Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fék, ill. váltó

2012.09.05. 11:45

peteeqe írta:Ma jött meg postán a "nagy" fékem előre 324mm-es, eddig 296-os volt
324mm-nél mekkora a min kerékátmérő ami felmegy?

Hogy áll a projekt?
Sikerült felrakni?
Képeket nem csináltál szerelés közben?
Kellett valamit alakítani?

2012.09.05. 12:04

Imco írta:
noup írta:Hello!

Ti mennyire érzitek mikor vált az automata? Én ha nyugisan autókázom akkor szép simán váltogat, de ha kicsit taposom neki akkor sokkal határozottabb a váltás. Mentem a napokban 2006-os 530d-vel meg 2011-es 730d-vel de azok valahogy simábban váltogattak. Lehet azért mert azokba már újabb 6-7 sebességes váltók vannak?

Okosak majd megmondják, de ott már generációs különbségek vannak!
Az 1-2-300 000 km differenciákról nem beszélve!

Szerintem...

Ha figyelzs, akkor érzed mikor vált az automata.... Én érzem akkor is, mikor nem taposom.....

2012.09.05. 12:06

leslie írta:
Imco írta:

Ti mennyire érzitek mikor vált az automata? Én ha nyugisan autókázom akkor szép simán váltogat, de ha kicsit taposom neki akkor sokkal határozottabb a váltás. Mentem a napokban 2006-os 530d-vel meg 2011-es 730d-vel de azok valahogy simábban váltogattak. Lehet azért mert azokba már újabb 6-7 sebességes váltók vannak?

Szerintem...

Ha figyelzs, akkor érzed mikor vált az automata.... Én érzem akkor is, mikor nem taposom.....

Hm... én csak a fordulatszámmérőn látom hogy vált, nappapás gyorsításnál. A kickdown az ami érezhető :)

2012.09.05. 12:18

seepheerd írta:
leslie írta:
Imco írta:

Szerintem...

Hm... én csak a fordulatszámmérőn látom hogy vált, nappapás gyorsításnál. A kickdown az ami érezhető :)

Lehet, hogy az én váltóm már kezd meghalni.... De ha figyelsz, akkor érezhető a váltás.
Kickdown-nál visszavált kettőt az automata......

2012.09.05. 13:23

leslie írta:
seepheerd írta:
leslie írta:
Imco írta:

Szerintem...

Lehet, hogy az én váltóm már kezd meghalni.... De ha figyelsz, akkor érezhető a váltás.
Kickdown-nál visszavált kettőt az automata......

Na jó, a 328i-m is automata, az is szépen vált, nem érzem, inkább tudom... De a Dénes még annál is finomabb :))

Na jó, majd figyelem hogy érezni lehet-e, holnap vagy holnap után, mert egyelőre a vásárlás utáni kötelezőkön esik át :)

Üdv, Joe

2012.09.06. 17:08

Padre540 írta:
jlaci74 írta:
AlpinaFan írta:
jlaci74 írta:Ha jól emlékszem akkor a Textart meg Jackson "köpködte"

Nem jól emlékszel. Jackson a Juridot "szapulta".

Dereng valami, hogy Jacksonnak anno az e30-ban volt problémája a Textarral.
Padre550 és Szekeres viszont konkrétan " leírta" a Textart.

A BMW emblémás Jurid tökéletes volt.A Bárdis Textar viszont sikít az első perctől.Még a gyári paszta sem segített.

NEkem is sikít az alső perctől fogva. Vagyis csak sikított :)

2012.09.12. 11:46

Sziasztok, 520i (96) -ban a fék visszajelző világít, kopásjelző nem tudom hogyan működik, lehet az jelez, a betétek újak, olaj fullon. mit vizsgáljak meg?

A másik, hogy az első betét mikor levettük (új) meg volt égve, leszedtük róla az égést, és vissza, 60-70 km múlva újra nyekereg, megint meg égett volna? pedig nem is fékeztem se nagyobbat se satut, csak finoman mentem vele. mi lehet a gond?

2012.09.12. 12:17

kanyobence írta:Sziasztok, 520i (96) -ban a fék visszajelző világít, kopásjelző nem tudom hogyan működik, lehet az jelez, a betétek újak, olaj fullon. mit vizsgáljak meg?

