![]() |
2013.09.20. 15:36
hamoriarpi írta:Nekem egészen biztosan ott van a menüben INPA-n belül. Be is lett vive porlasztófelújítást követően.
Már csak 1 kérdés van. Mi akkor a fejen szereplő szám, ami 0 és 999 közé esik? Ezt gyárilag generálják és teszik rá a porlasztófejre. Ez is a különböző frekvencián adott mennyiségek alapján képződik.
Ezt sehova nem kell bevinni? Ez csak azért van, hogy gyárilag az egymáshoz legközelebb esőket teszik egy motorba?
2013.12.02. 13:27
2013.12.02. 15:44
zoomon írta:Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, tegnap észrevettem, hogy gázolaj szag van az autóba (2000-es 530D, 184lóerős), benéztem a motortérbe és láttam, hogy a motorvédő burkolat alól csöpög a gázolaj.
Először a résolaj csőre gondoltam, az szokott megöregedni, kirepedni, de leszedtem a burkolatokat és egyik cső sem lyukas.
Tovább kutakodva észrevettük, hogy az első hengernél kifúj a porlasztónál, ekkor a réz tömítés lett gyanús. Kiszedtük a porlasztót ami szépen ki is jött, de a tömítés teljesen épnek tűnt.
Viszont észrevettük, hogy az egyik rögzítő tőcsavar a kettő közül lötyög, megpróbáltuk lehúzni, de forgott körbe-körbe, le lehet nyomni alsó állásba elfordítani egy kicsit, de nem lehet rendesen meghúzni visszaugrik. Ez sajnos meghaladja én képességeimet, szeretném a ti segítségeteket kérni, hogy lehet ezt a hibát kijavítani.
Köszi előre is.
2013.12.02. 17:28
2013.12.02. 18:02
zoomon írta:Igen, szerintem egyről beszélünk. A porlasztónak van egy rögzítő - leszorító - kengyelje, amit két kiálló tőcsavarba illesztesz, majd 2 anyával rögzítesz.
Ebből az egyik tőcsavar lötyög, ha viszont lötyög akkor én húzhatom rá akárhogy a csavarral a leszorító kengyelt, az a nagy nyomás miatt meg tud billenni pár tizedet.
Azon már kitalál a porlasztott üzemanyag bőven. Lötyögni meg azért tud, mert a kengyel alatt is van egy anya ami meg a tőcsavart rögzítené, ránézésre oly módon, hogy rugóerő ellenében lenyomod a tőcsavart, majd betekered (a tőcsavar teteje torxos), na nálam lenyomva fél fordulatot megy amit fog, utána körbe körbe forog.
A porlasztóba csatlakozó hollandernél semmilyen szivárgást nem tapasztaltunk.
2013.12.02. 18:35
Gallaca írta:Ha nem akarsz szelepfedelet cserélni, keress HELI-COIL, vagy hasonló menetjavítót, azzal meg tudod javítani. peteeqe is így járt innen a fórumról, és meg tudta javítani vele.
2013.12.02. 20:07
zoomon írta:Gallaca írta:Ha nem akarsz szelepfedelet cserélni, keress HELI-COIL, vagy hasonló menetjavítót, azzal meg tudod javítani. peteeqe is így járt innen a fórumról, és meg tudta javítani vele.
Azt nem szeretnék. Éreztem, hogy nem egyedüli az esetem, 20.000 km-el ezelőtt volt kiszedve az összes porlasztó ultrahangos tisztításra, lehet akkor történt valami.
Igazából azt nem tudom, hogy, hogyan tudom tovább bontani és hozzáférni a menethez.
2013.12.02. 21:10
zoomon írta:Gallaca írta:Ha nem akarsz szelepfedelet cserélni, keress HELI-COIL, vagy hasonló menetjavítót, azzal meg tudod javítani. peteeqe is így járt innen a fórumról, és meg tudta javítani vele.
Azt nem szeretnék. Éreztem, hogy nem egyedüli az esetem, 20.000 km-el ezelőtt volt kiszedve az összes porlasztó ultrahangos tisztításra, lehet akkor történt valami.
Igazából azt nem tudom, hogy, hogyan tudom tovább bontani és hozzáférni a menethez.
