![]() |
2012.04.22. 12:34
lepke írta:simi64 írta:MPowerPH írta:egy 28i körbeveri a 30D-t,
Próbáltad?
Amit feltöltöttél a Youtubera, azt egy 30D is tudja! (csak fele ennyi fordulaton)
Helo
2012.04.22. 12:45
528i RHD írta:lepke írta:simi64 írta:MPowerPH írta:egy 28i körbeveri a 30D-t,
Próbáltad?
Amit feltöltöttél a Youtubera, azt egy 30D is tudja! (csak fele ennyi fordulaton)
Helo
28i 0-100 9sec![]()
,ja,ha 4.-ben rajtol.....
2012.04.22. 12:58
528i RHD írta:lepke írta:simi64 írta:MPowerPH írta:egy 28i körbeveri a 30D-t,
Próbáltad?
Helo
28i 0-100 9sec![]()
2012.04.22. 13:34
lepke írta:528i RHD írta:lepke írta:simi64 írta:MPowerPH írta:egy 28i körbeveri a 30D-t,
Próbáltad?
Helo
28i 0-100 9sec![]()
Helo
Még mielőtt szörnyülködsz VÉGIG kellene nézni az adatokat
Automata váltóra vonatkozik mind a kettőnél
2012.04.22. 14:05
2012.04.22. 14:17
tibi666 írta:Az automata 28i nagyon lomha, tuti nem 1 tizeddel lassabb mint a kézi.
2012.04.22. 14:30
MPowerPH írta:tibi666 írta:LeviM5 írta:528i RHD írta:Summe-summárum,jó az E39,de otthon csak nagyobb motorral venném,minimum 30i,és,bár nem kedvelem a BMW V8-ait,megzúgatnék egy manuális 40i-t..........![]()
Érdekes amiket írtál. Lesz aki majd leáll vitatkozni.![]()
De a 28i valóban engem is meglepett mikor próbáltam. 4000 felett lodul meg alatt nem sok minden történik. A 30d az ideális választás szerintem (is) mert nyomatékos és keveset eszik.
A 40i-t viszont én nem értem miért veszik meg. Ugyan annyit eszik mint az M5, fenntartani sem több és plusz 120 lóerő, meg sperr, ///MTechnik, Sport gomb, stb... Max annak jó aki touringot szeretne, V8-ban.
Közútra szerintem elég a 30d, legalábbis Magyarországon. Az autobahn-ra kevés, de egyébként bőven elég, és keveset eszik. Még 4 emberrel, tetőig pakolva is bőven elég ereje van egy-egy teherautósor végigelőzéséhez. Ennél erősebb csak fanatizmus végett kellhet, amit én csodálok, de a fenntartása nem átlagembernek való.
Ebből megint benzin vs. diesel vita lesz...De egy 28i körbeveri a 30D-t, ha a usernek versenyezni támad kedve. Nyomatékot olyankor megsütheted, abban a tartományban az a görbe már a béka segge alatt van. Én most 5 személlyel, fullra megpakolva mentem nem rég 1500km-et, nem autópályán, hanem többségében hegyi utakon. Azt elmondhatom, hogy kevés az a 204 ló erre a súlyra, emelkedőkön bizony használni kellett az alacsonyabb fokozatokat, és 120-nál is kellett a 3-as, ha előzni akartam. Ide az M54 30i is kevés lenne. De két hét alatt 4365km-et hajtottam az autóba, összesen 346l benzint használtam el ez alatt.(kútnál mindig fullra, aztán írtam mennyit tankoltam bele) Ez annyit tesz, hogy kijött egy kellemes 7.9l-es átlag. Board szerint nem tom mennyi, mert nem volt sem fogyasztásmérőm, sem km órám a végére.
![]()
A 30D meg hiába eszik olyan jól, ha közben motorikusan nem olyan stabil, mint a benzinesek. Ismerősöm egy E46 30D coupe -val jött haza a brittektől, és útközben megadta magát az autó. Tréleren jött haza. Nem elég, hogy a turbo -t cserélni kell, de előtte 1 hónappal már a üzemanyag szivattyút is cserélni kellett. Ez így majdnem 300.000Ft, a trélert is beleszámolva.