A másik, hogy az első betét mikor levettük (új) meg volt égve, leszedtük róla az égést, és vissza, 60-70 km múlva újra nyekereg, megint meg égett volna? pedig nem is fékeztem se nagyobbat se satut, csak finoman mentem vele. mi lehet a gond?

Érdemes megvizsgálni a féknyereg csúszka és a fékdugattyú állapotát. Ha ezek szorulnak akkor folyamatosan meg fogja égetni a betétet-tárcsát. Persze okozhatja a hangot gyenge minőségű fékbetét is.
A kopásjelzőt cserélte a betéttel együtt? Mert ha nem akkor azért is világíthat a visszajelző.

2012.09.12. 12:23

jlaci74 írta:
kanyobence írta:Sziasztok, 520i (96) -ban a fék visszajelző világít, kopásjelző nem tudom hogyan működik, lehet az jelez, a betétek újak, olaj fullon. mit vizsgáljak meg?

Érdemes megvizsgálni a féknyereg csúszka és a fékdugattyú állapotát. Ha ezek szorulnak akkor folyamatosan meg fogja égetni a betétet-tárcsát. Persze okozhatja a hangot gyenge minőségű fékbetét is.
A kopásjelzőt cserélte a betéttel együtt? Mert ha nem akkor azért is világíthat a visszajelző.

Köszi Laci, utána nézek a tanácsaid alapján a dolgoknak, a másik topicban csak adaléknak írtam a féket,

2012.09.12. 19:44

Van valakinek tapasztalata erről?
Gyárival összehasonítva?
Milyen kategória? Gagyi, közép vagy felső?
ATE kerámiabetéttel tervezem felrakni.
Vélemények?
ATE Powerdisc

2012.09.12. 19:51

Jerry írta:Van valakinek tapasztalata erről?
Gyárival összehasonítva?
Vélemények?
ATE Powerdisc

Görbül. Haveromnak egy Saab 95 2.3 T Aeroba tettünk ilyet. 2 autópályás satu után már rázott. Tettünk bele gyárit és azóta is jó.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: Jerry
Értékelés: 4.76%

2012.09.12. 20:42

hamoriarpi írta:
Jerry írta:Van valakinek tapasztalata erről?
Gyárival összehasonítva?
Vélemények?
ATE Powerdisc

Görbül. Haveromnak egy Saab 95 2.3 T Aeroba tettünk ilyet. 2 autópályás satu után már rázott. Tettünk bele gyárit és azóta is jó.

Röviden: NE !!!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: Jerry

2012.09.17. 09:51

Nincs véletlenül valakinek otthon elfekvőben 2 dl MTF-LT-2 olaja? 1,2 liter kell a váltóba a cseréhez, de elég húzós az ára, ha nem muszáj nem vennék 2 litert. Természetesen kifizetem.

2012.09.17. 11:04

barbrady írta:Nincs véletlenül valakinek otthon elfekvőben 2 dl MTF-LT-2 olaja? 1,2 liter kell a váltóba a cseréhez, de elég húzós az ára, ha nem muszáj nem vennék 2 litert. Természetesen kifizetem.

AlpinaFan tud adni. 2 dl-t is :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: barbrady

2012.09.19. 18:40

Halihó!
Autómata váltóban kellene olajpumpát cserélni. Ajánljatok valakit, hová vigyem?
Olajpumpa is kellene.

2012.09.20. 16:57

Helló,

Olyan csúnya dolgot csinált ma a váltó, hogy miután kivettem ötösből, beállt jobboldalra, ahelyett hogy középre ugrott volna.
Kezdhetek félni?

2012.09.20. 18:31

Haminda írta:Helló,

Olyan csúnya dolgot csinált ma a váltó, hogy miután kivettem ötösből, beállt jobboldalra, ahelyett hogy középre ugrott volna.
Kezdhetek félni?

Kulissza probléma lenne off autónál. BMWnél még nem hallottam róla.

2012.09.20. 18:40

Kezdhetek félni?

Külön topicunk is van neki:

LINK

2012.09.20. 19:26

barbrady írta:

Kezdhetek félni?

LINK

Bocsi és köszi.

(de amúgy szopat, mert elugrottam boltba hazaértem, és visszaállt "normálba+)

2012.09.20. 19:53

Haminda írta:
barbrady írta:

Kezdhetek félni?

LINK

Bocsi és köszi.

(de amúgy szopat, mert elugrottam boltba hazaértem, és visszaállt "normálba+)

Így szokott kezdődni.
Hozzászólás küldése

VigLink badge