2013.12.02. 21:23
hamoriarpi írta:zoomon írta:Gallaca írta:Ha nem akarsz szelepfedelet cserélni, keress HELI-COIL, vagy hasonló menetjavítót, azzal meg tudod javítani. peteeqe is így járt innen a fórumról, és meg tudta javítani vele.
Gondolom nyomatékkulccsal lett lehúzva és kikeresték az értéket TIS-ből...
A kengyelt is simán el lehet törni
2013.12.03. 12:49
2013.12.03. 14:50
2013.12.03. 15:10
2013.12.03. 15:41
2013.12.03. 18:36
nagy.matyika írta:Biztos nem akarod a heli-coil-lal megcsinálni? Szinte minden nagyobb csapágyboltban van ilyen készlet és megfelelő letét ellenében bérelhető. A tényleges költség pedig minimálisA menetet nagyobbra fel kell fúrni, utána kell bele menetet csinálni, aztán beletekerni és beleragasztani a javító spirált. Teljesen megbízható eljárás. Az általad leírt csavart marha jól kell legyártani, hogy bírja a strapát.
2013.12.04. 01:00
hamoriarpi írta: tökéletesen egyezzen a longitudinális hőtágulási együtthatója a gyáriéval...
2013.12.11. 22:10
2013.12.11. 22:57
zoomon írta:Nos welness után újult erővel láttunk neki az autó megjavításának, végül heli coil lett, mert sikerült szereznem és a gyári csavar ment vissza, láttam, hogy többen ezt javasoltátok. Ma össze is raktuk, elsőre minden rendbe lévőnek tűnt, de teljes burkolat visszahelyezés előtt üzemi hőfokra melegítettük a motort alapjáraton ezt követően nagyobb fordulaton is kipróbáltuk.
Ekkor jött a fekete leves, mert a porlasztó mellett jött az üzemanyag, hasonlóan mint amikor ki volt szakadva az egyik tartó csavar.
A kengyel alatt lévő csavart tizedre ugyanoda raktuk vissza, és az alsó réz tömítést is kicseréltük, rendeltem bele 10 darabos készletet 2500-ért, a porlasztó sincs szétcsavarodva.
Ennek ellenére jön a gázolaj, hallottam olyat, hogy ilyenkor, ha ki van véve a porlasztó a réz tömítést amire fel fekszik fel kell polírozni, holnap hoznak hozzá gépet, kíváncsi vagyok a végeredményre.
2013.12.11. 23:16
jlaci74 írta:zoomon írta:Nos welness után újult erővel láttunk neki az autó megjavításának, végül heli coil lett, mert sikerült szereznem és a gyári csavar ment vissza, láttam, hogy többen ezt javasoltátok. Ma össze is raktuk, elsőre minden rendbe lévőnek tűnt, de teljes burkolat visszahelyezés előtt üzemi hőfokra melegítettük a motort alapjáraton ezt követően nagyobb fordulaton is kipróbáltuk.
Ekkor jött a fekete leves, mert a porlasztó mellett jött az üzemanyag, hasonlóan mint amikor ki volt szakadva az egyik tartó csavar.
A kengyel alatt lévő csavart tizedre ugyanoda raktuk vissza, és az alsó réz tömítést is kicseréltük, rendeltem bele 10 darabos készletet 2500-ért, a porlasztó sincs szétcsavarodva.
Ennek ellenére jön a gázolaj, hallottam olyat, hogy ilyenkor, ha ki van véve a porlasztó a réz tömítést amire fel fekszik fel kell polírozni, holnap hoznak hozzá gépet, kíváncsi vagyok a végeredményre.
Réz tömitőgyűrűk esetében ajánlott azokat kilágyítani felhasználás előtt.
Nem vagyok a téma szakértője, de valami ilyesmi dereng a témában ...
2013.12.19. 14:19
2013.12.19. 15:03
zoomon írta:Csinálgatom közbe ezt is, csak nem sok időm van rá, és mivel van másik így nem kapkodom el annyira.
Úgy néz ki, hogy valami tényleg a porlasztóval lesz, lehet, hogy amikor kiszakadt az egyik csavarja akkor érte valami, mindenesetre magas fordulaton jön belőle a porlasztott és nem porlasztott üzemanyag, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy lent a réztömítés zár.
A kérdés már csak az, hogy megéri-e 25-35 körül venni bizonytalan eredetűt, vagy inkább gyári újat 85 környékén.
Illetve ha valaki tud felújítottat jó áron azzal talán tennék egy próbát.