Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Porlasztócsúcs

2011.06.15. 17:42

INPA-val megnéztem a Mengenkorrektur-okat (mennyiségi korrekció), 2 körül van a legnagyobb eltérés.
Mekkora értéknél érdemes készülni a cserére?
A másik kérdésem: külföldi fórumon olvastam, hogy van, amikor csere helyett a sokat futott injektorokat érdemes egy ASNU tisztítást (ultrahangos, asszem Bosch szervízekben ezt csinálják) végezni.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Érdemes erre 100-140 eurót szánni?
Esetleg Magyarországon olcsóbb?

2011.06.15. 20:12

A mengekorrektur a zöld mezőben van?

2011.06.15. 21:29

vegyesz25 írta:INPA-val megnéztem a Mengenkorrektur-okat (mennyiségi korrekció), 2 körül van a legnagyobb eltérés.
Mekkora értéknél érdemes készülni a cserére?
A másik kérdésem: külföldi fórumon olvastam, hogy van, amikor csere helyett a sokat futott injektorokat érdemes egy ASNU tisztítást (ultrahangos, asszem Bosch szervízekben ezt csinálják) végezni.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Érdemes erre 100-140 eurót szánni?
Esetleg Magyarországon olcsóbb?

Helo
Itt van minden Magyarul .... http://www.autohelp.hu/uhtechnika/index.html ..... az ASNU tisztításról
Lényeges nagyon HOGY meddig akarod még használni a kocsit...1-év vagy netalán 5-év 150-ezer kilométer :roll: mert akkor mindenképpen az újat javasolnám
Az ASNU-is csak HÓKUSZPÓK megoldás

2011.06.15. 22:38

kzolee írta:A mengekorrektur a zöld mezőben van?

Zöld! Akkor gondolom nem vészes...
Milyen színek vannak még?

lepke írta:Helo
Itt van minden Magyarul .... http://www.autohelp.hu/uhtechnika/index.html ..... az ASNU tisztításról
Lényeges nagyon HOGY meddig akarod még használni a kocsit...1-év vagy netalán 5-év 150-ezer kilométer :roll: mert akkor mindenképpen az újat javasolnám
Az ASNU-is csak HÓKUSZPÓK megoldás

Hát, ez és netről innen-onnan felszedett infók alapján úgy tűnik, 2 különböző hatás nyírja a porlasztócsúcsokat (a 2 nyilván keveredik):
1. oxidáció víz hatására
2. olajos-kokszos szmötyi rakódik le
Ez utóbbi ellen jónak tűnik egy ilyen művelet. A leoxidált fémet nyilván nem pótolja.
(nyugodtan javítsatok, ha tévedek!)
Egyébként 3-4 évig tervezzük használni, 60-90 ezer km (most nagy valószínűséggel 180)
Nagyrészt német és osztrák gázolajat fog kapni, úgyhogy ez azért kisebb terhelés, mint a magyar...
Először majd lehet, hogy egy ilyen tisztítással próbálkozom, aztán meglátjuk, mennyivel jár majd simábban (egy kis alapjárati remegés van a váltón, kormányon nincs), mit mutat az INPA.

üdv,
Áron

2011.06.16. 05:40

Mikor az enyémet néztem Inpá-val, akkor egy piros-sárga-zöld sávban mozgott egy fekete csík. Elvileg, amíg a zöld területen belül van, addig jó.

2011.06.22. 15:04

vegyesz25 írta:1. oxidáció víz hatására

Inkább oxidáció oxigén hatására. Mármint itt nem a H2O-ban lévő kötött hanem a benne lévő szabad O2 részecskékre gondolsz?

