![]() |
2014.01.18. 19:41
Padre540 írta:odus írta:Sziasztok!
Kasza mesternél nézelődtem, és láttam egy valószínűleg E38 zf automata váltót, amire azt írja, hogy E39-re is jó. Én E39 30D-re csak GM váltóról tudok. Van esély, hogy rá lehet tenni, vagy csak nagyon el akarja adni?
Hogyha 5hp-24 akkor:
http://en.wikipedia.org/wiki/ZF_5HP24_transmission
Ha minden igaz,E38 30d-be rakták,E39-be nem.
2014.01.18. 20:45
2014.01.18. 22:02
odus írta:Köszönöm, én is így gondoltam. Ha lenne példa, hogy valaki berakta E39-be, talán én is Árpi nyomdokaiba lépnék. Hiányzik valahogy egy komoly projejt.
A GM nem vonz? 2014.01.18. 22:31
hamoriarpi írta:odus írta:Köszönöm, én is így gondoltam. Ha lenne példa, hogy valaki berakta E39-be, talán én is Árpi nyomdokaiba lépnék. Hiányzik valahogy egy komoly projejt.
A GM nem vonz?
2014.01.18. 22:43
odus írta:hamoriarpi írta:odus írta:Köszönöm, én is így gondoltam. Ha lenne példa, hogy valaki berakta E39-be, talán én is Árpi nyomdokaiba lépnék. Hiányzik valahogy egy komoly projejt.
A GM nem vonz?
Ahogy én megyek, nem lenne gond. Csak valahogy nem vonz az Opel dolog.
2014.01.18. 23:35
hamoriarpi írta:odus írta:hamoriarpi írta:odus írta:Köszönöm, én is így gondoltam. Ha lenne példa, hogy valaki berakta E39-be, talán én is Árpi nyomdokaiba lépnék. Hiányzik valahogy egy komoly projejt.
A GM nem vonz?
E61?
Tudom, off topic.
2014.01.18. 23:48
odus írta:hamoriarpi írta:odus írta:hamoriarpi írta:odus írta:Köszönöm, én is így gondoltam. Ha lenne példa, hogy valaki berakta E39-be, talán én is Árpi nyomdokaiba lépnék. Hiányzik valahogy egy komoly projejt.
A GM nem vonz?
E61?
Tudom, off topic.
Talán megijedtem a költségektől. Két gyerek plusz nem segít.
2014.01.19. 14:28
2014.01.20. 10:36
Cxgrav írta:Hali!
99' e39 530dA.
1 hete nem mentem vele.
Beindítom, jár 4-5 percig, majd rükibe teszem.
Elkezd valami iszonyat módon darálni a motortérben, fékpedálon is érződik, olyan mintha menni akarna az autó, de ugye a féken állok.
Felengedem a féket, dara megszűnik, elindul a kocsi.
Mentem vele 10 percet, elmúlt a darálás rükiben ezek után.
Váltóolaj hidegen ezt produkálja?
Danke
2014.01.20. 15:02
Cxgrav írta:Hali!
99' e39 530dA.
1 hete nem mentem vele.
Elkezd valami iszonyat módon darálni a motortérben, fékpedálon is érződik, olyan mintha menni akarna az autó, de ugye a féken állok.
Danke
2014.01.20. 18:33
hamoriarpi írta:Cxgrav írta:Hali!
99' e39 530dA.
1 hete nem mentem vele.
Danke
Olajhiány vagy rossz szivattyú első hallásra.
Szakember szükséges mindenképpen.
2014.01.20. 20:24
adam001 írta:hamoriarpi írta:Cxgrav írta:Hali!
99' e39 530dA.
1 hete nem mentem vele.
Danke
Olajhiány vagy rossz szivattyú első hallásra.
Szakember szükséges mindenképpen.
