![]() |
2018.02.27. 09:10
Gabze írta:Tudjátok esetleg hogy az USA és EU e39,e53 különbözik e bármiben az EU-s tól?
Valakinek van még bármi tudományos infója a fenti kérdésemre?
2018.03.02. 00:59
2018.03.02. 03:57
2018.03.02. 12:09
targytalan a diag kerdes, sikerult m3box nal lediagolni. azt mondta a szerelo, hogy co szintre jelez a kipufogonal. szerinte nem a bikazastol es korulmenyeitol van, de kinullazta, aztan meglatjuk feljon e megint. aztnondta, hogy ha feljon ugyanez, ezzel lehet vallalni a salzburgi utatspnq írta:Hali!
Tortent, hogy sikerult allva hagynom az autot most a par napig tarto sarkkori hidegben. Termeszetesen az aksi nem birta, ezert be kellett bikaznom, ami eleg csunyan alakult , tekintve, hogy mindenkeppen el kellett indulnom, es para volt, hogy a bikazo auto is lemerul (vmi 1.4 es octavia), ezert sajnos nyomtam egy kisebb gazfroccsot(kb 2800ig poroghetett fel) bikazaskor, amit biztosan nem szeretett a motor jeghidegen. Nem volt semmi gond, leautoztam vele kb 90 kilometert, aminek a vege fele tankoltam a Piliscsabai MOL kutnal. Onnan meg kb 20 km volt hazaerni, es itt az utcaban lattam, hogy kigyulladt a check engine logo a muszerfalon.
- lehet osszefugges, hogy szetkurodott valami a bikazaskor ? (nem az elso bikazasom vele, viszont az elso olyan, amikor kockara fagyott allapotban tortent, es kapott gazfroccsot)
- egyaltalan miket jelezhet a check engine ?
- check control OK ot ir. Nem kene kiirnia, hogy miert eg?
- az a para, hogy szombaton mennem kell salzburgba, es nem tudom, hogy mi var ram utkozben. ha a check control nem irja ki, akkor diag azert megmondana, hogy miert vilagit a check engine ? Esetleg tud valaki helyet Bp 13-14-4-15-16 keruletben, vagy annak kozeleben, ahol eselyes, hogy raneznek? sajnos szerelohoz aznapra bejelentkezni "utcarol beesve" nincsen sok eselyem, raadasul egesz nap rohangalnom kell - persze azert megprobalom koran reggel.
- esetleg "hobbi" hozzaerto valaki van, aki ra is erne lediagolni napkozben, ha odamegyek megbeszelt idoben ?
Koszi szepen, udv,
Andras
2018.03.05. 18:25
2018.03.05. 20:42
kbhont írta:Van esetleg valakinek arra ötlete, hogy az emelési pontokkal mit lehet csinálni? Az egyik oldalon elég szarul néz ki... Meg a két emelési pont között lévő műanyag burkolat alatt is !
Érdekes viszont, mert a belső rész a szőnyeg alatt az makulátlan,mondhatni gyári állapotban van! Mit érdemes ilyenkor csinálni? Bontókban nézelődni és venni egy ilyen komplett elemet...?
2018.03.08. 00:17
2018.03.08. 01:17
Norek írta:Sziasztok!lenne egy kerdesem Ami nagyon fontos lenne!kiutaztam kulfoldre dolgozni,jo par szasz km re otthonrol,minden rendbe volt az autoval mikor megerkeztunk ,jottek a hidegek a multheten -15fok,2napig az autot nem gyujtottam be es olyan mintha befagyott volna a fekem,am automatarol van szo,azota eltelt egy het ,a fekem ugyan ugy kö kemeny ,eppen hogy belehet tenni sebessegbe..mi lehet a gond?a vakummal ,vagy csak lekell levegoztetni?kerlek segitsetek,aki tudja hogy mi is lehet a baj!koszonom szepen!
2018.03.08. 01:29
bzsoltie írta:Norek írta:Sziasztok!lenne egy kerdesem Ami nagyon fontos lenne!kiutaztam kulfoldre dolgozni,jo par szasz km re otthonrol,minden rendbe volt az autoval mikor megerkeztunk ,jottek a hidegek a multheten -15fok,2napig az autot nem gyujtottam be es olyan mintha befagyott volna a fekem,am automatarol van szo,azota eltelt egy het ,a fekem ugyan ugy kö kemeny ,eppen hogy belehet tenni sebessegbe..mi lehet a gond?a vakummal ,vagy csak lekell levegoztetni?kerlek segitsetek,aki tudja hogy mi is lehet a baj!koszonom szepen!
Valószínűleg a bal pollenszűrő alatti vízelvezető eldugult, a devander beázott, és a membrán megfagyott.
