Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.06.03. 20:25

Igazad van,most látom...hogy tudom törülni ?

Burt

x

2009.06.04. 16:57

sziasztok

véletlenül kivettem a 30 és 31-es biztosítékot egyszerre és nem tudom melyik hova való?? 8O

az egyik 25A -es a másik 10

ha esetleg valaki tudja megköszönném ha megírná :oops:

Re: x

2009.06.04. 17:17

nlm79 írta:sziasztok

véletlenül kivettem a 30 és 31-es biztosítékot egyszerre és nem tudom melyik hova való?? 8O

Az általunk lefordított táblázatokból az derül ki, hogy:
a 30-as: 25 Amperes: DSC vezérlő egység
a 31-es: 10 Amperes: Üzemanyag pumpa (AC) relé 1, ABS/DSC vezérlő
Bár ezt 98 9. hótól 99 9. hóig bezárólag, de típusfüggő, hogy melyiknek milyen és hol van.

2009.06.04. 18:21

simi64 írta:

Bár ezt 98 9. hótól 99 9. hóig bezárólag, de típusfüggő, hogy melyiknek milyen és hol van.

Ha adnál valami pontosabb specifikációt akkor meglehet nézni a WDS-ben a két konkrét biztositékot.
ASC vagy DSC-s a kocsid? Ha jól látom 523i 2000-res tehát M52TUB23 motorral és milyen annak a DME vezérlője talán MS42?
Mert ha meg van az adat akkor azt is megnézhető a WDS-ben mi pusztul le ha elrontod.

Jackson, aki közben nézi milyen sok kapcsolási rajzvan a F31 biztihez
ui: a F30 25A és F31 10A méret mintha tipus független lenne :wink:

2009.06.04. 18:38

jackson írta:
simi64 írta:

Ha adnál valami pontosabb specifikációt akkor meglehet nézni a WDS-ben a két konkrét biztositékot.
ASC vagy DSC-s a kocsid? Ha jól látom 523i 2000-res tehát M52TUB23 motorral és milyen annak a DME vezérlője talán MS42?
Mert ha meg van az adat akkor azt is megnézhető a WDS-ben mi pusztul le ha elrontod.

Kocsiban benne van a lista,elöl és hátul is.

2009.06.04. 18:53

MChris írta:
jackson írta:
simi64 írta:

Így van, a bizti mellett ott a bizti tábla, hogy mi micsoda! :wink:
Sok sikert!
Üdv! Tomekk

x

2009.06.04. 19:19

Nagyon szépen köszönöm a sok választ.Franciául van a leírás és csak annyi hogy melyik hely minek a biztosítéka de most már így meglesz :D köszönöm!!

2009.06.04. 19:24

nlm79 írta:Nagyon szépen köszönöm a sok választ.Franciául van a leírás és csak annyi hogy melyik hely minek a biztosítéka de most már így meglesz :D köszönöm!!

Ott vannak a számok is (amper értékek) alatta egy rublikába

Kép

2009.06.04. 19:31

tomekk07 írta:
MChris írta:

Így van, a bizti mellett ott a bizti tábla, hogy mi micsoda! :wink:
Sok sikert!
Üdv! Tomekk

Nem biztos, hogy meg van neki. Hűha én igértem a baloldalra egy listát a Birtositék leosztásra. Most szedhetem össze és küldhetem az adminak.

Jackson, akinek ki is ment a fejéből

2009.06.04. 19:36

MChris írta:
nlm79 írta:Nagyon szépen köszönöm a sok választ.Franciául van a leírás és csak annyi hogy melyik hely minek a biztosítéka de most már így meglesz :D köszönöm!!

