Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: MK II javítás csakazért is !!!

2010.05.19. 21:26

jackson írta:
Felbo írta:Milyen műszerfal csatlakozó? A Trimble antenna erősitő és maga az antenna hátul van a Touringban.

Jackson! EZek szerint az antenna nem is a légzsák mellett van ?? Hátul ?? Hol ??? Ezt majd mutsad meg, hátha egyszerűbb lesz kicserélni, ill. ellenőrizni a csatlakozást ! Köszi!

Bocs benéztem csak a utólagos szerelésnél rakják oda:
Nos meg néztem azt hittem hátul van, de a TIS szerint ezt is előre rakták a műszerfalba. Ami röhej hátul a GPS vevő/erősitő és a navi computer is. Gondolom azért rakta a műszerfalba mivel ott a legjobb a felfelé függőleges rálátás a műholdakra és ezért képesek hátra vezetni védett coax kábelen a gyenge antenna jelet.
TIS kedvesen megemlíti antenna cseréhez ved ki az utas oldali légzsákot (na meg ne próbálja amatőr mert rohadt veszélyes ha nem ért hozzá) és a 4:3 kijelzőt. és akkor a kettő pereménél hozzáférsz.

Ha küldesz PÜ-ben e-mail cimet akkor majd elküldöm az EBA doksit (gyári retrofit leirás) abban látszik merre megy a kábel és hogyan férsz hozzá a műszerfalban.

Némi Mk2 infó:
Nos MKII-es rendszernél még nem volt egybe épitve a rendszer tehát. A NAVI computer egy buszon keresztül kommunikált a GPS vevő vagy egybe erősitő egységgel.
Négy szál drót RXD és RXDN amin kéri az adatokat a vevőtől a navi computer és TXD meg TXDN amin kapja az adatokat.
Ezen kivül az erősitő/vevő kap még testet (KL31 és a állandó tápot KL30 meg az AUX tápot KL-R)
Mivel kap KL30 állandó tápot ezért meg marad a pozició amig ácsorog és nem kell az újra éledésére időt szánni. Mint pl. a kézi garminomnál.
Mk3-4 nél a vevő bele került a navi computerbe és oda megy egyből a antenna coax kábele.
A Mk1 gps antenna kerek ellenben az MK2 antenna négyzetes.

Ja és bocs a múltkori felsorolásból ki maradt, hogy a Mk2-nek van egy gyro szenzorja is ami a két tengely (előre-hátra, jobbra-balra) az elfordulásokat is méri. Tehát gyro+kerék sebesség+elektromágnese iránytű+váltóból az előre vagy hátra menet és ezekből tudja merre halad a kocsi. Nem hiába tudja merre megy a kocsi műhód nélkül is.

Jackson, aki ha elbaszarintotta legalább korrigálta

Köszönjük neked MESTER !!! :-)

2010.05.19. 21:35

Üsd a fejed Jackson :kalapács ha már egyszer benézted!
:lol:

2010.05.19. 22:37

simi64 írta:Üsd a fejed Jackson :kalapács ha már egyszer benézted!

2010.05.20. 00:23

Imco írta:
Két tapasztalatot megosztanék, talán segitségedre lesz.
A müszerfel alatt nincs csatlakozó. Egyben van az antennával a "madzag".
A váltózár nem valószinű károkozó, mert a bal küszöbben megy a madzag.
Valaki javitson ki ha tévedek.

Ha nem lenne csatlakozó akkor antenna cserénél boríthatnád szét az egész autót hogy ki húzd a kábelt.Az antennából egy kb 15cm-es kábel lóg ki.
A gyári kábel köteg a gardán alagúton indul el hátra majd a kézifék tájékán lemegy a vezető ülés alá és a középső oszlop környékén megy be a küszöbbe és ott folytatja az útját hátra :!:
Így van esély arra hogy a váltózár szereléskor meg sérült a kábel :!:

2010.05.20. 00:26

Imco írta:Az antenna elől van a touringban. Az enyémben biztos. :)
Az erősitőről nem tudok.

