![]() |
2014.01.19. 11:09
lepke írta:Johny540 írta:Szerintem az alapvető probléma akár itt is kezdődhet.És ki tudja mire ez is lesz tizenpáréves,5-6 tulajcsere után,mi mindenen lesz túl.Mondja a p@raszt hogy most még milyen f@sza.Majd 12év múlva meg szidja egy új gazdi,hogy mekkora fos.
És még mindig azt mondom,lehet 800Le-s egy bármilyen dízel,a dízel autó nem erre való (szerintem)De a videó is azt igazolja persze,hogy nem mindenki gondolja így.
Helo
Szerintem nem a kocsi életkora és futási kilométere határozza meg az ÉRTÉKÉT
De ez csak lehet az én gondolat futtatásom
2014.01.19. 13:30
jlaci74 írta:kzolee írta:Szánalmas ez a nyitott difi.
Az ember még szánalmasabb ...
2014.01.19. 13:39
2014.01.21. 10:30
2014.01.27. 15:28
admin írta:Meg kellene számolni hogy az utóbi időbe megjikbe cseréltek több motort![]()
Egyfolytába benzin motorokat keresnek a tagok. Az utóbi időbe legalább 3-4 darabot cseréltek. Dieselről nem olvastam
Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el
2014.02.02. 22:06
atkolantos írta:Hát azért azt mondani, hogy az életkor és futásteljesítmény nem határozza meg az autó értékét, az erős kifejezés lenneValamilyen szinten azért csak meghatározza
![]()
Pl. ugyanolyan 2.2-es motorral szerelt ugyanolyan állapotú 320-asnál, hasonló futással a 2004 év végi mennyivel többet ér, mint egy teszemazt 2001/9-es![]()
Vagy hasonló körülmények között eltöltött, de egyik autónál pont 2-szer akkora futás is nyilván értékvesztő tényező.
De hogy ne kelljen messzire menni, egy 96/1-es és egy 2000/12-es 520i-re is ugyanúgy vonatkozik ez.
2014.03.25. 20:42
strobi írta:admin írta:Meg kellene számolni hogy az utóbi időbe megjikbe cseréltek több motort![]()
Egyfolytába benzin motorokat keresnek a tagok. Az utóbi időbe legalább 3-4 darabot cseréltek. Dieselről nem olvastam
Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el
Mert ők nem cserélnek hanem komplett felújítanak...![]()
gondolj bele ha a sajátja is tré akkor a másik bontott 5-600.000 km el mivel jobb állapotú?...![]()
2014.03.25. 21:31
2014.03.25. 23:07
simi64 írta:.
2014.08.02. 01:18
2014.08.02. 07:21
2014.09.22. 13:27
2014.09.22. 14:06
Chrys írta:Én éppen most keresek másik autót, az E39 520i-nek volt már néhány baja, ami miatt nem érte meg a javíttatási költségeket (nekem).
A napi futásteljesítmény nem lenne nagy (kb. 10km munkahely miatt és ami még erre jön), plusz évente még kb. 4-5x 2500km.
Tetszik az E60, de amit vennék, az csak 2009-től lenne, abból meg egy jól felszerelt kb. 15E €.
Szóval ismét E39-t nézek (kb. 7000€-ig mindennel együtt). 530D vagy 530i.
Az előbbi adatok miatt én a benzinesre gondoltam, dízel tapasztalatom viszont egyáltalán nincs. Félek is az utóbbitól, mert ahogy itt olvasgatom a topikokat, nagyon sok hibája lehet, nagy költségekkel, akár egyszerre is. Ráadásul nem is biztos, hogy az a napi szintű használat, amire nekem kell egy autó, nem-e okozna viszonylag rövid időn belül nagy szervizköltségeket.
Amúgy ezeket találtam, amik tetszenek (mindenképpen MO-n lenne az autó regisztrálva, és hoznám vissza németbe):
530D
530i
És nem tudok dönteni
2014.09.22. 14:29
imi36 írta:Chrys írta:Én éppen most keresek másik autót, az E39 520i-nek volt már néhány baja, ami miatt nem érte meg a javíttatási költségeket (nekem).
A napi futásteljesítmény nem lenne nagy (kb. 10km munkahely miatt és ami még erre jön), plusz évente még kb. 4-5x 2500km.
