![]() |
2011.02.01. 13:25
2011.02.01. 16:58
csumpedli írta:Hi all!
Olyan kérdésem lenne, h ráraktam gépre a kocsimat és olyat írt ki, hogy electormagnetic field susceptibility, ill. wheel sensor. Ez micsoda?
Valahol egy másik oldalon olvastam, h ez modul hiba...
Érdekelne a ti véleményetek is.
2011.02.01. 18:16
jackson írta:csumpedli írta:Hi all!
Olyan kérdésem lenne, h ráraktam gépre a kocsimat és olyat írt ki, hogy electormagnetic field susceptibility, ill. wheel sensor. Ez micsoda?
Először is ez elektromágneses tér zavarás. Először is törölni kéne és figyelni mikor jön vissza (avagy sűrűbben nézegetni) ha nem jártál mosóban vagy olyan helyen ahol a kerék agy elektromos mágneses teret kaphatott akkor akár kerék csapágy csere is lehet a vége.
A kerék csapágyban vannak a kis mágneses vonalak amiket mér a HALL szenzor (Abs jeladó). Na ha bele kuszáltak a dolgoba és nem a szabályos rendben méri a mágneses teret akkor szokta beírni.
A csapágy, jeladó és hibátlan kábel esetén persze a ABS/ASC tömb jön a végén ha szakadt a drót (és még hozzáér) na az is tud ilyen disznóságokat csinálni.
Sajna kerékcsapágy csak csere lehetséges mivel a melódíj sokkal többe kerül (csapágy valami pár ezer Ft). Copyright@Muhaati 2010
Jackson, aki idéz a szakitól
2011.02.01. 18:55
muhaati írta:
Minden stimmel, kivéve a csapágy árát. A pár ezer most 38.000- tól
2011.02.01. 18:56
muhaati írta:jackson írta:csumpedli írta:Hi all!
Először is ez elektromágneses tér zavarás. Először is törölni kéne és figyelni mikor jön vissza (avagy sűrűbben nézegetni) ha nem jártál mosóban vagy olyan helyen ahol a kerék agy elektromos mágneses teret kaphatott akkor akár kerék csapágy csere is lehet a vége.
A kerék csapágyban vannak a kis mágneses vonalak amiket mér a HALL szenzor (Abs jeladó). Na ha bele kuszáltak a dolgoba és nem a szabályos rendben méri a mágneses teret akkor szokta beírni.
A csapágy, jeladó és hibátlan kábel esetén persze a ABS/ASC tömb jön a végén ha szakadt a drót (és még hozzáér) na az is tud ilyen disznóságokat csinálni.
Sajna kerékcsapágy csak csere lehetséges mivel a melódíj sokkal többe kerül (csapágy valami pár ezer Ft). Copyright@Muhaati 2010
Jackson, aki idéz a szakitól
2011.02.01. 19:00
ptom írta:Ezt én is tanúsítom.Megvettem 36 forintért amikor a Muha Atti közölte,hogy semmi baja a csapágynak,a gumi morog mint egy zárlatos medve.Egyébként 25 forintért eladó!
2011.02.01. 19:02
jackson írta:ptom írta:Ezt én is tanúsítom.Megvettem 36 forintért amikor a Muha Atti közölte,hogy semmi baja a csapágynak,a gumi morog mint egy zárlatos medve.Egyébként 25 forintért eladó!
Mi 25eFt a használt kerékcsapágy???
Jackson, aki egyre kevésbé bírja követni a kollegákat
2011.02.01. 19:03
jackson írta:ptom írta:Ezt én is tanúsítom.Megvettem 36 forintért amikor a Muha Atti közölte,hogy semmi baja a csapágynak,a gumi morog mint egy zárlatos medve.Egyébként 25 forintért eladó!
2011.02.01. 19:06
jackson írta:muhaati írta:
Most ez hogyan is??? Felment pár ezer-ről 38eFt-re???
Jackson, aki megpróbál vissza ülni a székre
2011.02.01. 19:08
muhaati írta:jackson írta:ptom írta:Ezt én is tanúsítom.Megvettem 36 forintért amikor a Muha Atti közölte,hogy semmi baja a csapágynak,a gumi morog mint egy zárlatos medve.Egyébként 25 forintért eladó!
Nem jól érted. P.tom kolléga vett egy első csapágyat, mert azt gondolta, hogy az morog.
Aztán jött, megnéztem, a csapágyak mind jók, viszont a gumi igen zajos. Tehát egy feleslegesen megvett új beszerelésre nem került csapágy eladó P.tom-nál.
( ez a zárlatos medve nagyon jó!!!!!!!! )
2011.02.01. 19:13
strobi írta:
amelyik nem jeldós az tényleg "csak pár ezer...![]()
valaki nem régen írta,hogy csere érett lett és 10-körül vett csapágyat...
2011.02.01. 19:19
jackson írta:
És akkor milyen volt amelyiket mutattál a kezeden pörgetve és amikor kérdeztem a mágnes vonal mutogató cuccodat mondtad nem érdemes mérni csak cserélni?
Jackson, aki próbálja helyre rakni a cuccokat
2011.02.01. 19:22
muhaati írta:strobi írta:
Nem jeladós nincs. Mivel ABS nélkül nincs BMW.
Emléxen valami rettentő buher megoldás emlegetésére, ami nem kompletten préselt agy mint a gyári.
Külön ház, külön csapágy, külön agy. Ezekre lenne szükség az átalakításra. Ez így már együtt biztosan nem 10.000-,
de a legközelebbi cserénél már csak a csapágyat kell megvenni.
De minek komplikálni buherálni alakítgatni mindenféle digó csodával, amikor 15 évente esetleg cserélni kell egy
csapágyat????????????
2011.02.01. 19:24
jackson írta:
Igenis főnők úr cseréljük! Nem baj ha nincs semmi baja és még csak 12 évesek vagyunk,
Jackson, kérdi alázatosan
2011.02.01. 19:34
muhaati írta:strobi írta:
Emléxen valami rettentő buher megoldás emlegetésére, ami nem kompletten préselt agy mint a gyári.
Külön ház, külön csapágy, külön agy. Ezekre lenne szükség az átalakításra. Ez így már együtt biztosan nem 10.000-,
De minek komplikálni buherálni alakítgatni mindenféle digó csodával, amikor 15 évente esetleg cserélni kell egy
csapágyat????????????
2011.02.01. 19:37
strobi írta:muhaati írta:strobi írta:
csapágyat????????????
Nem kötekedni akarok csak akkor biztosan EZ maradt meg bennem...alulról a 9.-ik hozzá szólás... amit a Gabii írt mikor magának szerette volna kicserélni a csapágyat...
![]()
Még 1x én kérek elnézést...
2011.02.01. 19:46
ptom írta:
Ő nem a hátsót akarta cserélni?Csak kérdezem csak!
Az lényegesen olcsóbb mint az első.
2011.02.02. 09:55
2011.02.02. 11:12
muhaati írta:ptom írta:
Az hátsó csapágy volt, az olcsóbb Bár a jó minőség ott is 20.000.
Ott is házzal van a csapágy, de agy nélkül.
2011.02.02. 11:16
Gabii írta:muhaati írta:ptom írta:
Az hátsó csapágy volt, az olcsóbb Bár a jó minőség ott is 20.000.
Ott is házzal van a csapágy, de agy nélkül.
Én hátsót cseréltettem,a bolti ára 18500 lett volna,csak egyenesen németből hozták,így lemaradt a sok kereskedő haszna.(ezért került 10500ft-ba.)