Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Automataváltó =-olajcsere =-vagy--nem--

2014.04.18. 15:37

lorant525 írta:
Gallaca írta:
lorant525 írta:Sziasztok!

Tudja esetleg valaki hogy hol lehet ellenőrizni az automata váltóban az olaj szintet? (e39 525tds)

Válaszotokat előre is köszönöm

Tudomásom szerint. Az alján kipattintasz egy műanyag fedelet, az alatt van egy hatalmas (17) imbuszcsavar, azt kitekered járó motornál, 40-50 fokos váltónál, és meg kell jelennie az olajnak, ha elég van benne.

Köszönöm a segítséget :franko: .Sikerült ellenőrizni.

Esetleg a feltöltésben folyamatában tudnátok segíteni? Sajnos nem a megfelelő mennyiség van a váltóban :(

Semmi extra, fogj meg egy fecskendőt, vagy valamit amivel felfelé tudsz töltögetni, és adagold addig az olajat, amíg meg nem kezd visszafolyni.

2014.04.18. 17:43

lorant525 írta:Köszönöm a segítséget :franko: .Sikerült ellenőrizni.

Esetleg a feltöltésben folyamatában tudnátok segíteni? Sajnos nem a megfelelő mennyiség van a váltóban :(

Annyit fűznék hozzá, hogy ha kevés volt benn az olaj, én a biztonság kedvéért csinálnék rajta egy olajcserét is.
Azt sem látod, milyen benne az olaj....

2014.04.22. 18:46

HELLO. Olyan kérdésem lenne ogy most lettem tulajdonosa egy 528i nek. Nem tudom eldönteni hogy kinek van igaza. A volt tulajnak vagy a szerelőmnek hogy az automata valtoban kell kecserlni olajat vagy sem. Mert eddig a tulaj állitolag nem cserelt mert hogy az van bele írva a könyvébe. Szerintetek? Előre is köszi!!

2014.04.22. 19:10

ádám írta:HELLO. Olyan kérdésem lenne ogy most lettem tulajdonosa egy 528i nek. Nem tudom eldönteni hogy kinek van igaza. A volt tulajnak vagy a szerelőmnek hogy az automata valtoban kell kecserlni olajat vagy sem. Mert eddig a tulaj állitolag nem cserelt mert hogy az van bele írva a könyvébe. Szerintetek? Előre is köszi!!

NEM LETEZIK OROKELETU OLAJ...ha lenne a motorban es a difiben sem kellene olajat cserelni...

Volt egy egesz franki cikk a totalcaron automatavaltokrol...pl...

2014.04.23. 11:01

Totalcar-on én még frankó cikket nem láttam, viszont itt a fórumon akad jó pár szakmailag korrekt és hiteles vélemény :wink:

Ádám, ha van türelmed olvass vissza egy 20 oldalt és utána tudni fogod, hogy merre vezet a helyes út :!:

2014.04.23. 11:20

ádám írta:HELLO. Olyan kérdésem lenne ogy most lettem tulajdonosa egy 528i nek. Nem tudom eldönteni hogy kinek van igaza. A volt tulajnak vagy a szerelőmnek hogy az automata valtoban kell kecserlni olajat vagy sem. Mert eddig a tulaj állitolag nem cserelt mert hogy az van bele írva a könyvébe. Szerintetek? Előre is köszi!!

ZF 5HP18 vagy 19 van benne. Ha nagyon gondos akarsz lenni, akkor váltó le, konverter-és váltótisztítás, szűrőcsere, minőségi olajjal beszintezés, rövid idő után szintkontroll, kíméletes használat és még sokat elmegy, ha jelenleg nincs semmi baja. Ha ismered a trükköt, akkor a teljes töltet olajat le tudod cserélni a váltó levétele nélkül...
A ZF és a BMW is saját anyagi érdekei miatt teszi rá a lifetime címkét a váltóra.
Amerikában, ahol valamivel nagyobb kultúrája van az automatázásnak - fel nem merül, hogy olajcsere vagy nem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hamoriarpi 2014.04.23. 15:40-kor.

2014.04.23. 13:37

A "lifetime" 10-15 év és 200-260 ezer km közt kerül meghatározásra autógyártól/modelltöl függöen. Legalábbis az utóbbi pár évben ez a tendencia.

2014.04.23. 14:12

akos51 írta:A "lifetime" 10-15 év és 200-260 ezer km közt kerül meghatározásra autógyártól/modelltöl függöen. Legalábbis az utóbbi pár évben ez a tendencia.

Nem szeretném 200 ezernél eldobni az autómat, annál is inkább, mert ez hónapokon belül bekövetkezik. Az amerikai szakemberek szerint, amit már többször leírtam - a váltó gondos karbantartás (rendszeres olajcserék, szintellenőrzések) és kímélő használat mellett bőven túl kell élje az autót! Valójában ez szinte soha nem következik be, mert mindenki elhiszi a mesét.

2014.04.23. 14:23

Nem az olajcsere ellen írtam, csak megjegyeztem, hogy a lifetime az nem az "örökélet", "sohanemkellcserélni" kategória, hanem egy nagyon is konkrét dolog. A kézi váltóban, meg difiben is kell olajat cserélni, nemcsak az automatában.

