![]() |
2011.02.24. 21:06
muhaati írta:bmw520ds írta: ide jutott a fogyasztás topic megint...Sajnálom!
A fene lótúró! Szeretem a fórumot, ( külön köszönet Adminnak! Sok ügyfelet is hozott. ), de az írás, nem ugyanaz, mint amikor dumálunk egy sör mellett. A leírt szövegből sokféleképpen lehet értelmezni a mondanivalókat. SOSEM írtam le, hogy SZAR a diesel! , és nem is mondtam! ( Bár én tudok valamit amit ha leírnék,................. ).
Megint elbeszéltünk egymás mellett. Ha nem lenne jó a "D" BMW, akkor nem is lenne forgalomban .
" Szeressük egymást gyerekek, a szív a legszebb kincs!!!!!!!" És az élet oly rövid!!!!!
Legyen szép estétek, dieselesek, és benzinesek!
2011.02.24. 21:26
2011.02.24. 21:54
muhaati írta:bmw520ds írta: ide jutott a fogyasztás topic megint...Sajnálom!
2011.02.24. 21:56
fegyveri írta:Sosem érdekelt,hogy miről vitáztok ti ezen az oldalon,de most hogy 400ft/l üzemanyag ár várható gondoltam elárulom az én fogyasztásomat!
Országúton: 6-liter körül (5,9-6,2 ig)
Város:9-10 liter
Tökéletesen elégedett vagyok vele,autópályán egy álom,akár 200-ig is erőlködés nélkül! A 177le nem túl sok,egy ekkora autónak,ezt inkább városban veszem észre!
2011.02.24. 21:57
bmw520ds írta:muhaati írta:bmw520ds írta: ide jutott a fogyasztás topic megint...Sajnálom!
A fene lótúró! Szeretem a fórumot, ( külön köszönet Adminnak! Sok ügyfelet is hozott. ), de az írás, nem ugyanaz, mint amikor dumálunk egy sör mellett. A leírt szövegből sokféleképpen lehet értelmezni a mondanivalókat. SOSEM írtam le, hogy SZAR a diesel! , és nem is mondtam! ( Bár én tudok valamit amit ha leírnék,................. ).
Megint elbeszéltünk egymás mellett. Ha nem lenne jó a "D" BMW, akkor nem is lenne forgalomban .
" Szeressük egymást gyerekek, a szív a legszebb kincs!!!!!!!" És az élet oly rövid!!!!!Az írásban való kommunikáció, sajnos sok félreértéshez vezethet! Elég egy vesszőt odébb rakni és máris mást tükröz a mondandónk...Nem látni a partnerünk arcára írt reakciókat, ezért sajnos félreérthető! Ezért papolok mindig a helyesírás mellett is. Ha az ember írására válaszolnak, az azért jó, mert foglalkoztatja a másik felet a véleményünk, az persze lehet két irányú is, a lényeg, a reakció. Próbálom viccesen, de sajnos nem mindig ér célba, sőt, tök ellenkezőjét érem el vele! Ilyenkor elgondolkozom, kell ez nekem? Jobb lett volna kussban maradni! De akkor minek vagyok regisztrálva? Nyelni? Mindenkinek nem lehet megfelelni, mindenkihez nem lehet jó lenni, mindenkivel nem lehet egyforma véleményt formálni. Nem is kell, mert dög unalom volna...Pl. Jacksonnak írt írásom is drasztikusnak látszik így olvasva, de pont tegnap hívott, meg is jegyeztem neki, nem reagál semmi írásomra mostanában, ezért direkt úgy írok, ne bírja megállni szó(fosás)nélkül! De mondta sokat dolgozik, éli a mindennapok forgatagát, családfőt játszik. Majd úgy is jön és kifakad, persze, Róla tudom mit miért ír, meg fordítva is így van. Ezért nehéz kicsit fórumozni, de jó móka! Persze, az is hozzátartozik az igazsághoz, engem sem lát senki, mikor vigyorogva válaszolok, meg azt sem mikor magam alatt vagyok. De ha iderakom a röhögő golyókat, az segít az írás valódi értelmének kiaknázásában?Rólam meg mindenki elhiszi hogy nem szeretem a benzines autókat. Persze, el is bújok e tévhit mögé és bökdösődök...Aki nem ismer, szálka vagyok a szemében. Aki ismer, úgy is szól privátban, ha túl sok ostobaságot hordanák össze. Persze, hogy ne legyen off a topic, a régi cápa BMW-re, ráragasztották a sokat zabál jelzőt. A mai napig, a márkát nem ismerők felé intézett kérdésre, mit mond ez a név, a sok fogyasztás, gyors autó, gazdag ember, szabálytalan közlekedő dolgok jutnak az eszükbe. Pedig lehet nem is fogyasztunk már többet az egyéb márkáknál! Egy biztos: mindenki álma a 400-500 lóerős, forszírozott tempóval 5-6 litert fogyasztó autó! Tök mindegy mi hajtaná...
2011.02.24. 22:01
2011.02.24. 22:05
2011.02.24. 22:10
bmw520ds írta:Ezért papolok mindig a helyesírás mellett is.
bmw520ds írta:...ha túl sok ostobaságot hordanák össze...
2011.02.24. 22:16
2011.02.24. 22:20
Hordanék össze, hordanák össze. Most nem húzza alá egyiket sem a javító pirossal.Jerry írta:bmw520ds írta:Ezért papolok mindig a helyesírás mellett is.
Ha már piszkálódunk, engedtessék meg nekem:bmw520ds írta:...ha túl sok ostobaságot hordanák össze...
Inkább "hordanék"!
De a dízelben igazad van!
P.S.: Igaz, ha benzinesem lenne, akkor meg azt szeretném!
