Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.03.04. 14:43

sziasztok!

az lenne a hibám, hogy a csomagtérbrn nem világít a lámpa. izzók biztosíték jó.

2009.03.04. 17:46

ricsi214 írta:sziasztok!

csomagtér fedélben van a kapcsolója ill a zárba van benne,az jó? 2ből egy se?

2009.03.04. 18:06

MChris írta:
ricsi214 írta:sziasztok!

csomagtér fedélben van a kapcsolója ill a zárba van benne,az jó? 2ből egy se?

Azt nem tudom, hogy a kapcsolója jó e, de egyik lámpa sem világít.

2009.03.04. 18:41

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogyan lehet visszaállítani a hőmérséklet kijelzőt farenheit-ről celsius-ra?
Egyik elindulásnál vettem észre, hogy valami nem stimmel, de nem tudom mit kezdjek vele.
Akksi leköt-visszarak segít vajon?

Köszi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kmil 2009.03.04. 20:47-kor.

2009.03.04. 18:52

kmil írta:Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogyan lehet visszaállítani a hőmérséklet kijelzőt farenheit-ről celziuszra?
Egyik elindulásnál vettem észre, hogy valami nem stimmel, de nem tudom mit kezdjek vele.
Akksi leköt-visszarak segít vajon?

Köszi!

Szia!

Nem segit,magyar könyv a letöltések között!

gyújtáskapcsoló 1-es állásban nyova tartod a napi számláló gombját majd leveszd a gyújtást.

Titkos menüztél,mi? :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MChris 2009.03.04. 18:57-kor.

2009.03.04. 18:56

Letöltöm, aztán megnézem, remélem benne van.
Köszi!

2009.03.04. 18:58

kmil írta:Letöltöm, aztán megnézem, remélem benne van.
Köszi!

Beirtam neked már,de szedd csak le! :wink:

2009.03.04. 20:33

Mindjárt kipróbálom. Egyébként menüt néztem igen :D
De nem gondoltam, hogy ettől ez lesz.

2009.03.04. 20:38

Múkodik :taps:
Köszi a gyors segítséget!

2009.03.06. 21:16

Sziasztok!Légyszi segitsetek.
Szétesett az ablaktörlöm:a motorról lejövö fémkar ahol alul csatlakozik a lapátba.Egy mozdulattal vissza lehet dugni,de van ott valami "biztositó"ami nem engedi ujra szétesni?
Mert az oké,hogy visszadugtam,de bármikor kieshet a helyéröl.
Elöre is köszi,jó hétvégét mindenkinek! :D
Vader

2009.03.06. 21:34

Szia! Hol esett szét pontosan? Ha a 15-ös az ábrán, akkor cserés, mert kikopott a műanyag "persely".

Vader-1 írta:Sziasztok!Légyszi segitsetek.
Szétesett az ablaktörlöm:a motorról lejövö fémkar ahol alul csatlakozik a lapátba.Egy mozdulattal vissza lehet dugni,de van ott valami "biztositó"ami nem engedi ujra szétesni?
Vader
Kép

2009.03.06. 21:45

Vader

Szia Vader-1

Nem rég jártam ugyan így, ha egyről beszélünk. Nekem a sofőr előtti lapát állt meg, természetesen zuhogó esőben.
Szóval vissza lehet dugni a helyére, de ki fog esni. Leginkább egy gömbtámaszhoz tudnám hasonlítani a szerkentyűt, ami szétkopott. Az elegánsabb megoldás, ha bontottan veszel egy kevésbé kopott szerkezetet és kicseréled, bár az nem 2 forint.
Én a csúnyább :oops: :oops: :oops: de egyszerűbb utat választottam: szerkezet ki (persze kezdve a pollenszűrőknél, burkolat, lapátok) - satuba be - a kikopott fejrész a helyére illesztve, összeszorítva - 4,5-ös fúró, kezdve a szerkezet fémrészénél mert az a keményebb, a fej csak műanyag (ezért is kopik el) – 4-es csavarocska nem túl szorosan kontra anyával – és miden vissza. Azóta tökéletes és nem esik ki! Arra kell csak figyelni, hogy ne legyen túl hosszú a csavar mert akkor akadhat, de ezért találták ki a flexet.

2009.03.06. 21:52

RCKDJ írta:Szia! Hol esett szét pontosan? Ha a 15-ös az ábrán, akkor cserés, mert kikopott a műanyag "persely".

