Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.07.19. 15:06

Erre a háromra gondolsz, vagy ami az egr-ről jön?
Kép

2009.07.19. 15:43

2003-as 525 d touringom van.Néha a motor elindítása után körülbelül 1000-es fordulaton jár és mikor elalszik az olajcsere intervallum kijelzés a motor fordulatszáma kb 750-re visszaáll.Most tapasztaltam olyan jelenséget hogy motor fordulatszáma nem egyenletes(hullámzik) a fordulatszámmérőn ez nem is nagyon vehető észre és nem is mindig csinálja,akinek esetleg van valamilyen tippje vagy találkozott ezzel a problémával legyen szíves ossza meg velem a megoldást,hogy ez hogyan orvosolható,előre is köszi a segítségeteket!

2009.07.19. 16:22

simi64 írta:Erre a háromra gondolsz, vagy ami az egr-ről jön?
Kép

Nos a bal oldali piros csíkos megy ide:
Alulról
Kép
A középső megy az egr-re középre.
A jobb oldali szintén ide, csak a felsőbe, alulról:
Kép
Az egr-en lévők:
Alsó ismert: megy a szűrőre, aztán a semmibe :roll:
Középső értelem szerűen megy az előző helyre középre
A felső pedig ide megy:
Kép

2009.07.19. 17:17

simi64 írta:
simi64 írta:Erre a háromra gondolsz, vagy ami az egr-ről jön?
Kép

Nos a bal oldali piros csíkos megy ide:
Alulról
Kép
A középső megy az egr-re középre.
A jobb oldali szintén ide, csak a felsőbe, alulról:
Kép
Az egr-en lévők:
Alsó ismert: megy a szűrőre, aztán a semmibe :roll:
Középső értelem szerűen megy az előző helyre középre
A felső pedig ide megy:
Kép

Igen erre gondoltam köszönöm. :D

2009.07.20. 12:47

2003-as 525 d touringom van.Néha a motor elindítása után körülbelül 1000-es fordulaton jár és mikor elalszik az olajcsere intervallum kijelzés a motor fordulatszáma kb 750-re visszaáll.Most tapasztaltam olyan jelenséget hogy motor fordulatszáma nem egyenletes(hullámzik) a fordulatszámmérőn ez nem is nagyon vehető észre és nem is mindig csinálja,akinek esetleg van valamilyen tippje vagy találkozott ezzel a problémával legyen szíves ossza meg velem a megoldást,hogy ez hogyan orvosolható.
Még annyit fűznék hozzá ,hogy a kipufogón mind a két rezonancia felvevő cső lyukas most hamarosan cserélem ki őket,hogy esetleg ez nem befolyásolja-e az alapjáratot.Ez a jelenség körülbelül 1-2 hete áll fenn és gondolom a kipufogó is mindig rosszabb állapotba kerül használat során.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

2009.07.20. 15:12

Laci20 írta:2003-as 525 d touringom van.Néha a motor elindítása után körülbelül 1000-es fordulaton jár és mikor elalszik az olajcsere intervallum kijelzés a motor fordulatszáma kb 750-re visszaáll.Most tapasztaltam olyan jelenséget hogy motor fordulatszáma nem egyenletes(hullámzik) a fordulatszámmérőn ez nem is nagyon vehető észre és nem is mindig csinálja,akinek esetleg van valamilyen tippje vagy találkozott ezzel a problémával legyen szíves ossza meg velem a megoldást,hogy ez hogyan orvosolható.
Még annyit fűznék hozzá ,hogy a kipufogón mind a két rezonancia felvevő cső lyukas most hamarosan cserélem ki őket,hogy esetleg ez nem befolyásolja-e az alapjáratot.Ez a jelenség körülbelül 1-2 hete áll fenn és gondolom a kipufogó is mindig rosszabb állapotba kerül használat során.

Helo Laci
Elsö TIPP=Porlasztó
üdv zoli

2009.07.20. 16:22

Szevasztok, tegnapi eszmecserénk Simi64-el folytatódna annyival, hogy ez mi lehet, mert már minden más smakkol.
Az mi lehet vajon:http://www.abload.de/img/eznincsil28.jpg
Egyébként 2.5tds motornál járunk.
Ötleteket előre is köszönöm

2009.07.20. 18:03

r-be téve nem mindig kapcsol be a pdc, így nem lehet számítani rá tolatáskor. mikor hogy van kedve.
steptronic váltó. mi lehet a gond? sejtem, hogy valami érintkezési hiba lehet. :S

2009.07.20. 18:37

atesz25 írta:Szevasztok, tegnapi eszmecserénk Simi64-el folytatódna annyival, hogy ez mi lehet, mert már minden más smakkol.

Szia!

Használd a képbeszúrást vagy a link gombot!

Köszönöm!

Üdv,
MChris

2009.07.20. 19:01

atesz25 írta:Szevasztok, tegnapi eszmecserénk Simi64-el folytatódna annyival, hogy ez mi lehet, mert már minden más smakkol.