2011.02.24. 22:25
bmw520ds írta:Hordanék össze, hordanák össze. Most nem húzza alá egyiket sem a javító pirossal.Jerry írta:bmw520ds írta:Ezért papolok mindig a helyesírás mellett is.
Ha már piszkálódunk, engedtessék meg nekem:bmw520ds írta:...ha túl sok ostobaságot hordanák össze...
Inkább "hordanék"!
De a dízelben igazad van!
P.S.: Igaz, ha benzinesem lenne, akkor meg azt szeretném!Akkor, mindkettő helyes? Vagy egyik sem? Tök mindegy, látom átment a lényeg!!!Ez pedig fontos.
2011.02.24. 22:44
2011.02.24. 23:16
lepke írta:Helo
Hétfőn indulok egy nagyobb túrára
Hollandia-Dánia-Svédország
leírom és lefotózom az üzemanyag tankolást és a fogyasztást ezen útszakaszon
2011.02.25. 00:47
strobi írta:simi64 írta:
Hogy ne legyen off:
A légtömegmérő cseréje után lenulláztam.
18,7-ről 11,8-ra esett a fogyim.
Eddig ezzel a fogyival nem is dicsekedtél papám...![]()
De most már végre értem miért nézegettél 850-et az sem eszik többet átlagba 18,7-től...![]()
Én járok most a cidribe 16.8-al csak városban...![]()
18,7 még egy M5-nek is adni kell,hogy ilyen Dieseles fogyasztást produkáljon...
2011.02.25. 08:13
Imco írta:Hogy valami ON is legyen:
Most sikerült tankolnom 467 km-re 70,43 l benzint.
15/100. Megnyugtató!![]()
Ráadásul úgy mentem a kútra, hogy elvileg nem volt már üzemanyagom!
2011.02.25. 10:42
szekeres írta:Imco írta:Hogy valami ON is legyen:
addal, vagy mással, de baj va! Rettenet a 15l es fogyasztás, nekem 10.6l...
Imco! NEked vagy a láb
2011.02.25. 13:54
2011.02.25. 13:56
Berkut írta:Sziasztok!
Mértünk egyet a múltkor mi is:
Budapest, M5 kivezetőjétől a Szegedi letérőig, 21l/100km. Igaz 42 perc volt az út éjszaka egy X5 4.8 iS-sel...
Üdv: B.
2011.02.25. 14:02
Imco írta:szekeres írta:Imco írta:Hogy valami ON is legyen:
addal, vagy mással, de baj va! Rettenet a 15l es fogyasztás, nekem 10.6l...
Imco! NEked vagy a láb
ÁÁÁ, kitárgyaltuk már 100x. A 467-ből talán 2x mentem 20 km-t egyben.
A többit max 3km-enként.
Ha bemegyek a belvárosba araszolni, még akkor is esik az átlagom.
2011.02.25. 14:56
bmw520ds írta:Csakhogy, ez katalógus adat...Vitatkozz azokkal akik mérték, mert engem ez a része nem aggaszt...Ha kevés pénzből megíratok egy 30d-t, nem fogsz elhagyni, bármennyire is erőlködsz ezt bebizonyítani. A fogyasztása meg még mindig sokkal karcsúbb mint a tiéd. Nem fértek a benzines bőrötökbe látom. Az ellenszenv és a tudatlanság hatalma szól belőletek kedves benyások! Inkább tegyetek fel képeket a fogyasztásról, mert ez a topic arról szól, nem arról melyik a jobb, melyik a gyorsabb...231 ló összehasonlítva 193 lóval, nem hiszem hogy neki kell ettől az adattól szaladni a dísztribünnek! Olyan, mint ha 169 lóerőt hasonlítanál 193-hoz. Most ugye szokásomhoz híven, jó nagy bunkó vagyok?atx808 írta:bmw520ds írta:528i 80-120km/h=8,2 sec 530i 7,3 sec, 530d 6,9 sec és még meg sincs csipszelve...0-1000m 528i 28,2(29,4)sec, 530i 27,2(27,9)sec, 530d 28,5(29,2)Ezek a különbségek, semmit nem jelentenek hétköznapi viszonyoknál! Pont ez egy előnye, lehet plusz erőt kiaknázni még belőlük, ami nem ront a fogyin, hanem épp ellenkezőleg! De ez nem a benzin-dízel topic!!!!!Morello írta:muhaati írta:touring írta:atx808 írta:admin írta:stupeki69 írta:Ahogy elnézem nem bánom, hogy benzinest vettem mert nem sokkal többet szik az autóm mint a dizelek. Nyáron az átlag vegyes használat 9.2 télen felment 10.3-ra junius óta nem volt nullázva /2-es/. Most voltam vidéken M6 Bp. XVIII.-Dunaújváros mindenhol a megengedett tempomattal oda vissza háztol házig és a fogyi 8.3. /1-es/ ugy hogy nem sokkal több mint a dizel anyagilag. Igaz pontosan kutnál még nem számoltam de nem hiszem ,hogy sok külömbség lehet.
Csak ha a dieselt meg zavarod akkor se eszik annyival többet 7.5fölé még nem bírtam menni.De a benyát megküldöd akkor jönnek a 14literek
Igen, az a különbség, hogy a benyásat meg lehet küldeni(no hard feelings)
Ha 80-ról gyorsulunk a 30dödöle megeszi a 30ilonát![]()
![]()
Legfeljebb fogyasztásban. (hacsak nem chippelt a mozdony.)
Még a 28ilonát se
Ötödikben ja, harmadikban meg hátramenetbenCsakhogy én 100 körül tolom neki a harmadikat, mikor szépen belenyal 6400-ba a fordulatszámmérő