![]() |
2013.06.21. 08:40
2013.06.21. 08:53
Janika_86 írta:Üdv Tulajok!
Szombaton megnéznék egy M5-öt, hasznaltauton hirdetett darab.Teljesen kezdő vagyok M5 témában. Annyi biztos hogy 2001 utáni, tehát elvileg már nem a régi motor van benne, amin az a bizonyos bevonat van, és hamar kopik. Ötletet, tippet várnék, mit kell figyelembe venni vásárláskor.Átvizsgáltatni most nem lesz időm, csak max egy csevejre a tulajjal esetleg próbaútra.
Köszi előre is a válaszokat. J
2013.06.21. 08:59
Padre540 írta:Janika_86 írta:Üdv Tulajok!
Szombaton megnéznék egy M5-öt, hasznaltauton hirdetett darab.Teljesen kezdő vagyok M5 témában. Annyi biztos hogy 2001 utáni, tehát elvileg már nem a régi motor van benne, amin az a bizonyos bevonat van, és hamar kopik. Ötletet, tippet várnék, mit kell figyelembe venni vásárláskor.Átvizsgáltatni most nem lesz időm, csak max egy csevejre a tulajjal esetleg próbaútra.
Szerintem bevonat mindegyiken van.
Így nagy lutri lesz.Olyan mintha vennél egy házat ránézésre és fogalmad sincs mi van belül.
Lehet óriási szerencséd is,de brutálisan meg is szívhatod az M5-öt.
Melyik az?
2013.06.21. 09:05
2013.06.21. 11:28
2013.06.21. 11:35
Janika_86 írta:Padre: Bevonat van mindegyiken azt én is úgy hallottam mástól, viszont a facelift előttiek meg utániak között valamin módosítottak és utána ez a hiba megszűnt állítólag.Ha tudnám pontosan miről van szó nem kérdezném... http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/m5/bmw_m5-5597641
Levi: egy drifter barátom mondta akinek 1 v. 2 szezont volt e39 m5 motor váltó a kocsijában (Grózinger Zsolt). Az autó 5 éve van a mostani tulajnál, előtte 3 évig a családjában volt valakinél.Úgy tudom minden papírja megvan, meg több átvizsgálás eredménye is van amióta hirdeti.Nyilván ilyen dolgokra figyelek...Olyasmi érdekelne, amit csak M5-nél lehet tapasztalni, esetleg marginális hibák kiküszöbölése egy-egy jókor jó időben elkövetett észrevételezéssel.Mondta hogy gondolom hideg motort szeretnék indítani, nem üzem meleget...? Mit tudom én egy M5-nél milyen a hideg motor, 8 éve dízelt használok.Ha beülök egybe megmondom mikor mi lett és mi nem lett még javítva rajta, de az M5-ről ezt nem tudom elmondani...![]()
Leslie: Köszönöm az építő jellegű hozzászólást, de nem vagyok sütni való bolond sem fölösleges milliók nem húzzák a zsebem, annyiról van szó hogy 2-3 éve szeretnék M5-öt venni, de ettől még a tipikus M5 betegségeket, gyakori hibákat nem ismerem, csak magát az e39 típust, mivel 8 éve ilyet használok. Ha tudtam volna hogy van " e39 M5-öt vásárolnék használtan" topic, biztos oda írok!
[/b]
2013.06.21. 11:40
leslie írta:
Nem azt mondtam, hogy oda írjál, hanem hogy azt a topikot érdemes elolvasni ....[/b]
2013.06.21. 11:46
Janika_86 írta:Padre: Bevonat van mindegyiken azt én is úgy hallottam mástól, viszont a facelift előttiek meg utániak között valamin módosítottak és utána ez a hiba megszűnt állítólag.Ha tudnám pontosan miről van szó nem kérdezném... http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/m5/bmw_m5-5597641
2013.06.21. 11:50
Levi: egy drifter barátom mondta akinek 1 v. 2 szezont volt e39 m5 motor váltó a kocsijában (Grózinger Zsolt). Az autó 5 éve van a mostani tulajnál, előtte 3 évig a családjában volt valakinél.Úgy tudom minden papírja megvan, meg több átvizsgálás eredménye is van amióta hirdeti.Nyilván ilyen dolgokra figyelek...Olyasmi érdekelne, amit csak M5-nél lehet tapasztalni, esetleg marginális hibák kiküszöbölése egy-egy jókor jó időben elkövetett észrevételezéssel.Mondta hogy gondolom hideg motort szeretnék indítani, nem üzem meleget...? Mit tudom én egy M5-nél milyen a hideg motor, 8 éve dízelt használok.Ha beülök egybe megmondom mikor mi lett és mi nem lett még javítva rajta, de az M5-ről ezt nem tudom elmondani...![]()
Leslie: Köszönöm az építő jellegű hozzászólást, de nem vagyok sütni való bolond sem fölösleges milliók nem húzzák a zsebem, annyiról van szó hogy 2-3 éve szeretnék M5-öt venni, de ettől még a tipikus M5 betegségeket, gyakori hibákat nem ismerem, csak magát az e39 típust, mivel 8 éve ilyet használok. Ha tudtam volna hogy van " e39 M5-öt vásárolnék használtan" topic, biztos oda írok!
