![]() |
2017.12.06. 23:32
2017.12.07. 00:19
kbhont írta:Srácok!
Lassan aktuális lesz ez a kábel csere a hifi részére!
Sajnos ezt a WDS nem sikerült munkára bírnom!
Esetleg működik valakinél? Ha igen nem töltene le nekem pár rajzot?
2017.12.07. 09:38
Gallaca írta:kbhont írta:Srácok!
Online verzió: http://www.bmw-planet.net/diagrams/release/us/
Internet explorerben használd, töltsd le a JAVA klienst, adobe svg viewer-t. Java konfignál a biztonsági beállításoknál add hozzá a kivételekhez a http://www.bmw-planet.net webcímet. Utána menni fog.
Amúgy a webcímen az amerikai zászló felett találod a segítséget.
2017.12.07. 10:45
kbhont írta:Gallaca írta:kbhont írta:Srácok!
Internet explorerben használd, töltsd le a JAVA klienst, adobe svg viewer-t. Java konfignál a biztonsági beállításoknál add hozzá a kivételekhez a http://www.bmw-planet.net webcímet. Utána menni fog.
Szia!
Igen, eddig én is eljutottam, de itt megakadok...
Próbáltam többféle böngészővel is!
2017.12.07. 11:23
Gallaca írta:kbhont írta:Gallaca írta:kbhont írta:Srácok!
Szia!
Csak és kizárólag Internet Explorerrel tudom én is működésre bírni. Ez van a Win10-ben is, ha megnyitod Edge-ben a linket, klikkelsz a beállításokon, a legördőlőben ott van a "megnyitás internet explorerrel".
2017.12.07. 18:37
kbhont írta:Gallaca írta:kbhont írta:Gallaca írta:kbhont írta:Srácok!
Szia!
Csak és kizárólag Internet Explorerrel tudom én is működésre bírni. Ez van a Win10-ben is, ha megnyitod Edge-ben a linket, klikkelsz a beállításokon, a legördőlőben ott van a "megnyitás internet explorerrel".
Igen, köszönöm a tippet!
Most ott tartok, hogy ezzel a megnyitással amit utoljára írtál már egy Xvezérlőre hivatkozik és a telepítését blokkolja a Windows! Próbáltam kikapcsoltam a Defendert ill minden védelmet, de sajna így se engedi...
2017.12.08. 11:45
2017.12.08. 12:02
Bandi1978 írta:Sziasztok!
Lenne egy fura kérdésköröm:
A gépkocsi hónapok óta futómű restauráláson megy végig. Most is bakolva van, a diffin és bölcsőn kívül semmi futómű alkatrész nincs rajta hátul.
Mindez jelenleg annyiban aggasztó, hogy rengeteget áll. (Akksi kint van, melegben, nehogy szétmenjen, hetente töltöm.)
Tudom, hogy így meg úgy a sok állás nem tesz jót az üzemanyag és kenési rendszernek... És több összetevőnek sem, de most ez van sajnos.
Irtózatos összeget emészt fel a beavatkozás és havibéres lévén nem megy egyszerre minden, különösen, hogy szerszámok és célszerszámok garmadáját kellett beszereznem az alkatrészeken felül (ezt mondjuk nem bánom, mert így elég sok mindenhez hozzá tudok nyúlni máskor is és más gépeken is...) a szereléshez.
Ha tavaszra lemegy ez a futómű hercehurca, akkor elvégzem természetesen a hosszú állás kötelezően szükséges cseréit: hűtővíz, motorolaj, váltóolaj, szűrőkkel persze, friss benzin+szűrője, első indításnál motor beforgatása és kis olaj felülről bele... Szóval remélhetőleg nem lesz gond, legutóbb is 9 hónap állás után szépen indult...![]()
Most azon agyalok, hogy mivel még nem indítom be pár hónapig, így beforgatnám a motort, hogy ne álljon be és szedjen fel egy kis olajat is ide-oda.
A kérdések pedig a következők:
1.: Érdemes megforgatni a motort?
2.: Automata váltós és "N"-ben hagytam direkt, ha esetleg forgatni kell a diffit és kellett is a féltengely leszerelésnél, de kiderült, hogy a belseje furmányos a diffinek és a kardán nem forog ilyenkor...![]()
Szóval a megforgatáshoz hogy viszonyul a váltó?
