![]() |
2013.06.24. 15:22
madox írta:LeviM5 írta:madox írta:LeviM5 írta:madox írta: Sajnos viszont előre megjósolhatom : nem fogja tudni, max 360-370-et...ki merem jelenteni (nem magamtól, biztos forrásból ) ,hogy ha nem cseréltek benne motort, nincs jelenleg kis hazánkban olyan eladó E39 M5 amelyik tudná a gyári értékeket !
Ez a mániád, mint Siminek a GM váltó.És ha 370? Akkor mi van, mégis csak egy emmmmmöt!
Ez nem erről szól...ha 370 akkor miért ? Mert már nem jó a motor, azért...Csak azért mert M5 már ne is legyen jó ?
Ne má, minden motor kopik, nem várható el, hogy tudja a 15 évvel ezelőtti teljesítményt. Attól még a motor miért nem jó? Neked mennyit mondtak a motorcserére, zsír újra? 2,5 millát? Ennyiért jó lesz a 370 is. Vagy be kell menni a szalonba és 3 évente venni egy új autót.
Ne haragudj, de tévedsz, igenis tudnia kell 15 év után is a gyári teljesítményt ha nincs baja, ha nem tudja, ott már gondok vannak, vagy a hengerfejben ami könnyebben felújítható, vagy pedig a blokk-ban ami akkor már lehet ,hogy kuka...ideig óráig elmegy, de már csak egyre rosszabb lesz ! Miután éppen most tanultam az oskolában errőlés külön rá is mentem a témára, így inkább nem nyitnék vitát, hogy mi van akkor ha a motor nem tudja a gyár által megadott teljesítményt
![]()
Jó esetben természetesen fel lehet újítani ,amennyiben a hengerfalak nem sérültek !
2013.06.24. 15:59
2013.06.24. 16:55
madox írta:LeviM5 írta:madox írta:LeviM5 írta:madox írta: Sajnos viszont előre megjósolhatom : nem fogja tudni, max 360-370-et...ki merem jelenteni (nem magamtól, biztos forrásból ) ,hogy ha nem cseréltek benne motort, nincs jelenleg kis hazánkban olyan eladó E39 M5 amelyik tudná a gyári értékeket !
Ez a mániád, mint Siminek a GM váltó.És ha 370? Akkor mi van, mégis csak egy emmmmmöt!
Ez nem erről szól...ha 370 akkor miért ? Mert már nem jó a motor, azért...Csak azért mert M5 már ne is legyen jó ?
Ne má, minden motor kopik, nem várható el, hogy tudja a 15 évvel ezelőtti teljesítményt. Attól még a motor miért nem jó? Neked mennyit mondtak a motorcserére, zsír újra? 2,5 millát? Ennyiért jó lesz a 370 is. Vagy be kell menni a szalonba és 3 évente venni egy új autót.
Ne haragudj, de tévedsz, igenis tudnia kell 15 év után is a gyári teljesítményt ha nincs baja, ha nem tudja, ott már gondok vannak, vagy a hengerfejben ami könnyebben felújítható, vagy pedig a blokk-ban ami akkor már lehet ,hogy kuka...ideig óráig elmegy, de már csak egyre rosszabb lesz ! Miután éppen most tanultam az oskolában errőlés külön rá is mentem a témára, így inkább nem nyitnék vitát, hogy mi van akkor ha a motor nem tudja a gyár által megadott teljesítményt
![]()
Jó esetben természetesen fel lehet újítani ,amennyiben a hengerfalak nem sérültek !
2013.06.24. 17:46
LeviM5 írta:Na legközelebb az én 500+ és a Te M5-öddel ami 550ló megyünk már egyet.
2013.06.24. 21:55
kzolee írta:LeviM5 írta:Na legközelebb az én 500+ és a Te M5-öddel ami 550ló megyünk már egyet.
Ezt a videót várom már, mióta megvan az E60M5.
2013.06.24. 22:01
simi64 írta:kzolee írta:LeviM5 írta:Na legközelebb az én 500+ és a Te M5-öddel ami 550ló megyünk már egyet.
Én is.
Remélem, mielőbb nézhetjük
2013.06.24. 22:18
LeviM5 írta:simi64 írta:kzolee írta:LeviM5 írta:Na legközelebb az én 500+ és a Te M5-öddel ami 550ló megyünk már egyet.
