![]() |
2008.06.18. 11:14
2008.06.18. 15:19
Labi írta:MChris írta:Stephanus_Rex írta:Ki kell hogy írja.
A hőmérsékletet is kiírja, csak asszem +3 alatt jelez, de mindegy.
Kiírja nekem is csak most -40-et mutat,mert a szenzorom az egy kicsit "megfáradt" (+3 jelez).
Gong akkor csak a hőmérőhöz van? Más "funkcióhoz" nem tartozik,nem "gongat"?
Köszi
hát akkor ne csodálkozz!akkor gongol gondolom, ha gyujtást adsz rá ugye? nem villog ilyenkor a hőfok kijelző?
akkor gongol még ha egyéb baja van. pl: hibaüzenet van (leállítottad az autó, kinyitottad az ajtót és égvemaradt a lámpa, elindulsz, de nyitva maradt vmi....)
a külső hőmérő ha jól tudom a jobb első kerékjáratban van és ha jól emlékszem 7.000.- körüli áron!
a titkos menüben van gongteszt és érdekes volt, hogy 3 féle hang van!
2008.06.18. 15:47
MChris írta:Labi írta:MChris írta:Stephanus_Rex írta:Ki kell hogy írja.
Kiírja nekem is csak most -40-et mutat,mert a szenzorom az egy kicsit "megfáradt" (+3 jelez).
Köszi
hát akkor ne csodálkozz!akkor gongol gondolom, ha gyujtást adsz rá ugye? nem villog ilyenkor a hőfok kijelző?
akkor gongol még ha egyéb baja van. pl: hibaüzenet van (leállítottad az autó, kinyitottad az ajtót és égvemaradt a lámpa, elindulsz, de nyitva maradt vmi....)
a külső hőmérő ha jól tudom a jobb első kerékjáratban van és ha jól emlékszem 7.000.- körüli áron!
Hello Labi!
Igen akkor "gongol" 2 ha ráadom a gyújtást,de nem villog a hőfok-kijelző.
Ha leállítom akkor semmi hang,a lámpára nekem is opel berregőt raktak a németek,mit ahogy efernek is.
Külső hőmérőjavító kitt a Fehérvári Wallisnál 9700Ft és a jobb oldalon van a helye,jól emlékeztél. Másnál felmerült miért gongat 3-at én azért kérdeztem a mit jelent a 2 (hátha olyan jelzés értéke van mint ha hibakód lenne,mert sehol nem találtam róla infót),Csak a hőmérő használja a gongot vagy más is?
Titkos menű nálam érdekes dolog,mert a kis BC-s és nagy BC-s leírással sem megy,de valószinű azért mert nálam nincs semmilyen BC. nincs az indexkaron kicsi gomb,nincs Check contor-os valamim sem (kicsi autóra gondolok ami jelzi a nyitott ajtó,kiégett izzókat),de németül sem írogat semmit. csak napi számláló nullázó gombom van azzal meg csak pár alap menüt tudok megnézni (vagy én vagyok béna)
Köszi
2008.06.18. 15:56
Labi írta:MChris írta:Labi írta:MChris írta:Stephanus_Rex írta:Ki kell hogy írja.
Köszi
Hello Labi!
Igen akkor "gongol" 2 ha ráadom a gyújtást,de nem villog a hőfok-kijelző.
Ha leállítom akkor semmi hang,a lámpára nekem is opel berregőt raktak a németek,mit ahogy efernek is.
Külső hőmérőjavító kitt a Fehérvári Wallisnál 9700Ft és a jobb oldalon van a helye,jól emlékeztél. Másnál felmerült miért gongat 3-at én azért kérdeztem a mit jelent a 2 (hátha olyan jelzés értéke van mint ha hibakód lenne,mert sehol nem találtam róla infót),Csak a hőmérő használja a gongot vagy más is?
Titkos menű nálam érdekes dolog,mert a kis BC-s és nagy BC-s leírással sem megy,de valószinű azért mert nálam nincs semmilyen BC. nincs az indexkaron kicsi gomb,nincs Check contor-os valamim sem (kicsi autóra gondolok ami jelzi a nyitott ajtó,kiégett izzókat),de németül sem írogat semmit. csak napi számláló nullázó gombom van azzal meg csak pár alap menüt tudok megnézni (vagy én vagyok béna)
Köszi
hali!
Értem! úgy tűnik jó "sok" Bömi jött ki BC nélkül. Efer mondta annó, hogy jó spúr volt az elején a BMW, hogy e nélkül kiadott kocsikat!...pedig van haszna bőven. Ahogy Efer is mondta, hogy kis BC, nagy BC esetén változhat a hang és jelzés, meg nem mondom, hogy nálad mi lehet, mert csak butaságra tippelnék.
...hátha jelentkezik valaki, akinek hasonló a gépe és megmondja!
...reméljük!
Amúgy kérdezd meg Laco7, vagy AtiTDI klubtársat, hátha tud olcsóbban hőmérőt szerezni neked!![]()
üdv,
Labi
2008.06.18. 16:22
2008.06.18. 21:59
levibeka írta:great35 írta:Üdv. Mindenkinek!
