Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2017.05.02. 08:49

Hapcii írta:Sziasztok klubtársak!
Egy újjabb kérdés merült fel, szeretném eltávolítani a csomagtartó emblémát egy kombiról,belül lebontottam mindent de egy lemez védi és nem lehet hozzáférni. Mi tévő legyek? Esek neki egy csavarhúzóval? Vagy van ötlet. Köszönöm!

https://www.youtube.com/watch?v=Jozo9Go6z0c

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Afterdark az itt látható tagok köszönték meg: Hapcii
Értékelés: 4.76%

2017.05.02. 12:00

Egy újjabb kérdés merült fel, szeretném eltávolítani a csomagtartó emblémát egy kombiról,belül lebontottam mindent de egy lemez védi és nem lehet hozzáférni. Mi tévő legyek? Esek neki egy csavarhúzóval? Vagy van ötlet. Köszönöm!

:facepalm: pfuu, azert legkozelebb elobb kerdezz sztem, mielott szetbontod a fel autot :D

2017.05.02. 20:50

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Meg tudná valaki mondani, hogy mi a legegyszerűbb módja a féltengely szimeringek cseréjének?
E39 525i sedan-ról van szó.
Mit kell lebontani a szakszerű cseréhez? Csinált már valaki ilyet?

Előre is köszönöm! :franko:

2017.05.02. 23:01

dreizwanzig írta:

:facepalm: pfuu, azert legkozelebb elobb kerdezz sztem, mielott szetbontod a fel autot :D

Jó persze igazad van, de amúgy is kíváncsi voltam mert zörög valami és nagyon zavaró.

2017.05.02. 23:47

cseptomi1211 írta:Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Meg tudná valaki mondani, hogy mi a legegyszerűbb módja a féltengely szimeringek cseréjének?
E39 525i sedan-ról van szó.
Mit kell lebontani a szakszerű cseréhez? Csinált már valaki ilyet?

Előre is köszönöm! :franko:

http://workshop-manuals.com/bmw/
itt megtalálod a szkszerü csere folyamatot.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: cseptomi1211

2017.05.03. 09:54

Sziasztok! Elektromosan behajlós tükröt be lehet úgy állítani, hogy távirányítóról becsukódjon? Amennyiben igen, hogyan? Előre is köszönöm!

2017.05.03. 09:59

öreglala írta:Sziasztok! Elektromosan behajlós tükröt be lehet úgy állítani, hogy távirányítóról becsukódjon? Amennyiben igen, hogyan? Előre is köszönöm!

Gyárilag nemn, csak külön, aftermarket modullal (pl.: modlight).

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: öreglala

2017.05.05. 06:56

Sziasztok!

Szakértőket kérdezném:

523i M52B25 1vanos.

HF csere volt, mert kajálta az olajat, meg füstölt. Felújított HF került fel, el lett pucolva a szelepfedél is.

Úgytűnik jól működik minden, de ha leveszem az olaj sapit, lefullad a motor.

Egyértelműen az PCV szelepen keresztül szív ilyenkor annyi falsot, hogy leáll. Ha leveszem a kartergáz-csövet a szelepfedélről, és befogom, nem áll le.
Ha lehúzom az LMM-ről a csatit, akkor sem áll le.
Féktisztítóval körbefújtam, nem találtam máshol fals levegőre utaló jelet. Ha az olajsapi a helyén van, látszólag minden OK.

PCV szelep 1 éves, csöveivel együtt cseréltem. FEBI ha jól emlékszem.

Normális-e, hogy leáll?

Mikor vettem az autót nem állt le, de annyi retket pucoltam ki a szelepfedél labirintusából, hogy simán lehet, hogy nem tudott eleget szívni rajta keresztül ahoz, hogy lefulladjon :D
PCV csere után nem emlékszem, hogy próbálgattam-e ezt az olajsapis témát.
Hogyan kéne ennek a szelepnek működnie?
Lehet, hogy tönkrement a -20 ban a télen az 1 éves szelep? Rövideket megyek, úgyhogy víz lehetett benne akár.
Vagy teljes normális ez a reakció?

Előre is köszi!

2017.05.05. 16:16

THT írta:Sziasztok!

Szakértőket kérdezném:

523i M52B25 1vanos.

HF csere volt, mert kajálta az olajat, meg füstölt. Felújított HF került fel, el lett pucolva a szelepfedél is.

