Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2017.12.18. 14:22

Bandi1978 írta:
Hapcii írta:Sziasztok!
Sajnos arra kényszerültem ,hogy 3'5l castrol 5w30 ll olajat kellett beltöltenem az autómba 520d. Az olajcsere még nem esedékes, és ami benne volt az castrol 5w40. Az volna a kérdésem ,hogy maradhat benne még kb 5000 km-ig ,vagy cseréljem le az egészet?

Most kicsit vékonyabb lesz összességében a benne lévő olajmennyiség.
Semmi baja nem lesz, esetleg ha ette az olajat, most talán egy picit többet fogyaszt belőle, de nem vészes mértékről van szó.
:szerintem
Köszönöm a válaszodat.

2017.12.19. 16:25

Sziasztok!
Lenne egy találós kérdésem/képem, hogy vajon mi okozhatta a képen lévő elszíneződést.
-Bmw e39 525Da
-Olajcsere óta 4ezer km-t ment
-Gyári Bmw olaj van a motorban
-Piros fagyálló hűtőfolyadék
Ma fogadott ez a látvány, utoljára 1 hete néztem az olajat benne, akkor minden rendben volt vele, azóta 120-150km-t mentem vele.
A kiegyenlítőtartály oldalán volt némi szivárgás, továbbá egy kicsit ment lejjebb a szint is benne.
A olajat megkóstolva nem igazán éreztem rajta a fagyálló édességét.
Várom a segítségeket, hátha találkozott már valaki ilyesmivel, vagy van ötlete. :roll:
Kép

2017.12.19. 17:08

tibi842 írta:Sziasztok!
Lenne egy találós kérdésem/képem, hogy vajon mi okozhatta a képen lévő elszíneződést.
-Bmw e39 525Da
Ma fogadott ez a látvány, utoljára 1 hete néztem az olajat benne, akkor minden rendben volt vele, azóta 120-150km-t mentem vele.
A kiegyenlítőtartály oldalán volt némi szivárgás, továbbá egy kicsit ment lejjebb a szint is benne.
Várom a segítségeket, hátha találkozott már valaki ilyesmivel, vagy van ötlete. :roll:
Kép

Vagy kezdődő hengerfejesség, vagy kicsapódó pára. Vízcsöveid alapjáraton kemények vagy puhák?

2017.12.19. 17:57

-Bmw e39 525Da

Az a 120-150km egy út alatt ment bele? Vagy apránként?

2017.12.19. 18:20

bzsoltie írta:
-Bmw e39 525Da

Az a 120-150km egy út alatt ment bele? Vagy apránként?

Ez a 120-150km alatt lett ilyen, előtte szép tiszta olaj színe volt.

2017.12.19. 18:39

Nagy Mátyás, köszönöm hogy írtál, megnéztem, nem kemények a vízcsövek.
Valószínű megpróbálok cserélni rajta egy motor olajhűtőt, hátha az a ludas.

2017.12.19. 18:48

tibi842 írta:Nagy Mátyás, köszönöm hogy írtál, megnéztem, nem kemények a vízcsövek.
Valószínű megpróbálok cserélni rajta egy motor olajhűtőt, hátha az a ludas.
Ugy latszik a masik kerdes elkerulte a figyelmedet?! Ez a tav rovid utakkal kerult bele?

2017.12.19. 22:04

Sziasztok,
találkozott már valaki közületek olyan jelenséggel, hogy nagyobb hidegben, mínuszokban indítás után szivárog a gázolaj valahonnan a nagynyomású szivattyúból? Tavaly télen is előfordult egyszer ez a dolog, akkor utánhúztam a két gumi üzemanyagcső bilincsét, azután nem is jött többet elő a hiba. Bár az is igaz, hogy mindig garázsban állt az autó, ahol nincs hidegebb +5 foktól.
Most, viszont hogy felmentünk a Magas-Tátrába 2 napra, a reggeli -15 fokos pöcc-röff után ablak kapargálás közben éreztem gázolaj szagot, belenéztem a motortérbe, és megint olajos volt a szivattyú, sőt, lassan csöpögött a gázolaj a blokkra.
Lehetséges, hogy valamelyik üa. csövön van egy repedés, amin a még hideg, nagyobb viszkozitású gázolaj utat tör magának, vagy esetleg a szivattyú hengerfeje tömítene kevésbé? Miután felmelegszik a motor, nincs szivárgás. Egész tavasszal-nyáron-ősszel teljesen száraz volt a szivattyúm.

2017.12.19. 22:36

morv írta:Ugy latszik a masik kerdes elkerulte a figyelmedet?! Ez a tav rovid utakkal kerult bele?

Elnézéseteket kérem!
Volt egy 110km-es táv meg egy 15km-es.

2017.12.19. 23:33

atesz155 írta:Sziasztok,
találkozott már valaki közületek olyan jelenséggel, hogy nagyobb hidegben, mínuszokban indítás után szivárog a gázolaj valahonnan a nagynyomású szivattyúból? Tavaly télen is előfordult egyszer ez a dolog, akkor utánhúztam a két gumi üzemanyagcső bilincsét, azután nem is jött többet elő a hiba. Bár az is igaz, hogy mindig garázsban állt az autó, ahol nincs hidegebb +5 foktól.
Most, viszont hogy felmentünk a Magas-Tátrába 2 napra, a reggeli -15 fokos pöcc-röff után ablak kapargálás közben éreztem gázolaj szagot, belenéztem a motortérbe, és megint olajos volt a szivattyú, sőt, lassan csöpögött a gázolaj a blokkra.
Lehetséges, hogy valamelyik üa. csövön van egy repedés, amin a még hideg, nagyobb viszkozitású gázolaj utat tör magának, vagy esetleg a szivattyú hengerfeje tömítene kevésbé? Miután felmelegszik a motor, nincs szivárgás. Egész tavasszal-nyáron-ősszel teljesen száraz volt a szivattyúm.

