![]() |
2010.12.22. 17:30
peteeqe írta:barbrady írta:simi64 írta:patloka írta:Üdv.
A következő a problémám: világít az ABS illetve az ASC visszajelző, és tempomatom sincs. Mi okozhatja a hibákat?
A két hibajelenség nincs összefüggésbe egymással.
Az ABS ASC majdnem 100%-ra valamelyik jeladó hibáját jelzi. A kerékagyban van, egy tisztogatás segíthet rajta ideiglenesen. Ha nem, csere.
A tempomathoz tudni kéne, hogy milyen. Motoros, vagy elektromos.
A dízelekben már a tds óta elektromos mind.
ez szerintem tömb hiba lesz, mivel nem kap a tempomat sebesség jelet sem...
ha jól tudom...
2010.12.23. 11:01
2010.12.23. 19:55
2010.12.23. 20:04
2010.12.23. 21:22
patloka írta:Sziasztok.
A problémám megoldódott: MODIC-kal ki lett olvasva az autó, ott jobb hátsó jeladó hibát hozott. A BMW-s fiúk viszont megállapították, hogy biztosan az ABS vezérlő, mivel jobb hátra nem küld ki 12 V-ot, amit próbalámpával ellenőriztek. Mivel én nem vagyok szakember, csak kontár és a józan paraszti eszemre hallgatok, átgondoltam miért nem küld ki oda 12 V-ot csak egy pillanatra? Talán mert nincs amivel ott kommunikáljon. Kivettem a vezérlőt és áttéve egy másik autóba működött. Hozzáteszem: azért sem hittem a vezérlő hibában, ugyanis májusban lett beletéve. Az előzővel se kilométeróra, se ABS, se ASC nem volt miután bemelegedett. Tegnap kapott jobb hátra egy jeladót, s a hiba azonnal megszűnt. A tempomat is jó! Haveromnak szintén ABS, ASC visszajelző világít, szintén vezérlőt cseréltetnének vele az ostoba szakik. Neki működik a tempomat! Miért? Mivel a sebességjelet hátulról veszi, így más nem lehet, valamelyik első jeladója rossz. Hamarosan kicseréljük, s az eredményt megosztom veletek.
2010.12.23. 21:25
peteeqe írta:én akkor ezt már nem értem :S
nekem világít a abs, asc is, és nincs tempomatom, amit néztem, hogy inpa nem komunikál az abs tömbömmel...
a bal hátsó jeladóm új, az tuti j
ki lehet mérni multiméterrel a többit? csatin keresztűl?
2010.12.23. 21:30
jackson írta:peteeqe írta:én akkor ezt már nem értem :S
nekem világít a abs, asc is, és nincs tempomatom, amit néztem, hogy inpa nem komunikál az abs tömbömmel...
Ha a diag nem látja a ABS/ASC/DSC vezérlőt akkor az már más bibi. Lehet a tápja hibás (bizti, kábel vagy csati) és lehet a diag vezeték is hibás (IKE-n keresztül látszik tehát ha odáig látsz már csak az utánna lévő kábel és csatik vagy maga a vezérlő kaput)
Ha ilyen hibád van akkor inkább azt nyomozd mert nem jeladó gond lesz. Amúgy inkább oszciloszkóppal lehet csak kimérni a szinusz jelét csak jelen esetben hiába.
Jackson, aki itt mást sejt
2010.12.23. 21:43
peteeqe írta:jackson írta:peteeqe írta:én akkor ezt már nem értem :S
Ha a diag nem látja a ABS/ASC/DSC vezérlőt akkor az már más bibi. Lehet a tápja hibás (bizti, kábel vagy csati) és lehet a diag vezeték is hibás (IKE-n keresztül látszik tehát ha odáig látsz már csak az utánna lévő kábel és csatik vagy maga a vezérlő kaput)
Ha ilyen hibád van akkor inkább azt nyomozd mert nem jeladó gond lesz. Amúgy inkább oszciloszkóppal lehet csak kimérni a szinusz jelét csak jelen esetben hiába.
jól értem akkor, hogy maga a tömb nem tud annyira elromlani, hogy ne kommunikáljon?
2010.12.23. 21:49
jackson írta:peteeqe írta:jackson írta:peteeqe írta:én akkor ezt már nem értem :S
jól értem akkor, hogy maga a tömb nem tud annyira elromlani, hogy ne kommunikáljon?
Nézd maga a busz kábel is elszakadhatott a vezérlőben. Láttam már olyat ahol nem volt kommunikáció ABS-el és forrasztós bibi volt.
Jackson, aki szerint bármi lehet
2010.12.23. 21:53
peteeqe írta:jackson írta:peteeqe írta:jackson írta:peteeqe írta:én akkor ezt már nem értem :S
Nézd maga a busz kábel is elszakadhatott a vezérlőben. Láttam már olyat ahol nem volt kommunikáció ABS-el és forrasztós bibi volt.
Jackson, aki szerint bármi lehet
értem, rendben
megnézem újra az összes biztis ( ülés alatt is)
ha kábel problémám lenne, arra kit tudsz javasolni?