Mert neked nincs erősítő csak MK2 és MK1-nél volt.

2010.05.20. 00:29

jackson írta:
TIS kedvesen megemlíti antenna cseréhez ved ki az utas oldali légzsákot (na meg ne próbálja amatőr mert rohadt veszélyes ha nem ért hozzá) és a 4:3 kijelzőt. és akkor a kettő pereménél hozzáférsz.

Ezt írtam én is.Különben elég szopatós helyen van amikor én raktam be az enyémet mondtam is pár cifrát :lol:

2010.05.20. 07:42

Egyébként erről már volt szó korábban: E39 FORUM !!!

Kép

2010.05.20. 11:01

Na akkor mindkét tapasztalatom fals volt! :kalapács /Jól csinálom Simi? :)/
Az antenna 2 hónapja volt a kezemben és esküdnék, hogy nincs rajta csati.
Persze tök logikus amit Admin ir. Ráadásul Naviprofi rajzán is úgy szerepel.

2010.05.20. 12:33

Imco írta:Na akkor mindkét tapasztalatom fals volt! :kalapács /Jól csinálom Simi? :)/

Tökéletes! :lol:

2010.05.24. 09:45

Sziasztok,

Engem érdekelne.
Hol, hogyan kaphatnám meg?

Köszi

2010.05.24. 10:16

kamion írta:Sziasztok,

Engem érdekelne.
Hol, hogyan kaphatnám meg?

Köszi

mit?

2010.05.27. 21:34

simi64 írta:
Imco írta:Na akkor mindkét tapasztalatom fals volt! :kalapács /Jól csinálom Simi? :)/

Nos akkor uraim a végszó az eredeti témához: Hosszas nyomozás után kiderült hogy antenna hibás volt az MK2-es navigációm. Ezúton köszönet ismét Jacksonnak, aki segített kideríteni hogy a rechner (CD olvasó nem hibás) , köszönet Navyprofi-nak akitől kaptam egy vevő egységet- igaz az enyém is jó volt.. Köszönet végül, de nem utolsó sorban Bömbölőnek akinek volt antennája - először csak a kombiban HÁTUL található Trimble vevő egységre kapcsolva, majd a légzsákfedő levétele után gyári antenna felhelyezése után kiderülhetett hogy csak antenna hiba áll fenn, és nem antenna kábel összekötő - ami nagy szívás lett volna... És végülis köszönet ennek a weblapnak amitől nagyon sok információt kaptam hogy mai nap a légzsák kiemelése után antenna cserével hibátlanul működjön, egy eredeti MK2-es navigáció. Igaz az aktatáskáját sem viheti a Garmin-omnak, de egérmozinak jó lesz... :-)

2010.05.27. 23:31

Felbo írta:
simi64 írta:

Nos akkor uraim a végszó az eredeti témához: Hosszas nyomozás után kiderült hogy antenna hibás volt az MK2-es navigációm. Ezúton köszönet ismét Jacksonnak, aki segített kideríteni hogy a rechner (CD olvasó nem hibás) , köszönet Navyprofi-nak akitől kaptam egy vevő egységet- igaz az enyém is jó volt.. Köszönet végül, de nem utolsó sorban Bömbölőnek akinek volt antennája - először csak a kombiban HÁTUL található Trimble vevő egységre kapcsolva, majd a légzsákfedő levétele után gyári antenna felhelyezése után kiderülhetett hogy csak antenna hiba áll fenn, és nem antenna kábel összekötő - ami nagy szívás lett volna... És végülis köszönet ennek a weblapnak amitől nagyon sok információt kaptam hogy mai nap a légzsák kiemelése után antenna cserével hibátlanul működjön, egy eredeti MK2-es navigáció. Igaz az aktatáskáját sem viheti a Garmin-omnak, de egérmozinak jó lesz... :-)
De a Garminod nem is foglya megmondani egy hosszú alagútba hogy hol jársz de ez igen :wink: Meg azért egy 1x éves cucot nem illik összehasonlítani egy új szerkezettel.