Ott szokott szivárogni a gázolaj a bilincsnél. Megkeményedik, elvékonyodik, porózus lesz, elreped a gumicső ott. Ha tudsz, vágj le belőle egy bilincsnyit. Egy időre megoldja.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 2 atesz155, NagyMatyas
Értékelés: 9.52%

2017.12.20. 23:00

Sziasztok!
Na ma meglett a cd tár is. Elvileg meg van minden a hifi update-hez.
A kérdésem az lenne, ha össze rakom a cuccot, tudtok javasolni valakit, aki szoftverileg össze bírja lőni nekem?
A kormányomról ill a hifiről lenne szó!
Balatonkenese lenne a kiindulópont.

2017.12.22. 11:11

Sziasztok!

Az autóm a nagy éjszakai hidegbe ki kényszerült és most vettem észre, hogy az első hideg indításnál az autó motorteréből kattogó hang hallatszik egy pár másodpercig. A következő indításnál ez már nem tapasztalható. Biztosan nem hidrotőke, mert annak sajnos ismerem a hangját. Vélemény? Szerintetek mi okozhat csak az első hideg indításnál pár másodpercig fémes kattogó hangot? Az a baj, hogy azt sem sikerült még kitapasztalnom, hogy honnan jöhet ez a hang...

2017.12.22. 16:09

Sziasztok! Lehet butaság, de Valaki meg tudná mondani, hogy mi a különbség a barna és a barna-fekete szál között? Mindkettő test, nem?

2017.12.23. 11:13

öreglala írta:Sziasztok! Lehet butaság, de Valaki meg tudná mondani, hogy mi a különbség a barna és a barna-fekete szál között? Mindkettő test, nem?

De.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: öreglala
Értékelés: 4.76%

2017.12.23. 11:27

Rolly írta:Sziasztok!

Az autóm a nagy éjszakai hidegbe ki kényszerült és most vettem észre, hogy az első hideg indításnál az autó motorteréből kattogó hang hallatszik egy pár másodpercig. A következő indításnál ez már nem tapasztalható. Biztosan nem hidrotőke, mert annak sajnos ismerem a hangját. Vélemény? Szerintetek mi okozhat csak az első hideg indításnál pár másodpercig fémes kattogó hangot? Az a baj, hogy azt sem sikerült még kitapasztalnom, hogy honnan jöhet ez a hang...

Ha te nem tudod behatárolni, akkor mi innen a számítógép mögül hogyan tegyük? Azért egy hibaleírásnál ennél több infó kellene! Tedd a kezed a monitorra... :shock:
Próbáld meg következőre lehúzott légtömegmérővel indítani. Szerintem a szívósorba lövöldöz, azt hallod, azért nem tudod behatárolni. Rendszertelen erős csattogás, légtömegmérő hibánál szokott jelentkezni, hidegen.

2017.12.23. 11:37

Gallaca írta:
Rolly írta:Sziasztok!

Ha te nem tudod behatárolni, akkor mi innen a számítógép mögül hogyan tegyük? Azért egy hibaleírásnál ennél több infó kellene! Tedd a kezed a monitorra... :shock:
Próbáld meg következőre lehúzott légtömegmérővel indítani. Szerintem a szívósorba lövöldöz, azt hallod, azért nem tudod behatárolni. Rendszertelen erős csattogás, légtömegmérő hibánál szokott jelentkezni, hidegen.

Köszi a vàlaszt. Egyébként olyan, mintha a klímakompresszorból jönne...

2017.12.23. 12:27

Sziasztok,

Olyan problémám van, hogy már kicsit rosszabb minőségű úton is zörgés jön a B oszlopokból. Amennyire el tudom képzelni, valószínűleg a biztonsági öv tartója lehet. Tapasztalt már valaki hasonlót? Ha igen, az övek cseréje nélkül meg lehet valahogy oldani? Ugyanúgy az övekhez kapcsolódó probléma, hogy nem nagyon húzza vissza magát az öv segítség nélkül. Erre esetleg valakinek megoldási javaslata?

Köszi!

2017.12.23. 15:57

GA0425 írta:Sziasztok,

Olyan problémám van, hogy már kicsit rosszabb minőségű úton is zörgés jön a B oszlopokból. Amennyire el tudom képzelni, valószínűleg a biztonsági öv tartója lehet. Tapasztalt már valaki hasonlót? Ha igen, az övek cseréje nélkül meg lehet valahogy oldani? Ugyanúgy az övekhez kapcsolódó probléma, hogy nem nagyon húzza vissza magát az öv segítség nélkül. Erre esetleg valakinek megoldási javaslata?

Köszi!

Ki kell mosni az övet.

2017.12.24. 11:19

Gallaca írta:

Köszi!

Ki kell mosni az övet.

40 fokon kímélő programmal. :lol:

2017.12.24. 12:22

NagySándor írta:
Gallaca írta:

Köszi!

Ki kell mosni az övet.

40 fokon kímélő programmal. :lol:

Inkább valami erős zsíroldóval. :franko:
Hozzászólás küldése

VigLink badge