Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

.

2009.07.11. 00:39

e39 köszi má látom is!! üdv:Sparco

Re: lámpa

2009.07.11. 07:58

e39chip írta:
nagysparco írta:Halihó!

Olyan problémám van a jobb első fényszóróban el van törve a 2 műanyag állító bizbasz amivel lehet állítani a lámpát mechanikusan...lehet ezeket beszerezni külön ezt a 2 műanyag rudat??és ha igen hol? köszi!

www.mobilgumi.hu -lámpák/E39 és majdnem legalul.

vagy BMW kereskedésben, ott sem drágább ,én is ott vettem 4126 forintocskáért!

2009.07.11. 08:54

kovessyroli írta:olyan furi hibát találtam tegnap, remélem valaki már rájött a megoldására, vagy a hiba okára:

időnként nem jelez az irányjelző belső visszajelzője semmit (nem villognak a kis zöld nyilak) , ugyanakkor kívül jobbra és balra is rendesen indexel.
na ez mitől lehet :?: :roll:

mintha nem oly rég írta volna ezt a hibát (is) valaki. ...ha jól emlékszem, de kövezzetek meg ha nem így van, LCM hibát véltek azonosítani. :? ..de ott volt még egy két hiba...

2009.07.11. 09:48

Labi írta:
kovessyroli írta:olyan furi hibát találtam tegnap, remélem valaki már rájött a megoldására, vagy a hiba okára:

időnként nem jelez az irányjelző belső visszajelzője semmit (nem villognak a kis zöld nyilak) , ugyanakkor kívül jobbra és balra is rendesen indexel.

mintha nem oly rég írta volna ezt a hibát (is) valaki. ...ha jól emlékszem, de kövezzetek meg ha nem így van, LCM hibát véltek azonosítani. :? ..de ott volt még egy két hiba...

Igen. Nálam még E39-en 2 éve így kezdődött, néha-néha csinálta, nem foglalkoztam vele, aztán rosszabb lett.
Később már a műszerfal nem írt kis semmit, az irányjelző kívül sem működött.
Ez fél évig ment így és akkor mondom vizsgálat.
Rátesz gépre, és közölte LCM meghalt. Mondták, hogy ha az első jelnél megyek, akkor még lehetett volna valamit tenni, egy-két beforrasztós csere, de az idő előrehaladtával megsérültek a buszok (adatátviteli) és csere lett a vége. Fájós volt, szervíz ár tavaly nyáron: 93.000.Ft. Amúgy a csere kb 3 perc vot, utána a programozás pedig kb 5 perc.

Szerintem most menj el és méresd ki, amíg még javítható.

Re: 525 TDS Melegen nem indul!

2009.07.11. 11:19

Dodo írta:
muhaati írta:
Dodo írta:Sziasztok!

Hiba: TDS melegen nem indul, csak nagyon nehezen.
Ok: adagoló fej kopott, cserével javítható komplett adagoló 3-4száz fejcsere 150-200, bontott 50-100 (felejtsd el, mind ilyen kopott)

Megoldás: sok pénz, vagy szakítsd meg a komputer 53-as lábát az indítás idejére. ekkor nem érzékeli, hogy meleg a motor, és izzítani fog, majd elsőre beindul. én kivezetékeltem a műszerfal alá egy szakító nyomógomra, így meleg motor indításhoz benyomom.

persze ettől nem lesz jó az autód, csak melegen is pöcre indul majd.

üdv mindenkinek

Ez bizonyosan egy megoldás, és eladás után a Totalcar-on olvashatjuk majd az új vevőtől: "soha többet BMW-t, egy határ szar............."

Metrhogy ez nem az a fajta javítás, amivel még hazaérsz, és utána megjavítod, ez marad akár évekig.

BMW-t vettél, itt a javítás nem olcsó, cserébe nem azt nyújtja, mint egy regatta. Persze hogy nem öröm kiadni két kilót, de Jürgen sem akarhatná, hogy buheráld. Ezekután jönnek majd : Szamara kerékagycsapágyat esztergáltattam bele, tök jó lett, belealakítottam egy Matiz kormányművet, a Skoda szilent is jó lehet egy persellyel , sőt a Lada szélvédő is jó bele egy kis szigszalaggal.............stb.
A Bömbi NEM erről szól! Sokért, de sokat nyújt.

Ettől pusztulnak a hazai BMW-k nagyrésze, és amikor megkérdezik: Vehetek TDS-t? Erre mi legyen a válasz?
Igen, de csak "rendes" tulajtól.

