![]() |
2015.06.07. 11:06
vettél másik viszkót?
2015.06.07. 11:18
humma írta:
vettél másik viszkót?
Igen, zsír új sachs-ot, tesztelés folyamatban. Voltam vele egy negyed órás gyökkettős araszolgatásban 30 fokban, 106ig ment fel. Klímaventi szerelés alatt, az egyelőre nem segít rá semmit.
2015.06.07. 20:26
atti523i írta:humma írta:
vettél másik viszkót?
Igen, zsír új sachs-ot, tesztelés folyamatban. Voltam vele egy negyed órás gyökkettős araszolgatásban 30 fokban, 106ig ment fel. Klímaventi szerelés alatt, az egyelőre nem segít rá semmit.
a sachs hidegindításnál lazán szalad?ha nyomod a gázt,felveszi a fordulatot?106 foknál hallottad hogy bekapcsol?a klímaventi már csak a legvégső esetben kapcsol be,ha már nagyon elszaladt a hűtővíz.az a jó ha nem hallod hogy bekapcsol.
2015.06.07. 21:51
humma írta:atti523i írta:humma írta:
vettél másik viszkót?
a sachs hidegindításnál lazán szalad?ha nyomod a gázt,felveszi a fordulatot?106 foknál hallottad hogy bekapcsol?a klímaventi már csak a legvégső esetben kapcsol be,ha már nagyon elszaladt a hűtővíz.az a jó ha nem hallod hogy bekapcsol.
indítás után egy kicsivel -talán 1 perc - old le, akkor láthatóan lazább, gázadásra pörög mint a disznó. 106nál se hallottam hangosnak, lehet kellett volna pár fok neki még.
2015.06.07. 22:56
Sokszor lelégtelenítettem, szintre állítottam, de miután mentem vele 20 km-ert a tágulási tartály aljára kerül a víz. Basszus???!!! Ennyit egy gát repedt autó nem eszik meg 20 km-er alatt!!!!!!!

2015.06.08. 07:47
Rolly írta:Észrevettem, hogy a tágulási tartályban a vizem folyamatosan csökken. Soha nem jelezte ki a műszerfal, hogy alacsony a vízszint, mindig a saját szememmel tapasztaltam. Minden csövet mindig megskubiztam, hátha onnan csöpög.
2015.06.08. 09:40
atti523i írta:humma írta:atti523i írta:humma írta:
vettél másik viszkót?
indítás után egy kicsivel -talán 1 perc - old le, akkor láthatóan lazább, gázadásra pörög mint a disznó. 106nál se hallottam hangosnak, lehet kellett volna pár fok neki még.
én most visszaraktam az ava-t,de lehet az lesz a vége amit jlaci is ajánlott,kap egy ventit hőgombával.
2015.06.08. 11:40
Zo78 írta:Rolly írta:Észrevettem, hogy a tágulási tartályban a vizem folyamatosan csökken. Soha nem jelezte ki a műszerfal, hogy alacsony a vízszint, mindig a saját szememmel tapasztaltam. Minden csövet mindig megskubiztam, hátha onnan csöpög.
A skubizás üzem meleg állapotban történt? Többen is leírták - talán Imco taglalta legutóbb - , elég valamelyik csövön egy hajszálrepedés, és az csak üzem melegen jelentkezik, mert akkor tágul, egyébként észre nem veszed.
2015.06.08. 18:36
2015.06.08. 21:16
2015.06.08. 21:22
Rjani530d írta:Nekem 518i volt, valamint most egy 318i ugyanezeket produkálja.
Mindkettőnél inkább lent áll be a vízszint, mint a megfelelő helyen. Majdnem a hűtő alján. A vizet egyik sem forralta, forralja,
bárhányszor töltöm tele, mindig egy idő után ott van mindkettőnél. Teljesen tökéletesen működnek, az egyik 4 és fél, a másik
1 éve.
Csak azt szeretném tőled kérdezni, hogy akkor minek is foglalkozzak vele???
2015.06.08. 21:52
én most visszaraktam az ava-t,de lehet az lesz a vége amit jlaci is ajánlott,kap egy ventit hőgombával.
2015.06.08. 22:19
Rolly írta:Sziasztok!
Nagyon kezd elfogyni a türelmem és fingom nincs, hogy mi lehet a baja. Légy szíves adjatok valami tanácsot.
2015.06.08. 23:02
THT írta:Rolly írta:Sziasztok!
Nagyon kezd elfogyni a türelmem és fingom nincs, hogy mi lehet a baja. Légy szíves adjatok valami tanácsot.
