Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.06.15. 16:11

Laci20 írta:Sziasztok!

BMW BUSINESS rádió van a kocsimban 6 lemezes Cd tárral,amely eddig kifogástalanul működött,de most az egyik lemezről a másikra akartam léptetni,azt írta ki a rádió hogy "no magazine"

Örülnék ha valaki tudna segíteni,hogy ebben az esetben mi a teendő,vagy esetleg találkozott ezzel a problémával és van valami ötlete.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Most látom csak Lackó! Olvasd el a fentebbi hozzászólásomat. Bár lehet, hogy nálad a CD-tárat sem látja a Bus. Business-hez nem értek...

2009.06.15. 18:55

touring írta:

BMW BUSINESS rádió van a kocsimban 6 lemezes Cd tárral,amely eddig kifogástalanul működött,de most az egyik lemezről a másikra akartam léptetni,azt írta ki a rádió hogy "no magazine"

Örülnék ha valaki tudna segíteni,hogy ebben az esetben mi a teendő,vagy esetleg találkozott ezzel a problémával és van valami ötlete.

Most látom csak Lackó! Olvasd el a fentebbi hozzászólásomat. Bár lehet, hogy nálad a CD-tárat sem látja a Bus. Business-hez nem értek...

Nagyon köszönöm a segítségedet.Nálam is előfordult ez a no disc verzió is már több alkalommal én is megkocogtattam a Cd tárat vagy kivettem a lemeztárolót és utána újra rendesen olvasta a lemezeket.Az én esetemben valószínűleg a mechanika kopottságára vezethető a probléma,de ez szerintem könnyen orvosolható.A no magazine felirat megjelenítésével kapcsolatban szerintem is igazad van abban hogy az egész cd tárat nem érzékeli a berendezés.Ha valakinek esetleg lenne ötlete hogy mit lehetne tenni nagyon megköszönném.

2009.06.15. 18:57

touring írta:A hétvégén velem is történt egy kicsit bosszantó dolog. Öcséméknek készül az új lemezük és adott belőle egyet ami tartalmazza a már kész számokat. Pont mentünk Anyámékhoz mikor vége lett a CD-nek és átváltott volna a következőre. Ekkor benyomta a közlekedési híreket és egyazon pillanatban átmentem egy (nem durva) keresztbordán. Ezután nem látott a CD tár a 6-ból egy lemezt sem. NO DISCS, ezt mondta. Mondom fasza. Kiérek Anyuékhoz, körbecsókolgatjuk a rokonságot és mondom Öcsinek mi a szitu. Nézegettük a CD-tárat és láttuk, hogy erőlködik szerencsétlen, de nem veszi ki a lemezeket. No Béláim, gondolkozzunk! Benyomtunk egy fél üveg Jack-et és megvilágosodtunk. Mivel pont átmentem egy bordán, kapott egy kisebb ütést, így valószínűleg beakadt a mechanika valahol. Kivettem a lemeztárat, visszatettem a váltóba és mikor elkezdett dolgozni a mechanika egy laza, gyengéd szeretettel teli ütést mértem az oldalára (Junoszty TV-n szocializálódtunk Tesómmal :D ). Láss csodát! A lemezeket egyből megtalálta.

Néha a legegyszerűbb megoldás a legcélravezetőbb.

Lepke-módszer!
...finomabb kivitelben: Preciziós ököl :lol:

2009.06.15. 18:58

Laci20 írta:
touring írta:

Nagyon köszönöm a segítségedet.Nálam is előfordult ez a no disc verzió is már több alkalommal én is megkocogtattam a Cd tárat vagy kivettem a lemeztárolót és utána újra rendesen olvasta a lemezeket.Az én esetemben valószínűleg a mechanika kopottságára vezethető a probléma,de ez szerintem könnyen orvosolható.A no magazine felirat megjelenítésével kapcsolatban szerintem is igazad van abban hogy az egész cd tárat nem érzékeli a berendezés.Ha valakinek esetleg lenne ötlete hogy mit lehetne tenni nagyon megköszönném.

touring és Laci20:
Amikor nekem feltünt, hogy döglött a CD-táram (azóta se volt se időm, se pénzem kijavitattni amióta megvettem a kocsit). A rhantos klubtársunkat javasolták. Amikor beszéltem vele elmondta, hogy a CD-tárban a szervó motorok szoktak megdögleni és általában ki kell cserélni őket. Nem hiába a 10év az 10év.