2013.06.21. 15:23
2013.06.21. 18:45
2013.06.21. 18:47
Nem tudom miért gondoljátok hogy négy millával a zsebemben megyek mindjárt m5-öt venni...Arra van dolgom, nagyon érdekel mit tudhat ennyi pénzért, és mint laikus az M-es változathoz nem árt ha ezt-azt tudok róla, vagy rá tudok kérdezni, neki van-e/volt-e már az itt leírtakkal tapasztalata.Nős a fickó az tény, szóval a felesége is árulhatta, mellesleg a rendszám alapján rendőr ismerős elmond nekem róla szívesen mindent mikor kié volt meddig. Lehet fordítva vagyok bekötve, de nem pazarlok pénzt időt és energiát egy látatlan autóra, hogy mindent leinformáljak róla jó előre, majd mikor élőben látom azt mondom hogy le sem köpném inkább, nem hogy pénzt adjak érte.2013.06.21. 22:17
Janika_86 írta:A Drift autó az nem vehető alapul Levi,miért???Attól többet az életben nem kap egy autó mint ott a pályán egy nap alatt...Te hányszor ülsz egy nap be az M5-be?Mert én az enyémbe napjában átlag 6-7 alkalommal, és évi átlag 35000 km-t megyek ami nem sok nem kevés, de nem egy m5-tel tenném ugyanezt, valljuk be az az egész ötös BMW kategória nem lóti-futi autónak van kitalálva.
2013.06.24. 11:06
2013.06.24. 13:04
madox írta: Sajnos viszont előre megjósolhatom : nem fogja tudni, max 360-370-et...ki merem jelenteni (nem magamtól, biztos forrásból ) ,hogy ha nem cseréltek benne motort, nincs jelenleg kis hazánkban olyan eladó E39 M5 amelyik tudná a gyári értékeket !
2013.06.24. 13:16
LeviM5 írta:madox írta: Sajnos viszont előre megjósolhatom : nem fogja tudni, max 360-370-et...ki merem jelenteni (nem magamtól, biztos forrásból ) ,hogy ha nem cseréltek benne motort, nincs jelenleg kis hazánkban olyan eladó E39 M5 amelyik tudná a gyári értékeket !
Ez a mániád, mint Siminek a GM váltó.És ha 370? Akkor mi van, mégis csak egy emmmmmöt!
2013.06.24. 13:37
LeviM5 írta:madox írta: Sajnos viszont előre megjósolhatom : nem fogja tudni, max 360-370-et...ki merem jelenteni (nem magamtól, biztos forrásból ) ,hogy ha nem cseréltek benne motort, nincs jelenleg kis hazánkban olyan eladó E39 M5 amelyik tudná a gyári értékeket !
Ez a mániád, mint Siminek a GM váltó.És ha 370? Akkor mi van, mégis csak egy emmmmmöt!
2013.06.24. 13:43
madox írta:LeviM5 írta:madox írta: Sajnos viszont előre megjósolhatom : nem fogja tudni, max 360-370-et...ki merem jelenteni (nem magamtól, biztos forrásból ) ,hogy ha nem cseréltek benne motort, nincs jelenleg kis hazánkban olyan eladó E39 M5 amelyik tudná a gyári értékeket !
Ez nem erről szól...ha 370 akkor miért ? Mert már nem jó a motor, azért...Csak azért mert M5 már ne is legyen jó ?
2013.06.24. 13:58
2013.06.24. 14:04
LeviM5 írta:madox írta:LeviM5 írta:madox írta: Sajnos viszont előre megjósolhatom : nem fogja tudni, max 360-370-et...ki merem jelenteni (nem magamtól, biztos forrásból ) ,hogy ha nem cseréltek benne motort, nincs jelenleg kis hazánkban olyan eladó E39 M5 amelyik tudná a gyári értékeket !
Ez nem erről szól...ha 370 akkor miért ? Mert már nem jó a motor, azért...Csak azért mert M5 már ne is legyen jó ?
Ne má, minden motor kopik, nem várható el, hogy tudja a 15 évvel ezelőtti teljesítményt. Attól még a motor miért nem jó? Neked mennyit mondtak a motorcserére, zsír újra? 2,5 millát? Ennyiért jó lesz a 370 is. Vagy be kell menni a szalonba és 3 évente venni egy új autót.