Kép

Ez vajon azonos az enyémel?
http://www.e39.hu/keptar/displayimage.php?album=243&pos=0

Jackson, aki most próbálja összehasonlitani

2009.06.04. 19:46

jackson írta:
MChris írta:

Kép

Ez vajon azonos az enyémel?
http://www.e39.hu/keptar/displayimage.php?album=243&pos=0

Jackson, aki most próbálja összehasonlitani

Beirtam a googleba: bmw fuse guide és bejött pár (képek vannak kiválasztva)

2009.06.04. 19:48

MChris írta:

Tessék én meg szivtam a németből leforditással :wink:

Jackson, aki viszont igy megtudja csinálni a biztositék leirás oldalunkat :roll:

2009.06.04. 20:29

jackson írta:
MChris írta:

Jackson, aki viszont igy megtudja csinálni a biztositék leirás oldalunkat :roll:

:google

2009.06.04. 23:48

simi64 írta:
jackson írta:
MChris írta:

Bibi nekem meg magyar van.

Jackson, aki irigy :oops:

Re: égő

2009.06.05. 08:36

LeviM5 írta:
MChris írta:
WP írta:
MChris írta:
WP írta:Üdv Úrak!

Égő :oops: de, hogy a pi...ba lehet kicserélni a pótféklámpa égőjét?!
Eddig eljutottam: fekvés a csomagtartóba (sedan), csavarocska le (az egész féklámpaház csuszkál előrre-hátra), fedél lepattintva, kábelcsatlakozó pipáról lehúzva, de itt vége...meg sem mozdul az az izé (pipa vagy mi) amiben az égő van, próbáltam húzni, nyomni, tekerni, széttörni nem szeretném

Műnyagot egy csavarhúzóval lepattintod majd balra elfordítod és kint is van,majd magát az izzót is balra fordítva ki tudod venni.

Magyarkönyvben a 181. oldalon van kép is.

Nem fordul ez se jobbra, se balra :sírás: ... ez olyan pártfüggetlen foglalat :lol: off

El kell fordítani máshogy nem jön ki,ha a műanyagot sikerült kipattintani.

Vagy marad a kisbalta... :lol:

Szolgálati közlemény: kijött a foglalat, égő kicserélve!

A Levinek igaza lett...nem kisbalta,de majdnem. Lapos csavarhúzó pipába hajlitva, foglalat kifeszitve, fülek letörve. Egyszerüen összeégett a foglalat és a ház. Visszatenni már egyszerübb volt, de mivel fülek törtek, lett pillanatragasztó...a következő csere sem lesz egyszerű!

WP - aki sajnálja, hogy az alábbit nem ő találta ki:
"az élet olyan mint a motor, ha nem megy be kell rugni"

Re: égő

2009.06.05. 09:05

WP írta:
LeviM5 írta:
MChris írta:
WP írta:
MChris írta:
WP írta:Üdv Úrak!

Égő :oops: de, hogy a pi...ba lehet kicserélni a pótféklámpa égőjét?!
Eddig eljutottam: fekvés a csomagtartóba (sedan), csavarocska le (az egész féklámpaház csuszkál előrre-hátra), fedél lepattintva, kábelcsatlakozó pipáról lehúzva, de itt vége...meg sem mozdul az az izé (pipa vagy mi) amiben az égő van, próbáltam húzni, nyomni, tekerni, széttörni nem szeretném

Műnyagot egy csavarhúzóval lepattintod majd balra elfordítod és kint is van,majd magát az izzót is balra fordítva ki tudod venni.

Magyarkönyvben a 181. oldalon van kép is.

Nem fordul ez se jobbra, se balra :sírás: ... ez olyan pártfüggetlen foglalat :lol: off

El kell fordítani máshogy nem jön ki,ha a műanyagot sikerült kipattintani.

Vagy marad a kisbalta... :lol:

Szolgálati közlemény: kijött a foglalat, égő kicserélve!

A Levinek igaza lett...nem kisbalta,de majdnem. Lapos csavarhúzó pipába hajlitva, foglalat kifeszitve, fülek letörve. Egyszerüen összeégett a foglalat és a ház. Visszatenni már egyszerübb volt, de mivel fülek törtek, lett pillanatragasztó...a következő csere sem lesz egyszerű!

