![]() |
2010.04.28. 08:49
bekog írta:Urak
Na ezt megcáfolom. Tavaly ősszel vettem első, direkt gyári féktárcsákat mert ugye fékkel ne játsszunk! Hadd ne mondjam mennyi volt. A betétek még szinte újak voltak (ATE-t vettem anno mert ugye elvileg "gyári minőség" --- amúgy a nagy szart!) ezért azt nem vettem. A régi kopott tárcsával mindenesetre semmi gondja nem volt. Pár hónapja viszont az új tárcsákkal úgy ráz a kormányom fékezésnél, hogy életveszélyes!!! Nem értem mert szinte csak városban közlekedek, nem satuztam sehol nagy sebességről. Meg különben is a tetves anyját, ha satuztam volna is akkor sem mehet tönkre pár hónapos gyári szar! Azért van, hogy fékezzen!
Most próbálom szabályoztatni vagy mittudomén mert még egy pár tárcsát nem veszek az 7szentség. Esetleg gyári betéteket még veszek hozzá. 35ezer!!!!!!!!!!
Okuljatok! Amúgy ha van vmitek ezzel kapcsolatban ne tartsátok magatokban
üdv
2010.04.28. 12:35
2010.04.29. 20:32
jackson írta:Pocilaci írta:szpbmw írta:Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy hány liter fékfolyadék kell az E39-be? Egyszerűen nem találom az ETK-ban![]()
Köszi,
szpbmw
A minimum és a maximum szint közé töltsed...a pontos adatok a TIS nevű alkalmazásban keresendőek....
Üdv!
A sima mezei gépkönyv végén is ott van. Lapozd hátulról vissza felé és megtalálod.
Jackson, aki ott kereste volna elsőre
2010.04.29. 20:40
szpbmw írta:Sziasztok!
Átnéztem a "Bedienungsanleitung"-ot, de abban nincsen benne. Most szeretnék fékolajat venni, ezért kellenne a pontos mennyiség. Na mindegy, a szervízben azt mondták 1l elég.
Üdv,
szpbmwjackson írta:Pocilaci írta:szpbmw írta:Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy hány liter fékfolyadék kell az E39-be? Egyszerűen nem találom az ETK-ban![]()
Köszi,
szpbmw
A minimum és a maximum szint közé töltsed...a pontos adatok a TIS nevű alkalmazásban keresendőek....
Üdv!
A sima mezei gépkönyv végén is ott van. Lapozd hátulról vissza felé és megtalálod.
2010.04.29. 20:45
szpbmw írta:jackson írta:Pocilaci írta:szpbmw írta:Sziasztok!
Köszi,
szpbmw
Üdv!
Sziasztok!
Átnéztem a "Bedienungsanleitung"-ot, de abban nincsen benne. Most szeretnék fékolajat venni, ezért kellenne a pontos mennyiség. Na mindegy, a szervízben azt mondták 1l elég.
Üdv,
szpbmw
2010.05.03. 22:04
2010.05.03. 22:42
Felbo írta:Kollégák ! Lehetséges az hogy kb egy éve cserélt (igaz nem gyári- hanem bontott) fék vákum tányér - azaz "devander" - ismételten beszarik ? 4 pumpálás után elmegy a vákum, és kemény lesz a pedál.. Ez fordulaton, + forgalomban nem érzékelhet- hiszen akkor van vákum bőven.. Tolatásnál ill. nagyon lassú manőverezésnél fordul elő, amikor pl tolatok le az enyhén lejtős garázsba, és folyamatosan taposom a féket... Tapasztalt már valaki hasonlót ?? Köszi ! Zs.
2010.05.03. 22:46
simi64 írta:Felbo írta:Kollégák ! Lehetséges az hogy kb egy éve cserélt (igaz nem gyári- hanem bontott) fék vákum tányér - azaz "devander" - ismételten beszarik ? 4 pumpálás után elmegy a vákum, és kemény lesz a pedál.. Ez fordulaton, + forgalomban nem érzékelhet- hiszen akkor van vákum bőven.. Tolatásnál ill. nagyon lassú manőverezésnél fordul elő, amikor pl tolatok le az enyhén lejtős garázsba, és folyamatosan taposom a féket... Tapasztalt már valaki hasonlót ?? Köszi ! Zs.
2010.05.03. 23:33
Felbo írta:simi64 írta:Felbo írta:Kollégák ! Lehetséges az hogy kb egy éve cserélt (igaz nem gyári- hanem bontott) fék vákum tányér - azaz "devander" - ismételten beszarik ? 4 pumpálás után elmegy a vákum, és kemény lesz a pedál.. Ez fordulaton, + forgalomban nem érzékelhet- hiszen akkor van vákum bőven.. Tolatásnál ill. nagyon lassú manőverezésnél fordul elő, amikor pl tolatok le az enyhén lejtős garázsba, és folyamatosan taposom a féket... Tapasztalt már valaki hasonlót ?? Köszi ! Zs.
Bontott cucc beszarhat 1 hét alatt is!
Fékkel nem szabad játszani!