Vader
Kép

Sajna nem jött be nekem az ábra,hibát jelez.De WP ahogy eggyel lejjeb leirta ez a hiba.Szóval egy idö után kikopik,nincs mit tenni?Akkor ßén is WP müveletét fogom megcsinálni.
Köszi a fáradozásodat!

2009.03.06. 21:57

Na,bejött a 15-ös ,igen ott esett szét!
Szóval akkor egy uj kar,meg ez a 15-ös fém és akkor jó lesz.
Vagy WP Nálad:egyszerüen átfúrtad, és egy csavarral rögzitetted igaz?

2009.03.06. 22:07

Nagyon köszönöm RCKDJ és WP a segitséget! :D
Üdv,Vader

2009.03.06. 22:18

kzoli819 írta:Valaki talákozott már ilyennel?

E38 740i tipusról van szó. Az motor hirtelen gázadásra rángat kb 2500-3000 fordulatszámnál (olyan mintha leszabályozna, de nem az a megszokott pattogós szabályozás, hanem annál lasabban csinálja). Ha lassan nyomjuk a gázt, akor felmegy maximumig a fordulatszám. Cseréltünk már motorvezérlő eleketronikát, váltó vezérlő elektronikát, légmennyiség mérőt, az összes hőgombát, főtengely jeladót, lambda szondát.

Egyenlőre tanácstalanok vagyunk.

Elkészült a verda. Nem kicsit feladta a leckét a szerelőknek. A főtengely ékszíjtárcsa ment szét, az ütött egy picit és a főtengely jeladó rossz jelet vett, ezért rángatott be a motor. Az érdekessége az volt a dolognak, hogy a jelek abszolult nem a főtengely ékszíjtárcsára utaltak, mert nem volt hangja. Stroboszkóppal néztek rá ,és akkor vették észre a hibát. Csak azért írom le, ha valaki más is így járna, akkor tudjon róla, hogy ez is lehet a hiba forrása.

2009.03.06. 22:27

Vader-1 írta:Na,bejött a 15-ös ,igen ott esett szét!
Szóval akkor egy uj kar,meg ez a 15-ös fém és akkor jó lesz.
Vagy WP Nálad:egyszerüen átfúrtad, és egy csavarral rögzitetted igaz?

Igen egyszerűen átfúrtam, egy hosszabb csavarral összefogtam és kész.

2009.03.07. 06:23

Zsolt40i írta:
MChris írta:
kzoli819 írta:Zsolt, Chris, köszi a tippeket, felírom és megkonzultálom a szerelővel. Bár ma bevittem a márkaszervízbe hibakiolvasásra, és kiharcoltam, hogy az autó mellett lehessek a műhelyben. Bevitték az autót, megnézte egy szerelő és mondta, hogy emelőre viszi az autót, nem a géphez. Azt mondta, hogy tuti az a baja, hogy a katalizátort kiherélték belőle és annak a darabjai a hátsó dobban dugulást csinál. Megrázta a dobot, és tényleg tele van, de az hogy csinál ilyen gyors (leszabályzáshoz hasonló tüneteket). :roll:
Ez már a harmadik BMW-m aminek olyan bajai vannak, amit nehéz felderíteni. Ha az autó nem nyújtaná azt a vezetési élményt, amit tud, már rég megutáltam volna a BMW-ket. De hát a BMW az csak egy BMW.

Szia Én is köszönöm hogy megosztottad velünk! (Nálam nem zörgött sehol semmi a kipuff rendszerben,de láttam olyant már ahol az a "cellák" összeburultak a "katiban".

Hmm. Elgondolkodtam a katalizátor hibán. Nem lehet hogy ISU535 kollegának is okozhatja
a leírt motorhibáját :?: Az biztos, hogy neki a két hengersor közötti szinkronizációs
hibája van. :!:

Itt vannak a képek a "kati" beléről :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Re: jel

2009.03.07. 11:59

krisztian írta:Sziasztok.
A motorháztetőn lévő BMW jelről a matrica kb.fele lepattant.Lehet venni külön matricát,vagy a komplett
jelet kell vennem?Hogyan tudom kicserélni a jelet?Öntapadós vagy csavarozni kell?
Köszi

Ezt ha a hiba és megoldás topikba írtad volna, bőven jó lett volna. Csak gyűlnek a fölösleges topikok :)

2009.03.07. 11:59

Bocsi Admin nem akartam új témát nyitni,ez a kérdés nem annyira fontos,ha tudod légyszi töröld,és rakd át
egy másik topikba.Még egyszer bocsánat!!!!! :(
Hozzászólás küldése

VigLink badge