3.: Ha forgatom, melyik irányban helyes a forgatás?
Óramutató járásával egyező vagy ellentétes irányban?
Idétlennek hangozhatnak ezek a kérdések a szakavatottak számára, de itt még nem járok a tanulásban, inkább a futóműre koncentráltam és hát valahol minden fejezet elkezdődik...![]()
Köszi!
2017.12.08. 13:18
kbhont írta:1 Amennyiben jó olaj volt bent, akkor nem lesz baja pár hónap alatt...
2. Nem lesz semmi baja! Forgathatod amerre akarod és annyiszor ahányszor akarod.
3. Tetszőleges!
Ami fontos, hogy szilent csere után a középső csavarokat csak terhelt (leengedett autóval) szabad fixálni!!!!
2017.12.08. 15:14
Bandi1978 írta:kbhont írta:1 Amennyiben jó olaj volt bent, akkor nem lesz baja pár hónap alatt...
2. Nem lesz semmi baja! Forgathatod amerre akarod és annyiszor ahányszor akarod.
3. Tetszőleges!
Ami fontos, hogy szilent csere után a középső csavarokat csak terhelt (leengedett autóval) szabad fixálni!!!!
Kb. 1400-1500km van összesen a motorolajban (Magnatec 5w-40), plusz a másfél - két év amióta benne van.
És igen-igen a terheléses futóműcsavar lehúzás is meglesz, már készülget apránként a 15x15-ös gerendákból épülő rámpa rendszer, ami mind a négy kereket tudja fogadni és 31cm-t fog emelni az autón, modulokból lehet majd összeállítani összesen 14 elemből.
Most is van egy egytengelyes rámpám, ami 19cm-t emel az adott tengelyen, ezzel is kényelmesen megoldható lenne majd.
Már cseréltem vele olajat egy másik autón nemrég, egész jól megemeli szerelhető magasságba az adott tengelyt.
2017.12.09. 00:08
2017.12.09. 00:11
kbhont írta:Sziasztok!
Tetőablakok egyformák a sedánban és a touringban? Az ETK-ban egyformának tűnik...
2017.12.09. 10:08
attila94 írta:A benzin érdekes kérdés még. Mit tankoltál bele? Mikor? Mennyit? Mennyi van a tankban most? Amint van lehetőséged, járasd ki belőle az elöregedett benzint és minél több legyen a 100-as benzin aránya ha továbbra is le lesz támasztva a verda de amúgy se árt neki a 100-as. Kannából óvatosan töltenék rá (titkosban pontosan ki lehet íratni vízszintes autóval) ameddig lehet, ha sok öreg benzin van benne a rail csőből le tudod engedni gyújtásra téve a rendszert.
2017.12.09. 15:02
2017.12.09. 19:13
kovessyroli írta:Bandi, nem kéne neked esetleg kicsit kevesebb Afterdark blogot olvasgatnod?
2017.12.09. 21:03
Bandi1978 írta:kovessyroli írta:Bandi, nem kéne neked esetleg kicsit kevesebb Afterdark blogot olvasgatnod?
Nem, eleve ilyen hülye vagyok!
![]()
Fékfelújításnak indult, mert ropogott megálláskor.
Majd szétszerelésnél láttam meg, hogy mi is rejtőzik a kerekek mögött...![]()
20 elem hiányzik, 20 elem repedt, 20 éves lengőkarok, megült szilentek, rohadó rugótányérok és kerékcsapágyak, becsiszolt csavarok... Mondom ez így nem maradhat! Ez vezetett ide, de jó lesz az ha kész lesz.
2017.12.13. 10:40
2017.12.15. 00:20
kovessyroli írta:Bandi, nem kéne neked esetleg kicsit kevesebb Afterdark blogot olvasgatnod?
2017.12.16. 16:34
2017.12.18. 10:40
Hapcii írta:Sziasztok!
Sajnos arra kényszerültem ,hogy 3'5l castrol 5w30 ll olajat kellett beltöltenem az autómba 520d. Az olajcsere még nem esedékes, és ami benne volt az castrol 5w40. Az volna a kérdésem ,hogy maradhat benne még kb 5000 km-ig ,vagy cseréljem le az egészet?