Bocsánat, ha megbántottalak, de úgy érzem nem jó irányba haladsz. Jót akarsz a többi Tds-nek, de ne rontsuk már tovább az állományt!

Kedves Muhaati!

majd ha építkezel megtudod :D

Üdv.

A sógorom járt ugyanígy az 525TDS-ével. Nehezen indult melegen. Első szerelő: Biztos az adagoló. (adagoló felújítás 200.000 Ft) hiba megmaradt.
Második szerelő: Biztos nincs kompresszió: Motorfelújítás, gyűrűzés. (kb 150.000 Ft.) hiba megmaradt.
Még próbálkozott vele 3-4 ember, de senki nem jutott semmire, csak mindenki jól lehúzta.
(megjegyzem a kocsi tipúsa egyenes arányban van a fizetendő összeg nagyságával)
Szóval meg kell gondolni kihez viszi az ember.

Végül összedugtuk a fejünket, lehúztuk a hengerfej oldalán lévő 4 lábú vízgomba csatlakozóját. ==>> izzítás és simán indul. Új hőérzékelőt vett, a hiba megmaradt.
(a hőérzékelő a műszerfalnak és valami elektronikának adja a jelet, gondolom az izzítás hosszához) Az egyik lábat elvágtuk (a műszer így mutatta a hőfokot) és a kocsi indult.
Na most ezt józan paraszti ésszel spekuláltuk ki. Műszer kell ide és jó szakember!!!

Végkifejlet: Így adta el a kocsit, vevő nem vett észre semmit, őt marhára idegesítette, de senki nem tudott segíteni...

(akkor megfogadtam, hogy kizárólag benzines BMW-t fogok venni, mondjuk ennek más oka is volt :roll: )

2009.07.11. 19:36

Sziasztok!

Az Én problémám, hogy csattog a motor melegen! (523i) A hidrotőkéket cseréltem, nem szűnt meg a probléma, ugyanaz a jelenség! Castrol Magnetic 10W40-es olaj van benne. Remélem tud valaki segíteni

Előre is köszönöm

2009.07.11. 20:13

vlac79 írta:Sziasztok!

Az Én problémám, hogy csattog a motor melegen! (523i) A hidrotőkéket cseréltem, nem szűnt meg a probléma, ugyanaz a jelenség! Castrol Magnetic 10W40-es olaj van benne. Remélem tud valaki segíteni

Előre is köszönöm

Vanos? Nézd vissza, még video is van róla valahol, de ha megkínoznának sem tudnám megmondani a topic mely részében olvastam.

2009.07.11. 20:43

Viper írta:

Előre is köszönöm

Vanos? Nézd vissza, még video is van róla valahol, de ha megkínoznának sem tudnám megmondani a topic mely részében olvastam.

Igen én is vanosra tippelnék. Megkéne nézetni diagnosztikával, ha elsőre nem látszik akkor járó motor mellett is. Valószinüleg nem egy szimpla beállitás hanbem inkább a vanos generál lessz a ludas. Van egy külön vanos topik (keresd a lesülyedtek között) ahol leirtam a saját vanosom működését egy mini tanfolyam keretében.

Jackson, aki ugyancsak vanos

2009.07.11. 21:26

Köszönöm!

Milyen árfekvése lehet ennek a műveletnek? Akkor lehet feleslegesen cseréltem ki a hidrotőkéket?! :lol:

Üdv!

2009.07.11. 21:50

Sziasztok!

Most, hogy elolvastam a korábbi hozzászólásokat, az enyém is úgy jár mint egy "diesel"! Viszont semmilyen teljesítmény csökkenést nem vettem észre, talán a fogyasztásom nőtt meg egy picit.

2009.07.11. 21:58

vlac79 írta:Köszönöm!

Milyen árfekvése lehet ennek a műveletnek? Akkor lehet feleslegesen cseréltem ki a hidrotőkéket?! :lol:

Üdv!

Nem volt felesleges, mert az autószerelő és a boltos most enni ad a gyerekeinek, akik lehet, hogy majd jobb diagnoszták lesznek.
Véleményem szerint az autóalkatrészek fele indokolatlanul van kicserélve. :roll:

Árat nem tudok, de Jakson ebben a szaki.

2009.07.11. 22:02

Köszi VIPER!