Nekem a 28i -n még nem kellett magához a motorhoz nyúlni. Olajat, gyertyákat, szűrőket kellett cserélni, és csókolom. Nincs olajfogyás, egy deci sem. Soha nem hagyott cserben, és nem is hallottam olyanról, hogy egy benzines sor 6 valaha is lerobbant volna. Szóval, tegyük fel a 30D ugyan ezt az utat amit megjártam 6,5l-es fogyival abszolválja, tehát 100 km-en kerekítve 1.5l-el kevesebbet eszik. Kerekítve ez 65l üzemanyag, ami kb. 29.000 Ft. Magyarul azt a 300k-s összeget, amit az ismi ráköltött azért, mert diesel, 43.000km után fogja ledolgozni.
Megéri?Nem beszélve az égésről ott az út mellett. Traktor coupe a tréleren, nem szép látvány, főleg nem BMW-ből.
Az, hogy alacsony fordulaton nem használható egy 28i meg badarság. Én ált. 2000 fölé nem pörgetem, ha normálisan közlekedek. Sőt, 5. -ből ki sem szedem 50-ig kb.
Hogy on is legyen, motoroptimalizálás után ezt tudja a sajátom. Barátom ült mellettem stopperrel.Sajnos az eredeti állapotáról nincs videom, pedig érdekes lett volna az összehasonlítás. Én úgy kértem, hogy inkább alacsonyabb fordulaton harapjon, így a végsebességem biztosan kicsit gyengébb lett. Ellenben padon a görbém szépen kisimult.
2012.04.22. 14:56
2012.04.22. 17:59
LeviM5 írta:A 40i-t viszont én nem értem miért veszik meg. Ugyan annyit eszik mint az M5, fenntartani sem több és plusz 120 lóerő, meg sperr, ///MTechnik, Sport gomb, stb... Max annak jó aki touringot szeretne, V8-ban.
2012.04.22. 18:03
2012.04.22. 18:35
simi64 írta:Én csak azt nem értem, honnan szedtetek ennyiféle különböző gyorsulási adatot![]()
A faceliftes 530D nem 410 Nm?
2012.04.22. 18:50
tibi666 írta:simi64 írta:Én csak azt nem értem, honnan szedtetek ennyiféle különböző gyorsulási adatot![]()
A faceliftes 530D nem 410 Nm?
A SAki kolléga által leírtak stimmelnek, azok a hivatalos gyári adatok.
2012.04.22. 20:12
lepke írta:528i RHD írta:lepke írta:simi64 írta:MPowerPH írta:egy 28i körbeveri a 30D-t,
Próbáltad?
Helo
28i 0-100 9sec![]()
Helo
Még mielőtt szörnyülködsz VÉGIG kellene nézni az adatokat
Automata váltóra vonatkozik mind a kettőnél
2012.04.22. 23:37
bmw520ds írta:MPowerPH írta:tibi666 írta:LeviM5 írta:528i RHD írta:Summe-summárum,jó az E39,de otthon csak nagyobb motorral venném,minimum 30i,és,bár nem kedvelem a BMW V8-ait,megzúgatnék egy manuális 40i-t..........![]()
Érdekes amiket írtál. Lesz aki majd leáll vitatkozni.![]()
De a 28i valóban engem is meglepett mikor próbáltam. 4000 felett lodul meg alatt nem sok minden történik. A 30d az ideális választás szerintem (is) mert nyomatékos és keveset eszik.
A 40i-t viszont én nem értem miért veszik meg. Ugyan annyit eszik mint az M5, fenntartani sem több és plusz 120 lóerő, meg sperr, ///MTechnik, Sport gomb, stb... Max annak jó aki touringot szeretne, V8-ban.
Közútra szerintem elég a 30d, legalábbis Magyarországon. Az autobahn-ra kevés, de egyébként bőven elég, és keveset eszik. Még 4 emberrel, tetőig pakolva is bőven elég ereje van egy-egy teherautósor végigelőzéséhez. Ennél erősebb csak fanatizmus végett kellhet, amit én csodálok, de a fenntartása nem átlagembernek való.
