![]() |
2011.10.21. 23:04
szekeres írta:jlaci74 írta:szekeres írta:NA raktam fel ilyen gumikat. Egyenlőre jó, faszán fel lehet tenni,....
Kicsit bővebben? Hogy töröl? Passatos barátom évek óta használja ( évente cseréli ), de vajon BMW kompatibilis-e?![]()
( Itt megjegyezném, hogy Lacinak a tavasszal felrakott gyári lapátokat kellett "generálozni" ...)
Egyenlőre jól töröl. Bár a gyári is jó volt az elején. Tulajdonképpen ha a gyári 6 hónap után beszart, mondjuk én ha 1 csík van azt is rühellem, ennek ha a telet kibírja, akkor már jó is!
2011.10.21. 23:12
admin írta:szekeres írta:jlaci74 írta:szekeres írta:NA raktam fel ilyen gumikat. Egyenlőre jó, faszán fel lehet tenni,....
Kicsit bővebben? Hogy töröl? Passatos barátom évek óta használja ( évente cseréli ), de vajon BMW kompatibilis-e?![]()
( Itt megjegyezném, hogy Lacinak a tavasszal felrakott gyári lapátokat kellett "generálozni" ...)
Egyenlőre jól töröl. Bár a gyári is jó volt az elején. Tulajdonképpen ha a gyári 6 hónap után beszart, mondjuk én ha 1 csík van azt is rühellem, ennek ha a telet kibírja, akkor már jó is!
Enyémen 6 éves lapát van amivel meg vettem és csíkmentesen töröl.
Hátsót már cseréltem kb 3 éve.
2011.10.21. 23:18
lepke írta:Helo
Akkor az valamilyen spéci anyagból lehet
Nálam maximum fél évet bír a lapátcser, télies időszakban ez még hamarabb bekövetkezik
A lapátcsere is a megtett kilométertől függ
2011.10.22. 01:46
admin írta:lepke írta:Helo
Nálam maximum fél évet bír a lapátcser, télies időszakban ez még hamarabb bekövetkezik
Akkor ebből ki következtetheted menyit mentem 6 év alatt
2011.10.22. 07:22
kiara írta:admin írta:lepke írta:Helo
Megelőztél! Épp ezt akartam mondani!
2011.10.22. 11:31
2011.10.24. 19:59
kiara írta:admin írta:lepke írta:Helo
2011.10.24. 23:18
jackson írta:kiara írta:admin írta:lepke írta:Helo
Nem azért a fél pezóért de én a 16-20ekm/év futásommal dettó fél évente cserélhetnék gumit. Jackson, aki most hirtelen nem is emlékszik tavasszal cserélt-e vagy ősszel szokott ha évente cserél.
Nem az ára miatt aggódok a ablaktörlőnek hanem a minősége miatt. Ami a poén, hogy mivel otthon és cégnél is teremgarázs ezért elméletileg ideális felhasználó lennék mivel nagyon ritkán áll tűző napon vagy hóban a kocsi (csak évi 5-10 nap ha van).
És nekem is évente-félévente cserélni kell mivel el kezd csíkozni és utálom ha nem látok ki mint szekeres is.
Rjani530d kollega álltal említett meg 1,5-2évet mond. Ennyi próbát 900Ft-ért azért bepróbálhat az ember ha nem repül a kukába fél év múlva és elmondja hogy nincsenek mesék többet.
Jackson, aki szerint akár az is lehet, hogy Rjani530d kapott egy jó minőségűt aztán azóta már csak vackot lehet olyan néven kapni
ui: a homasitával mint minden ilyen "csomagolóval" a változó minőség a bajom. Egyszer jót kapsz másszor meg szart
Jackson, aki ezért kérdezi a jó minőségű gumit ami 1,5 évet kibírt
2011.10.25. 10:38
BMWMuller írta:Meg kell venni a gyárit 11.000Ft/garn. Ebből nagy baj nem lehet. De lehet gagyit is venni 1500Ft, aztán félévente csere. Nekem 6 éve a gyári van, most gondolkodom a cserén, csak le kell venni a polcról.
2011.10.25. 11:39
BMWMuller írta:Meg kell venni a gyárit 11.000Ft/garn. Ebből nagy baj nem lehet. De lehet gagyit is venni 1500Ft, aztán félévente csere. Nekem 6 éve a gyári van, most gondolkodom a cserén, csak le kell venni a polcról.
2011.10.25. 12:00
jackson írta:BMWMuller írta:Meg kell venni a gyárit 11.000Ft/garn. Ebből nagy baj nem lehet. De lehet gagyit is venni 1500Ft, aztán félévente csere. Nekem 6 éve a gyári van, most gondolkodom a cserén, csak le kell venni a polcról.
De én a gyárit cserélgetem évente és már fél év után látszik a csíkozás és mi elött azzal jönnétek, több helyről is vettem 3 év alatt: Bömbölő, NTautó, AlpinaFAN és mind a gyári cuccot hozta.
