![]() |
2013.01.27. 14:42
ogtrai írta:barbrady írta:ogtrai írta:Nem, összefoglalva: Dízel egyenlő= gazdaságosság, Benzin= Élmény!
Egy 30D átlaga 8 liter(van a családban,tudom) egy 28i átlaga 9- 9,5liter, nem gyári adat, használati.
![]()
És akkor így számolva nekem bőven megéri a különbség.
Nekem az abszolút átlagom 11 liter, nekem még ez is belefér, főleg úgy hogy tudom mit kapok érte.
Nem hinném, hogy a gyári adatokban a dízel fogyasztásával lefelé, a benzinesével pedig felfelé csalnának. Elhiszem, hogy van a családban mindkettő, de nem ugyanaz vezeti és nem ugyanott, márpedig így nem releváns a kettő összehasonlítása.
Nekem az átlagom 5,6 és 6 liter között szokott lenni. Az én vezetési stílusom ilyen
Ebben is van igazság. Honnan nézed a fogyi adatokat? 35i-re milyen átlagot írnak?

2013.01.27. 14:50
ogtrai írta:barbrady írta:ogtrai írta:Nem, összefoglalva: Dízel egyenlő= gazdaságosság, Benzin= Élmény!
Egy 30D átlaga 8 liter(van a családban,tudom) egy 28i átlaga 9- 9,5liter, nem gyári adat, használati.
![]()
Nekem az abszolút átlagom 11 liter, nekem még ez is belefér, főleg úgy hogy tudom mit kapok érte.
Nem hinném, hogy a gyári adatokban a dízel fogyasztásával lefelé, a benzinesével pedig felfelé csalnának. Elhiszem, hogy van a családban mindkettő, de nem ugyanaz vezeti és nem ugyanott, márpedig így nem releváns a kettő összehasonlítása.
Nekem az átlagom 5,6 és 6 liter között szokott lenni. Az én vezetési stílusom ilyen
Ebben is van igazság. Honnan nézed a fogyi adatokat? 35i-re milyen átlagot írnak?
2013.01.27. 14:51
LeviM5 írta:Folytatódik, mint a Barátok Közt!És hogy miért??? Mert NEM ÉRTIK MEG a gázolajosok, hogy minket nem érdekel a fogyasztás, ezért járunk benzinessel
Aki spórolni akar dieselt vesz.
A dieseles mellett meg semmi más nem szól egyedül csak a fogyasztás és itt a vége!![]()
![]()
2013.01.27. 14:56
barbrady írta:ogtrai írta:barbrady írta:ogtrai írta:Nem, összefoglalva: Dízel egyenlő= gazdaságosság, Benzin= Élmény!
![]()
A gyári kézikönyvből:
2013.01.27. 15:14
muhaati írta:barbrady írta:ogtrai írta:barbrady írta:ogtrai írta:Nem, összefoglalva: Dízel egyenlő= gazdaságosság, Benzin= Élmény!
![]()
A gyári kézikönyvből:
" Nekem az átlagom 5,6 és 6 liter között szokott lenni. Az én vezetési stílusom ilyen " Ez nem nagyon fog belekerülni a " BMW-s élmények " topicba.
2013.01.27. 15:16
imi36 írta:A gyár által megadott fogyasztási normák, elvileg szabványosított laboratóriumi körülmények között lettek/lesznek minden autónál megállapítva, pontosan azért, hogy legyen-lehessen valami összehasonlítási alapja különböző gyártmányú autók átlagfogyasztásának. Az, hogy ki mennyire csalja ezt el, az már más kérdés.
2013.01.27. 15:52
imi36 írta:muhaati írta: " Nekem az átlagom 5,6 és 6 liter között szokott lenni. Az én vezetési stílusom ilyen " Ez nem nagyon fog belekerülni a " BMW-s élmények " topicba.
Én pl.: ezzel a dízel vs. benzin témával úgy vagyok, hogy nincs és nem is lesz igazság, aki fradista, az rühelli az újpestet, aki újpest rajongó, az a fradit. Ez így van jól. Nekem volt 6 hengeres benzines BMW-m, most 6 hengeres dízel van, és szeretem, tudom a gázolaj az ördög üzemanyaga, és a gázolaj traktorba való, de én akkor is szeretem. Nem, nem azért mert fillérbaszó lennék, dehogy. Egyszerűen ha vezetési élményre vágyom, felülök az ezres sportmotoromra, és letekerem a gázt, és az nem tilt 250-nél....
2013.01.27. 16:21
LeviM5 írta:imi36 írta:muhaati írta: " Nekem az átlagom 5,6 és 6 liter között szokott lenni. Az én vezetési stílusom ilyen " Ez nem nagyon fog belekerülni a " BMW-s élmények " topicba.
Én pl.: ezzel a dízel vs. benzin témával úgy vagyok, hogy nincs és nem is lesz igazság, aki fradista, az rühelli az újpestet, aki újpest rajongó, az a fradit. Ez így van jól. Nekem volt 6 hengeres benzines BMW-m, most 6 hengeres dízel van, és szeretem, tudom a gázolaj az ördög üzemanyaga, és a gázolaj traktorba való, de én akkor is szeretem. Nem, nem azért mert fillérbaszó lennék, dehogy. Egyszerűen ha vezetési élményre vágyom, felülök az ezres sportmotoromra, és letekerem a gázt, és az nem tilt 250-nél....
Nana, van ami nem tilt le.A vezetési élményt a motorod ad? Ezt egy rendes benzines autó is megadja, akár egy 325i. És pl. nem halsz meg a szalagkorláton.
2013.01.27. 16:39
muhaati írta: " Nekem az átlagom 5,6 és 6 liter között szokott lenni. Az én vezetési stílusom ilyen " Ez nem nagyon fog belekerülni a " BMW-s élmények " topicba.
2013.01.27. 16:42
barbrady írta:muhaati írta: " Nekem az átlagom 5,6 és 6 liter között szokott lenni. Az én vezetési stílusom ilyen " Ez nem nagyon fog belekerülni a " BMW-s élmények " topicba.
Ezen majdnem átsiklottam![]()
![]()
Nekem minden alkalommal megvan a Bmw-élmény, ahányszor beleülök, az már csak hab a tortán, hogy elég 1200 km-enként kiállni a benzinkútra
2013.01.27. 16:51
ogtrai írta:barbrady írta:ogtrai írta:Gallaca írta:Nem azt még nem vezettem. Mesélj!De annak fényében, hogy 7 éve vagyok tulaja egy 3.0 v6 off benzinkályhának, előtte egy small blokkos GMC Vandurám volt kb. 5 évig, ami ugye 5.7 V8, azelőtt egy 3.2 turbo 745i-m volt, igaz az csak kb. 2 évig. Tovább nem sorolom. No most győzz meg, hogy 2.8 benzin a király. De figyelmeztetlek, 3 liter alatt nem adom, nekem a vezetés már nem élmény, inkább nyűg, és inkább a teleportálásra szavazok!
![]()
Jó jó, én is vezettem már Skoda 105től Porsche Cayenne Turbo-n át N csoportos rally autóig nagyon nagyon sok mindent, de itt most nem ez a lényeg!![]()
![]()
Meggyőzni nem szeretnélek csak szerintem a dízel mellett semmi más nem szól egyedül a fogyasztás és itt vége is. Persze vannak jobb dízelek,gyorsak (Pl. Lepke gépsárkánya, amit tudja az ember hogy az arcod leszakad benne), de ez csak egy olyan erőforrás marad amit turbo hajt és még is hiányzik belőle valami.
Egy 30D-t összehasonlítani egy 28i-vel szerintem nem lehet. Hiába a gyorsulási adatok hasonlóak két különböző világ. Míg egy 30D-ben tölt a turbó és húz mint a barom,addig egy 28i motor gyönyörűen nekilódul és itt jön a lényeg az a sor6 benzines hang(ami az egyik legszebb sor6 hang,ha nem a legszebb) valami irtózatos őrjöngésbe kezd és adja le egyenletesen a teljesítményét.
Ami viszont még viccesebb hogy átlag fogyiban 1,de max.2 liter lehet a különbség, akkor itt kérdezem meg végképp, hogy tényleg megéri a dízel BMW... és akkor itt jön a szubjektivitás, hogy igen sokan erre gerjednek,szereti a hangját.. stb .stb. Ami benzinesként nem fér a fejembe, de hát különbözőek vagyunk..![]()
Benzinesek mondják hogy a dízelek szerviz igényesebbek(és ezt sok dízeles be is látja), ti jöttök ezzel a plusz fogyasztással(ami még mindig azt mondom hogy a két autó között szerintem elenyésző.) , de szerintem az ember egy benzines autóban akkor is élményt kap, a dízelben pedig "olcsóbb"(olcsót nem írok,mert a gázolaj is nevetségesen drága) utazást.
A másik kedvencemről pedig már nem is beszéltem,(de ahogy te leírtad neked is van tapasztalatod, szóval nagyon nem kell bemutatni) a benzines turbós autókról. Na és ott kezdődik el az igazi móka, amiket mind hangban és élményben tényleg sosem fog egy dízel autó utolérni...
Kezdődik![]()
Az írásodból ezt szűröm le: a benzines mellett semmi más nem szól egyedül a hang és itt vége is.
Az az 1 liter inkább 2,4 liter vegyesben, városban pedig 3,8 liter a gyári adatok alapján. És minél drágább az üzemanyag, annál olcsóbb dízellel járni. Pl ha 2 literrel kevesebbet fogyaszt a dízel, akkor az 300 forintos üzemanyag árnál 600 ft-tal olcsóbb 100 km-enként, 400 forintosnál már 800 ft-tal. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a kamionok miiért nem benzinesek, ha már olyan drága a karbantartása a dízelnek.
