![]() |
2010.05.19. 21:26
jackson írta:Felbo írta:Milyen műszerfal csatlakozó? A Trimble antenna erősitő és maga az antenna hátul van a Touringban.
Jackson! EZek szerint az antenna nem is a légzsák mellett van ?? Hátul ?? Hol ??? Ezt majd mutsad meg, hátha egyszerűbb lesz kicserélni, ill. ellenőrizni a csatlakozást ! Köszi!
Bocs benéztem csak a utólagos szerelésnél rakják oda:
Nos meg néztem azt hittem hátul van, de a TIS szerint ezt is előre rakták a műszerfalba. Ami röhej hátul a GPS vevő/erősitő és a navi computer is. Gondolom azért rakta a műszerfalba mivel ott a legjobb a felfelé függőleges rálátás a műholdakra és ezért képesek hátra vezetni védett coax kábelen a gyenge antenna jelet.
TIS kedvesen megemlíti antenna cseréhez ved ki az utas oldali légzsákot (na meg ne próbálja amatőr mert rohadt veszélyes ha nem ért hozzá) és a 4:3 kijelzőt. és akkor a kettő pereménél hozzáférsz.
Ha küldesz PÜ-ben e-mail cimet akkor majd elküldöm az EBA doksit (gyári retrofit leirás) abban látszik merre megy a kábel és hogyan férsz hozzá a műszerfalban.
Némi Mk2 infó:
Nos MKII-es rendszernél még nem volt egybe épitve a rendszer tehát. A NAVI computer egy buszon keresztül kommunikált a GPS vevő vagy egybe erősitő egységgel.
Négy szál drót RXD és RXDN amin kéri az adatokat a vevőtől a navi computer és TXD meg TXDN amin kapja az adatokat.
Ezen kivül az erősitő/vevő kap még testet (KL31 és a állandó tápot KL30 meg az AUX tápot KL-R)
Mivel kap KL30 állandó tápot ezért meg marad a pozició amig ácsorog és nem kell az újra éledésére időt szánni. Mint pl. a kézi garminomnál.
Mk3-4 nél a vevő bele került a navi computerbe és oda megy egyből a antenna coax kábele.
A Mk1 gps antenna kerek ellenben az MK2 antenna négyzetes.
Ja és bocs a múltkori felsorolásból ki maradt, hogy a Mk2-nek van egy gyro szenzorja is ami a két tengely (előre-hátra, jobbra-balra) az elfordulásokat is méri. Tehát gyro+kerék sebesség+elektromágnese iránytű+váltóból az előre vagy hátra menet és ezekből tudja merre halad a kocsi. Nem hiába tudja merre megy a kocsi műhód nélkül is.
Jackson, aki ha elbaszarintotta legalább korrigálta
2010.05.19. 21:35
ha már egyszer benézted!
2010.05.19. 22:37
simi64 írta:Üsd a fejed Jacksonha már egyszer benézted!
2010.05.20. 00:23
Imco írta:
Két tapasztalatot megosztanék, talán segitségedre lesz.
A müszerfel alatt nincs csatlakozó. Egyben van az antennával a "madzag".
A váltózár nem valószinű károkozó, mert a bal küszöbben megy a madzag.
Valaki javitson ki ha tévedek.
2010.05.20. 00:26
Imco írta:Az antenna elől van a touringban. Az enyémben biztos.
Az erősitőről nem tudok.
2010.05.20. 00:29
jackson írta:
TIS kedvesen megemlíti antenna cseréhez ved ki az utas oldali légzsákot (na meg ne próbálja amatőr mert rohadt veszélyes ha nem ért hozzá) és a 4:3 kijelzőt. és akkor a kettő pereménél hozzáférsz.
2010.05.20. 07:42
2010.05.20. 11:01
/Jól csinálom Simi? 2010.05.20. 12:33
Imco írta:Na akkor mindkét tapasztalatom fals volt!/Jól csinálom Simi?
/
Az antenna 2 hónapja volt a kezemben és esküdnék, hogy nincs rajta csati.
Persze tök logikus amit Admin ir. Ráadásul Naviprofi rajzán is úgy szerepel.
2010.05.24. 09:45
2010.05.24. 10:16
kamion írta:Sziasztok,
Engem érdekelne.
Hol, hogyan kaphatnám meg?
Köszi
2010.05.27. 21:34
simi64 írta:Imco írta:Na akkor mindkét tapasztalatom fals volt!/Jól csinálom Simi?
/
Tökéletes!
2010.05.27. 23:31
De a Garminod nem is foglya megmondani egy hosszú alagútba hogy hol jársz de ez igenFelbo írta:simi64 írta:Imco írta:Na akkor mindkét tapasztalatom fals volt!/Jól csinálom Simi?
/
Tökéletes!