Helo
Kérdezed hogy ez mi lehet
Ezt sajnos senki nem tudja mert SEMMI :wink: lehet vadászkutyára vészfék is :lol:
üdv zoli

2009.07.20. 19:12

lepke írta:

Helo
Kérdezed hogy ez mi lehet
Ezt sajnos senki nem tudja mert SEMMI :wink: lehet vadászkutyára vészfék is :lol:
üdv zoli

Már tudjuk, de nem áruljuk el!
Mindenesetre nem vadászkutya! :lol:

2009.07.21. 12:12

lepke írta:
Laci20 írta:2003-as 525 d touringom van.Néha a motor elindítása után körülbelül 1000-es fordulaton jár és mikor elalszik az olajcsere intervallum kijelzés a motor fordulatszáma kb 750-re visszaáll.Most tapasztaltam olyan jelenséget hogy motor fordulatszáma nem egyenletes(hullámzik) a fordulatszámmérőn ez nem is nagyon vehető észre és nem is mindig csinálja,akinek esetleg van valamilyen tippje vagy találkozott ezzel a problémával legyen szíves ossza meg velem a megoldást,hogy ez hogyan orvosolható.

Helo Laci
Elsö TIPP=Porlasztó
üdv zoli

Még eg olyyan észrevételem is van hogy a pillanatnyi fogyasztásmérő sem mindig indul el azonnal arra gondolok hátha valamilyen vákumcső esetleg kilyukadt és emiatt ingadozik az alapjárat is,de ez is csak tipp.

2009.07.21. 22:54

Laci20 írta:
lepke írta:

Helo Laci
Elsö TIPP=Porlasztó
üdv zoli

Még eg olyyan észrevételem is van hogy a pillanatnyi fogyasztásmérő sem mindig indul el azonnal arra gondolok hátha valamilyen vákumcső esetleg kilyukadt és emiatt ingadozik az alapjárat is,de ez is csak tipp.

Diagnosztika?

2009.07.22. 12:48

MChris írta:
Laci20 írta:
lepke írta:

Helo Laci
Elsö TIPP=Porlasztó
üdv zoli

Diagnosztika?

Valószínű ,hogy megtaláltam a hibát,mert a motor leállítása után a szívócsonk utastér felőli oldalán lévő úgy tudom hogy üzemanyag nyomásszabályzó adó mellet fars levegőt szív a motor.Itt két adó van egymás mellett az egyik a turbónyomás szabályzó adó és a szelepfedélhez közelebb lévő ez pedig az üzemanyag nyomásszabályzó adója ebben mondjuk nem vagyok teljesen biztos.Ha valaki esetleg már szerelt ki ilyet,vagy tudna nekem ehhez egy rajzot vagy fényképet küldeni,vagy segíteni abban hogyan lehet kiszerelni vagy hogy egyáltalán milyen tömítése van,kuppal vagy gumigyűrűvel tömít nagyon megköszönném,mert nagyon sokat segítene.Előre is köszönöm a segítségeteket!

2009.07.22. 20:16

Titteletem uraim!

Ma volt egy hosszabb utam. 550 km ebben a bazi melegben. Kb felétől a következőt vettem észre!
Előzésnél simán húz a technika 2700-2800 fordulatig. Itt egy időre elfogy az erő belőle,rendesen megtorpan,majd lassan felkúszik 3000-re és megint megy rendesen. Előzés közben nem volt vicces.
Fogyasztás tök jó 100-180 között fel alá 6,7l füst semmi, alapjárat stb ok.
A topik elején olvastam már ezt a jelenséget,de választ nem találtam hozzá!

HELP! HELP!

Köszi!!!

2009.07.28. 20:29

Ma levettem az akkusarut és lecsuktam a csomagtartót. 8O
Ne tegyétek...

2009.07.28. 20:33

Viper írta:Ma levettem az akkusarut és lecsuktam a csomagtartót. 8O
Ne tegyétek...

Helo
És mi történt :?: :?:
üdv zoli

2009.07.28. 20:36

lepke írta:
Ne tegyétek...

Helo
üdv zoli

Nem tudtam kinyitni, mert kell hozzá egy kis energy.
Szerencse, hogy az egyik szomszédomnak volt tartalék akkuja és a motortéren keresztül adtam neki áramot arra a kis időre míg kinyitottam.
Nem is értem, hogy a kulcs miért nem nyitja mechanikusan.

2009.07.28. 20:46

Viper írta:
lepke írta:
Ne tegyétek...

Helo
üdv zoli

Szerencse, hogy az egyik szomszédomnak volt tartalék akkuja és a motortéren keresztül adtam neki áramot arra a kis időre míg kinyitottam.

És kulccsal miért nem tudtad kinyitni? Ha az autó mögött állsz, akkor jobb oldalon van a kulcs helye.

2009.07.28. 20:56

e39chip írta:
Viper írta:
lepke írta:
Ne tegyétek...

Helo
üdv zoli

És kulccsal miért nem tudtad kinyitni? Ha az autó mögött állsz, akkor jobb oldalon van a kulcs helye.

Fogalmam sincs, próbáltam ,benyomva, jobbra, balra fordítani, de nem történt semmi. Nem mertem erősebben, mert azon a határon volt, hogy beletörik. Ezek szerint nektek akku nélkül nyílik?
Hozzászólás küldése

VigLink badge