Ebből megint benzin vs. diesel vita lesz...De egy 28i körbeveri a 30D-t, ha a usernek versenyezni támad kedve. Nyomatékot olyankor megsütheted, abban a tartományban az a görbe már a béka segge alatt van. Én most 5 személlyel, fullra megpakolva mentem nem rég 1500km-et, nem autópályán, hanem többségében hegyi utakon. Azt elmondhatom, hogy kevés az a 204 ló erre a súlyra, emelkedőkön bizony használni kellett az alacsonyabb fokozatokat, és 120-nál is kellett a 3-as, ha előzni akartam. Ide az M54 30i is kevés lenne. De két hét alatt 4365km-et hajtottam az autóba, összesen 346l benzint használtam el ez alatt.(kútnál mindig fullra, aztán írtam mennyit tankoltam bele) Ez annyit tesz, hogy kijött egy kellemes 7.9l-es átlag. Board szerint nem tom mennyi, mert nem volt sem fogyasztásmérőm, sem km órám a végére.
![]()
A 30D meg hiába eszik olyan jól, ha közben motorikusan nem olyan stabil, mint a benzinesek. Ismerősöm egy E46 30D coupe -val jött haza a brittektől, és útközben megadta magát az autó. Tréleren jött haza. Nem elég, hogy a turbo -t cserélni kell, de előtte 1 hónappal már a üzemanyag szivattyút is cserélni kellett. Ez így majdnem 300.000Ft, a trélert is beleszámolva.
Nekem a 28i -n még nem kellett magához a motorhoz nyúlni. Olajat, gyertyákat, szűrőket kellett cserélni, és csókolom. Nincs olajfogyás, egy deci sem. Soha nem hagyott cserben, és nem is hallottam olyanról, hogy egy benzines sor 6 valaha is lerobbant volna. Szóval, tegyük fel a 30D ugyan ezt az utat amit megjártam 6,5l-es fogyival abszolválja, tehát 100 km-en kerekítve 1.5l-el kevesebbet eszik. Kerekítve ez 65l üzemanyag, ami kb. 29.000 Ft. Magyarul azt a 300k-s összeget, amit az ismi ráköltött azért, mert diesel, 43.000km után fogja ledolgozni.
Megéri?Nem beszélve az égésről ott az út mellett. Traktor coupe a tréleren, nem szép látvány, főleg nem BMW-ből.
Az, hogy alacsony fordulaton nem használható egy 28i meg badarság. Én ált. 2000 fölé nem pörgetem, ha normálisan közlekedek. Sőt, 5. -ből ki sem szedem 50-ig kb.
Hogy on is legyen, motoroptimalizálás után ezt tudja a sajátom. Barátom ült mellettem stopperrel.Sajnos az eredeti állapotáról nincs videom, pedig érdekes lett volna az összehasonlítás. Én úgy kértem, hogy inkább alacsonyabb fordulaton harapjon, így a végsebességem biztosan kicsit gyengébb lett. Ellenben padon a görbém szépen kisimult.
Amit írtál rendben van.
50km/h-val haladhatsz tökéletesen és harmonikusan, rángatás mentesen. De ha trepnire léped, semmi nem fog történni sokáig.
Amelyik 30d meg stabil motorikusan, az dönti az elméletedet.
Az én ismerősöm meg megjárta a sivatagot Tunéziában egy versenyen egy X5 30d-vel hozzá kell tennem széria gumik, meg minden és egy izzító relé hibát olvastak ki mikor hazaértek, lábon ment, lábon jött. Se turbó, se magasnyomású, se defekt.
Tréler megint nagy szopás. Ha van türelmed és ismeretséged, akár fele áron hazakerülhet a kocsi bárhonnét. Ha barátod van, akár üzemanyag költségbe is.
Én lerobbantam benzines sor hattal. Vízszivattyú lett csapágyas, ledobta a szíjat, nem volt töltés és szamovár lett.
Akik meg amíg lehetett fél áron vették eddig az üzemanyagot, már réges-rég nullára futtatták a számtani elméletedet.
Ha úgy tűnik beléd akarok veszni, ne hidd, őszintén örülök hogy szereted a BMW-det, annak pedig még jobban hogy minden téren elégedett vagy vele.
Csak mindenki másképp látja a dolgokról a lényeget.
Ja: nekem is van fent kép a repülős topicban 220km/h-ról. Akkor ahhoz képest jól megy a 204 ló?
