![]() |
2018.02.23. 20:20
Csongi írta:NagyMatyas írta:Csongi írta:Uraim! NagyMatyas és Gallaca! Repdesni tudnék örömömben, komolyan! Főtengely szíjtárcsa volt a ludas. Feldobtam az ötösét, már a szíjat sem tettem vissza, gyorsan indítottam és megtörtént a csoda. Úgy járt mint az álom. Szíjak vissza, indít és örül. Végre úgy "ketyeg" az autó, ahogy kell. Köszönöm szépen NagyMatyasnak és Gallacanak a tippeket.
Szívesen! Örülök, hogy nem generáloztattad meg az autódat sehol.
Szép összeget kértek volna, az a baj, hogy majdnem elhittem én is a szelephangot
2018.02.24. 17:55
Csongi írta:NagyMatyas írta:Csongi írta:Uraim! NagyMatyas és Gallaca! Repdesni tudnék örömömben, komolyan! Főtengely szíjtárcsa volt a ludas. Feldobtam az ötösét, már a szíjat sem tettem vissza, gyorsan indítottam és megtörtént a csoda. Úgy járt mint az álom. Szíjak vissza, indít és örül. Végre úgy "ketyeg" az autó, ahogy kell. Köszönöm szépen NagyMatyasnak és Gallacanak a tippeket.
Szép összeget kértek volna, az a baj, hogy majdnem elhittem én is a szelephangot
2018.02.25. 18:58
tökmöc írta:Csongi írta:NagyMatyas írta:Csongi írta:Uraim! NagyMatyas és Gallaca! Repdesni tudnék örömömben, komolyan! Főtengely szíjtárcsa volt a ludas. Feldobtam az ötösét, már a szíjat sem tettem vissza, gyorsan indítottam és megtörtént a csoda. Úgy járt mint az álom. Szíjak vissza, indít és örül. Végre úgy "ketyeg" az autó, ahogy kell. Köszönöm szépen NagyMatyasnak és Gallacanak a tippeket.
Örülök, hogy összejött végre. Esetleg raknál fel videót a javulásról? Esetleg előtte-útána videót nagyon megköszönném.
2018.02.27. 12:58
kzolee írta:Kezdődik...
Drágább lesz a gyári vagy egyáltalán nem is lesz.
Én már élem ezt az E28-al egy jó ideje, most jönnek a kihívások. Meg a bontósok
2018.02.27. 17:07
Csongi írta:tökmöc írta:Csongi írta:NagyMatyas írta:Csongi írta:Uraim! NagyMatyas és Gallaca! Repdesni tudnék örömömben, komolyan! Főtengely szíjtárcsa volt a ludas. Feldobtam az ötösét, már a szíjat sem tettem vissza, gyorsan indítottam és megtörtént a csoda. Úgy járt mint az álom. Szíjak vissza, indít és örül. Végre úgy "ketyeg" az autó, ahogy kell. Köszönöm szépen NagyMatyasnak és Gallacanak a tippeket.
Örülök, hogy összejött végre. Esetleg raknál fel videót a javulásról? Esetleg előtte-útána videót nagyon megköszönném.
Kedves tökmöc! A kért videó: https://www.youtube.com/watch?v=jbRpzDx ... e=youtu.be
2018.03.10. 15:20
2018.03.10. 20:33
Yamaha írta:Szép napot mindenkinek!
Történt kb egy hete, hogy meghalt a tolatóradarom.
Nem hosszú síp, és utána mély hallgatás, hanem semmit sem
szólt amikor hátramenetbe raktam.
Kiolvasáskor a PDC hangszóróját hibáztatta az ISTA.
Nyilván kalaptartó bontás, és egyéb nyalánkságok, majd a pótféklámpa
mellett előkerült a kis hangadó.
Egyik rossz szokásom, hogy mindent szétszedek, tehát ennek is nekiálltam.
Kézben fogva, láttam egy lehajtható talpat, és három karmot, ami a házban
tartja a membránházat. Óvatosan kihúztam a helyéről.
Szikével körbe vágtam a perem mentén, mert bele van ragasztva, fekete pasztával a korongba.
Maga a hangszóró, beszerezhetetlen, mert 80 Ohmos.
Megoldás: vettem, egy 50mm-es 1W 8 Ohmos hangszórót, amit gond nélkül kapsz
még dohányboltban is, illetve egy 75 Ohmos ellenállást.
Ugyanakkor adódnak problémák, mert a ház ugyan szintén 50mm-es, viszont az új mágnes
már nagyobb átmérőjű. Középen ki kell faragni a régi mágnestartót, teljesen az aljáig, szerencsére
jól alakítható műanyag, illetve az egész házból le kell csiszolni, 2mm-t, mert nem megy
vissza a tokjába. Többszöri mérés, ellenőrzés után, a piros vezetékre sorba kötve ráforrasztottam az
ellenállást, és a régi hangszóróból a diódát.
Ezután vékonyan körberagasztottam tömítőpasztával, majd száradás után vissza a tokba, és az autóba.
Kiválóan működik.
Bekerülési költség kb 1200.-, és 1,5 óra javítás.