Nos akkor uraim a végszó az eredeti témához: Hosszas nyomozás után kiderült hogy antenna hibás volt az MK2-es navigációm. Ezúton köszönet ismét Jacksonnak, aki segített kideríteni hogy a rechner (CD olvasó nem hibás) , köszönet Navyprofi-nak akitől kaptam egy vevő egységet- igaz az enyém is jó volt.. Köszönet végül, de nem utolsó sorban Bömbölőnek akinek volt antennája - először csak a kombiban HÁTUL található Trimble vevő egységre kapcsolva, majd a légzsákfedő levétele után gyári antenna felhelyezése után kiderülhetett hogy csak antenna hiba áll fenn, és nem antenna kábel összekötő - ami nagy szívás lett volna... És végülis köszönet ennek a weblapnak amitől nagyon sok információt kaptam hogy mai nap a légzsák kiemelése után antenna cserével hibátlanul működjön, egy eredeti MK2-es navigáció. Igaz az aktatáskáját sem viheti a Garmin-omnak, de egérmozinak jó lesz...
2010.05.27. 23:49
admin írta:De a Garminod nem is foglya megmondani egy hosszú alagútba hogy hol jársz de ez igenFelbo írta:simi64 írta:Imco írta:Na akkor mindkét tapasztalatom fals volt!/Jól csinálom Simi?
/
Tökéletes!
Nos akkor uraim a végszó az eredeti témához: Hosszas nyomozás után kiderült hogy antenna hibás volt az MK2-es navigációm. Ezúton köszönet ismét Jacksonnak, aki segített kideríteni hogy a rechner (CD olvasó nem hibás) , köszönet Navyprofi-nak akitől kaptam egy vevő egységet- igaz az enyém is jó volt.. Köszönet végül, de nem utolsó sorban Bömbölőnek akinek volt antennája - először csak a kombiban HÁTUL található Trimble vevő egységre kapcsolva, majd a légzsákfedő levétele után gyári antenna felhelyezése után kiderülhetett hogy csak antenna hiba áll fenn, és nem antenna kábel összekötő - ami nagy szívás lett volna... És végülis köszönet ennek a weblapnak amitől nagyon sok információt kaptam hogy mai nap a légzsák kiemelése után antenna cserével hibátlanul működjön, egy eredeti MK2-es navigáció. Igaz az aktatáskáját sem viheti a Garmin-omnak, de egérmozinak jó lesz...Meg azért egy 1x éves cucot nem illik összehasonlítani egy új szerkezettel.
2010.05.28. 07:24
Felbo írta:Igaz, és lehet hogy eljön egyszer az idő hogy én is meglépem azt amit Te is : lecserélem az MK2-t egy MK4 nagy navira, de ez még asszem arrébb van.... egyébként ez mennyibe fájna ?
2010.05.28. 07:28
jackson írta:Felbo írta:Igaz, és lehet hogy eljön egyszer az idő hogy én is meglépem azt amit Te is : lecserélem az MK2-t egy MK4 nagy navira, de ez még asszem arrébb van.... egyébként ez mennyibe fájna ?
Csak a mk4es egység 100-120eFt között mozog de ha a 16:9-et is cserélni kell, meg talán a rádió modult is akkor már inkább 300 körül lesz a vég számla.
Jackson, aki ugyancsak szeretne cserélni de most még van fontosabb javítandó
2010.05.28. 07:37
Felbo írta:jackson írta:Felbo írta:Igaz, és lehet hogy eljön egyszer az idő hogy én is meglépem azt amit Te is : lecserélem az MK2-t egy MK4 nagy navira, de ez még asszem arrébb van.... egyébként ez mennyibe fájna ?
Csak a mk4es egység 100-120eFt között mozog de ha a 16:9-et is cserélni kell, meg talán a rádió modult is akkor már inkább 300 körül lesz a vég számla.
Akkor marad az egérmozi !!!most egyelőre a váltófelújításra gyűjtök.... rendezhetnénk egy kis adakozást itt a fórumon a váltókárosultak számára !!!
2010.05.28. 07:53
jackson írta:Felbo írta:jackson írta:Felbo írta:Igaz, és lehet hogy eljön egyszer az idő hogy én is meglépem azt amit Te is : lecserélem az MK2-t egy MK4 nagy navira, de ez még asszem arrébb van.... egyébként ez mennyibe fájna ?
Akkor marad az egérmozi !!!most egyelőre a váltófelújításra gyűjtök.... rendezhetnénk egy kis adakozást itt a fórumon a váltókárosultak számára !!!
Igen a váltóhiba kicsit mint az kényelmi elektronika navi. Arra gondolj, hogy lehet 2-300eft egy váltófelújítás de utánna mennyit tudsz majd menni vele és osszad vissza a kilóméterrel.
Jackson, akinek szerencsére csak szélvédő, motorháztető csere és festés javítások vannak hátra
2010.06.15. 14:38

T-mob-212-negyven-111
2010.06.15. 20:15