2010.05.27. 23:49

admin írta:
Felbo írta:
simi64 írta:

De a Garminod nem is foglya megmondani egy hosszú alagútba hogy hol jársz de ez igen :wink: Meg azért egy 1x éves cucot nem illik összehasonlítani egy új szerkezettel.

Igaz, és lehet hogy eljön egyszer az idő hogy én is meglépem azt amit Te is : lecserélem az MK2-t egy MK4 nagy navira, de ez még asszem arrébb van.... egyébként ez mennyibe fájna ?

2010.05.28. 07:24

Felbo írta:Igaz, és lehet hogy eljön egyszer az idő hogy én is meglépem azt amit Te is : lecserélem az MK2-t egy MK4 nagy navira, de ez még asszem arrébb van.... egyébként ez mennyibe fájna ?

Csak a mk4es egység 100-120eFt között mozog de ha a 16:9-et is cserélni kell, meg talán a rádió modult is akkor már inkább 300 körül lesz a vég számla.

Jackson, aki ugyancsak szeretne cserélni de most még van fontosabb javítandó

2010.05.28. 07:28

jackson írta:
Felbo írta:Igaz, és lehet hogy eljön egyszer az idő hogy én is meglépem azt amit Te is : lecserélem az MK2-t egy MK4 nagy navira, de ez még asszem arrébb van.... egyébként ez mennyibe fájna ?

Csak a mk4es egység 100-120eFt között mozog de ha a 16:9-et is cserélni kell, meg talán a rádió modult is akkor már inkább 300 körül lesz a vég számla.

Akkor marad az egérmozi !!! :-) most egyelőre a váltófelújításra gyűjtök.... rendezhetnénk egy kis adakozást itt a fórumon a váltókárosultak számára !!! :-)

2010.05.28. 07:37

Felbo írta:
jackson írta:

Akkor marad az egérmozi !!! :-) most egyelőre a váltófelújításra gyűjtök.... rendezhetnénk egy kis adakozást itt a fórumon a váltókárosultak számára !!! :-)

Igen a váltóhiba kicsit mint az kényelmi elektronika navi. Arra gondolj, hogy lehet 2-300eft egy váltófelújítás de utánna mennyit tudsz majd menni vele és osszad vissza a kilóméterrel.

Jackson, akinek szerencsére csak szélvédő, motorháztető csere és festés javítások vannak hátra

2010.05.28. 07:53

jackson írta:
Felbo írta:
jackson írta:

Igen a váltóhiba kicsit mint az kényelmi elektronika navi. Arra gondolj, hogy lehet 2-300eft egy váltófelújítás de utánna mennyit tudsz majd menni vele és osszad vissza a kilóméterrel.

Jackson, akinek szerencsére csak szélvédő, motorháztető csere és festés javítások vannak hátra

kb 1 Ft /km-re jön ki, de igazad van, ezt ne ebben a topicban tárgyaljuk meg...

a navigáció viszont szerintem nem ér meg ennyi pénzt ( 300.000.-) kb 50 -ért már nagyon jó GARMIN-okat lehet kapni - ez itt a reklám helye.... :-)

2010.06.15. 14:38

:franko: E L A D Ó ! ! ! :franko:

80.000,-Ft.

16 : 9 monitor kerettel együtt!

Jó: E38, E39, E53 :bmw

Karcmentes, hibátlan, gyönyörű állapotban.

Kép

Üdv. NaviProfi

:telo T-mob-212-negyven-111

2010.06.15. 20:15

Mostanában a navim azt a játékot játsza,hogy állandóan tekergeti a lemezt, a bootkép bejön-eltűnik, villog. Hosszú gombnyomás, lemez kijön, és ugyanúgy folytatja mintha bent lenne, tekeri a nagysemmit és villog a board.
Régi soft.-al nem csinálta....vagy az MK4 kezd besz.rni....???
Hozzászólás küldése

VigLink badge