![]() |
2011.03.28. 19:32
2011.03.28. 19:43
Gabii írta:Sziasztok
523i Sedannak autópálya tempó mellett (120-130) mi az átlag fogyasztása?
Csak a miheztartás végett kérdezem...még csak most voltam vele hosszabb úton.
245-ös gumik 3 ember no csomag 9,8L. talán egy kicsit sok,vagy nem? Annyi hogy nincs katalizátorom.
Néztem egy végsebességet is,mondjuk ez egy kicsit megdobta a fogyit, óra szerint 242Km/h volt a plafon. Gps szerint 231.
köszi
üdv.
2011.03.28. 20:17
Imco írta:Gabii írta:Sziasztok
245-ös gumik 3 ember no csomag 9,8L. talán egy kicsit sok,vagy nem? Annyi hogy nincs katalizátorom.
Néztem egy végsebességet is,mondjuk ez egy kicsit megdobta a fogyit, óra szerint 242Km/h volt a plafon. Gps szerint 231.
köszi
üdv.
Nyáron, autópályán 130 tempomat ~700km 8,3.
Az a 242 biztos odavert neki!
2011.03.28. 21:46
Gabii írta:Imco írta:Gabii írta:Sziasztok
köszi
üdv.
Nyáron, autópályán 130 tempomat ~700km 8,3.
Az a 242 biztos odavert neki!
Igen a tempomat az nagyon hiányzik,nem tudom az enyémből mi a xarért szedték ki,félig van benne.
Ha sikerült tartósan egy gázon állni 130 körül akkor 8 körül mutatott,de tempomat nélkül ez nehéz.
A 242-őn én is meglepődtem,utána rosszul esett visszaállni 130-ra,mintha álltam volna.
2011.03.28. 22:06
Johny540 írta:Üdv!Véleményem szerint,normális körülmények között a tempomat növeli a fogyasztást.Szerintem inkább kényelmi berendezés,mint fogyasztáscsökkentő.
2011.03.28. 22:34
2011.03.28. 22:36
Üdv!Véleményem szerint,normális körülmények között a tempomat növeli a fogyasztást.Szerintem inkább kényelmi berendezés,mint fogyasztáscsökkentő.
2011.03.28. 22:59
Gabii írta:E39-ben inteligens tempomat van vagy sima?
Tehát domborzati viszonyoknak megfelelően tartja a sebességet,avagy nem?
Gondolkozok a beszerzésén....
2011.03.28. 23:45
Gabii írta:Üdv!Véleményem szerint,normális körülmények között a tempomat növeli a fogyasztást.Szerintem inkább kényelmi berendezés,mint fogyasztáscsökkentő.
Ezt miért gondolod így? Nem igazán értek egyet,de nosza győzzél meg..
(bár ez már kicsit off)
2011.03.29. 05:59
Johny540 írta:Gabii írta:Üdv!Véleményem szerint,normális körülmények között a tempomat növeli a fogyasztást.Szerintem inkább kényelmi berendezés,mint fogyasztáscsökkentő.
(bár ez már kicsit off)
Egyszerűen ezt tapasztaltam hosszú távon.Gyakran megyek/mentem 1000-1200km-es távokat,és tempomattal kicsit több lett a fogyasztásom diesellel is,és benzinessel is.Konkrétan egy 320d-vel próbálgattam ezt,és egy E39 528i-vel.Ha pl. Horvátba mentem,ott még jobban kijött ez a dolog.Vagy a dimbes-dombos utak miatt is,vagy nem tudom...
2011.03.29. 07:12
Rjani530d írta:Johny540 írta:Gabii írta:Üdv!Véleményem szerint,normális körülmények között a tempomat növeli a fogyasztást.Szerintem inkább kényelmi berendezés,mint fogyasztáscsökkentő.
(bár ez már kicsit off)
Egyszerűen ezt tapasztaltam hosszú távon.Gyakran megyek/mentem 1000-1200km-es távokat,és tempomattal kicsit több lett a fogyasztásom diesellel is,és benzinessel is.Konkrétan egy 320d-vel próbálgattam ezt,és egy E39 528i-vel.Ha pl. Horvátba mentem,ott még jobban kijött ez a dolog.Vagy a dimbes-dombos utak miatt is,vagy nem tudom...
