Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2011.06.10. 11:48

Jerry írta:
spider2 írta:Végre sikerült megcsinálni a tolatókamerát.

Mennyibe került ez a projekt cakkundpakk?

Kamera a kábel plusz egy relé volt kb 15 rugó összesen. A szerelésem volt 2 sör amit magamnak fizettem, meg egy kis ideg amikor alig bírtam levenni a panelt, meg a vidójel zavar miatt. Jah és itt jön a szűrő ami 1000ft körül volt. Ennyi...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek spider2 az itt látható tagok köszönték meg: Jerry
Értékelés: 4.76%

2011.06.10. 16:45

kzolee írta:Lassan Adminnak meg neked lesz a legextrásabb autója! :taps:

az enyem extrasabb, az asszony sikit ha veszely kozeleg, a fek csikorog ha fekezek, a gumi fustol ha indulok, plusz a bezbozuto a csomiban ... megfizethetetlen extrak :-D

2011.06.10. 21:08

spider2 írta:Végre sikerült megcsinálni a tolatókamerát. Köszönet Adminnak a segítségért. Sajnos mint kiderült amit az ebayen árulnak a sedanhoz való. Így a touringon barkácsolni kellett egy kicsit hogy jó legyen. Ki kellett szedni a rendszámtábla világítás panelt amit 4 csavar tart, ebből legjobb esetben is minimum 1 csavar nem levehető mert szét van rohadva. Viszont egy két komponensű ragasztóval orvosolható a dolog visszaszerelésnél. Majd a kiszedett panelen a műanyagot és a kasznit is faragni kell hogy bemenjen a helyére a kamera. Természetesen lefesteni a faragást a kasztnin hogy nehogy elkezdjen rozsdásodni. A tolatólámpáról kell a +12-őt levenni, így akkor kapcsol a kamera amikor tolatóba kapcsolod az autót, nekem itt is volt egy érthetetlen dolog hogy ekkor zavaros volt a videó jel, de egy zavarszűrőt beiktatva ez teljesen eltünt és mostmár tökéletesen működik. A TV modulhoz kell elvinni a videójelet és a kapcsolószálat (ezt a kábelköteget is árulják az ebayen a németek). A kapcsolószál arra jó hogy bármit nézel a monitoron (gps,tv,zene) tolatóban automatikusan beadja a kamera képét ezzel mindent felülírva. Tolatóból visszakapcsolva ismét visszaadja amin előzőleg állt a monitor (a hangot nem veszi el).

Ha valaki touringos meg szeretné csinálni és elakad, az nyugodtan megkereshet. Amiben tudok abban segítek! ;)

Kép

Nagyon király! Már lelkileg gyúrok a dologra. :)

2011.06.12. 11:17

hetvegi akcio

miert is ne lenne elrepedve:

Kép

alaphangon kuka:

Kép

jobbra a regi, balra az uj jatekos:

Kép

a dontott motor elonye a kicsit sem horizontalis perem, ergo eselyem nem volt kitalalni honnan folyik az olaj, eloszor az olajszurohaz tomiteset csereltuk le, az is durvan folyatott de ez a kep magaert beszel, fotengelyszimering egy mocsok ... plusz a vizpumpa is eldobta magat par napja, pont jokor:

Kép

Kép

Kép

Kép

plusz 1, volt rajta vagy 300as hatso gumi, V8 hang, kergetoztunk kicsit:

Kép

vizpumpa, szijak, fotengely szimering, vizcso, hutofolyadek, kovetkezo kezifekmoka majd valtoolajcsere, az utobbi bajos lesz, arra kell keresni szakember :roll:

2011.06.13. 21:57

Sziasztok! Kis kimaradózás után helyzetjelenés:
Pénteken eladtam/elcseréltem a 325-öst egy 528i-re, aminek a bontását ma megkezdtük...

Szombaton nagyon jól éreztem magam Soltvadkerten :oops: :? :?

Vasárnap kevésbé éreztem jól magam reggel :| Délután összeraktuk az új garázst. Salgózás, szerszámok, stbstb. Több, mint 60 nm-es a garázs :franko:

A donor bontását ma megkezdtem, mint mondtam. 1-2 extrát, amit át akartam rakni, azt kibontottam kábelestül, de úgy, hogy megnézegettem, leírtam mi-hova megy.

Ezek:
-aktív mosó(tartály, motor, kapcsoló, csövek, vezetékek)
-lámpamosó(tartály, motor, csövek, vezetékek)
-kis board(műszeregység+kapcsoló)
-hátsó roló(kalaptartó, roló, vezeték)
-fehér indexes hátsó lámpa (ezt már átraktam szombat reggel)

Holnap hozok képeket, addig is üdvv :wink:

2011.06.15. 22:20

Kis beszerzőkörútra mentem(vagyis fényezésre előkészítve)

///M díszcsík, ///M csomispoiler, szélvédőcsík:

Kép

2011.06.16. 11:16

Pár napja beszereltünk a bátyám E61 -ébe egy pár LED-es helyzetjelzőt.
Maga a cucc plug&play, bár kicsit komplikáltabb berakni mint az E39-be, mert a lámpákat ki kell venni, de marha egyszerűen szerelhető az E61, legalább is ez a része...
Tegnap pedig 204d1 klubtárs "felprogramozta" hozzá az autót, amit ez úton is köszönünk!

Kép
Kép

2011.06.16. 19:00

jlaci74 írta:Pár napja beszereltünk a bátyám E61 -ébe egy pár LED-es helyzetjelzőt.
Maga a cucc plug&play, bár kicsit komplikáltabb berakni mint az E39-be, mert a lámpákat ki kell venni, de marha egyszerűen szerelhető az E61, legalább is ez a része...
Tegnap pedig 204d1 klubtárs "felprogramozta" hozzá az autót, amit ez úton is köszönünk!

