögőm van, elvileg a lehető egyik legjobb megoldást választottam én is, a lelkiismeretem nyugodt.Gondolj bele ha esetleg bármi olyan károsodás vagy hiba lépne fel amit az olcsó fagyállókkal szemben szoktak emlegetni, akkor foghatnád a fejed h megérte e azt a néhány ezret megspórolni. Bár hozzáteszem h én is ilyen olcsóbb cuccokat raktam az előző kocsimban ahogy már mondtam, és nem volt semmi gond, de jobb félni mint megijedni.
Hát de testvérem!pont ezért nem spóroltam én se, hanem megvettem a drága gyári cuccot!!!!! MERT ITT MINDEKI AZT MONDJA HOGY A LEGJOBB ,ÉN IS ENNEK ÖRÜLNÉK, ÉS HOGY EZ HIGITHATÓ ÉS UGY MÁR NEM IS DRÁGA , RENDBE OKÉ, EGYÉBKÉNT A CIMKÉJÉN IS RAJTA VAN HOGY, MENNYI HIGÍTÁSNÁL MENNYI LESSZ A FAGYÁSPONTJA, HA 1:1 BE HIGITOD AHOGY ÉN (SŐT ÉN AZ 5 LITER CUCCHOZ CSAK 4 LITER VIZET ADTAM) AKKOR -23 IG KELLNE JO LENNIE A CIMKÉJE SZERINT! MOSTMÁR CSAK ARRA TUDOK GONDOLNI HOGY MINDKÉT KUTON SZAR VOLT A MŰSZER... BÁR A FAGYÁLLÓMAT IS MÉRETTEM ,ARRA JO ÉRTÉKET HOZOT...
2011.12.18. 21:50
2011.12.18. 23:03
kzolee írta:Más fajta műszer kell a fagyálló és az ablakmosófolyadék méréséhez. Egyszer a TV ügyvédje című műsorban ugyanígy megszivatták magukat. Ne izgulj, jó lett amit bekevertél!
2011.12.18. 23:29
admin írta:kzolee írta:Más fajta műszer kell a fagyálló és az ablakmosófolyadék méréséhez. Egyszer a TV ügyvédje című műsorban ugyanígy megszivatták magukat. Ne izgulj, jó lett amit bekevertél!
Így van ahogy Zoli írja.Mert az egyik glikol alapú a másik meg nem.A komolyabb műszer tudja a hűtő vizet ablakmosót és az akkusavat.
Ilyet használunk mi is melóba.És ha megnézed a skálát akkor látod hogy a -10-es hűtővíz az kb -30-as ablakmosó löttynek felel meg.
2011.12.19. 21:51