WP - aki sajnálja, hogy az alábbit nem ő találta ki:
"az élet olyan mint a motor, ha nem megy be kell rugni"

Helo WP
Miért nem bizod olyanra aki ki tud cserélni egy ÉGÖT :lol:
szólj az asszonykádnak ö biztosan ügyesebb nálad és megoldja
üdv zoli

gond és baj :)

2009.06.05. 15:18

Hali!

Elment a benzinpumpa pár hete. Szervizes cseréli. Mi kell bele?
Mind1, azt mondja, mindbe ua az való, M5-be is. Ok, de sztem lanyha a kocsi magas fordulaton, megy megy, de mégsem megy.

Hiba: 540i benzimpumpája 3 bar nyomáson működik

Megoldás: M5 benzimpumpája 5(!!) bar nyomáson

Gabze

2009.06.05. 21:15

Tegnap meg ma volt egy kis szivásom a kocsival.

A tegnap mennék be dolgozni elindulás után kb 1 percen belül felgyújtja a sárga DSC, sárga fék (felkiáltójeles) és sárga ABS lámpát egyszerre. Na fene, még nem voltam messze otthonról vissza kanyarodtam a laptopért.
GT1 V55 diag és nyomja is jobb első kerék sebesség szenzor nem pontos jelent ad. A "hiba jelenleg nem létezik" és 254 (amiről kiderült a hányszor fordult elő).
Telefon a közeli MuhaAti-nak, hogy holnap ráére de sajnos éppen az emelőn van egy szétszedett kocsi. ÉS ráadásul másnap (azaz ma) jönnék Miskolcra.
Konzultáció feltehetőleg kontakt hiba ha nem létezik akkor csak ideiglenes kontakt hiba lehet. Ez azt jelentni nem megy a ABS, ASC-T (kipörgésgátló) és a DSC. De mivel nem aktiv ezért nincs nagy gáz.
Benne hagytam a hibát és óvatosan be dolgozni. Meló ebédidőben lementem megnézni, hiba kitöröl és most "hiba jelenleg létezik" 255: :roll:

Mivel nagyon kéne miskolcra menni ezért telefon az általam megbizható szervizeknek:
- NTautó Palotai Józsi sajna csak ma délután 15től tudtak volna fogadni és nekünk már 13kor el kellett mennünk. Cikki
- Kör-Kereszt szerencsére a kis öreg Török Gyuri bácsi van délelötti műszakban. Menjek 8-ra és megnézik max 10ig.

Reggel oda hajt és felemel, csatlakozó teljesen OK-s. Jó akkor rakjunk rá és másik hibás darabot ami nem kontakt hibás - elöbb felraktuk a jobb oldalira ami a hiba törlése után hibátlan volt. Akkor gyors beszerzés Hella gyári beszállitó 25eFt Unixtradetől.
Közben megnézettem a kéziféket mivel:
- A automata váltósnál már észrevettem amikor tesztelték, hogy a kézi fék nem fog szinte semmit és
- A kézifékre meg is jelezte valaki a Velencei talin, hogy milyen magasan fog. Ennek fel kellett volna tünnie, korábbi BMW tapasztalatból. De azt hittem valami automata baromság. Vidáman használtam minden megállásnál a féket.

Hátsó kerekek leszed. Fék tárcsa leszed. Ebben van kialakitva a kézifék dob fék része. Ha félre értehető lenne 540i-n a tárcsafék elöl hátul, de rögzitésre a hátsó tárcsán van egy perem és abba kapaszkodik egy hagyományos kicsi dobfék.
Amikor leszedik a tárcsát erős döbbenet:
- szétégve mindkét fék betét,
- bele marva a "dob" peremekbe és
- az egyik fék pofa 10cm hosszából csak 1,5-2cm-en volt meg az anyag.
A ciki, hogy a tökéletes kocsi (NTautó mondta) kb januárban volt első hátdó féktárcsa cserén amikor azért ezt látni kellett volna. És hogy a manóban lehet, hogy az előző tulaj aki (magyarországi szokástól eltérően) minden nyüggel azonnal ment a szervizbe ezt nem vette észre/javitatta?
OK fék pofa készlet megrendelése 16eFt Bosch ugyancsak gyári beszállitó UnixTrade-től.