Jackson, aki tele a töke a fél év után betojó ablaktörlővel
2011.10.25. 18:39
leslie írta:jackson írta:BMWMuller írta:Meg kell venni a gyárit 11.000Ft/garn. Ebből nagy baj nem lehet. De lehet gagyit is venni 1500Ft, aztán félévente csere. Nekem 6 éve a gyári van, most gondolkodom a cserén, csak le kell venni a polcról.
De én a gyárit cserélgetem évente és már fél év után látszik a csíkozás és mi elött azzal jönnétek, több helyről is vettem 3 év alatt: Bömbölő, NTautó, AlpinaFAN és mind a gyári cuccot hozta.
Jackson, ez csak azért van, mert nem rendeltetésszerűen használod
2011.10.25. 19:47
2011.10.25. 19:55
leslie írta:jackson írta:BMWMuller írta:Meg kell venni a gyárit 11.000Ft/garn. Ebből nagy baj nem lehet. De lehet gagyit is venni 1500Ft, aztán félévente csere. Nekem 6 éve a gyári van, most gondolkodom a cserén, csak le kell venni a polcról.
Jackson, ez csak azért van, mert nem rendeltetésszerűen használod
2011.10.26. 10:37
lepke írta:leslie írta:Jackson, ez csak azért van, mert nem rendeltetésszerűen használod
Helo
Nálam az ablaktörlő maximum három-négy hónapot bír téli időszakban ez jóval kevesebb
2011.10.26. 20:14
jackson írta:lepke írta:leslie írta:Jackson, ez csak azért van, mert nem rendeltetésszerűen használod
Helo
Nálam az ablaktörlő maximum három-négy hónapot bír téli időszakban ez jóval kevesebb
Na ja de de évi 50ekm-t mész kvázi kétszer annyit mint azt átlag. A bosszantó hogy végig garázsban áll a kocsi tehát nuku semmi igénybevétel.
Jackson, aki fele annyit se
2011.10.26. 20:18
lepke írta:jackson írta:lepke írta:leslie írta:Jackson, ez csak azért van, mert nem rendeltetésszerűen használod
Helo
Na ja de de évi 50ekm-t mész kvázi kétszer annyit mint azt átlag. A bosszantó hogy végig garázsban áll a kocsi tehát nuku semmi igénybevétel.
Helo
Három dolog nyírja kegyetlenül az ablaktörlőt
1. Nyári időben a nagyobb sebességgel való 140 km/ó felett közlekedőknél a szélvédőre tapadt bogarak hamar leamortizálják az ablaktörlőt
csak egy példa.. Budapest-Tiszaújváros egy töltés ablakmosó folyadék ami 6liter és visszaérkezéskor már jelez a kocsi hogy (( elfogyott ))
2. Téli időszakban a jeges ablak nagyon legyengíti a gumikat, amihez még hozzájön a téli úttisztításból származó homok,salak,fűrészpor és útszóró só keveréke
3. Ami igazán GYÍLKOS az pedig a javított,repedt szélvédő
Nálam még van negyedik tényező is ... az pedig a HYPÓ az ablakmosó folyadékba
2011.10.26. 20:24
tibi666 írta:lepke írta:jackson írta:lepke írta:leslie írta:Jackson, ez csak azért van, mert nem rendeltetésszerűen használod
Helo
Helo
1. Nyári időben a nagyobb sebességgel való 140 km/ó felett közlekedőknél a szélvédőre tapadt bogarak hamar leamortizálják az ablaktörlőt
csak egy példa.. Budapest-Tiszaújváros egy töltés ablakmosó folyadék ami 6liter és visszaérkezéskor már jelez a kocsi hogy (( elfogyott ))
2. Téli időszakban a jeges ablak nagyon legyengíti a gumikat, amihez még hozzájön a téli úttisztításból származó homok,salak,fűrészpor és útszóró só keveréke
Hypot miért teszel bele? Egyébként én eddig bármilyen ablakmosó folyadékot használtam, az autópályán begyűjtött bogarakat maximum elmaszatolta, nem szedte le rendesen.
2011.10.26. 20:57
tibi666 írta:lepke írta:jackson írta:lepke írta:leslie írta:Jackson, ez csak azért van, mert nem rendeltetésszerűen használod
Helo
Helo
Hypot miért teszel bele? Egyébként én eddig bármilyen ablakmosó folyadékot használtam, az autópályán begyűjtött bogarakat maximum elmaszatolta, nem szedte le rendesen.
2011.10.26. 21:04
lepke írta:Helo
Nem használok ablakmosó folyadéknak kikiáltott dolgokat amiket bárhol meglehet vásárolni
Leghatásosabb szerintem amit már az 1 millió kilométeres bmw-s tapasztalatomból szereztem
5 liter desztillált víz
1 dl mosogatószer
1 dl HYPÓ
Ezek mind zsíroldó hatásúak és egyből tisztítja a szennyeződést