Csak gyárit mindenből.[/quote
jogos, de láthatóan szinte újszerű... nem lehet hogy beszerelési hiba, vagy nem ebbe a típusba való ? (1999 530D)
2010.05.03. 23:44
simi64 írta:Felbo írta:simi64 írta:Felbo írta:Kollégák ! Lehetséges az hogy kb egy éve cserélt (igaz nem gyári- hanem bontott) fék vákum tányér - azaz "devander" - ismételten beszarik ? 4 pumpálás után elmegy a vákum, és kemény lesz a pedál.. Ez fordulaton, + forgalomban nem érzékelhet- hiszen akkor van vákum bőven.. Tolatásnál ill. nagyon lassú manőverezésnél fordul elő, amikor pl tolatok le az enyhén lejtős garázsba, és folyamatosan taposom a féket... Tapasztalt már valaki hasonlót ?? Köszi ! Zs.
jogos, de láthatóan szinte újszerű... nem lehet hogy beszerelési hiba, vagy nem ebbe a típusba való ? (1999 530D)
De az is lehet. Meg az is lehet, hogy rosszul rakták vissza a pollenszűrőházat és telefolyt esővízzel
2010.05.04. 10:05
Petyus írta:simi64 írta:Felbo írta:simi64 írta:Felbo írta:Kollégák ! Lehetséges az hogy kb egy éve cserélt (igaz nem gyári- hanem bontott) fék vákum tányér - azaz "devander" - ismételten beszarik ? 4 pumpálás után elmegy a vákum, és kemény lesz a pedál.. Ez fordulaton, + forgalomban nem érzékelhet- hiszen akkor van vákum bőven.. Tolatásnál ill. nagyon lassú manőverezésnél fordul elő, amikor pl tolatok le az enyhén lejtős garázsba, és folyamatosan taposom a féket... Tapasztalt már valaki hasonlót ?? Köszi ! Zs.
De az is lehet. Meg az is lehet, hogy rosszul rakták vissza a pollenszűrőházat és telefolyt esővízzel
Lehet hogy elromlott,de azért nézesd meg szervízben.
Létezik olyan vákumpumpás szerszám amellyel ellenőrizhető a tömítetlenség.
Van 1 egyirányú szelep ami nem engedi vissza a vákumot.
Ez közvetlenül a fékrásegítő előtt van a csőbe kötve.
Nézd meg hogy nincs-e elkoszolódva,mert ez is okozhatja hogy nem tartja meg a vákumot.
üdv
Petyus
2010.05.04. 13:26
2010.05.04. 14:35
Sopranos írta:Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni ,a kovetkezo a problemam.
Az abs minden fekezeskor,meg ha kicsi is az ,es az ido is szaraz dolgozik,pattog a labam alatt ok nelkul a pedal.
A muszerfalon hibajelzes nincs!Kivettem a biztit mert mar zavart a pattogas.Igy mar van hibajelzes a muszerfalon.
Mi lehet a problema hol keresgeljek?
Koszonom elorre is nektek az esetleges megoldast.
2010.05.07. 10:44
simi64 írta:szpbmw írta:Sziasztok!
Üdv,
Köszi,
szpbmw
Üdv!
Így van!
Valaki nem is oly rég cserélt és beírta ide is. Ha jól emlékszem neki még maradt is a literből egy pár csöpp
2010.05.07. 12:29
szpbmw írta:Sziasztok!
Kicserélték a fékolajat a 5er Kft-nél, de legalább 2dl maradt az 1l-es flakonban. Akkor most nem jól csinálták????
Üdv,
szpbmwsimi64 írta:szpbmw írta:Sziasztok!
Üdv,
Köszi,
szpbmw
Üdv!
Így van!
Valaki nem is oly rég cserélt és beírta ide is. Ha jól emlékszem neki még maradt is a literből egy pár csöpp
2010.05.07. 14:56
RCKDJ írta:szpbmw írta:Sziasztok!
Kicserélték a fékolajat a 5er Kft-nél, de legalább 2dl maradt az 1l-es flakonban. Akkor most nem jól csinálták????
Üdv,
szpbmwsimi64 írta:szpbmw írta:Sziasztok!
Üdv,
Köszi,
szpbmw
Üdv!
Így van!
Amikor nekem cserélték a fékolajat az NT-ben, akkor NEM volt elég 1l, kicsivel több kellett, meg lett bontva egy második flakon is.
2010.05.07. 15:27
Viper írta:
Fékolaj cserét annyi fékolajból lehet megcsinálni, amennyi van. Max előbb fejezik be a légtelenítést. Azért szoktak legalább 1 L-t utántölteni, mert akkor nagy valószínűséggel már a friss olaj jön légtelenítéskor, de azt nem látni.
"Rutinos" szerelők csak a tágulási tartályban cserélik.
2010.05.26. 12:43
2010.05.26. 13:54
peteeqe írta:Üdv.
van esetleg valakinek steinhof fúrt sportféktárcsáról tapasztalata? megrendeltem már, de remélem nem fogom megbánni.....