Megnyugtattál, hogy nem volt felesleges ez a művelet! :roll:

2009.07.11. 22:36

Oroszlan írta:
Labi írta:

Igen. Nálam még E39-en 2 éve így kezdődött, néha-néha csinálta, nem foglalkoztam vele, aztán rosszabb lett.
Rátesz gépre, és közölte LCM meghalt. Mondták, hogy ha az első jelnél megyek, akkor még lehetett volna valamit tenni, egy-két beforrasztós csere, de az idő előrehaladtával megsérültek a buszok (adatátviteli) és csere lett a vége. Fájós volt, szervíz ár tavaly nyáron: 93.000.Ft. Amúgy a csere kb 3 perc vot, utána a programozás pedig kb 5 perc.

fél év? 8O Te aztán nem vagy egy kapkodós fajta! :wink: :lol:

Re: 525 TDS Melegen nem indul!

2009.07.11. 22:41

muhaati írta:
Dodo írta:Sziasztok!

Hiba: TDS melegen nem indul, csak nagyon nehezen.
Ok: adagoló fej kopott, cserével javítható komplett adagoló 3-4száz fejcsere 150-200, bontott 50-100 (felejtsd el, mind ilyen kopott)

Megoldás: sok pénz, vagy szakítsd meg a komputer 53-as lábát az indítás idejére. ekkor nem érzékeli, hogy meleg a motor, és izzítani fog, majd elsőre beindul. én kivezetékeltem a műszerfal alá egy szakító nyomógomra, így meleg motor indításhoz benyomom.

persze ettől nem lesz jó az autód, csak melegen is pöcre indul majd.

üdv mindenkinek

Ez bizonyosan egy megoldás, és eladás után a Totalcar-on olvashatjuk majd az új vevőtől: "soha többet BMW-t, egy határ szar............."

Metrhogy ez nem az a fajta javítás, amivel még hazaérsz, és utána megjavítod, ez marad akár évekig.

BMW-t vettél, itt a javítás nem olcsó, cserébe nem azt nyújtja, mint egy regatta. Persze hogy nem öröm kiadni két kilót, de Jürgen sem akarhatná, hogy buheráld. Ezekután jönnek majd : Szamara kerékagycsapágyat esztergáltattam bele, tök jó lett, belealakítottam egy Matiz kormányművet, a Skoda szilent is jó lehet egy persellyel , sőt a Lada szélvédő is jó bele egy kis szigszalaggal.............stb.
A Bömbi NEM erről szól! Sokért, de sokat nyújt.

Ettől pusztulnak a hazai BMW-k nagyrésze, és amikor megkérdezik: Vehetek TDS-t? Erre mi legyen a válasz?
Igen, de csak "rendes" tulajtól.

Bocsánat, ha megbántottalak, de úgy érzem nem jó irányba haladsz. Jót akarsz a többi Tds-nek, de ne rontsuk már tovább az állományt!

Basszus Ati mondhattad volna, hogy jó bele a zsiga szélvédő! nem kellett volna akkor vesződni azon az kis esztétikai hibán! :lol:

...bakker mik vannak... :roll:

2009.07.11. 23:15

Labi írta:
Oroszlan írta:
Labi írta:

Hát nem szoktam kapkodni. Álláspontom szerint a kapkodás a kudarc előszobája. De ez az LCM-nél nem jött be.
Először csak az index rosszalkodott, néha jó volt. Aztán tolatólámpa nem volt, ez se volt gond.
Aztán a féklámpa nem üzemelt. Aztán olyat csinált, hogy megálltam kocsival, világítás lekapcsol. Kinyitom a bal első ajtót, szól a jelzés, mintha égne a lámpa, de persze nem égett. Ajtó becsuk, kinyit és ujra becsuk és ekkor hallgatott el. Na itt lett elég.
Kimérés, tönkrement teljesen. Elszálltak benne a buszok (mielőtt Lepke Zoli megkérdezné nem a helyijáratos és nem is a távolsági, hanem az adatátviteli) és ennyi volt.
Mondták, hogy első index hibánál megyek, kimérik és elvileg forrasztással tranzisztor vagy valami hasonló kis mütyür cserével javítható lett volna elvileg. A folyamat szépen az idő előrehaladtával invazívvá vált. (Lepke Zoli kedvéért mielőtt megkérdezné: invazív=visszafordíthatatlan).
De hát okos ember más kárán tanul, a hülye meg sajátján. Én akkor az utóbbiba tartoztam.