2014.04.23. 14:28

akos51 írta:Nem az olajcsere ellen írtam, csak megjegyeztem, hogy a lifetime az nem az "örökélet", "sohanemkellcserélni" kategória, hanem egy nagyon is konkrét dolog. A kézi váltóban, meg difiben is kell olajat cserélni, nemcsak az automatában.

Automatában 200 és 260 között olajat cserélni már rég késő.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 3 Bummer, muhaati, NagyMatyas
Értékelés: 14.29%

2014.04.23. 14:42

Szerintem a "lifetime" teljesen találó.
A váltó haláláig bírja az olaj... (tovább úgy sincs benne) Az más kérdés, hogy épp az öreg koszos olajtól hal-e be a váltó...

2014.04.23. 15:44

hamoriarpi írta:
akos51 írta:Nem az olajcsere ellen írtam, csak megjegyeztem, hogy a lifetime az nem az "örökélet", "sohanemkellcserélni" kategória, hanem egy nagyon is konkrét dolog. A kézi váltóban, meg difiben is kell olajat cserélni, nemcsak az automatában.

Árpi, nem szoktál ennyit értetlenkedni vagy én reggeliztem fogalmazásgátlót:) Nem azt írtam, hogy automata váltóban mikor kell olajat cserélni, hanem hogy a lifetime kifejezés alatt mit értenek az autógyárak.

2014.04.23. 16:07

akos51 írta:
hamoriarpi írta:

Árpi, nem szoktál ennyit értetlenkedni vagy én reggeliztem fogalmazásgátlót:) Nem azt írtam, hogy automata váltóban mikor kell olajat cserélni, hanem hogy a lifetime kifejezés alatt mit értenek az autógyárak.

Szándékosan nem akarom megérteni a mondatot, mintahogy azt sem, hogy az autógyárak direkt megtévesszék a vásárlókat.

2014.04.23. 16:40

Ez egy nagyon hosszú beszélgetés eleje lehetne, és itt off topik is. Részben egyetértek, de nem ennyire fekete-fehér a történet.

2014.04.26. 19:04

Üdv mindenkinek.Érdeklödni szeretnék h valaki járt már igy mint ma én.A válto rosszalkodni kezdet elindulás után.Olyan mint ha nem találná a sebességet "csak pörög a motor".A müszerfalon mutatja a sebességeket ha váltok de nincsen reagcio "csak pörög"Hétfön néznek rá h mi is a baj.Az autoban 316.000 km.

2014.04.26. 21:12

dzsos530touring írta:Üdv mindenkinek.Érdeklödni szeretnék h valaki járt már igy mint ma én.A válto rosszalkodni kezdet elindulás után.Olyan mint ha nem találná a sebességet "csak pörög a motor".A müszerfalon mutatja a sebességeket ha váltok de nincsen reagcio "csak pörög"Hétfön néznek rá h mi is a baj.Az autoban 316.000 km.

Sokan jártak már így, váltófelújítás szokott következni ilyenkor. De minimum wandler.

2014.04.26. 21:44

Gallaca írta:
dzsos530touring írta:Üdv mindenkinek.Érdeklödni szeretnék h valaki járt már igy mint ma én.A válto rosszalkodni kezdet elindulás után.Olyan mint ha nem találná a sebességet "csak pörög a motor".A müszerfalon mutatja a sebességeket ha váltok de nincsen reagcio "csak pörög"Hétfön néznek rá h mi is a baj.Az autoban 316.000 km.

Sokan jártak már így, váltófelújítás szokott következni ilyenkor. De minimum wandler.

Köszi az infot....

2014.05.01. 19:10

Sziasztok!

Miskolc környékén tudtok ajánlani valakit, aki ért az automataváltókhoz?

2014.05.02. 13:48

petya1 írta:Sziasztok!

Szia!

Miskolcon cseréltettem váltóolajat én is.
Hunkó Ferencet kell keresni.
Raab Karcher tüzép mögötti udvarban találod meg.

Zsigmondy utcából kell befordulni a Vágóhíd utcába.
100 méter után fordul balra az út, követni, 100 méter után át a síneken (itt látod a tüzépet), jobbra majd balra fordul az út, majd egyenesen kb 6-700 méter múlva balra már ki lesz írva, kék elektromos kapu, beton kerítés, rajta autó szervíz felirat.
Ház falán tábla, HUNOV Euro-Car Kft.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Cxgrav az itt látható tagok köszönték meg: petya1
Értékelés: 4.76%

2014.05.02. 17:20

Cxgrav írta:
petya1 írta:Sziasztok!

Szia!

Miskolcon cseréltettem váltóolajat én is.
Hunkó Ferencet kell keresni.
Raab Karcher tüzép mögötti udvarban találod meg.

Zsigmondy utcából kell befordulni a Vágóhíd utcába.
100 méter után fordul balra az út, követni, 100 méter után át a síneken (itt látod a tüzépet), jobbra majd balra fordul az út, majd egyenesen kb 6-700 méter múlva balra már ki lesz írva, kék elektromos kapu, beton kerítés, rajta autó szervíz felirat.
Ház falán tábla, HUNOV Euro-Car Kft.

Szia!

Megtudhatnám esetleg, hogy hogyan csinálta? Levette a váltót és úgy cserélt olajat, vagy csak leengedte, majd feltöltötte, Esetleg ha kell komolyabban is foglalkozik vele (felújítás) ?
Hozzászólás küldése

VigLink badge