Én is.
Elb@sztam, az enyém 460-470ló körül van.
2013.06.26. 11:17
LeviM5 írta:simi64 írta:kzolee írta:LeviM5 írta:Na legközelebb az én 500+ és a Te M5-öddel ami 550ló megyünk már egyet.
Én is.
Elb@sztam, az enyém 460-470ló körül van.
2013.06.26. 11:30
2013.06.26. 13:22
madox írta:Walter :
...
Bocs, minden tiszteletem a tiéd, de láttál már ilyen M-es motort belülről ? Bár ha motorfejlesztői gyakorlattal rendelkezel, akkor gondolom ismered az M5 motor hengerfal bevonatának összetevőit is, és azt is mi történik ha mondjuk picit magasabb kéntartalmú üzemanyaggal találkozik, vagy esetleg olyan olajjal amit a gyár ajánl...
A teljesítmény mérésben sok igazság van, de azért sok esetben segít...ha a mocival gondok vannak, valóban ír hibakódot , csak nem mindegy ki nézi és milyen szoftverrel, nálam pl a BMW-sek semmit se találtak, a szerelőmhöz (aki ilyen kompresszoros autókat épít) felvittem és egyből kiderült a probléma, az autó pedig ment rendesen, valóban alig lehetett észrevenni a hiányt, de mégis ott volt.
2013.06.26. 14:15
walterd írta:madox írta:Walter :
...
Bocs, minden tiszteletem a tiéd, de láttál már ilyen M-es motort belülről ? Bár ha motorfejlesztői gyakorlattal rendelkezel, akkor gondolom ismered az M5 motor hengerfal bevonatának összetevőit is, és azt is mi történik ha mondjuk picit magasabb kéntartalmú üzemanyaggal találkozik, vagy esetleg olyan olajjal amit a gyár ajánl...
A teljesítmény mérésben sok igazság van, de azért sok esetben segít...ha a mocival gondok vannak, valóban ír hibakódot , csak nem mindegy ki nézi és milyen szoftverrel, nálam pl a BMW-sek semmit se találtak, a szerelőmhöz (aki ilyen kompresszoros autókat épít) felvittem és egyből kiderült a probléma, az autó pedig ment rendesen, valóban alig lehetett észrevenni a hiányt, de mégis ott volt.
Tévedés ne essék nem hiszem mindentudónak magam. A nikasil-os probléma a V8 motorok első generációját érintette. Azóta azok a motorok, amelyeknél ez gondot jelentett már rég kimúltak és a gyár garanciában megjavította. Szerintem ez már nem para. Nem mellesleg a ami üzemanyagok kéntartalma olyan alacsony és szabályozott, hogy nem kell nagyon ettől tartani. Az olajról már sok szó esett, hogy jó kell neki, ez nem kérdés.
Én csak arra próbáltam utalni, hogy ha egy hengerfalnak baja van azt nem a teljesítményből, hanem egyebekből veszi észre az ember.
A szerelőkkel kapcsolatban teljesen egyet értek. Az M5 nem kvantumfizika, de időt kell szánni rá, ha ismerni akarja a szerelő. A legtöbb BMW szerelő szinte soha nem lát M5-t és persze ideje és kedve sincs, hogy kitalálja, hogy mi a mák van vele.Valami sztereotípiát odaböfög, aztán, ah nem az akkor majd egy másik blöff.
Szerintem a legjobb forrás, ha az emebr elolvassa a forumokat a világ minden részéről. A legtöbb eseteben ott valódi M5 tulajok valódi tapasztalatait olvashatj aaz emeber és ez szinte mindig segít. na igen ez időrabló és ha nincs egy szerelőnek ehhez kedve, akkor nem is fogja tudni megcsinálni, mégha látja a hibakódot is.
üdv,
Walter
2013.06.26. 14:59
madox írta:walterd írta:madox írta:Walter :
...
Tévedés ne essék nem hiszem mindentudónak magam. A nikasil-os probléma a V8 motorok első generációját érintette. Azóta azok a motorok, amelyeknél ez gondot jelentett már rég kimúltak és a gyár garanciában megjavította. Szerintem ez már nem para. Nem mellesleg a ami üzemanyagok kéntartalma olyan alacsony és szabályozott, hogy nem kell nagyon ettől tartani. Az olajról már sok szó esett, hogy jó kell neki, ez nem kérdés.