Nekem ugyanezt csinálta csak mikor elfogyott a viz, melegedett is. A termosztátház volt elvetemedve (új volt, csak hibás). Miután megcsináltuk 1x kellett utántölteni kb 2 decit, aztán beállt a vonalhoz, azóta attól függően, hogy hideg vagy meleg 2-3 centit ingadozik a vonal körül.
De gondolom mivel nálad az egész HF le lett szedve, az ilyen műanyag csőcsatlakozások tuti jók. (?)
Nincs az autónak fagyálló szaga? Amikor az enyémből ilyen mennyiségű viz elfogyott, mindig lehetett körülötte érezni a fagyálló édeskés szagát.
Egyébént mivel volt HF lent és a tünetek nem változtak, olyan helyen keresgélnék amit a műtét nem érintett. Fűtőradiátor(ok) pl. rendben vannak?
2015.06.09. 07:36
Rjani530d írta:Nekem 518i volt, valamint most egy 318i ugyanezeket produkálja.
Mindkettőnél inkább lent áll be a vízszint, mint a megfelelő helyen. Majdnem a hűtő alján. A vizet egyik sem forralta, forralja,
bárhányszor töltöm tele, mindig egy idő után ott van mindkettőnél. Teljesen tökéletesen működnek, az egyik 4 és fél, a másik
1 éve.
Csak azt szeretném tőled kérdezni, hogy akkor minek is foglalkozzak vele???
2015.06.09. 09:46
humma írta:én most visszaraktam az ava-t,de lehet az lesz a vége amit jlaci is ajánlott,kap egy ventit hőgombával.
kicsit reszelgettük a klímaventit, mivel az első fokozat nem kapcsol ellenállás hiba miatt, ezért kísérleti jelleggel, ideiglenesen átvezetékeltük a középső fokozatra, így a hópihére most bekapcsol a cucc 2es fokozaton, szépen le is viszi a hőfokot, 91re állt be 32 fokos külső hőmérséklet mellett. Úgyhogy a klíma jelenleg egy mechanikusan kapcsolható hűtőként működik. Valószínűleg egy gramm gáz nincs benne, a kompresszor meg se mozdul, le kell nyomáspróbázzam. Azt nem tudom, hogy az átvezetékelés mibe fog bezavarni majd, előbb-utóbb úgyis meg lesz csinálva gyárira. Azt még mindig nem tudom hogy a klímaventi honnan veszi a különböző fokozatokhoz a jelet (hőgomba? vezérlő? nyomáskapcsoló?), így nehezebb a hibát keresni
2015.06.09. 10:26
admin írta:humma írta:én most visszaraktam az ava-t,de lehet az lesz a vége amit jlaci is ajánlott,kap egy ventit hőgombával.
kicsit reszelgettük a klímaventit, mivel az első fokozat nem kapcsol ellenállás hiba miatt, ezért kísérleti jelleggel, ideiglenesen átvezetékeltük a középső fokozatra, így a hópihére most bekapcsol a cucc 2es fokozaton, szépen le is viszi a hőfokot, 91re állt be 32 fokos külső hőmérséklet mellett. Úgyhogy a klíma jelenleg egy mechanikusan kapcsolható hűtőként működik. Valószínűleg egy gramm gáz nincs benne, a kompresszor meg se mozdul, le kell nyomáspróbázzam. Azt nem tudom, hogy az átvezetékelés mibe fog bezavarni majd, előbb-utóbb úgyis meg lesz csinálva gyárira. Azt még mindig nem tudom hogy a klímaventi honnan veszi a különböző fokozatokhoz a jelet (hőgomba? vezérlő? nyomáskapcsoló?), így nehezebb a hibát keresni
Amúgy 91 és 104 foknál kapcsol a hő gomba.
2015.06.16. 21:54
humma írta:admin írta:humma írta:én most visszaraktam az ava-t,de lehet az lesz a vége amit jlaci is ajánlott,kap egy ventit hőgombával.
Amúgy 91 és 104 foknál kapcsol a hő gomba.
köszi, elviekben a 91 az első fokozat, a 104 meg a harmadik.
Namost nekem 110nél se kapcsolt a magas, előfordulhat hogy a menüben magasabb hőfokot ír ki, mint amit ez a hőgomba érzékel? Vagy a board az ennek a hőgombának a hőmérsékletét írja ki?
2015.06.16. 23:38
THT írta:Nekem ugyanezt csinálta csak mikor elfogyott a viz, melegedett is. A termosztátház volt elvetemedve (új volt, csak hibás)
2015.06.26. 20:10
Rolly írta:Beszéltem a sráccal, akitől vettem. Megtudtam, hogy vízpumpa hiba miatt az autó vize egyszer felforrt.