Amikor ráadom a gyújtást hármat csipog , olyan mint amikor egész óra előtt jelez, csak ez három csipogás .Milyen hibakód ,vagy figyelmeztetés akar ez lenni?
Előre is köszi!
A Külső hömérsékletmérőd müködik rendesen, mert akkor szokott csipogni 3 amikor ráadod a gyujtást és kint +5 fok v. alatt van a hömérséklet, söt még menet közben is szokott csipogni ha +5 fok alá sülyed a hömérő, ugyhogy szerintem azt ellenörizd le először
2008.06.19. 10:05
MChris írta:Hello Labi!
...
Köszi
2008.06.19. 13:48
2008.06.19. 15:20
Bombolo írta:MChris írta:Hello Labi!
...
Köszi
A titkos menü a "semmilyen BC"-s műszerfalon is működik, nekem volt szerencsém ilyen autóhoz, és így elő tudtam csalni az átlagfogyasztás adatot is. Kitartás, próbálkozz, mert sikerülnie kell.
2008.06.22. 15:04
2008.06.22. 15:38
kovessyroli írta:szedett már szét valaki középkonzolt e39-en?![]()
a váltó alatti fa díszburkolatot szeretném kicserélni, de sajnos nem tudom, hogy lehet leszedni.![]()
ugyazez a problémám a MID feletti lehajló burkolattal is, ami a rádiónak a kazettás részét takarja. ez hogyan jön je a helyéről?![]()
köszönet a segítségért
2008.06.22. 17:16
a váltó alatti fa díszburkolatot szeretném kicserélni, de sajnos nem tudom, hogy lehet leszedni.![]()
ugyazez a problémám a MID feletti lehajló burkolattal is, ami a rádiónak a kazettás részét takarja. ez hogyan jön je a helyéről?![]()
köszönet a segítségért
2008.06.22. 19:07
köszönet a segítségért
2008.06.22. 21:46
Labi írta:kovessyroli írta:szedett már szét valaki középkonzolt e39-en?![]()
köszönet a segítségért
nekem már szét lett bombázva a középkonzol, mert átfujattam. vannak fotóim, ha esetleg az segít, megküldöm. dobj egy mailt és megy!
2008.06.22. 21:50
admin írta:kovessyroli írta:szedett már szét valaki középkonzolt e39-en?![]()
köszönet a segítségért
Kipatintod a váltó körüli bőrt alatta van két csavar.Az elakadás jelző kapcsoló alatt még egy csavar.És leveszed a könyöklőt és azalat van még kettő csavar.A könyöklő ugy jön le hogy a hátsó pohártartót kiveszed vagy ami helyette van tárolót és a lég beömlőt kiveszed és ott látsz majd két csavart az fogja a könyöklőt.
A felhajló lapon lévő diszcsik meg ragasztott valahogy le kell operálni.Labi-nak is sikerült!
2008.06.22. 22:31
Hát nem tudom az ajtót hogy lehet levenni de én kompletten már vettem ki de ahhoz kikel venni a komplett közép konzolt meg a műszerfal alsó részét.kovessyroli írta:admin írta:kovessyroli írta:szedett már szét valaki középkonzolt e39-en?![]()
köszönet a segítségért
Kipatintod a váltó körüli bőrt alatta van két csavar.Az elakadás jelző kapcsoló alatt még egy csavar.És leveszed a könyöklőt és azalat van még kettő csavar.A könyöklő ugy jön le hogy a hátsó pohártartót kiveszed vagy ami helyette van tárolót és a lég beömlőt kiveszed és ott látsz majd két csavart az fogja a könyöklőt.
A felhajló lapon lévő diszcsik meg ragasztott valahogy le kell operálni.Labi-nak is sikerült!
köszi.
az enyém automata, ezért gondolom valahogy az automat váltó kart kell leszerelni valahogyan.
a felhajlót meg inkább egyben szeretném kivenni, mert azt én is átfestetni szeretném, ugyanis amiket shoppingoltam ajtókárpitokat, azokon mattezüst díszlécek vannak, és azokhoz igazítanám hozzá a többit is, mert azonnal beléjük szerettem, amikor megláttam őket élőben.
2008.06.22. 22:55
2008.06.23. 07:21
kovessyroli írta:Labi írta:kovessyroli írta:szedett már szét valaki középkonzolt e39-en?![]()
köszönet a segítségért
nekem már szét lett bombázva a középkonzol, mert átfujattam. vannak fotóim, ha esetleg az segít, megküldöm. dobj egy mailt és megy!
kovessy@chello.hu
köszi
2008.06.23. 08:58
2008.06.23. 10:54
MChris írta:Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: a "középkonzolban" található légbeömlőt akarom kiszedni és megnézni mert nem lehet függőlegesen állítani. Mozgatni lehet csak nem marad meg abban a pozicíóban ahova állítom hanem felső végállásba "ugrik" és a levegőt a tetőkárpitra fujja.
Ugyan ez a kérdés az ajtókárpitban és a hátsó pohártartó felettivel csak ott egy-egy lapát nem mozog.
Köszönöm szépen!
Üdv.