Mire felérsz 200-ra, én már kiszállok az autóból, és radlert iszok. Már bocsánat, de egy 20D-t kár összehasonlítani egy benzines sor 6-al. Nem ugyan az a kategória. 20D a nagypapának, a sor 6 meg a fiatalnak. Én sem hasonlítom a V8-hoz a sajátomat, mert szintén nem egy kategória, és szintén nem illik egy lapon említeni őket. A vízszivattyú nem közvetlen a motor tartozéka, minden típusban megeshet. Én magáról a motorról beszéltem. Ha most elkezdeném sorolni, hogy nekem mi romlott el az autón a motort leszámítva, akkor még reggel is körmölnék. 2012.04.23. 00:18
MPowerPH írta: Detto ugyan azt futottuk, 220-tól kezdtem feljönni, 255 körül értem mellé.
-ez is igaz,MPowerPH írta:Most vagy az Audi nagyon szar,
-és ez isMPowerPH írta:vagy a BMW k*rva jó.
-erre meg még aludjál egyet, és holnap fogalmazd meg még egyszer!MPowerPH írta:De egy 28i körbeveri a 30D-t,
2012.04.23. 00:28
simi64 írta:MPowerPH írta: Detto ugyan azt futottuk, 220-tól kezdtem feljönni, 255 körül értem mellé.
Némi ellentmondást vélek felfedezni a két állítás között
-ez is igaz,MPowerPH írta:Most vagy az Audi nagyon szar,-és ez isMPowerPH írta:vagy a BMW k*rva jó.
-erre meg még aludjál egyet, és holnap fogalmazd meg még egyszer!MPowerPH írta:De egy 28i körbeveri a 30D-t,
2012.04.23. 00:51
MPowerPH írta:A 30D -t továbbra is fenntartom, nem elég gyors egy 28i-hez képest, se a gyári adatok alapján, se sehogyan. Bármikor odaállok egy olyan mellé, és 60-ról indulva 200-ig garantálom a min. egy autóhosszt.(anno annyit vertem a 30D-s kollegára is)
2012.04.23. 10:06
simi64 írta:MPowerPH írta:A 30D -t továbbra is fenntartom, nem elég gyors egy 28i-hez képest, se a gyári adatok alapján, se sehogyan. Bármikor odaállok egy olyan mellé, és 60-ról indulva 200-ig garantálom a min. egy autóhosszt.(anno annyit vertem a 30D-s kollegára is)
Legyünk igazságosak, és automatát automatával hasonlítsunk össze![]()
Gyári adatok alapján is majdnem egy mp-cel jobb a dízel!
Vezettem már én is olyan 30D-t, ami olyan gyenge volt, mint a harmat. Még a Tádé is megbüntette. (persze azzal nem volt rendbe minden)
Egy hibátlan faceliftes 30D-t nem érsz utol. Még a manuálissal sem szerintem. (vagy csak úgy, mint ahogy azt tetted ma is az 0000-val
2012.04.23. 10:45
Mire felérsz 200-ra, én már kiszállok az autóból, és radlert iszok. Már bocsánat, de egy 20D-t kár összehasonlítani egy benzines sor 6-al. Nem ugyan az a kategória. 20D a nagypapának, a sor 6 meg a fiatalnak. Én sem hasonlítom a V8-hoz a sajátomat, mert szintén nem egy kategória, és szintén nem illik egy lapon említeni őket. A vízszivattyú nem közvetlen a motor tartozéka, minden típusban megeshet. Én magáról a motorról beszéltem. Ha most elkezdeném sorolni, hogy nekem mi romlott el az autón a motort leszámítva, akkor még reggel is körmölnék. 2012.04.23. 10:53
bmw520ds írta:De volna egy javaslatom. Ahelyett hogy a saját igaznak vélt dolgainkat írjuk, gyere inkább felénk el, itt van Saki 30i-vel, Levi az M5-el, meg körbekiabálunk pár tesónak jöjjön 20i, 23i, 25i, 35i, 40i 25d, 30d,tds, meg én is beállok a 20d-vel, "imádkozom" és csinálunk egy összehasonlítást, amiben a gyári adatokat megcáfoljuk, vagy hozzuk!Jó szórakozás lesz és nem tűnik ellenségeskedésnek, mert én tényleg örülök a dolgaidnak, csak nem teljesen értek mindennel egyet. Ne haragudj ezért rám kérlek!