Sok sikert mindenkinek a javításhoz!
Üdv!
2018.03.11. 11:53
2018.03.11. 12:01
Yamaha írta:Szééép!
Bennem csak az merült fel, hogy mi köze egymáshoz 75ohmos ellenállásnak és a hangszóró impedanciájának.
Szerintem gyári hangszórót 0-1000ft-ig vehettél volna.
Ááááá! Te ilyen kis gyökér troll vagy?
Nyilván semmi köze az impedanciának az ellenálláshoz,
De szerinted egy 80 Ohm-os hangsugárzónak mekkora az efektiv ellenállása? És szerinted az autó, hogyan érzékeli, ha egy alkatrész elromlik benne? Megkerdezi tölük minden
Inditás után:
-Béláim jól vagytok? Mi újság?
Okos vagy, te is és a hasonló barátaid is. Soha ne a segitō szándékot nézd, hanem kíváló magyar módjára köss bele lehetōleg mindenkibe. Ha esetleg tudsz szerezni 0-1000 ft, - ig ilyen gongot, máris küldhetsz legalább kettōt, mert 18€ alatt még használtat nem láttam.
Hajrá megmondóemberek
2018.03.11. 12:14
2018.03.11. 16:11
Yamaha írta:Szééép!
Bennem csak az merült fel, hogy mi köze egymáshoz 75ohmos ellenállásnak és a hangszóró impedanciájának.
Szerintem gyári hangszórót 0-1000ft-ig vehettél volna.
Ááááá! Te ilyen kis gyökér troll vagy?
Nyilván semmi köze az impedanciának az ellenálláshoz,
De szerinted egy 80 Ohm-os hangsugárzónak mekkora az efektiv ellenállása? És szerinted az autó, hogyan érzékeli, ha egy alkatrész elromlik benne? Megkerdezi tölük minden
Inditás után:
-Béláim jól vagytok? Mi újság?
Okos vagy, te is és a hasonló barátaid is. Soha ne a segitō szándékot nézd, hanem kíváló magyar módjára köss bele lehetōleg mindenkibe. Ha esetleg tudsz szerezni 0-1000 ft, - ig ilyen gongot, máris küldhetsz legalább kettōt, mert 18€ alatt még használtat nem láttam.
Hajrá megmondóemberek
2018.03.11. 21:27
2018.03.12. 03:54
Yamaha írta:Kedves Gallaca!
Nagyon megtiszteltél válaszoddal. Köszönöm!
Először is egy link: https://www.leebmann24.de/signalgeber-p ... 60013.html
ennyibe kerül egy gong.
Igen 35 euro. Ez sok? Kevés?
Kinek mi.
Szerintem azt a bejegyzést nem Neked írtam, hanem olyan embernek, aki szeret javítani.
Természetesen ezt nevezheted kókányolásnak lelked rajta.
Nézd csak: https://www.meeknet.co.uk/E38/Index.htm
ez az ember Mr sufnyituning.
Ő is megjavítja amit tud, nem szalad az első márkaszervizbe.
Nyilván az is kókányolás, amikor egy LCM-ben ic-t cserélsz, mert nem egy gyári újat
vásárolsz bele.
Úgy gondolom nem csak az jó poszt, ahol az emberek eldicsekednek azzal, hogy
megint egy új gyári alkatrészt sikerült a helyére illeszteni.
Sajnálom, hogy szerinted a gong javítás egy lapon emlegethető egy
futómű javítással.
Meg kell még jegyeznem továbbá, hogy nagyon sok hozzád hasonló
emberrel hozott már össze a sors, és amikor kell valami filléres
vacak akkor vagy éppen elfogyott, vagy a Nemzeti bank kamatemelése
következtében majdnem a gyári áron adnak mindent.
Azt mindenesetre még el kell mondanom, hogy itt a kerítés is kolbászból van,
és a lóvét vasvillával forgatjuk, nehogy penészes legyen.
Az alkatrészek, és rezsiórák pedig fele annyiba kerülnek mint otthon.
Állítólag...
Örülök mindenesetre, hogy jól fut a szekér!
Sajnálom ha nem vagy hozzászokva hangadóként, a hasontó reakciókhoz.
Tisztelettel:
Andaházi Zoltán
2018.03.12. 09:00
Gallaca írta:Yamaha írta:Kedves Gallaca!
Nagyon megtiszteltél válaszoddal. Köszönöm!
Először is egy link: https://www.leebmann24.de/signalgeber-p ... 60013.html
ennyibe kerül egy gong.
Igen 35 euro. Ez sok? Kevés?
Kinek mi.
Szerintem azt a bejegyzést nem Neked írtam, hanem olyan embernek, aki szeret javítani.
Természetesen ezt nevezheted kókányolásnak lelked rajta.
Nézd csak: https://www.meeknet.co.uk/E38/Index.htm
ez az ember Mr sufnyituning.
Ő is megjavítja amit tud, nem szalad az első márkaszervizbe.
Nyilván az is kókányolás, amikor egy LCM-ben ic-t cserélsz, mert nem egy gyári újat
vásárolsz bele.