Én csak arra próbáltam utalni, hogy ha egy hengerfalnak baja van azt nem a teljesítményből, hanem egyebekből veszi észre az ember.
A szerelőkkel kapcsolatban teljesen egyet értek. Az M5 nem kvantumfizika, de időt kell szánni rá, ha ismerni akarja a szerelő. A legtöbb BMW szerelő szinte soha nem lát M5-t és persze ideje és kedve sincs, hogy kitalálja, hogy mi a mák van vele.Valami sztereotípiát odaböfög, aztán, ah nem az akkor majd egy másik blöff.
Szerintem a legjobb forrás, ha az emebr elolvassa a forumokat a világ minden részéről. A legtöbb eseteben ott valódi M5 tulajok valódi tapasztalatait olvashatj aaz emeber és ez szinte mindig segít. na igen ez időrabló és ha nincs egy szerelőnek ehhez kedve, akkor nem is fogja tudni megcsinálni, mégha látja a hibakódot is.
üdv,
Walter
A gyár valóban változtatott valamit a facelift után, de sajnos a nikasil problémát nem küszöbölte, ugyanis az enyémnél pont ez okozott gondot...az üzemanyagról pedig annyit, hogy sajnos idehaza a szabályozások ellenére "javítják" mindenféle kénes adalékokkal az anyagot és bizony ez nem tesz jót a hengerfal bevonatnak, pont ez ütközött ki nálam is anno....abban viszont igazad van, hogy ezt nem fogja tudni senki sem megmondani, az M5 vásárlás így mindig is lutri marad picitFőleg ha azt nézem , milyen leharcolt állapotúakat lehet itthon kapni ! Egyik barátom keresett ilyet és el is mentünk megnézni párat , mind elég jól nézett ki képen, de hát a valóság ....az az ezüst pedig amit a srác nézett (bódi guszti féle
) , az elmúlt 5 év alatt elkelt már párszor, biztosan egyre csak jobb lett, minden tulaj hozzátett picit
Az a baj, hogy itthon mindenki szeretne M5-öt , de a pénzt sajnálják kifizetni érte és 2-3 milkáért akarnak venni...na most annyiért pedig biztosan csak fost fognak venni, ha ugyanannyit ráköltenek se lesz soha igazán jó, mármint az én elvárásaim szerint...persze lehet én vagyok maximalista csak és másoknak a gyengébb állapot is megfelel, akkor viszont hajrá
2013.06.26. 18:37
2013.06.26. 22:00
madox írta:Mondtam ilyet ? Ejnye-bejnye de viccesek vagyunk...
Egyébként mehetünk bármikor,nekem nincs veszteni valóm, nem fog szarul esni ha lehagylak![]()
de ha már itt vagyunk ne felejtsük a 650 NM-t sem
2013.06.27. 11:26
2013.06.27. 11:31
Janika_86 írta:Hol van leírva hogy 5-6 gazdánál volt már az az autó?
2013.06.27. 11:44
leslie írta:Janika_86 írta:Hol van leírva hogy 5-6 gazdánál volt már az az autó?
A sorok közt általában.....
2013.06.27. 17:43
2013.06.27. 20:45
zoomon írta:Szervusztok!
Új vagyok a fórumon, pár napja olvasgatom ezt a topikot, mert gondolkodóba estem, hogy a közeljövőben az 530D-ből átüljek egy M5-be, az utóbbi pár évben nagyon leesett az évi kilométer átlagom, jelenleg évi 10.000 körül megyek. Azon gondolkodtam, hogy mi lenne ha ezen kevés kilométer alatt élvezetesebb vezetési élményben lenne részem, így merült fel az M5.
Visszaolvasgatva írtátok, hogy az olcsó ajánlatoktól 'a jó isten mentsen', nézegetve a használt autó kínálatát 1,8 és 4 között vannak jelenleg, a 2,5 és a 4 milliós között nem látom azt az éles határvonalat ami miatt utóbbi + 1,5m-et kérnek. Külföldi (német) oldalakon már sokkal szélesebb a paletta még a kecskeméti kompresszorost is megtaláltam.
Hazai kínálatból (ami jelenleg 9 autóból áll) ismeritek valamelyiket esetleg?
Kösz&Üdv!
2013.06.27. 21:24