Egyetértek veled! A tempomat tényleg szerintem sem csökkenti a fogyasztást, főleg a dimbes-dombos helyen. Fogyasztási rekordot csak tempomat nélkül lehet dönteni, legalábbis az enyémmel. Dombnak felfelé inkább kicsit lassulok, lefelé kihasználom a lendületet, ez mindenképpen fogyasztáscsökkentő hatású. Inkább kényelmi extrának tartom én is.
2011.03.29. 07:21
Rjani530d írta:Johny540 írta:
Egyetértek veled! A tempomat tényleg szerintem sem csökkenti a fogyasztást, főleg a dimbes-dombos helyen. Fogyasztási rekordot csak tempomat nélkül lehet dönteni, legalábbis az enyémmel. Dombnak felfelé inkább kicsit lassulok, lefelé kihasználom a lendületet, ez mindenképpen fogyasztáscsökkentő hatású. Inkább kényelmi extrának tartom én is.
2011.03.29. 07:29
2011.03.29. 09:29
hamoriarpi írta:Gabii írta:E39-ben inteligens tempomat van vagy sima?
Bizonyos fokú perverzió szükséges a teljes rendszer kiépítéséhez a Te évjáratodban, benzineshez.
2011.03.29. 10:05
Gabii írta:hamoriarpi írta:Gabii írta:E39-ben inteligens tempomat van vagy sima?
Bizonyos fokú perverzió szükséges a teljes rendszer kiépítéséhez a Te évjáratodban, benzineshez.
köszi mindenkinek,akkor lehet mégis lemondok róla.
Egyébként a pillangó szelepnél ahová a gáz bovden csatlakozik,ott nekem a tempomatnak is megvan a helye.
Ez vajon így van a gyárilag tempomat nélküli autókban is?
(nem tudom eldönteni hogy az enyémben volt,és kiszedték,vagy egyáltalán nem is volt.)
2011.03.29. 12:14
Gabii írta:hamoriarpi írta:Gabii írta:E39-ben inteligens tempomat van vagy sima?
köszi mindenkinek,akkor lehet mégis lemondok róla.
Egyébként a pillangó szelepnél ahová a gáz bovden csatlakozik,ott nekem a tempomatnak is megvan a helye.
Ez vajon így van a gyárilag tempomat nélküli autókban is?
(nem tudom eldönteni hogy az enyémben volt,és kiszedték,vagy egyáltalán nem is volt.)
2011.03.29. 14:31
simi64 írta:Bocs!
Tempomat a király!
De: BMW-be nem való! Itt tolni kell, (és szarni a fogyira)
2011.03.29. 15:53
Imco írta:simi64 írta:Bocs!
Tempomat a király!
Aha! TDS. Mikor reggel beülsz az autómba és meglátod a 15-16 l átlagot,
hamar eszedbe jut a 400-as benzin. Ebben a percben kezded átértékelni a dolgot!
![]()
![]()
![]()
Egyébként igazad van. Egy másik világban biztos!
2011.03.29. 17:09
kovessyroli írta:Imco írta:simi64 írta:Bocs!
Tempomat a király!
Aha! TDS. Mikor reggel beülsz az autómba és meglátod a 15-16 l átlagot,
hamar eszedbe jut a 400-as benzin. Ebben a percben kezded átértékelni a dolgot!
![]()
![]()
![]()
Egyébként igazad van. Egy másik világban biztos!
Ha reggel beülök az autómba, és meglátom a 6,9-es átlagot, akkor se jut eszembe a 400-as benzin. És ha arra gondolok, hogy nem kizárt a 250-es gázolaj, na abban a percben tényleg kezdem átértékelni a dolgokat.
Büdös is meg lassú is, de az enyém, értitek elvtársak.
2011.03.29. 17:42
Johny540 írta:Gabii írta:Üdv!Véleményem szerint,normális körülmények között a tempomat növeli a fogyasztást.Szerintem inkább kényelmi berendezés,mint fogyasztáscsökkentő.
(bár ez már kicsit off)