2010.12.26. 18:03
2010.12.27. 17:00
gabec írta:Reggel beültem,indítottam,dsc,abs sárga jel világít,kedden megyek Pestre,nem tudom addig lesz -e abs jeladóm,szentem az hányt be.Mikor,ha nem télen,hóban,fagyban.Ja,még reggel megyek kiolvastatni,melyik a rossz,nem tudom délutánra tudnak-e rendelni?!Ráadásul az autósbolt zárva jan. 2-ig.Szopás
2010.12.28. 19:46
2010.12.28. 21:03
stupeki69 írta:sziasztok. Ma napközben elindulás után párszáz méter havon kigyuladt az abs és asc lámpa /természetesen se abs se asc nem müködik/ az automon majd leállítottam az autót és újraindítás után megint jó vol. Ezt eljátszotta velem kétszer az autó majd most este újra elindítottam és adtam a szájának a hóba egy negyed órát kínoztam az abs és az asc és minden jól müködött. Majd a km.óra 2-es teszt /minden világít/ többször is, és van amikor világit az asc vagy az abs vagy midkettő vagy eggyik sem. Következő a kérdésem km.óra kontakt hiba esetén van e kihatása az abs és asc re? Valamint azt már régóta csinálja a tempomattom, hogy jól müködik és gondol eggyet és elkezd gyorsítani meg lasítani mintha nyomogatnám a gázpedált. A km-órám tökéletesen működik holnap viszem pixel hiba javításra.Valami ötlet jól jönne.
2010.12.28. 22:49
2010.12.28. 22:52
LACIKAtraffipaxboltHU írta:Hali!
Már 2 jeladót megettem... (e39)
Most csak kip.gátló jele világít (mellé az ABS lámpa NEM!!)
Ha leállítom kis időre a kocsit,bezárom...majd nemsokára megint folytatom az utam,akk 3-15 percig megint megy a DSC,utána megint kivillan és el sem alszik!
Szerintetek...? Köszi előre is!
2010.12.28. 22:58
jackson írta:LACIKAtraffipaxboltHU írta:Hali!
Már 2 jeladót megettem... (e39)
Most csak kip.gátló jele világít (mellé az ABS lámpa NEM!!)
Ha leállítom kis időre a kocsit,bezárom...majd nemsokára megint folytatom az utam,akk 3-15 percig megint megy a DSC,utána megint kivillan és el sem alszik!
Szerintetek...? Köszi előre is!
Ez attól függ milyen cuccod van a DSC-s és szöveges műszerfalason kettő világít.
Jackson, aki dual sárga ha befosik
2010.12.31. 15:39
2010.12.31. 17:43
Na,diag, bal hátsó jeladó hiba,újat vettem 20 000 ft kicseréltem,ugyanolyan szar.Jan. 2-án vissza,megint diag,pedig kitakarítva minden,mégis rossz.Ja,mikor össze akartuk dugni a 2 csatlakozó nem egyezett teljesen,az újból kitörtem egy pöcköt,ekkor már össze csúszott.Lehet,hogy nem véletlen volt ott a pöcök,és ezzel a jeladóval nem kommunikál?Már nem a műanyag pöcök miatt közvetlen ,hanem mert nem egyezik az évjárat?Pedig forgalmit vittem,úgy rendeltem.Senki nem dolgozik már karácsony óta,csak kiolvasták,nem akartam abs,dsc nélkül járni,de most mégis csak szívok vele.jackson írta:gabec írta:Reggel beültem,indítottam,dsc,abs sárga jel világít,kedden megyek Pestre,nem tudom addig lesz -e abs jeladóm,szentem az hányt be.Mikor,ha nem télen,hóban,fagyban.Ja,még reggel megyek kiolvastatni,melyik a rossz,nem tudom délutánra tudnak-e rendelni?!Ráadásul az autósbolt zárva jan. 2-ig.Szopás
Na ezért lenne jó ha lenne otthon egy INPA kábel és megnézed melyik rossz saját magadnak.
Két ünnep között minden hiba javítás nyögve nyelős. nekem a PDC szart be és talán holnap bömbölő tud segíteni.
Jackson, aki nem véletlenül hajtogatja ezt mindenkinek
2010.12.31. 17:46
gabec írta:Na,diag, bal hátsó jeladó hiba,újat vettem 20 000 ft kicseréltem,ugyanolyan szar.Jan. 2-án vissza,megint diag,pedig kitakarítva minden,mégis rossz.Ja,mikor össze akartuk dugni a 2 csatlakozó nem egyezett teljesen,az újból kitörtem egy pöcköt,ekkor már össze csúszott.Lehet,hogy nem véletlen volt ott a pöcök,és ezzel a jeladóval nem kommunikál?Már nem a műanyag pöcök miatt közvetlen ,hanem mert nem egyezik az évjárat?Pedig forgalmit vittem,úgy rendeltem.Senki nem dolgozik már karácsony óta,csak kiolvasták,nem akartam abs,dsc nélkül járni,de most mégis csak szívok vele.jackson írta:gabec írta:Reggel beültem,indítottam,dsc,abs sárga jel világít,kedden megyek Pestre,nem tudom addig lesz -e abs jeladóm,szentem az hányt be.Mikor,ha nem télen,hóban,fagyban.Ja,még reggel megyek kiolvastatni,melyik a rossz,nem tudom délutánra tudnak-e rendelni?!Ráadásul az autósbolt zárva jan. 2-ig.Szopás
Na ezért lenne jó ha lenne otthon egy INPA kábel és megnézed melyik rossz saját magadnak.
Két ünnep között minden hiba javítás nyögve nyelős. nekem a PDC szart be és talán holnap bömbölő tud segíteni.
Jackson, aki nem véletlenül hajtogatja ezt mindenkinek