![]() |
2014.02.18. 23:24
kovessyroli írta:Dunaújváros írta:
Most jöttem meg a szerelőmtől aki az apróságokkal foglalkozik az autón. Megnézte a váltó olaj szintet az jó volt, viszont az olaj nagyon sötét barna. Szerinte még nem volt benne sosem cserélve (248432 KM van most), azt ajánlotta hogy ne is cseréljük mert lehet többet ártunk mint használunk vele, főleg hogy most még nincs panaszom a váltóra, inkább tegyem félre a pénzt (50.000. pénzike) és használjam addig amíg működik a váltó, aztán jöhet a felújítás ... azt majd az 5er Kft.-re bízom.
Off: Csak kicsit cicomázni akartam a babykémet, bőrbelső felújítás, M-es lökhárító ... elszomorított ez a váltós fórumegy álom volt (és még az is) nekem ez az autó, ráadásul mindig mindent megcsináltatok rajta, aztán lassan jön a váltó és bumm 400.000.- vagy több ...
Amúgy automata párti vagyok nagyon szeretem (ezelőtt 346 328i automata volt) nem is húz a szívem a manuál felé, főleg úgy hogy valóban nem tudom mennyi egy olyan váltó, meg elmondtam a szerelőnek és azt mondta "olcsóbban" megúszom a GM felújítását.
E39-nél, aki eddig cserélt váltóolajat, mindenkinek jobb lett a váltója.
Eddig minden E39-en cseréltünk, pedig ez a 4. ilyen autó a szűk családi körben és egyiken sem halt meg a váltó olajcsere után.
A szerelőd véleménye szerintem hülyeség.
E60-nál írta itt egy szakszervízes szerelő - aki ért is hozzá - hogy 200ekm-t futott autónál már nem érdemes cserélni.
A másik, hogy én biztos nem újíttatnám fel 400-500eft-ért a váltót, amikor 150eft-ért lehet venni bontósnál hibátlant.
Itt a fórumon is van jó bontós klubtag és a poweren is van 3-4 olyan, akitől beépítési és futásteljesítmény garanciával lehet venni váltót.
2014.02.19. 06:57
2014.02.19. 09:47
Gallaca írta:kovessyroli írta:Dunaújváros írta:
Most jöttem meg a szerelőmtől aki az apróságokkal foglalkozik az autón. Megnézte a váltó olaj szintet az jó volt, viszont az olaj nagyon sötét barna. Szerinte még nem volt benne sosem cserélve (248432 KM van most), azt ajánlotta hogy ne is cseréljük mert lehet többet ártunk mint használunk vele, főleg hogy most még nincs panaszom a váltóra, inkább tegyem félre a pénzt (50.000. pénzike) és használjam addig amíg működik a váltó, aztán jöhet a felújítás ... azt majd az 5er Kft.-re bízom.
Off: Csak kicsit cicomázni akartam a babykémet, bőrbelső felújítás, M-es lökhárító ... elszomorított ez a váltós fórumegy álom volt (és még az is) nekem ez az autó, ráadásul mindig mindent megcsináltatok rajta, aztán lassan jön a váltó és bumm 400.000.- vagy több ...
Amúgy automata párti vagyok nagyon szeretem (ezelőtt 346 328i automata volt) nem is húz a szívem a manuál felé, főleg úgy hogy valóban nem tudom mennyi egy olyan váltó, meg elmondtam a szerelőnek és azt mondta "olcsóbban" megúszom a GM felújítását.
E39-nél, aki eddig cserélt váltóolajat, mindenkinek jobb lett a váltója.
Eddig minden E39-en cseréltünk, pedig ez a 4. ilyen autó a szűk családi körben és egyiken sem halt meg a váltó olajcsere után.
A szerelőd véleménye szerintem hülyeség.
E60-nál írta itt egy szakszervízes szerelő - aki ért is hozzá - hogy 200ekm-t futott autónál már nem érdemes cserélni.
A másik, hogy én biztos nem újíttatnám fel 400-500eft-ért a váltót, amikor 150eft-ért lehet venni bontósnál hibátlant.
Itt a fórumon is van jó bontós klubtag és a poweren is van 3-4 olyan, akitől beépítési és futásteljesítmény garanciával lehet venni váltót.
Kinek mi a tapasztalata, álljon itt az enyém.
Nekem is jobb lett az olajcsere után a váltóm, egészen 30 teljes kilométerig. Utána azért lett jobb, mert lecseréltem egy bontottra. Abban már véletlenül sem cseréltem le az olajat, gondoltam nem húzogatom még egyszer az oroszlán bajszát. Az jó is volt, de jött egy 30d-s úriember, aki olajcsere után 2 hónappal jött bontott váltóért, mert addigra adta meg magát az övé, és olyat keresett, amiben nem volt lecserélve az olaj, és kipróbálható. Nosza beleültettem a saját kocsimba, próba... Tetszett neki, megegyeztünk, 2 nap múlva jött érte. Azt mondta még véletlenül sem fog többször cserélni olajat sokat futott váltóban.
Nekem pedig volt éppen egy kocsiban egy másik váltó, egy 490000km-t! futott kocsiban, amit én hoztam a vágóhídra, és ki tudtam próbálni, mégpedig erősen kritikus szemmel. Ezt aládobtam, talán simábban vált mint az előző, és ebben sem fogok cserélni olajat.
Pár nap múlva jött egy ismerős, kisnavit kellett beszerelni a 30d-be. 400 volt benne. Épp akkor cseréltetett olajat a váltóban is, mert azt kell ugye. Mikor elkészült a beszerelés, elindult a ház elől, egészen a sarokig jutott, aztán kicsit nehézkesen visszacsurgott, hogy megkérdezze, miért világít a kisboardon a fogaskerék, és miért nem gyorsul a verda. Na miért is? Talált, nem a navi beszereléstől.Ő nem váltót cserélt ezután, hanem komplett autót.
![]()
Ja, és nem én vagyok Andersen a nagy meseíró!
2014.02.19. 11:56
2014.02.19. 14:34
Dunaújváros írta:Gallaca
És cseréltél wandlert is? Vagy az maradt a régi? Gondolom amikor vetted a bontott váltót megnézted milyen színű az olaj benne, vagy hogyan tudtad hogy az jó lesz és nem 10-20 ezer KM-t fog kibírni?

Dunaújváros írta:Amúgy ez a wandler dolog érdekelne nagyon mert az a hír járja hogy ott minden kapcsolásnál csúszás van és a lekopó szemcsék azok amik tönkre teszik a váltót.
2014.02.19. 15:29
2014.02.19. 15:57
csiatt írta:Korábbi kommenthez kérdezném, hogy elméletileg az 530D automata váltója helyett fel lehet rakni a 730D váltóját, ami más és jobb? GM helyett ZF felszerelhető egy esetleges csere esetén?
2014.02.19. 16:47
csiatt írta:Korábbi kommenthez kérdezném, hogy elméletileg az 530D automata váltója helyett fel lehet rakni a 730D váltóját, ami más és jobb? GM helyett ZF felszerelhető egy esetleges csere esetén?
2014.02.20. 22:12
2014.02.20. 22:29
party írta:Szevasztok márka társak..annyit olvastam a témát,hogy már szinte elbizonytalanodtam.. :sh
ock: 373 e km van a gépsárkányban, 170 körül cseréltettem benne váltó olajat, gondoltam lassan újra itt az ideje. Vagy most akkor már mindegy? agy vegyem le a konvertert, mossám át,vagy rögtön a wandler is "kezelésre" szorul..? Szépen vált, megy minden ok,1 dolgot kivéve, " R" ben nagyobb gázt adva halk morgás hallatszik,vagy ha emelkedős kocsikijáróról tolatok,akkor... az a "hátramenet" dugattyú hibája lehet..? Dilemmázok, várok hasznos 5leteket..köszi,
Üdv Party
2014.02.20. 23:05
leslie írta:party írta:Szevasztok márka társak..annyit olvastam a témát,hogy már szinte elbizonytalanodtam.. :sh
ock: 373 e km van a gépsárkányban, 170 körül cseréltettem benne váltó olajat, gondoltam lassan újra itt az ideje. Vagy most akkor már mindegy? agy vegyem le a konvertert, mossám át,vagy rögtön a wandler is "kezelésre" szorul..? Szépen vált, megy minden ok,1 dolgot kivéve, " R" ben nagyobb gázt adva halk morgás hallatszik,vagy ha emelkedős kocsikijáróról tolatok,akkor... az a "hátramenet" dugattyú hibája lehet..? Dilemmázok, várok hasznos 5leteket..köszi,
Üdv Party
Ugye, nem mondod komolyan, hogy 200ezret elmentel a vassal ugy, hogy kozben nem csereltel valto olajat ?
2014.02.20. 23:16
party írta:leslie írta:party írta:Szevasztok márka társak..annyit olvastam a témát,hogy már szinte elbizonytalanodtam.. :sh
Üdv Party
Ugye, nem mondod komolyan, hogy 200ezret elmentel a vassal ugy, hogy kozben nem csereltel valto olajat ?
De bizony...150 nel hoztuk németből 2006ban...170 körül volt csere, azóta csak Én hajtottam... miért, ez nagy szám..? tervezek neki még 200at ezutan..
2014.02.20. 23:21
party írta:leslie írta:party írta:Szevasztok márka társak..annyit olvastam a témát,hogy már szinte elbizonytalanodtam.. :sh
Üdv Party
De bizony...150 nel hoztuk németből 2006ban...170 körül volt csere, azóta csak Én hajtottam... miért, ez nagy szám..? tervezek neki még 200at ezutan..
2014.02.20. 23:31
Üdv Party
2014.02.21. 00:00
nagy.matyika írta:party írta:leslie írta:party írta:Szevasztok márka társak..annyit olvastam a témát,hogy már szinte elbizonytalanodtam.. :sh
Üdv Party
Én nem cserélném ki a helyedben. A tapasztalat azt mutatja, hogy az ennyit használt és az új olaj minősége olyan mértékben eltér egymástól, hogy egyszerűen nem sokáig lesz életképes a váltód. Használd amíg lehet és gyűjts egy keveset futott váltóra, vagy újíttasd fel ezt, ha szükség lesz rá.
2014.02.21. 00:41
party írta:nagy.matyika írta:party írta:leslie írta:party írta:Szevasztok márka társak..annyit olvastam a témát,hogy már szinte elbizonytalanodtam.. :sh
Üdv Party
Én nem cserélném ki a helyedben. A tapasztalat azt mutatja, hogy az ennyit használt és az új olaj minősége olyan mértékben eltér egymástól, hogy egyszerűen nem sokáig lesz életképes a váltód. Használd amíg lehet és gyűjts egy keveset futott váltóra, vagy újíttasd fel ezt, ha szükség lesz rá.
Több kérdésre is válaszolva..."annyit olvasgatom a témát.." anno több időm volt klubbozni 2006_7 körül, akkoriban is téma volt...170 nél úgy gondoltam "időszerű" a csere...azóta sem volt vele baj,úgy gondoltam legalább annyit megint elmegy...Így is lett, 340 nél meg mindig jött vmi, ami miatt "csúszott a projekt"...most olvasom a topik utcsó 7-8 oldalát ,a rémisztőbnél is rosszabb tabasztalatokról,és ezért bizonytalanodtam el...amúgy józan eszemnél fogva cserélnék...mivel a frissebb miért lenne rosszabb, ha már a régiben van km jócskán, némi lamella stb darabokkal..+ a rükverc is aggaszt picit azt is már régebb óta hallom, de mivel nemszoktam hátramenetben sem gumitégetni,gondoltam majd olajcserénél levesszük a "vezérlőtömböt", féktisztító sprayal átmossuk, és faxa lesz..amúgy 525d ról lévén szó, és ha jól toom, nem GM váltós..
Szóval, kérdezzem meg az előző szakit milyen olajat rakott bele, és olyat szerezzek..? Ha jól emlékszem Esso volt...
2014.02.21. 07:52
2014.02.21. 09:31
party írta:Na a 7végén utánna járok, én úgy emlékszem " zöld cimke" van a váltó alján...és a hátrameneti "morgásra" vkinek 5let..?
2014.02.21. 10:05
2014.02.21. 13:20
party írta:Na a 7végén utánna járok, én úgy emlékszem " zöld cimke" van a váltó alján...és a hátrameneti "morgásra" vkinek 5let..?