Nem, összefoglalva: Dízel egyenlő= gazdaságosság, Benzin= Élmény!
![]()
2013.01.27. 16:58
imi36 írta:Azért egy ezres Ducati superbike-ot ne hasonlítsunk egy 25i-hez![]()
![]()
![]()
Nem egy kategória, és nem feltétlenül kell szalagkorláton kettészakadni, arra találták ki a versenypályát-napot. Legálisan úgysem tudsz rendesen, tartósan gyorsan menni, hacsak nem nagyon nagyon tele vagy, és nem okoz gondot pl.: 1 délután alatt összesedni 2 db 300.000 csekket.
2013.01.27. 17:00
LeviM5 írta:ON: sok diesel autót nem látni versenypályán.
2013.01.27. 17:00
LeviM5 írta:imi36 írta:muhaati írta: " Nekem az átlagom 5,6 és 6 liter között szokott lenni. Az én vezetési stílusom ilyen " Ez nem nagyon fog belekerülni a " BMW-s élmények " topicba.
Nana, van ami nem tilt le.A vezetési élményt a motorod ad? Ezt egy rendes benzines autó is megadja, akár egy 325i. És pl. nem halsz meg a szalagkorláton.
2013.01.27. 17:02
PapaBoss írta:LeviM5 írta:ON: sok diesel autót nem látni versenypályán.
Mert az elkerülőn megyünk, még úgy is olcsóbb![]()
2013.01.27. 17:09
LeviM5 írta:imi36 írta:Azért egy ezres Ducati superbike-ot ne hasonlítsunk egy 25i-hez![]()
![]()
![]()
Nem egy kategória, és nem feltétlenül kell szalagkorláton kettészakadni, arra találták ki a versenypályát-napot. Legálisan úgysem tudsz rendesen, tartósan gyorsan menni, hacsak nem nagyon nagyon tele vagy, és nem okoz gondot pl.: 1 délután alatt összesedni 2 db 300.000 csekket.
Hasonlítottam? Nem. Vezetési élményt írtam, nem azt hogy sportmotor=325i. Vezetési élményt, már egy 25i is ad. Végigmenni vele az Alpok szerpentinein elég nagy élmény. Vagy csapatni a hóban egy nagy parkolóban. A vezetési élmény egyáltalán nem a gáz húzásáról/nyomásáról szól![]()
![]()
Ha versenypályán szerinted nem ér baj, akkor hajrá.![]()
ON: sok diesel autót nem látni versenypályán.
2013.01.27. 17:23
admin írta:barbrady írta:muhaati írta: " Nekem az átlagom 5,6 és 6 liter között szokott lenni. Az én vezetési stílusom ilyen " Ez nem nagyon fog belekerülni a " BMW-s élmények " topicba.
Ezen majdnem átsiklottam![]()
![]()
Nekem minden alkalommal megvan a Bmw-élmény, ahányszor beleülök, az már csak hab a tortán, hogy elég 1200 km-enként kiállni a benzinkútra
És nem kell hozzá tojással a pedál alatt közlekedni
2013.01.27. 17:24
LeviM5 írta:imi36 írta:Azért egy ezres Ducati superbike-ot ne hasonlítsunk egy 25i-hez![]()
![]()
![]()
Hasonlítottam? Nem. Vezetési élményt írtam, nem azt hogy sportmotor=325i. Vezetési élményt, már egy 25i is ad. Végigmenni vele az Alpok szerpentinein elég nagy élmény. Vagy csapatni a hóban egy nagy parkolóban. A vezetési élmény egyáltalán nem a gáz húzásáról/nyomásáról szól![]()
![]()
2013.01.27. 17:54
![]()
![]()
![]()
2013.01.27. 18:07
Gallaca írta:Hidd el Levi, hogy ki kellene próbálnod, hogy megtudd milyen motorral a szerpentinen. Motornál nem a kanyarsebesség a lényeg, hanem az, mikor döntögeted a gépet, kanyarból kigyorsulsz. Nem az a lényeg, illetve más mint autón, kinek mi a vezetési élmény. Láttam a szerpentines motoros videódat, szerintem ott sem értetted, az a szerencsétlen meg csak menekült előled nehogy átmenj a nyakán. Neked azért M5-ben megvan a gyorsulás gyomorcsomagoló érzése bőven, de pl. én inkább gyorsulgatni szeretek motorral, mint gyorsan menni szeretem azt az érzést, (745i-ben is azt szerettem). Ez azért 325i ben valljuk be utópisztikus egy motorhoz képest. És de! Motoron a gáz húzásáról szól. Hóban meg nem csapatunk, arra ott a 30d!