Jackson, aki lement vegyészbe

2011.06.22. 17:47

jackson írta:

Inkább oxidáció oxigén hatására. Mármint itt nem a H2O-ban lévő kötött hanem a benne lévő szabad O2 részecskékre gondolsz?

vagy még pontosabban elektront ad le, hiszen redukáló, de már ez lényegtelen. :lol:

Labi aki inkább lement kémiába 8)

2011.06.22. 18:55

Labi írta:
jackson írta:

vagy még pontosabban elektront ad le, hiszen redukáló, de már ez lényegtelen. :lol:

Labi aki inkább lement kémiába 8)

Azért ne felejtsük el kiemelni a mozdonyaink egyik legfőbb problémáját: A magas kéntartalmú retyka gázolajat, amit sajnos nálunk lehet tankolni. A világon sehol sincs annyi AC probléma mint nálunk. Sajnos szar a g.o., kenése kevés, savtartalma sok.

2012.04.01. 15:29

Helló! 525d e39 nem megy csak 5 henger füstöl nagyon feketén..erő nincs benne... szerintem porlasztócsúcs. szerintetek? használtat mennyiért érdemes és hol venni bele?

2012.04.01. 15:55

bmw525dsedan írta:Helló! 525d e39 nem megy csak 5 henger füstöl nagyon feketén..erő nincs benne... szerintem porlasztócsúcs. szerintetek? használtat mennyiért érdemes és hol venni bele?

Azért egy diag nem ártana előtte.

2012.04.05. 21:22

bmw525dsedan írta:Helló! 525d e39 nem megy csak 5 henger füstöl nagyon feketén..erő nincs benne... szerintem porlasztócsúcs. szerintetek? használtat mennyiért érdemes és hol venni bele?

:roll: :shock: Használt porlasztócsúcs. :facepalm:
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2012.04.06. 12:16

A felújítás mellett döntöttem... :) menet közben lenyomta az olajbeöntő kupakot és 1-2 liter olajat is... :( na ez már vajon mitől lehet?hengerfejes is lenne?

2012.04.06. 13:10

bmw525dsedan írta:A felújítás mellett döntöttem... :) menet közben lenyomta az olajbeöntő kupakot és 1-2 liter olajat is... :( na ez már vajon mitől lehet?hengerfejes is lenne?

Kartergázszűrőt mikor cseréltél?

2012.04.06. 14:34

én még nem cseréltem rajta... az is csináéhat ilyen galibát?250 ezer km van a kocsiban

2012.04.06. 14:56

bmw525dsedan írta:én még nem cseréltem rajta... az is csináéhat ilyen galibát?250 ezer km van a kocsiban

2-3 olajcserénként érdemes kicserélni (attól függ, hogy milyen időközönként cseréled az olajat, én 50 ezernél többet nem mennék egy szűrővel). És elég csúnya dolgokat tud csinálni. Persze ebben az esetben nem tudom, hogy az okozta-e ezt, nem vagyok autószerelő, de hirtelen ez ugrott be nekem.

2012.04.06. 15:56

tibi666 írta:
bmw525dsedan írta:én még nem cseréltem rajta... az is csináéhat ilyen galibát?250 ezer km van a kocsiban

2-3 olajcserénként érdemes kicserélni (attól függ, hogy milyen időközönként cseréled az olajat, én 50 ezernél többet nem mennék egy szűrővel). És elég csúnya dolgokat tud csinálni. Persze ebben az esetben nem tudom, hogy az okozta-e ezt, nem vagyok autószerelő, de hirtelen ez ugrott be nekem.

Bizony, jól gondolod. A " D "-k kartergázszűrőjét KELL cserélni. Csudi kis hibákat tud okozni, ha eldugul. Márpedig el tud.

Az, hogy a 25sedan klubtársnak mi baj van a motorjával, azt nehéz megmondani így messziről, de a legelső a szűrő csere.

2012.04.06. 20:23

holnap szüröcsere...

2012.04.06. 20:27

hamoriarpi írta:

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Volt már itt a fórumon, aki bontott, használt féktárcsát keresett... :facepalm:

2012.04.06. 20:41

kzolee írta:
hamoriarpi írta:

felújítottat akart mondani!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Rjani530d az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2012.04.08. 12:18

Rjani530d írta:
kzolee írta:
hamoriarpi írta:

felújítottat akart mondani!

A porlasztóCSÚCSot nem lehet felújítani.
Hozzászólás küldése

VigLink badge