Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Porlasztócsúcs

2012.04.26. 17:40

525d e39-ben ki lett szedve az összes porlasztó, visszarakáskor kell a sorrend vagy független és elfogadja az autó?

2012.04.26. 18:15

bmw525dsedan írta:525d e39-ben ki lett szedve az összes porlasztó, visszarakáskor kell a sorrend vagy független és elfogadja az autó?

Én úgy olvastam, hogy ha kettőnél többet cserélsz, akkor hengerenként tanítani kell. Ha összekevered, szerintem az cserének számít.

2012.04.26. 20:22

bmw525dsedan írta:525d e39-ben ki lett szedve az összes porlasztó, visszarakáskor kell a sorrend vagy független és elfogadja az autó?

Figyelj a régi sorrendre, vagy ha nem, akkor mindenképpen meg kell adni a motorvezérlőnek a csúcsok sorozatszámát.
Egyébiránt nem árt újraprogramozni a vezérlőt, még akkor is, ha sorrendbe rakod vissza.

2012.04.30. 09:33

muhaati írta:

Figyelj a régi sorrendre, vagy ha nem, akkor mindenképpen meg kell adni a motorvezérlőnek a csúcsok sorozatszámát.
Egyébiránt nem árt újraprogramozni a vezérlőt, még akkor is, ha sorrendbe rakod vissza.

Pluszban annyit írnék hozzá, hogy ha nem csak ki, hanem SZÉT is van szerelve a porlasztó, akkor a CR fejen található korrekciós kód érvényét veszti. Ilyenkor a műhelynek, ahol a csúcscserét csinálták, újra fel kell matricázni a fejet. Természetesen új korrekciós kóddal. Ez komoly CR pad nélkül meghatározhatatlan, a motor egyenetlenül fog járni.

2012.04.30. 12:16

én úgy tudom,hogy a bosch porlasztóknál mindegy a sorrend elismeri az autó, delphi meg egyéb márkájú porlasztóknál van gond.

2012.04.30. 12:30

márkatársak porlasztó felső részénel van egy Ó-gyűrű,azt akarom kicserélni ha már kint vannak a porlasztók... hol tudok ilyet rendelni,mert nem nagyon találok sehol

2012.04.30. 18:39

Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy beletörött a porlasztó a hengerfejbe? :doglotlo:
És mit csináltak vele?
Az első, gondolom, hogy hengerfej le.

2012.04.30. 19:34

velencei75 írta:Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy beletörött a porlasztó a hengerfejbe? :doglotlo:
És mit csináltak vele?
Az első, gondolom, hogy hengerfej le.

:shock:
Izzítógyertyáról már hallottam ilyet, de PORLASZTÓRÓL :?: :!:
:shock:

2012.04.30. 21:24

Hát itt sikerült.
Ha nem látom el sem hiszem.
Sajnos az én járgányommal történt.
Nem tudom, hogy sikerült, de összehozták az itteni bmw műhelyben.
Mérgemben össze pakoltattam a kocsit. Holnap elhúzom egy haverral egy olcsóbb műhelybe ahol, persze bmw- t is láttak.
Az öreg - a műhely góré - már látott ilyet. Kapásból mondta hova viszi a hengerfejet, ha nem tudja kiütni.
Meglátjuk.
Be vagyok rezelve, hogy mi lesz.

2012.04.30. 21:35

velencei75 írta:Hát itt sikerült.
Mérgemben össze pakoltattam a kocsit. Holnap elhúzom egy haverral egy olcsóbb műhelybe ahol, persze bmw- t is láttak.
Az öreg - a műhely góré - már látott ilyet. Kapásból mondta hova viszi a hengerfejet, ha nem tudja kiütni.
Meglátjuk.

Kijön az a hengerfej levétele nélkül is, hidd el. Csak megfelelő szerszám kell hozzá.

2012.04.30. 21:39

204d1 írta:
Meglátjuk.

Kijön az a hengerfej levétele nélkül is, hidd el. Csak megfelelő szerszám kell hozzá.

Nekem is annó be volr rohadva, mert vki okos, Ó gyűrű nélkül rakta össze.
van hozzá speckó kiszedő, csak le kell szedni a piezzó tetejét...

2012.04.30. 21:40

Meglátjuk.

Én már motort is cseréltem ilyen szerviz miatt. Ez van. Fel a fejjel!

2012.04.30. 21:42

peteeqe írta:Nekem is annó be volr rohadva, mert vki okos, Ó gyűrű nélkül rakta össze.
van hozzá speckó kiszedő, csak le kell szedni a piezzó tetejét...