És nincs vége a sztorinak. Fék beszerel és furcsa módon amikor kiengedtük a kéziféket nem jött ki a bowden. Csavarok kiteker leg lazábbra a kézifék karnál és kombinált fogóval kihúz. Némi teszt és tessék meghúzható de tojik vissza menni csak nagy erővel.
Ezek szerint a kocsi előtörténete az alábbi:
1. Valamelyik előző tulaj tojt használni a kézi féket (lehet hogy megint az a hülye befagy előitélet) és ezért beoxidálódótt a bowden amitől berohadt.
Ez az előitélet abból táplálkozik, hogy ha fel állsz hóra akkor befagyhat a kézifék és nem tud elindulni az autó. Ráadásul nagyon sokan ezt nyárra is értelmezik és ezért akkor se használják.
MINDEZ NAGY BUTASÁG! Tanultam a repgép szerelős suliban. A bowden acélja közé kendert raknak ami olajjal van át itatva. Amikor meghúzod kiereszti az olajat amikor kiengeded vissza szivja és szépen rendszeresen a használat alatt keni a bowdent.
Nos amikor nem használod a kéziféket sokáig akkor nem keni és szépen eloxidálódik a széle amitől totál berohad a bowden. Ha használod rendszeresen akkor szépen folyamatosan keni a bowdent és soha nem rohad be.
2. A kocsit nem kellett neki megfogni mivel az automata váltó P-be rakva a váltón keresztül fogja a kocsit. Igaz ez nem tesz jót neki még sik terepen sem!
3. Amikor egyszer mégis csak használta valaki a hosszú rohadás után (nem én mert sokat kopott a betét nem a januári friss betét égett be) akkor hiába engedte ki a kézifék kart a pofák nem engedtek és mivel 289 paci van ezért ezt könnyű nagyobb gázzal megfőzni. Még talán füstölhetett is de nem tünt fel neki.
4. Mivel nem ment a fék utánna állitottak és a kézifékem már nagy kopott állásnak megfelelő helyzetben állt.
5. Továbbra is rejtély, hogy lehetséges nem vette észre az NTautó féktárcsa cserekor.

Mivel a ne volt több időm még nincs kész: a bowden csere nagyon macerás (kipufogó leszed, kardántengely ledönt) cirka 4 óra és kb 16(anyag)+25 munakdij=41eFt lessz még hátra.
Mivel tárgyalásra siettem ezért maradt a jobb első kerék és kézifék pofa csere. Csak nem szabad most behúznom a kéziféket amig bowden csere nincs meg mert úgy járok mint a 3.pontban a fazon.
Fizettem 55eFt (ebből 14eFt a munkadij) és még mindig nincs kész a kocsi.
Na ennyit a tökéletes és szuper autóról.

Tapasztalat: MINDIG TESSÉK HASZNÁLNI a kéziféket a kocsi állóhelyzeti rögzitésére. Az automata váltó P-ben kézifék nélkül egy külön story a lényeg azt sem szabad. A kéziféket erre tervezték aki azt hiszi okosabb a BMW több 100 tervező mérnökénél az kötözni való bolond.

Jackson, akinek most kijutott a szenvedésből

2009.06.05. 21:31

Az is lehet, hogy a tempósabb drifteket az előző tulaj kézifékkel indította meg! :lol:

2009.06.05. 21:39

Caliber írta:Az is lehet, hogy a tempósabb drifteket az előző tulaj kézifékkel indította meg! :lol:

Ez 540-es elég kikapcsolni a DSC-t.

Jackson, akinek megmutatta az előző tulaj (azt hitte ezért több pénzt fogok adni, nem jött be :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge