![]() |
2012.12.16. 14:12
kovessyroli írta:LeviM5 írta:És amikor egy motor dől rendesen, az szerintem így néz ki!
Volt pár motor vs M5 sztorim az évek alatt.
A lényeg, hogy igy ahogy a képen van még nem láttam motorost kanyarodni. Mind alig dőlt, ezért kanyarban feltart, egyenesben elhúz. Ennyi. Ez látszik a videón. Ha kihúzodik jobbra, még az E39M5-tel is elautóztam volna mellette. 200 felett nincs az a motoros aki közúton igy leteszi. Két pattanás és feküdne. A videón látszik hogy ugrál az autó. 270 felett minden döccenő egy patakmedernek tűnik. De ezt meg kell tapasztalni.
Még ma is libabőrös leszek, ha rágondolok.
2012.12.16. 14:21
bmw520ds írta:kovessyroli írta:LeviM5 írta:És amikor egy motor dől rendesen, az szerintem így néz ki!
Volt pár motor vs M5 sztorim az évek alatt.
A lényeg, hogy igy ahogy a képen van még nem láttam motorost kanyarodni. Mind alig dőlt, ezért kanyarban feltart, egyenesben elhúz. Ennyi. Ez látszik a videón. Ha kihúzodik jobbra, még az E39M5-tel is elautóztam volna mellette. 200 felett nincs az a motoros aki közúton igy leteszi. Két pattanás és feküdne. A videón látszik hogy ugrál az autó. 270 felett minden döccenő egy patakmedernek tűnik. De ezt meg kell tapasztalni.
Volt szerencsém V. Rossit és a MotoGp-t Brnoban élőben is látni, és félelmetes, ahogy kanyarodnakEnnél már csak a hangjuk jobb a Brnoi katlanban, olyan, mintha az ég szakadna le
Még ma is libabőrös leszek, ha rágondolok.
![]()
Visszatérve a 1000RR - M5 "küzdelemre", úgy kanyarodni, mint a képen Rossi, csak egy tucat ember tud a világon. Ráadásul, minél nagyobb a dőlésszög (minél jobban teszi le a motort), annál kevesebb gázt lehet rátenni a kerékre. Ekkora szögnél Rossi is szinte zárt gázállásnál motorozikEgy M5-öt szépen terelgetni képes versenyző ebben a kanyarban egy 500 le-ős kocsival simán gyorsabban fordulna, mint Rossi a 220 le-s és 160kg-os Yamahával
Ez a fizika
![]()
Más a helyzet "élőben", közúti forgalombanNem kell ahhoz dugó, hogy az akár M5-tel közlekedő azt se mondja éljen - éljen, és már nem is látja, hol ment el a motor
Autópályán nem igazi a verseny, ott minden hülye tudja neki nyomni is és húzni is
![]()
kanyargós, jó minőségű úton jön ki a különbség szerintem. Motorral sokkal gyorsabban tudsz reagálni, és az érzékeidnek is fel kell nőni a feladathoz
Egy 1000-es sportmotorral MINDENHOL tudsz előzni, és BÁRMILYEN sebességnél
Ott is elférsz, ahol autóval eszedbe sem jutna, hogy akárcsak kinézz az előtted lévő autó mögül
![]()
A másik dolog, hogy nem kéne buzizni MOTOROS-tKi kell próbálni, hogy milyen érzés és milyen élmény tartósan forgalomban 200 fölött menni. Ahogy az egyik barátom szokta mondani, ott válik el a sz@r a víztől
Félelmetes, és lenyűgőző is egyben.
Itt a videón is a M5-ösnek gurul el a gyógyszer, mert az egója nem bírta elviselni, hogy a CBR úgy kerülte ki, mint a pocsolyát
[/quote]2012.12.16. 18:06
2012.12.16. 18:21
2012.12.16. 20:47
2012.12.16. 22:46
kzolee írta:Azért ez a hajtáslánc sem semmi...
2012.12.18. 15:32
2012.12.18. 17:28
2012.12.18. 19:12
orvil írta:nincs itt semmi autos-motoros vita, ~ 1kg/1LE, ezt a kozuton semmi sem veri foleg nem forgalomban.
Még csak valamire való kanyar sincs!
2012.12.18. 20:07
bmw520ds írta:Mi van ha egy olyan emberrel találkozol, aki Rally Crosson nevelkedett és nem igazán érdekli hogy mi a szokás a speed motorosok körében és bizony odateszi a verdát ahogy tudja? Kiveszed a kocsiból és számon kéred mert Te vagy az élet-halál ura?
2012.12.18. 20:14
kzolee írta:bmw520ds írta:Mi van ha egy olyan emberrel találkozol, aki Rally Crosson nevelkedett és nem igazán érdekli hogy mi a szokás a speed motorosok körében és bizony odateszi a verdát ahogy tudja? Kiveszed a kocsiból és számon kéred mert Te vagy az élet-halál ura?
Azért van abban valami, amit Orvil írt.
A videón is látszik, hogy a motoros igen okosan lassításkor elégséges követési távolságot hagy.
A vitatott videón azért a möt sofőrje nem így tesz, ami már veszélyes. Ha olyan helyen megy gyorsan, ahol lehet is, azért a kresz szabályokat érdemes betartani a saját és mások testi épségének megőrzése érdekében.
Más kérdés, hogy ha én ülnék a motoron, és utolérne egy ilyen autó, simán elengedném. A tükröt is szoktam nézni, még motoron is.
A belinkelt négynullás tuning verda vs. szériamotor témához pedig annyit, hogy hidd el Gabi, vannak motorból is vannak tuningoltak, és a számodra oly kedves audikombi nem fogja meg őket. És szériamotorból is csak egy 1000-es van a videón, szerinted az 1,3-as, 1,4-es mocik hogy mennek?Főleg ha van azokban is tuning?
2012.12.18. 21:02
2012.12.18. 21:25
2012.12.18. 22:14
kzolee írta:A belinkelt négynullás tuning verda vs. szériamotor témához pedig annyit, hogy hidd el Gabi, vannak motorból is vannak tuningoltak, és a számodra oly kedves audikombi nem fogja meg őket.
2012.12.18. 22:32
kzolee írta:bmw520ds írta:Mi van ha egy olyan emberrel találkozol, aki Rally Crosson nevelkedett és nem igazán érdekli hogy mi a szokás a speed motorosok körében és bizony odateszi a verdát ahogy tudja? Kiveszed a kocsiból és számon kéred mert Te vagy az élet-halál ura?
Azért van abban valami, amit Orvil írt.
A videón is látszik, hogy a motoros igen okosan lassításkor elégséges követési távolságot hagy.
A vitatott videón azért a möt sofőrje nem így tesz, ami már veszélyes. Ha olyan helyen megy gyorsan, ahol lehet is, azért a kresz szabályokat érdemes betartani a saját és mások testi épségének megőrzése érdekében.
Más kérdés, hogy ha én ülnék a motoron, és utolérne egy ilyen autó, simán elengedném. A tükröt is szoktam nézni, még motoron is.
A belinkelt négynullás tuning verda vs. szériamotor témához pedig annyit, hogy hidd el Gabi, vannak motorból is vannak tuningoltak, és a számodra oly kedves audikombi nem fogja meg őket. És szériamotorból is csak egy 1000-es van a videón, szerinted az 1,3-as, 1,4-es mocik hogy mennek?Főleg ha van azokban is tuning?
2012.12.18. 22:51
2012.12.18. 22:51
kzolee írta:Egy kis ontopic:
2012.12.18. 22:52
bmw520ds írta:Erre jön majd az 1200-1300-1600 köbcentis Nitros turbós hátradőlés akadályozós dragster, ami kanyarban alázza az M5-öt...
2012.12.18. 23:02

2012.12.18. 23:26