Milyen kocsid volt, hogy piezo volt benne? :shock:

2012.05.01. 19:25

Hát, én mindenesetre nem örülök neki, hogy meg lesz bontva a motor.
A másik oldala viszont, ha már szét lesz kapva lehet, hogy vezérláncot is cserélni kéne.
Na majd meglátjuk.
Egyenlőre tudják kiszedni azt a rohadék porlasztó darabot.
Az alsó kb. 2 cm törött bele.
Lehet, hogy megütötték a porlasztót oldal irányba, csavaró irányba? Azért pattant volna el?
Néztem. Frankón bele volt rohadva. :doglotlo:

2012.05.17. 10:45

Sziasztok!
bmw520ds verziója frankón befigyel.
Motorcsere!
Én naiv, még örültem, hogy milyen frankó a motor, 12 éves 350000km. 190 000km- től van nálam semmi olaj fogyasztás. Csak arra nem gondoltam, hogy ennyi idő után robbantással lehet kiszedni a porlasztókat.
Szóval a szerelőkém az esszerűség határain belül próbálta kiszedni a többi porlasztót, de nem mozdultak. Ekkor mondta, hogy ha gondolom ő megteszi amit lehet, valahogy kiszedi, de nem garantálja, hogy épen kijönnek vagy, hogy a hengerfejjel nem lesz valami.
Szóval ajánlotta, hogy van egy ilyen motor egy ismerősének, karambol miatt maradt meg a moci, ő garantálja, hogy 100 000-120 000km- nél nincs több benne, ismeri a tulajt jól, akár csak az autót.
Számolgattam és csere lesz.
Szóval másik moci a régi turbóval, azt eladták róla. A francba. Kíváncsi leszek, milyen lesz.
Ja, meg még az a genya átírás. Még annak is utána kell érdeklődnöm, hogy ahhoz milyen papirok kellenek.

2012.05.17. 10:47

velencei75 írta:Sziasztok!
bmw520ds verziója frankón befigyel.
Motorcsere!
Én naiv, még örültem, hogy milyen frankó a motor, 12 éves 350000km. 190 000km- től van nálam semmi olaj fogyasztás. Csak arra nem gondoltam, hogy ennyi idő után robbantással lehet kiszedni a porlasztókat.
Szóval a szerelőkém az esszerűség határain belül próbálta kiszedni a többi porlasztót, de nem mozdultak. Ekkor mondta, hogy ha gondolom ő megteszi amit lehet, valahogy kiszedi, de nem garantálja, hogy épen kijönnek vagy, hogy a hengerfejjel nem lesz valami.
Szóval ajánlotta, hogy van egy ilyen motor egy ismerősének, karambol miatt maradt meg a moci, ő garantálja, hogy 100 000-120 000km- nél nincs több benne, ismeri a tulajt jól, akár csak az autót.
Számolgattam és csere lesz.
Szóval másik moci a régi turbóval, azt eladták róla. A francba. Kíváncsi leszek, milyen lesz.
Ja, meg még az a genya átírás. Még annak is utána kell érdeklődnöm, hogy ahhoz milyen papirok kellenek.

Hét ez nem frankó!
:(

Porlasztócsúcs

2012.05.17. 19:27

velencei75 írta:Ja, meg még az a genya átírás. Még annak is utána kell érdeklődnöm, hogy ahhoz milyen papirok kellenek.

Miért akarod átírni? Forgalmiba nem csak motorkód van? Mert akkor felesleges. Nekem semilyen papiron nem szerepel a motorszám! Csak motor kód. Így ugyan olyan motort simán belehet rakni.

iPhone Tapatalk

2012.05.17. 19:53

A forgalmiban van motorszám.
Ráérdeklődtem. Számla vagy adásvételi kell a motorról aztán, majd műszakinál kell vele a továbbiakban foglalkozni, ha minden igaz.

2012.05.17. 20:13

admin írta:
velencei75 írta:Ja, meg még az a genya átírás. Még annak is utána kell érdeklődnöm, hogy ahhoz milyen papirok kellenek.

Miért akarod átírni? Forgalmiba nem csak motorkód van? Mert akkor felesleges. Nekem semilyen papiron nem szerepel a motorszám! Csak motor kód. Így ugyan olyan motort simán belehet rakni.

iPhone Tapatalk

Ja, az enyémben is csak motorkód szerepel, de külföldről hozott autó, lehet hogy a magyarországi üzembe helyezésűbe teljes motorszámot írtak.

2012.05.17. 22:42

Nem mondod, hogy a porlasztó miatt cserélsz motort? :shock:
Hozzászólás küldése

VigLink badge