Úgy gondolom nem csak az jó poszt, ahol az emberek eldicsekednek azzal, hogy
megint egy új gyári alkatrészt sikerült a helyére illeszteni.
Sajnálom, hogy szerinted a gong javítás egy lapon emlegethető egy
futómű javítással.
Meg kell még jegyeznem továbbá, hogy nagyon sok hozzád hasonló
emberrel hozott már össze a sors, és amikor kell valami filléres
vacak akkor vagy éppen elfogyott, vagy a Nemzeti bank kamatemelése
következtében majdnem a gyári áron adnak mindent.
Azt mindenesetre még el kell mondanom, hogy itt a kerítés is kolbászból van,
és a lóvét vasvillával forgatjuk, nehogy penészes legyen.
Az alkatrészek, és rezsiórák pedig fele annyiba kerülnek mint otthon.
Állítólag...
Örülök mindenesetre, hogy jól fut a szekér!
Sajnálom ha nem vagy hozzászokva hangadóként, a hasontó reakciókhoz.
Tisztelettel:
Andaházi Zoltán
Nincs mit, Te akartad.
A leebmannos árat én is ismerem, de nem nagyon érdekel. Direkt a hazai egyik legdrágább forgalmazót említettem, ahol még magyar fizetésből is ki lehet fizetni egy pdc hangszórót. "Kinek mi.." A kendácsolásra ráfordított időm többe került volna, mint egy gyári új, maradjunk annyiban. Nem is újról beszéltem. Te is 18 euróról. Hát én ezt nem sajnáltam volna. Engem személy szerint roppantul zavarna az autómban egy ilyen kétes értékű alkatrész. Főleg mikor a hibás illesztés miatt valami esetleg elfüstöl aztán nem szól mikor kellene. A linkelt E38 oldalt kattogtatva sem láttamhasonló Mcgyveres megoldásokat mint az általad leírt, hanem nagyjából gyári odavaló alkatrészekkel javítást, így ez gyenge volt. LCM-ben FAT-et szoktak cserélni, nem IC-t. Az sem éri meg, amiben ki kell cserélni az már elavult, költséghatékonyabb helyette egy korszerűbb LCM3-4-et beszerelni. Szedtem már szét pár hasonló sufnituner megoldással javított autót, időnként kedvem lenne személyesen is gratulálni az elkövetőnek. Feleségem autójában is TDS turbó volt megvételkor, kár, hogy amúgy egy 25d. Jó az oda, turbó, turbó! (By Csonti-car) De ezek szerint az is jó lett volna. Hogyan állíthatod, hogy találkoztál hozzám hasonlóval mikor azt sem tudod ki vagyok? Nagyon elemed a fikázós személyeskedés... hát ja én nem csinálok ilyen "javításokat", hogy a lerágott hasonlattal éljek: mikor megvettem a majmomat, akkor tudtam hogy rendes banán kell majd neki, nem tökből faragott...
De amúgy már kezdek hozzászokni a hasonló reakciókhoz mióta túl olcsó lett ez a típus...
2018.03.12. 12:57
2018.03.13. 07:49
Jerry írta:Sziasztok!
Adott egy M54 amiből szivárog a motorolaj.
2018.03.13. 09:06
PeterE39 írta:Jerry írta:Sziasztok!
Az általad leírtakon (kartertömítés, főtengely szimering, szelepfedél) kívül nekem még a következő helyeken jelentkezett inkontinencia: olajgomba, vanos olajcső, olajszűrő tömítés. A menetszél szépen el tudja oszlatni az olajat mindenfelé.
2018.03.13. 10:12
PeterE39 írta:Jerry írta:Sziasztok!
Az általad leírtakon (kartertömítés, főtengely szimering, szelepfedél) kívül nekem még a következő helyeken jelentkezett inkontinencia: olajgomba, vanos olajcső, olajszűrő tömítés. A menetszél szépen el tudja oszlatni az olajat mindenfelé.
2018.03.13. 18:33
Jerry írta:PeterE39 írta:Jerry írta:Sziasztok!
Igen, a menetszél valóban nem barátunk olajszivárgás vizsgálatakor. Bár haspáncéllal azért nem olyan jelentős az elvándorlás. Ráadásul nekem mint mondtam, a klímakompresszor alján gyűlik cseppé. A kompi meg előrébb van a motortól, vagyis ellentétes a menetszél hatásával.
Az általad említett helyek az én esetemben szárazak.
2018.03.16. 06:15
muhaati írta:Jerry írta:Igen, a menetszél valóban nem barátunk olajszivárgás vizsgálatakor. Bár haspáncéllal azért nem olyan jelentős az elvándorlás. Ráadásul nekem mint mondtam, a klímakompresszor alján gyűlik cseppé. A kompi meg előrébb van a motortól, vagyis ellentétes a menetszél hatásával.
Az általad említett helyek az én esetemben szárazak.
Azon az oldalon : vanos ház tömítés, kip.oldali jeladó gumikarika, vezérműlánc feszítő patron lehet a probléma, ha a sz.fed. töm. ki lett zárva.