2009.07.11. 23:37

Oroszlan írta:
Labi írta:
Oroszlan írta:
Labi írta:

Hát nem szoktam kapkodni. Álláspontom szerint a kapkodás a kudarc előszobája. De ez az LCM-nél nem jött be.
Először csak az index rosszalkodott, néha jó volt. Aztán tolatólámpa nem volt, ez se volt gond.
Aztán a féklámpa nem üzemelt. Aztán olyat csinált, hogy megálltam kocsival, világítás lekapcsol. Kinyitom a bal első ajtót, szól a jelzés, mintha égne a lámpa, de persze nem égett. Ajtó becsuk, kinyit és ujra becsuk és ekkor hallgatott el. Na itt lett elég.
Kimérés, tönkrement teljesen. Elszálltak benne a buszok (mielőtt Lepke Zoli megkérdezné nem a helyijáratos és nem is a távolsági, hanem az adatátviteli) és ennyi volt.
Mondták, hogy első index hibánál megyek, kimérik és elvileg forrasztással tranzisztor vagy valami hasonló kis mütyür cserével javítható lett volna elvileg. A folyamat szépen az idő előrehaladtával invazívvá vált. (Lepke Zoli kedvéért mielőtt megkérdezné: invazív=visszafordíthatatlan).
De hát okos ember más kárán tanul, a hülye meg sajátján. Én akkor az utóbbiba tartoztam.

tud az LCM olyan hibát is okozni, hogy tempomattal mentem és amikor belementem egy gödörbe a tempomat ledobta a sebességtartó automatikát (mintha nyomtam volna egy 0 gombot)?
mert hazafelé ez is előfordult.
kihez forduljak LCM javítás ügyben :?: :roll:

2009.07.12. 07:45

Szia Roland!

Mchris, mikor az enyém betojt, azt mondta, hogy vmi tranyó döglött meg benne. ...Ő azt mondta, hogy javítható. ha van vmi elektromos szakid és bevállalja, elméletileg meg tudja csinálni. a hozzá való alkatrész, az filléres. JUF424-nek is betojt és rendelt hozzá alkatrészt. ..azt már nem mesélte, hogy sikerült e javítani. No minden esetre én vettem egy bontottat és beraktuk, felprogramoztuk. ez kb 10.000.- be fájt.
az automuszer.hu 25.000.- ért javítja. egy nap alatt. ...mondjuk nem biztos, hogy ezért fel kéne utaznod. én javasolnék egy bontottat. ...feltéve, ha bizosan ez a hiba. Mikor az enyém xar volt, a modic kiírta hibának! talán indulj el itt.

2009.07.12. 08:31

Viper írta:
vlac79 írta:Köszönöm!

Üdv!

Nem volt felesleges, mert az autószerelő és a boltos most enni ad a gyerekeinek, akik lehet, hogy majd jobb diagnoszták lesznek.
Véleményem szerint az autóalkatrészek fele indokolatlanul van kicserélve. :roll:

Árat nem tudok, de Jakson ebben a szaki.

Szaki nem vagyok, inkább lelkes amatőr. A diagnosztika 5eFt az NTautónál Budakalászon, de máshol wallisban is hasonló árúnak kéne lennie. Ha más nem keres valakit a közeledben akinek van INPA vagy GT1-e vagy esetleg sajátot fabrikálsz.
Az INPA egy sima kábel amit innen is betudsz szerezni 25eFt-ért
FULL DIAG LINK
A GT1-hez ugyanez a kábel kell a telepités leirása a Letöltések/Leirások/"BMW DIS-GT1 Telepités ala Jackson - Végleges"

Jackson, akinek van mindkettő

2009.07.12. 08:35

Most, hogy elolvastam a korábbi hozzászólásokat, az enyém is úgy jár mint egy "diesel"! Viszont semmilyen teljesítmény csökkenést nem vettem észre, talán a fogyasztásom nőtt meg egy picit.

Ja majd elfelejtettem: neked mivel 99-es kocsid van ezért már az újabb fajta LCM kell ami félvezetős és nem tranzisztoros. Abból látszik nincsen nagy hűtőborda rajta mint a régin. Ezen is lehet javitani? Mert itt nem tranzisztort hanem teljesitmény IC-ket kell cserélni.

Jackson, aki segit mi elött elhúz tovább nyaralni

2009.07.12. 08:45

Sziasztok!

Köszi Jakson, nem semmi manusz vagy! Inkább elviszem valami műhelybe, mert nekem ez egy picit magas!
A VANOS javítása az kb. mibe fájna nekem. Kb. meddig húzhatom vele az időt?
Hozzászólás küldése

VigLink badge