Jackson, aki most inkább mást rakott előre a prioritás listán

2009.06.15. 19:03

Van egy eladó Cd-táram ha esetleg valakinek végkép meg döglött.20000Ft

2009.06.15. 19:35

admin írta:Van egy eladó Cd-táram ha esetleg valakinek végkép meg döglött.20000Ft

És DSP-s három csatlakozós vagy csak kettő?

Jackson, aki DSP-s

2009.06.15. 19:37

jackson írta:
admin írta:Van egy eladó Cd-táram ha esetleg valakinek végkép meg döglött.20000Ft

És DSP-s három csatlakozós vagy csak kettő?

Jackson, aki DSP-s

Sima de már mondtam neked :lol: :lol:

2009.06.16. 21:05

touring írta:
touring írta:
Pocilaci írta:Sziasztok!

Egy kis adalék, ha BMW-vel hosszú útra (több mint 1500 km egyhuzamban) indultok a szíjakat nézzétek át és a vízpumpát se feledjétek. Nekem ez volt a második meghibásodott vízpumpám :cry:( nem ebben a kocsiban :? ) . Nem tudom a pumpa csinálta ki a szíjat vagy fordítva.
Szóval megált a vas a nagy német autópálya közepén. A trailer, ami levitt a szervízig 150 euro volt, a pumpa 70 euro, a munkadíj egy százas. A végösszeg a kisebb apróságokkal együtt 265 + a 150 euro lett.
Viszont beszerezték az alkatrészt (mivel nem volt raktáron), megjavították a kocsit cirka 4 óra alatt, és mehettem tovább a kompra. . A trailer is megjött a pályán egy órán belül.
A szomorú az, ha tagja vagyok valamely autóklubbnak csak a töredéke lett volna a számlán az összegnek.

Üdv!

Ui.....nincs valakinek elfekvőben átemelő szivattyúja :oops:

Szerintem itthon sem úsztad volna meg olcsóbban. Szerintem...

Mondjuk azt nem értem, hogy a 70 Euro-s pumpából meg a 100 Euro-s munkadíjból hogy a fácán popójába lett 265 Euro. Jó sok kis apróság lehetett... :D :D

Volt egy két dolog :-) Ha már pumpa csere, akkor cseréltettem a szíjakat is. Kicserélte a csavarokat és az egyik szíjtárcsát is. Plussz a hűtőfolyadék pótlása, ami elment ahelyett kellett és egy gumicső is cserélve lett ami a tűzfal előtt megy a tágulásiba.
Viszont ott álhattam végig a szaki mellett és mutatta a hibás alkatrészeket :-) mind megérett a cserére. Ha nem ott akkor lehet egy két ezer km után száll el megint.

Üdv!

2009.06.16. 21:25

LeviM5 írta:
Strobi tesó, a felnikról majd toljál fel 1 képet, érdelkel. :wink:

Levi most estére sikerült egyet össze raknom...

nekem nagyon adja... :wink:

felni

felni 2

2009.06.16. 21:35

strobi írta:
LeviM5 írta:

felni

felni 2

:franko: :franko: :franko: :taps:

WOW Strobi, nagyon frankó lett :wink:

2009.06.16. 21:37

Bacsek írta:
strobi írta:
LeviM5 írta:

felni

felni 2

köszönöm Bacsek... :oops:

2009.06.16. 21:50

strobi írta:
Bacsek írta:
strobi írta:
LeviM5 írta:

felni

felni 2

Nagyon szép!
Így tetszik nekem is a legjobban!
Eredetileg én is feketét akartam, de az ezüsthöz nem megy.
Legalábbis nekem nem tetszik.
Norbi csinált nekem egy képet:
Kép
Ilyen lenne

2009.06.17. 12:19

strobi írta:
LeviM5 írta:

felni

felni 2

:franko:

2009.06.17. 12:59

strobi írta:
Bacsek írta:
strobi írta:
LeviM5 írta:

felni

felni 2

Majd Juliusban megkukkantanám az autón is :P

20-ika körül járok majd arra feléd ha minden igaz, összefuthatunk ha gondolod :D

2009.06.17. 18:18

Sziasztok! Hétfőn vettem egy E39 528i-t (98/8) és lenne 1-2 kérdésem!!
1 - Kedd reggel amikor beindítottam onnantól kezdve folyamatosan ment a jobb első fényszóróm de úgy hogy sehogy sem lehetett lekapcsolni! Elvittem szervízbe majd mondták hogy a jobboldali világításvezérlő panelen kiment vmi végfok... mondom az fasza!! Ma délelőtt az egész világításom elment a jobb oldalról amit hibakóddal jelez is az autó :(
Felhívtam Palotai Józsit és mondta h szerencsém van mert ezt a panelt még pont lehet javítani, elvileg nem kell újatvenni! Vagyis remélem!! Az a kérdésem h ha kell akkor én hol tudom ezt beszerezni és kb mennyiért???? Amúgy az autó gyári Xenonos!