2018.03.08. 05:46
2018.03.10. 23:18
2018.03.10. 23:24
egy vagy ket kuszob? Egynek kicsit huzos az ar, de ha van jo tapasztalat a muhellyel en megcsinaltatnam ott, meg ha draga is, mert lehet mashol megcsinaljak kevesebbert, csak ki tudja milyen lesz az eredmeny....kbhont írta:Sziasztok!
Szerintetek mennyi a reális ára egy küszöb cserének? Neki látok leszervezni egy ilyen manővert...A két emelési pont és a küszöbről lenne szó!
Kaptam rá egy 250eFt ajánlatot és 5 napos határidőt!
Nagyon precízen dolgoznak és megbízhatóak!
Ez reális ár érte?
2018.03.10. 23:45
dreizwanzig írta:egy vagy ket kuszob? Egynek kicsit huzos az ar, de ha van jo tapasztalat a muhellyel en megcsinaltatnam ott, meg ha draga is, mert lehet mashol megcsinaljak kevesebbert, csak ki tudja milyen lesz az eredmeny....kbhont írta:Sziasztok!
Szerintetek mennyi a reális ára egy küszöb cserének? Neki látok leszervezni egy ilyen manővert...A két emelési pont és a küszöbről lenne szó!
Ez reális ár érte?
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
2018.03.10. 23:50
sztem a 2 kuszob 250-ert korrekt.kbhont írta:dreizwanzig írta:egy vagy ket kuszob? Egynek kicsit huzos az ar, de ha van jo tapasztalat a muhellyel en megcsinaltatnam ott, meg ha draga is, mert lehet mashol megcsinaljak kevesebbert, csak ki tudja milyen lesz az eredmeny....kbhont írta:Sziasztok!
Ez reális ár érte?
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Igen, jó a tapasztalat! Veszprémiek ismerik CziCza Laci féle műhelyt!
Egyébként két oldal csere, plusz üregvédelem+ külső fényezés! (A belsejét én bontom ki...! /nem hagyok senkit hozzá nyúlni!/ )
2018.03.11. 12:03
2018.03.11. 13:00
2018.03.11. 14:13
Bandi1978 írta::facepalm:
(na, én ezek miatt nem járok csapadékos időben, mert ilyenkor százezrek mennek el miatta... de az előző ügyes tulajok jártak vele rendesen olyankor is...)
2018.03.11. 14:21
NagyMatyas írta:Bandi1978 írta::facepalm:
(na, én ezek miatt nem járok csapadékos időben, mert ilyenkor százezrek mennek el miatta... de az előző ügyes tulajok jártak vele rendesen olyankor is...)
Én inkább úgy mondanám, hogy az E39-ek kritikán aluli módon rozsdásodnak, DE van egy pár szerencsés ember, akinek az autója pl. egyáltalán, még a jellemző helyeken sem rozsdásodik. (pl. régi szerelőmé, 2001-es autón nincs semmi rozsda, pedig mindenhova azzal megy és nem is tartja garázsban.)
2018.03.11. 14:51
seepheerd írta:NagyMatyas írta:Bandi1978 írta::facepalm:
Én inkább úgy mondanám, hogy az E39-ek kritikán aluli módon rozsdásodnak, DE van egy pár szerencsés ember, akinek az autója pl. egyáltalán, még a jellemző helyeken sem rozsdásodik. (pl. régi szerelőmé, 2001-es autón nincs semmi rozsda, pedig mindenhova azzal megy és nem is tartja garázsban.)
Enyém 2002-es évjárat volt, 10 évesen került hozzám, egy magyar tulaj használta előttem. Olszországi volt a kocsi és sehol nem rozsdásodott.
Az előélet sokat nyom a latba.
Üdv,
Joe
2018.03.11. 15:07
w210NagyMatyas írta:seepheerd írta:NagyMatyas írta:Bandi1978 írta::facepalm:
Enyém 2002-es évjárat volt, 10 évesen került hozzám, egy magyar tulaj használta előttem. Olszországi volt a kocsi és sehol nem rozsdásodott.
Az előélet sokat nyom a latba.
Üdv,
Joe
Kedves Joe!
99-es 28i-nk volt 2006-tól, 2014-ig. Előtte egy kedves ismerős tulajdonolta, fűtött garázsban tartotta. Én nem tartottam fűtöttben, csak garázsban, de nem mindenes autó volt, hanem hétvégi, maximum, akkor ment esőben, amikor muszáj volt. 2013-ban már az első ajtók sarkai, a bal küszöb, hátsó emelési pontok, bal első-hátsó sárvédő rozsdásodott minimálisan. Haverom 2002-es touringja szintén ugyan így rozsdásodott.
Nem találtam rá semmi konkrétat, de szerintem itt is valami hasonló lehet, mint a w210-eknél, mert ott is van olyan, ami rohad, mint az állat és van olyan is, ami mai napig rozsdamentes.