Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.04.19. 13:05

kbhont írta:
Morello írta:Klímaventillátort lehet javítani? Nekem azt mondták, hogy nem. A gyári 75.000 pénz...Annyit sajnálnék kiadni érte. Nem gyári meg nem létezik, ha jól tudom :roll:
Üdv

Szia!

Tipus hiba, hogy az állandó mágnesből készült állórész egy darabja leesik, és megszorul a forgórész!
Nagy türelemmel talán javítható lenne!

Tehát akkor nincs sok esélyem, hogy találjak valakit... :roll:

2007.04.19. 13:12

Én sem tudok róla hogy javitanának klimaventit. :cry: Marad a gyári sajnos !!! Maxi

2007.04.19. 17:19

Morello írta:Klímaventillátort lehet javítani? Nekem azt mondták, hogy nem. A gyári 75.000 pénz...Annyit sajnálnék kiadni érte. Nem gyári meg nem létezik, ha jól tudom :roll:
Üdv

én úgy tudom, hogy két fajta van. a régebbiek előtétellenállásokkal operálnak, és lehet javítani. az újabbak fokozatmentesek, és nem nagyon lehet javítani. hogy mikor volt pontosan a váltás, nem tudom, talán a dupla-vanos bevezetéssel függ össze (98.09.)
ja: ez az elektronikára vonatkozik. mechanikusan úgy tudom fel lehet újítatni, nekem legalábbis ezt mondták az nt-nél annak idején (az enyémben a fokozatmentes fajta van) olyan huszonvalahányezerre emlékszem árban.

2007.04.19. 18:59

geisz írta:Hahó! Itt valami nem kerek!
Mi köze van a klima ventillátornak a víznyomásodhoz????
Én a wiskonak néznék utána!

A klima ventillátornak csak akkor van funkciója, ha klímázol, vagy ha abszolult nem megy a wiskód. Ez az ellenállás nekem is volt rossz, de a vizet csak akkor forralta mikor nyáron kánikulában klímával lépésben haladtam...
Viszont ezek a hajszál repedések valós póórblémák, tele van a hütőrnedszerünk fáradós mü.a. alkatrészekkel. :?[/quote]

Hát ez volt a helyzet az első bejelzéskor (araszolás klímával), másodszor meg kis ácsorgás nagyon erős klímával bőven üzemmeleg motorral.

2007.04.19. 19:09

Egyébként a problémát sikerült előállítani a szerelőnél. Üzemmeleg motornál nyitott motorház tetőnél klíma hsználatával a vízhőmérséklet 90 C fok volt, majd amikor lecsuktam a motorház tetőt elkezdett felfelé kúszni a hőmérséklet, 97 C foknál bekapcsolt a klíma ventillátor (állítólag ez a második fokozat), azonban az autó alatt megjelent a víz (fagyálló!) ami a radiátorból kijövő - bemenő cső tetején keletkezett repedésen távozott a rendszerből.

2007.04.19. 19:13

Ja, a javítás 7 ezer forintba került. A klíma ventillátor ellenállás cseréjét jövő héten kedden fogják elvégezni. A tapasztaltakról majd beszámolok.

2007.04.20. 00:23

efer írta:
Üdv

én úgy tudom, hogy két fajta van. a régebbiek előtétellenállásokkal operálnak, és lehet javítani. az újabbak fokozatmentesek, és nem nagyon lehet javítani. hogy mikor volt pontosan a váltás, nem tudom, talán a dupla-vanos bevezetéssel függ össze (98.09.)
ja: ez az elektronikára vonatkozik. mechanikusan úgy tudom fel lehet újítatni, nekem legalábbis ezt mondták az nt-nél annak idején (az enyémben a fokozatmentes fajta van) olyan huszonvalahányezerre emlékszem árban.

Nekem is először ellenállás csere volt, majd rá egy évre mikor újra megadta magát, vettem gyárit. A régi hibás meg van még, ha gondolod oda adom, hátha tudsz vele valamit kezdeni.

2007.04.20. 00:24

VZoltan írta:Ja, a javítás 7 ezer forintba került. A klíma ventillátor ellenállás cseréjét jövő héten kedden fogják elvégezni. A tapasztaltakról majd beszámolok.

Ellenállás csere után egy évet birt még. :?

2007.04.20. 06:36

geisz írta:Ellenállás csere után egy évet birt még. :?

Ettől nem lettem boldog, de reménykedem :oops:

2007.04.20. 09:54

geisz írta:
efer írta:
Üdv

Nekem is először ellenállás csere volt, majd rá egy évre mikor újra megadta magát, vettem gyárit. A régi hibás meg van még, ha gondolod oda adom, hátha tudsz vele valamit kezdeni.

Megköszönném, hátha...
Végülis nem lakunk messze egymástól :wink:

2007.04.20. 22:07

Hahó!
Én nagyon szeretem az autómat.
Mindenből igyekszem a legjobbat megvenni bele.
Szeretem, mert dinamikus, ugyanakkor egy elegáns, jól megépitett autó.

...de az átkozott nyekergő ajtókárpitot, a nyomorultat soha sem fogom megbocsátani a BMW-nek!! :evil:

Ok, persze, tudom, ne várjak csodát egy nyolc éves, 230ezret futott autótól, de akkor is idegesit.
Ez volt a dolog hiba része... :D

Mivel szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem csak nálam fordul elő, gondoltam megkérdem tőletek, hogy talált-e már valaki erre épeszű megoldást, ami nem a német stilusú autószerelést részesiti előnyben... :?

Köszi!

2007.04.21. 01:06

Buzat86 írta:Hahó!

...de az átkozott nyekergő ajtókárpitot, a nyomorultat soha sem fogom megbocsátani a BMW-nek!! :evil:

Ok, persze, tudom, ne várjak csodát egy nyolc éves, 230ezret futott autótól, de akkor is idegesit.

Mivel szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem csak nálam fordul elő, gondoltam megkérdem tőletek, hogy talált-e már valaki erre épeszű megoldást, ami nem a német stilusú autószerelést részesiti előnyben... :?

Köszi!

Engem is érdekelne valami megoldás. Nem csak e39-nél, hanem e46-nál is.

2007.04.21. 11:14

Morello írta:
geisz írta:
efer írta:
Üdv

Megköszönném, hátha...

ment pü

2007.04.21. 15:40

Morello írta:
Buzat86 írta:Hahó!

Köszi!

Engem is érdekelne valami megoldás. Nem csak e39-nél, hanem e46-nál is.

Hali

nekem is nyegereg, de cak az anyósoldali ajón. Lehet az "anyós miatt :-)"
Ha lesz info, szoljatok..

T

2007.04.21. 21:05

Enyém kusba van!

De halotam már olyanról hogy a müanyag patantokat kikel cserélni ujra mert ha sokszor levolt véve akkor utána szar.Meg valami szivacs csikot szoktak ragasztani a kárpit és a vad közzé.Próba cseresznye :lol:

2007.04.21. 21:56

admin írta:Enyém kusba van!

De halotam már olyanról hogy a müanyag patantokat kikel cserélni ujra mert ha sokszor levolt véve akkor utána szar.Meg valami szivacs csikot szoktak ragasztani a kárpit és a vad közzé.Próba cseresznye :lol:

Épen ezt akartam írni.tegnap csináltunk a mühelybenn egy Honda Civic Typert mert a bal oldalon a B oszlopkörül valami állatira zörgött nyikorgot,aztmondta a gyerek hogy ha ez így marad akkor eladja nem halgatja ezt továb, és a kollégám pont így oldotta meg a dolgot tett a kárpit meg a lemez közé szigetelőt ijen öntapadós szivacsot, kicserélt 1,2,patentet és frankón vissza pakolt mindent a helyére és most síri csend van a gép benn :D egyépként ment mint a barom :D 1200kg és 200 paci :!:

2007.04.22. 12:27

geisz írta:
Morello írta:
geisz írta:
efer írta:
Üdv

Megköszönném, hátha...

ment pü

válasz pü ment :wink:

2007.04.22. 12:29

Egyébként a nyekergéshez annyit, hogy ha az e46-nál egy kicsit hozzáérek az ablakemelő gombhoz, és kb. két milliméterrel lejjebmegy az ablak, akkor megszűnik.

2007.04.22. 16:33

A nyekergős téma bogarat ültetett a fülembe - merthogy az enyém is nyekereg. Egészen pontosan akkor, ha rákönyöklök a kárpitra.
Felbuzdulva az előbbieken, közelebbről is szemügyre vettem a kárpitot. Kiderült, hogy van neki egy kb 1-2 mm-es mozgása fel-le. És a kárpit éle nyekereg az ajtó festékjén. Ideiglenes megoldásként beolajoztam a kárpit élét (wd40), most nem nyekereg :lol: - kiváncsi vagyok, meddig marad így... A végleges megoldás azért gondolom az lenne, ha a kárpit függőleges mozgását meg lehetne szüntetni. Lehet, hogy ez a patentok cseréjével lehetséges, de ahhoz szét kellene szedni az ajtót, ahhoz meg most nem volt kedvem. meg nem is vagyok róla teljesen meggyőződve, hogy eredményt hozna egy 8 éves autónál, elképzelhető, hogy a kárpit engedte el magát, és csak cserével lehetne eltüntetni a mozgást - egyelőre marad a tüneti kezelés. (valaki mintha filc csíkokkal oldotta volna meg a problémát, ha jól emlékszem)

2007.04.22. 18:44

A nyílászáró és a szellőző szerelők használnak ilyen vékony szigetelő anyagokat! De vannak a kétoldau ragcsikok, azok is megfelelnek :) Maxi
Hozzászólás küldése

VigLink badge