Kép
Kép

Nagyon szép! :franko:

Többeknél látom, hogy kivan a rendszám retusálva. Miért? :roll:

2011.06.16. 20:05

LeviM5 írta:

Biztos valami obszcén PIN-A01 :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5

2011.06.16. 20:08

kzolee írta:
LeviM5 írta:

Látom Zoli neked is mindenről AZ jut eszedbe, nagyon helyes! :franko:

2011.06.16. 20:29

kzolee írta:
LeviM5 írta:

NEm tudom, biztos félnek, hogy elolvashatjuk... Sose értettem, én nem szoktam retusálgatni.

2011.06.16. 20:35

szekeres írta:
kzolee írta:
LeviM5 írta:

NEm tudom, biztos félnek, hogy elolvashatjuk... Sose értettem, én nem szoktam retusálgatni.

Nem kell semmi különösre gondolni.
Ha a saját autómat töltöm fel, akkor nem retusálom,
de ha ismerősét, annak beleegyezése - tudta nélkül, akkor igen.
Ennyi.

2011.06.16. 21:53

jlaci74 írta:
szekeres írta:
kzolee írta:
LeviM5 írta:

Ennyi.

Aha. Értem. Csak már korábban is feltűnt a dolog, másoknál is, gondoltam megkérdem.
Bár nem hinném, hogy befog perelni emiatt a bratyó. :lol:

Am. ez a ledes cucc elég erős. Remélem a mienk is összeáll hamarosan...

2011.06.16. 22:15

LeviM5 írta:
jlaci74 írta:
szekeres írta:
kzolee írta:
LeviM5 írta:

Ennyi.

Aha. Értem. Csak már korábban is feltűnt a dolog, másoknál is, gondoltam megkérdem.
Bár nem hinném, hogy befog perelni emiatt a bratyó. :lol:

Am. ez a ledes cucc elég erős. Remélem a mienk is összeáll hamarosan...

Ez még az első generációs cucc, már van frissebb verzió.
Ha sikerül tesztelni a legújabbat, azt is dokumentálom.

2011.06.17. 09:02

Tegnapi téma:

bal sárvédő csere
jobb sárvédő csere
motorháztető csere
lámpacsere
ablakmosótartály-csere lámpamosósra
ideiglenesen új lökhárító
klíma és szervóhűtőtartó műanyag keret felszerelése
hiánytalan lapátos viscolapát beszerelése
viscolapát-fedő beszerelése
levagdosott ködlámpa-csatik visszaforrasztása
hőmérő szenzor csati forrasztása

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép

Sajnos további képek nem készültek, de reggeli után megyek és folytatom, a lökhárító nem feküdt fel teljesen tegnap... Igaz, hogy csak ideiglenesen rakom fel, de lehet megyek pestre hétfőn, és jó lenne, ha nem lifegne, mint egy kutya nyelve :D
Megrendeltem 1-2 apróságot, remélem ideér jövő hét közepére :roll:

2011.06.21. 23:18

sziasztok!Érdeklődnék,hogy hogy a csába szedjem ki az e39 sedan kalaptartómat!kőszi

2011.06.22. 05:55

roli írta:sziasztok!Érdeklődnék,hogy hogy a csába szedjem ki az e39 sedan kalaptartómat!kőszi

első körbe kivenném a hátsó ülést,többit már látod majd...

2011.06.22. 08:04

roli írta:sziasztok!Érdeklődnék,hogy hogy a csába szedjem ki az e39 sedan kalaptartómat!kőszi

Szia!
1. Hátsó ülőpad kivesz - az elejét felfele meghúzva kipattan a tartójából
2. Háttámla kivesz - egy-egy 10-es csavar fogja oldalanként alul, amit eddig az ülőlap takart. Csavarok után fejtámlák kivesz, majd a háttámlát felfelé megrántva kijön a helyéről
3. Utána már látni fogod, hogy 4 darab műanyag patent fogja (eddig a háttámla takarta). Azokat kivesz, majd a kalaptartót enyhén a tető felé megemelve előrefelé ki tudod húzni.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: roli

2011.06.27. 09:26

Sziasztok!

Ha valakit érdekel, tegnap megjavítottam a kiegészítő vízpumpámat.
Probléma: Megállt.
Megoldás: Szénkefe csere.
Eredetileg bronzkefe van benne, de olyat sehol sem találtam, így be kell érnem szénkefével, max. kicsit hamarabb kopik el megint. 1100.- Ft. volt egy pár, érdemes elvinni az eredetit mintának.

Szétszedése picit nehézkes. Csavarok ki, ekkor lejön a mágneses forgórész.
A tengely másik végén azonban van egy zéger gyűrű. Kis fülecskéket kihajtani, satuba be, erőből szétfeszítve a tengely kipattan a zégerből.

Összerakásnál ügyeljünk rá, hogy a szénkefe kábele ne érjen a motor házához.

2011.07.03. 20:38

Sziasztok!
Ma végre volt időm kicserélni a hengerfej bal oldalán lévő vízcső csonkot. Először, persze csak a tömítést akartam cserélni. Még jó, hogy Muhatti megírta, hogy általában a műanyag engedi el magát. Tényleg az volt.[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110703/Vizcsonk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]

Ami nagyon megdöbbentett az az AGR szelep volt. Nagyon sok olasár szerű trutyi volt benne lerakódva. Utoljára MTZ centrifugál olajszűrőben láttam ilyet. Amióta nálam van a járgány még nem néztem meg, de szerintem korábban sem sűrűn takarították.[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110703/AGR_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára velencei75 2011.07.03. 21:04-kor.
Hozzászólás küldése

VigLink badge