2 - A bal oldali kerék felől kisebb úthibáknál hallok valami olyasféle hangot mint amikor két vékony lemez összecsapódik!! Ez miért lehet??? A bal hátsó kerék felől is hallok vmi hangot de az NT-nél azt mondták hogy a hátsó Stab rudat kell kicserélni amit már mondjuk megvettem és pénteken benne is lesz!!

Ja jelzem mielőtt megvettem az autót előtte csináltattam az NT-nél 1 motordiagnosztikát rajta, futóművizsgálatot meg átnéztük 1 rétegvastagságmérővel!! Azt mondták az autóval minden oké egyedül a hátsó stab rudat kell kicserélni!!

Előre is köszönöm válaszotokat!!

2009.06.17. 18:21

Cyri írta:Sziasztok! Hétfőn vettem egy E39 528i-t (98/8) és lenne 1-2 kérdésem!!
1 - Kedd reggel amikor beindítottam onnantól kezdve folyamatosan ment a jobb első fényszóróm de úgy hogy sehogy sem lehetett lekapcsolni! Elvittem szervízbe majd mondták hogy a jobboldali világításvezérlő panelen kiment vmi végfok... mondom az fasza!! Ma délelőtt az egész világításom elment a jobb oldalról amit hibakóddal jelez is az autó :(
Felhívtam Palotai Józsit és mondta h szerencsém van mert ezt a panelt még pont lehet javítani, elvileg nem kell újatvenni! Vagyis remélem!! Az a kérdésem h ha kell akkor én hol tudom ezt beszerezni és kb mennyiért???? Amúgy az autó gyári Xenonos!

2 - A bal oldali kerék felől kisebb úthibáknál hallok valami olyasféle hangot mint amikor két vékony lemez összecsapódik!! Ez miért lehet??? A bal hátsó kerék felől is hallok vmi hangot de az NT-nél azt mondták hogy a hátsó Stab rudat kell kicserélni amit már mondjuk megvettem és pénteken benne is lesz!!

Ja jelzem mielőtt megvettem az autót előtte csináltattam az NT-nél 1 motordiagnosztikát rajta, futóművizsgálatot meg átnéztük 1 rétegvastagságmérővel!! Azt mondták az autóval minden oké egyedül a hátsó stab rudat kell kicserélni!!

Gratula a kocsihoz!

1: LCM-ben a tranyó szokott kimenni,de hogy lenne csere panel,hát... itt mindenki tranyót rendel hozzá és kicseéli gondolom az övék is valami javitott panel lesz.

2: passz

2009.06.17. 18:40

2 - A bal oldali kerék felől kisebb úthibáknál hallok valami olyasféle hangot mint amikor két vékony lemez összecsapódik!

A fék hűtéséért felelős terelő lemez csilingel.

2009.06.17. 19:00

szilagyi írta:2 - A bal oldali kerék felől kisebb úthibáknál hallok valami olyasféle hangot mint amikor két vékony lemez összecsapódik!

A fék hűtéséért felelős terelő lemez csilingel.

Igen az az alsó műanyag lemezek simán lehetnek, majd ha az NT-ben vagy amúgy is felemelik akkor meg lehet nézni. Én vételkor cseréltem az összes alsó műanyagot hasonló okból. Ami az érdekes a fék hűtés műanyag a legdrágább a motor alsó takarónál is drágább volt NT áron persze.

Jackson, aki cserélte

2009.06.17. 20:45

strobi írta:
LeviM5 írta:

felni

felni 2

:franko: Szép lett, a közepet is festették?

2009.06.17. 20:53

Cyri írta:Sziasztok! Hétfőn vettem egy E39 528i-t (98/8) és lenne 1-2 kérdésem!!

1.olvasd át a "nagyon furcsa elektromos problémák..."c. topicot (6-8 o.) ott találsz leirást az LCM javitásáról
2.a féktárcsát védö fém terelölemez szokott zörögni, amit egy köralakü fémalátét szerü akármi rögzit, na az szokott leesni és valószinü hogy azt hallod hogy zörög
Hozzászólás küldése

VigLink badge