Sziasztok , nem szeretnék hülyeséget hozzászólni, de nemrég egy cimborám szintén 530d-je igencsak hasonló aggasztó hangokat produkált R-fokozatba téve, motortartó bak cseréje megoldotta! hátha segithettem , üdv
2014.01.22. 21:09
2014.01.29. 10:37
2014.01.29. 10:42
Kinga 525tds írta:Sziasztok!
Most regisztráltam, mert már a hajamat tépem szerencsétlenségemben, ha tudtok, kérlek segítsetek!
Van egy 525tds automataváltós szépségem, és kb. 2-3 hónapja nem volt hajlandó 3nál feljebb váltani, csak úgy, ha vissza S-be utána meg vissza D-be és akkor sikerült az 5 sebesség... Elvittem szerelőhőz, azt mondta váltó csere....de persze én szerezzek hozzá ( megmondja a tipust, stb) végülis sikerült belefutnom "jófej" kereskedőkbe így a régi váltómon kívül van még 3.... ODUS! Van egy 525Dbe valóm is ha kell, mert mint kiderült az egyik kedves úr olyat adott és közölte, h hát azt be lehet úgy forgatni meg MÓKOLNI, h az jó legyen én meg mondtam, h nm szeretnék mókolni....most ezen kínlódunk, de mindegy is....
A kérdésem az lenne, hogy most egy működő, az enyémbe való új váltóval is ugyan ezt csinálja...
Szerintetek lehet ez attól, h mielőtt az egész kezdődött durrdefektet kaptam és mivel a mankókerék csak 16"os a többi meg 18"os, letíltott valami és szervíz üzemmódba váltott vagy valami??? Esetleg valaki hasonló tapasztalat?
Bocs a litániáért, de gondoltam leírok minden szerintem lényegeset!
2014.01.29. 11:05
Jerry írta:Kinga 525tds írta:Sziasztok!
Most regisztráltam, mert már a hajamat tépem szerencsétlenségemben, ha tudtok, kérlek segítsetek!
Van egy 525tds automataváltós szépségem, és kb. 2-3 hónapja nem volt hajlandó 3nál feljebb váltani, csak úgy, ha vissza S-be utána meg vissza D-be és akkor sikerült az 5 sebesség... Elvittem szerelőhőz, azt mondta váltó csere....de persze én szerezzek hozzá ( megmondja a tipust, stb) végülis sikerült belefutnom "jófej" kereskedőkbe így a régi váltómon kívül van még 3.... ODUS! Van egy 525Dbe valóm is ha kell, mert mint kiderült az egyik kedves úr olyat adott és közölte, h hát azt be lehet úgy forgatni meg MÓKOLNI, h az jó legyen én meg mondtam, h nm szeretnék mókolni....most ezen kínlódunk, de mindegy is....
A kérdésem az lenne, hogy most egy működő, az enyémbe való új váltóval is ugyan ezt csinálja...
Szerintetek lehet ez attól, h mielőtt az egész kezdődött durrdefektet kaptam és mivel a mankókerék csak 16"os a többi meg 18"os, letíltott valami és szervíz üzemmódba váltott vagy valami??? Esetleg valaki hasonló tapasztalat?
Az új váltó felrakása után rá kellene nézni diaggal. Kitörölni a régi hibákat és az adaptációs értéket.
Ergó nulláról kezdeni.
2014.01.29. 11:15
Kinga 525tds írta:Jerry írta:Az új váltó felrakása után rá kellene nézni diaggal. Kitörölni a régi hibákat és az adaptációs értéket.
Ergó nulláról kezdeni.
Köszönöm, ez remélhetőleg ma megtörténik!
2014.01.29. 11:47
Kinga 525tds írta:Sziasztok!
2014.01.29. 12:37
2014.01.29. 12:50
odus írta:Kinga 525tds írta:ODUS! Van egy 525Dbe valóm is ha kell
Kedves Kinga!
Nekem 530D van, ha rá is szánom magam, csak Szabitól vennék egy kipróbáltat.
Azért köszönöm a lehetőséget!
Odus