Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Etanol

2009.11.30. 21:59

ricsi6230 írta:
jackson írta:
ricsi6230 írta:Hali!!!
A kérdésem a következő lenne.......: -523i be etanolt tankolt valaki már??? Ha igen mi a véleménye róla, a motor hogy viselte, és rakatott bele átalakítót??? És milyen arányban lehet tankolni???

Az a véleményem, hogy:
Aki etanolt akar rakni 523i-be az inkább vegyen egy OFF biodizel kocsit és akkor olcsón megy és környezetet is véd. De ne BMW-t válaszon mert az nem olcsó (fenttartás még a dizel sem, drága a szervizelése) és nem védi a környezetet mert kibocsájtás az van dögivel.

Jackson, aki emissziós dobogó helyezett igaz alulról
ui: 540iA Touring ha valami ennél is többet eszik na az azért ritka állat

Nem feltétlenül a tankolás költsége miatt kérdeztem rá az etanolra!!!
Olvasgattam a neten és azt írják, hogy kisebb hőfokon ég és így kíméletesebb a motornak, és teljesítmény növekedést is előidéz az e85.
Leginkább ezért vagyok kíváncsi, hogy használt e már valaki?

Teljesítmény növekedésre a Shell V-Powert ajánlom! Egy tankkal 800 km-t mentem el, fele város, fele pálya.
És 185300 km van az autóban. :lol:

2009.11.30. 22:05

e39chip írta:Teljesítmény növekedésre a Shell V-Powert ajánlom! Egy tankkal 800 km-t mentem el, fele város, fele pálya.

Próbálnád ugyan ezt egy V8-al igaz csak 400km lenne, de fülig vigyorban

Jackson, aki hajrá Vnyóc

2009.11.30. 22:42

jackson írta:
e39chip írta:Teljesítmény növekedésre a Shell V-Powert ajánlom! Egy tankkal 800 km-t mentem el, fele város, fele pálya.

Jackson, aki hajrá Vnyóc

Azért S6 ban sem rossz. 530d 6,9 alatt gyorsul 80-120, nekem 5,6 alatt sikerült.
De majd megpróbálom jobbra tornászni az eredményt. És azért közben ökörködtem is. Civic volt az ellenfél (1.4) igaz a haverom volt, de mindig elvagyunk amikor épp olyanunk van. Szóval ha egy ezüst 528 és egy ezüst civic együtt ökörködik, akkor azok mi vagyunk :lol:

2009.11.30. 23:15

e39chip írta:
jackson írta:

Jackson, aki hajrá Vnyóc

Azért S6 ban sem rossz. 530d 6,9 alatt gyorsul 80-120, nekem 5,6 alatt sikerült.
De majd megpróbálom jobbra tornászni az eredményt. És azért közben ökörködtem is. Civic volt az ellenfél (1.4) igaz a haverom volt, de mindig elvagyunk amikor épp olyanunk van. Szóval ha egy ezüst 528 és egy ezüst civic együtt ökörködik, akkor azok mi vagyunk :lol:

Helo
Akkor majd Figyeljük egymást :wink:
üdv zoli

2009.12.08. 21:18

Metro kutat nem említette senki.
Megmondom őszintén nekem eddig az vált be a legjobban,minden autómban.
De tény és való az alapbenzin mindenhol ugyan az lefeljebb adalékban vagy kénben tér el.
A mutyi gázolajtól pedig herótot kapok(dizel esetén ugye),a kocsim volt tulaja ukrajnából szerzett gázolajat használt és valami 4000ft os adalékot öntött a motorba mert attól "megmaradt az olaj viszkozitása és sárgás színe".Én csak bólogattam.
Anyááám..

2009.12.29. 22:51

Pár évvel ezelőtt Siófok belvárosában beálltam a Shell-hez tankolni,az öreg itatós rohan majd a lába törik,nagy csattanás,letörte a tankajtót ami a betonon pattogva és csúszva megállapodott.A sírás kerülgetett,de azért kapott borravalót,mert úgy gondoltam nem azért volt mert a 25 éves suhanc fekete e 34-el nyomja!A V Power Racing jó volt,bár mindig tökig gázzal mentem,mert ugye minek vettem volna ha csak csordogálni akartam volna,ezért drága mulatság volt!A 20d-be meg bátran mehet minden,hála isten nem nagynyomású,víz,meg szemét ne kerüljön bele,tankoltam már Romániában,Tesco-kúton is,ilyenből még nem volt baj.

2009.12.29. 23:57

lepke írta:
ricsi6230 írta:
jackson írta:
ricsi6230 írta:Hali!!!
A kérdésem a következő lenne.......: -523i be etanolt tankolt valaki már??? Ha igen mi a véleménye róla, a motor hogy viselte, és rakatott bele átalakítót??? És milyen arányban lehet tankolni???

Az a véleményem, hogy:
Aki etanolt akar rakni 523i-be az inkább vegyen egy OFF biodizel kocsit és akkor olcsón megy és környezetet is véd. De ne BMW-t válaszon mert az nem olcsó (fenttartás még a dizel sem, drága a szervizelése) és nem védi a környezetet mert kibocsájtás az van dögivel.

Jackson, aki emissziós dobogó helyezett igaz alulról
ui: 540iA Touring ha valami ennél is többet eszik na az azért ritka állat

Nem feltétlenül a tankolás költsége miatt kérdeztem rá az etanolra!!!
Olvasgattam a neten és azt írják, hogy kisebb hőfokon ég és így kíméletesebb a motornak, és teljesítmény növekedést is előidéz az e85.
Leginkább ezért vagyok kíváncsi, hogy használt e már valaki?

Helo ricsi
Nem hiszem hogy tankolt közülünk valaki is ilyen anyagot a kocsiba
KÜLDTEM PRIVÁT üzenetet nézd meg ott
üdv zoli

Hali!

Tiszta ethanolt ne tankolj soha csak kb 1/3 ethanol 2/3 benzin....nem arra van kitalálva a kocsi motorja.
Mi amikor Dodge 3,3-al mentünk ki melózni, svédeknél tankoltunk...feloldotta a lerakódótt szennyeződést a tankban és meg is ált a kocsi.....Mondjuk az a motor elvileg (papíron) mehet azzal a biocuccal is....

Üdv!

2010.01.17. 14:03

Üzemanyagár :hányás

2010.01.17. 14:34

simi64 írta:Üzemanyagár :hányás

Helo
Venni kel lassan egy biciklit amivel majd közlekedek
üdv zoli

2010.01.17. 14:37

lepke írta:

Helo
üdv zoli

Azzal tényleg lassan fogsz közlekedni.

2010.02.22. 23:01

Apró örömök

2010.02.23. 09:21

Oroszlan írta:
lepke írta:

Helo
üdv zoli

Hmm megvalósult az álom .... elértük a nyugatot....az autópálya mellett ennyi az ára a benyának....
Ausztriában 290 / liter...

A bicikli meg M es lesz biztos és 100-on eszik 12 liter sört :-)

2010.02.23. 10:00

Pocilaci írta:
Oroszlan írta:
lepke írta:

Helo
üdv zoli

Hmm megvalósult az álom .... elértük a nyugatot....az autópálya mellett ennyi az ára a benyának....
Ausztriában 290 / liter...

A bicikli meg M es lesz biztos és 100-on eszik 12 liter sört :-)

És ez még viszonylag drága!
Ha bemész a valamelyik faluba, vagy diszkont kúton nem ritka a 275-280 :D
Ja, és jobb minőségű :D:D:D

2010.03.27. 23:20

Sziasztok!
Én egy szervizben azt hallottam, hogy a MOL-os üzemanyagnak kicsi a viszkozitása, túl száraz. A porlasztócsúcsokat viszont az üzemanyag adalék keni, amiből a MOL-nál spóroltak és előbb utóbb ettől olyan hangja lesz a kocsinak, mint egy traktornak... Egyébként a Shell-en és az ÖMV-n kívül minden hazai kút MOL-os üzemanyagot használ!!!
Én mindig Shell-nél vagy ÖMV-nél tankolok és jólesik, amikor a 290 ezer km-t futott kocsimnál megkérdezik: Biztosan nem benzines? :D

2010.03.28. 21:40

Berkut írta:Sziasztok!
Én egy szervizben azt hallottam, hogy a MOL-os üzemanyagnak kicsi a viszkozitása, túl száraz. A porlasztócsúcsokat viszont az üzemanyag adalék keni, amiből a MOL-nál spóroltak és előbb utóbb ettől olyan hangja lesz a kocsinak, mint egy traktornak... Egyébként a Shell-en és az ÖMV-n kívül minden hazai kút MOL-os üzemanyagot használ!!!
Én mindig Shell-nél vagy ÖMV-nél tankolok és jólesik, amikor a 290 ezer km-t futott kocsimnál megkérdezik: Biztosan nem benzines? :D

Hali!
A Shell és ÖMV is MOL üzemanyagot használ néhány kút kivétel csak beleteszik a saját
adalék anyag mix-et.
hali Pityu

2010.03.28. 21:52

BMW520dshaver írta:

Hali!
A Shell és ÖMV is MOL üzemanyagot használ néhány kút kivétel csak beleteszik a saját
adalék anyag mix-et.
hali Pityu

Megerősíthetem mint volt MOL-os dolgozó. Annó dumáltunk erről a vevőszolgálatos főnökkel amikor ment az a duma, hogy majd az OMV a schwechat-i finomítóból szállítanak. Na ja kb. a kisalföldön mert már Győrig is többe kerül a szállítás mint ha a MOL-nál veszi. Kőolajfinomítót meg nem nem terem a földből.
Tehát valóban az adalék anyagok a különbség. De azért a jó kis sima osztrák út is megteszi a hatását a mi szar útunkal szemben.
Ma jöttem a M1-en befelé és a M0 lehajtó elött a szélső sávban egyszerűen keresztbe bordás volt a felület. Mint a vonat úgy mentünk. vröööö bam vröööö bam vröööö bam. (Dizelek helyettesítség a V8 vrööööö hangkát katykatykaty-al :lol:

Jackson, aki még most is röhög a híren :lol:

2010.03.28. 22:05

jackson írta:
BMW520dshaver írta:

Hali!
adalék anyag mix-et.
hali Pityu

Megerősíthetem mint volt MOL-os dolgozó. Annó dumáltunk erről a vevőszolgálatos főnökkel amikor ment az a duma, hogy majd az OMV a schwechat-i finomítóból szállítanak. Na ja kb. a kisalföldön mert már Győrig is többe kerül a szállítás mint ha a MOL-nál veszi. Kőolajfinomítót meg nem nem terem a földből.
Tehát valóban az adalék anyagok a különbség. De azért a jó kis sima osztrák út is megteszi a hatását a mi szar útunkal szemben.
Ma jöttem a M1-en befelé és a M0 lehajtó elött a szélső sávban egyszerűen keresztbe bordás volt a felület. Mint a vonat úgy mentünk. vröööö bam vröööö bam vröööö bam. (Dizelek helyettesítség a V8 vrööööö hangkát katykatykaty-al :lol:

Jackson, aki még most is röhög a híren :lol:

Köszönöm :lol: :lol: :lol:
Ezért próbálok beszélni adalék anyag pótlásról
Pityu

2010.05.04. 23:06

Február óta nem látott mértékben esett az olaj ára
Mindezek ismeretében ma éjféltől a gázolaj átlagosan 8, a benzin 4 ft-tal lesz drágább, újabb csúcsot döntve ezzel.
Magyarország üzemanyag fogyasztása mindezzel párhuzamosan 12%-kal csökkent.

2010.05.04. 23:24

simi64 írta:Február óta nem látott mértékben esett az olaj ára
Mindezek ismeretében ma éjféltől a gázolaj átlagosan 8, a benzin 4 ft-tal lesz drágább, újabb csúcsot döntve ezzel.

Helo
Most már a tankolás összege meghaladja a húszezer forintot
üdv zoli

2010.05.04. 23:26

lepke írta:
simi64 írta:Február óta nem látott mértékben esett az olaj ára

Helo
Most már a tankolás összege meghaladja a húszezer forintot
üdv zoli

Azt már sajnos elég rég meghaladta (főleg a benyásoknak) :cry:
Hozzászólás küldése

VigLink badge