Tetszik az E60, de amit vennék, az csak 2009-től lenne, abból meg egy jól felszerelt kb. 15E €.
Szóval ismét E39-t nézek (kb. 7000€-ig mindennel együtt). 530D vagy 530i.
Az előbbi adatok miatt én a benzinesre gondoltam, dízel tapasztalatom viszont egyáltalán nincs. Félek is az utóbbitól, mert ahogy itt olvasgatom a topikokat, nagyon sok hibája lehet, nagy költségekkel, akár egyszerre is. Ráadásul nem is biztos, hogy az a napi szintű használat, amire nekem kell egy autó, nem-e okozna viszonylag rövid időn belül nagy szervizköltségeket.
Amúgy ezeket találtam, amik tetszenek (mindenképpen MO-n lenne az autó regisztrálva, és hoznám vissza németbe):
530D
530i
És nem tudok dönteni
Szerintem mehet a 30i. Ennyi futott km-re felesleges dízel. 5 km alatt, mire beérsz dolgozni, be sem melegszik télen, és fogyasztani is közel annyit fog mint egy benzines(téli rövidtávra gondolok ezalatt). A benzines 6 henger, na, azért annak megvan a hangulata.
Akárhogyis, ha van rá guba, hogy minőségében is életben tartsd, akkor egyikben sem fogsz csalódni.
2014.09.22. 14:35
A dízel is sorhat, és télen meg ott a Dénesekben az allofutes ami nem csak a kozerzeted kíméli ha indulás előtt üzemelteted.
2014.09.22. 14:59
imi36 írta:A dízel is sorhat, és télen meg ott a Dénesekben az allofutes ami nem csak a kozerzeted kíméli ha indulás előtt üzemelteted.
Tudom-tudom, nekem is ez van. De hiába az "állófűtés" nekem kell 7-8 km mire ténylegesen felmelegszik, és nem csak óra mutat delet....és valóban ->szép<- a dízel hathengeres hangja, minden nap hallomde a benzines az benzines, na! Ezt meg csak az ördög üzemanyaga hajtja.
Egy biztos, egy dízelnek napi 10 km, ráadásul oda-vissza összesen 10 km, nem való. Jól gondolom?
2014.09.22. 15:02
Haminda írta:imi36 írta:A dízel is sorhat, és télen meg ott a Dénesekben az allofutes ami nem csak a kozerzeted kíméli ha indulás előtt üzemelteted.
Tudom-tudom, nekem is ez van. De hiába az "állófűtés" nekem kell 7-8 km mire ténylegesen felmelegszik, és nem csak óra mutat delet....és valóban ->szép<- a dízel hathengeres hangja, minden nap hallomde a benzines az benzines, na! Ezt meg csak az ördög üzemanyaga hajtja.
Egy biztos, egy dízelnek napi 10 km, ráadásul oda-vissza összesen 10 km, nem való. Jól gondolom?
Teljesen igazad van. De ugyanúgy nem alkalmas erre szerintem egy b30 sem. Én annyira megszerettem az allofutest hogy sose lesz nélküle autóm (remélem). A motor meg legalább annyira meghalalja hogy nem minuszos hutofolyadekot keringetve inditod mint a feneked a bőrülésben az ülésfutest
2014.09.22. 16:49
imi36 írta:Haminda írta:imi36 írta:A dízel is sorhat, és télen meg ott a Dénesekben az allofutes ami nem csak a kozerzeted kíméli ha indulás előtt üzemelteted.
Teljesen igazad van. De ugyanúgy nem alkalmas erre szerintem egy b30 sem. Én annyira megszerettem az allofutest hogy sose lesz nélküle autóm (remélem). A motor meg legalább annyira meghalalja hogy nem minuszos hutofolyadekot keringetve inditod mint a feneked a bőrülésben az ülésfutest
De a benzines "talán" jobban tolerálja.
2014.09.22. 19:04
2014.09.22. 19:32
Gallaca írta:imi36 írta:Haminda írta:imi36 írta:A dízel is sorhat, és télen meg ott a Dénesekben az allofutes ami nem csak a kozerzeted kíméli ha indulás előtt üzemelteted.
De a benzines "talán" jobban tolerálja.
Off 3.0i a napi 2x3 km-t 17 L-el tolerálta. Ment is a levesbe 9 év után. 25d egyelőre jóval 10 alatt van.