Egyértelműen az PCV szelepen keresztül szív ilyenkor annyi falsot, hogy leáll. Ha leveszem a kartergáz-csövet a szelepfedélről, és befogom, nem áll le.
Féktisztítóval körbefújtam, nem találtam máshol fals levegőre utaló jelet. Ha az olajsapi a helyén van, látszólag minden OK.

Normális-e, hogy leáll?

Mikor vettem az autót nem állt le, de annyi retket pucoltam ki a szelepfedél labirintusából, hogy simán lehet, hogy nem tudott eleget szívni rajta keresztül ahoz, hogy lefulladjon :D
Lehet, hogy tönkrement a -20 ban a télen az 1 éves szelep? Rövideket megyek, úgyhogy víz lehetett benne akár.

Előre is köszi!

nálam a vaico olajszeparátor adta meg magát kb 3000km-er alatt.azóta ritmikusan szuszogó hangot ad.megint neki állhatok kicserélni,pedig nem könnyű hozzáférni.

2017.05.05. 19:15

Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy tuning boxban gondolkodom 2003-as 25d automata.
Vannak félelmeim,hogy a plusz erő a váltót nem károsítja e? Esetleg ha nem lesz semmi baja tőle akkor milyen típust tudtok ajánlani? Köszönöm!

2017.05.05. 20:29

tibor101 írta:Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy tuning boxban gondolkodom 2003-as 25d automata.
Vannak félelmeim,hogy a plusz erő a váltót nem károsítja e? Esetleg ha nem lesz semmi baja tőle akkor milyen típust tudtok ajánlani? Köszönöm!

30d-t. :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: 4 Gallaca, hamoriarpi, kzolee, PeterE39
Értékelés: 19.05%

2017.05.06. 07:01

atti523i írta:

Szakértőket kérdezném:

523i M52B25 1vanos.

HF csere volt.....

Előre is köszi!

nálam a vaico olajszeparátor adta meg magát kb 3000km-er alatt.azóta ritmikusan szuszogó hangot ad.megint neki állhatok kicserélni,pedig nem könnyű hozzáférni.

Szia!

Köszi a választ. Az enyémnek nincs semmi hangja, csak a fent említett jelenség miatt gyanús. Nem örülnék, ha ezeket évente cserélgetni kéne :S

2017.05.06. 23:58

Szakértőket kérdezném:

523i M52B25 1vanos.

Normális-e, hogy leáll?

Előre is köszi!

Az a jó ha leáll, vagy nagyon döcögősre leesik az alapjárat. Ha nem változik az alapjárat olajsapka levételkor, akkor szív falsot. :wink:

2017.05.07. 14:09

Sziasztok!

Szép napot kívánok mindenkinek.
Azt szeretném kérdezni hogy E39 525 tds típusú autóm van gyári M-es futóművel szerelve.
Szeretnék rá vásárolni alu felnit.A gyári ET szám mérete 20-as.
De nem tudom hogy meny a minimum és a maximum ET méret ami még rá megy?
Vagy nyomtáv szélesítő úgyis kel a lyukközép méret változása véget?
Előre is köszönöm szépen.

2017.05.07. 20:12

Sziasztok!

Segítsetek pls :( Ma elkezdett olyat produkálni a kicsike, hogy veszettmód idegesitően elkezdett rezonálni az egész kaszni.
Ha leveszem a gázról a lábam, abbamarad. Balra kanyar közben még valami kopog is. Megnéztem, nem járókeretees mamika szorult be alá.

Első tippem, hogy motortartó bak. Hogy tudom ezt ellenőrizni? Vagy mi lehet még? Köszi előre is!

(akinek feltűnt, hogy eltűntem, attól bocsi, csak váratlan költözés jött közbe + nemsokára megszületik a kis blueboi is)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek blueboi69 az itt látható tagok köszönték meg: dreizwanzig

2017.05.07. 22:31

blueboi69 írta:Sziasztok!

Segítsetek pls :( Ma elkezdett olyat produkálni a kicsike, hogy veszettmód idegesitően elkezdett rezonálni az egész kaszni.
Ha leveszem a gázról a lábam, abbamarad. Balra kanyar közben még valami kopog is. Megnéztem, nem járókeretees mamika szorult be alá.

Első tippem, hogy motortartó bak. Hogy tudom ezt ellenőrizni? Vagy mi lehet még? Köszi előre is!

(akinek feltűnt, hogy eltűntem, attól bocsi, csak váratlan költözés jött közbe + nemsokára megszületik a kis blueboi is)

Nekem akkor kopogott, amikor R-ben jól odaléptem neki. Nem csoda. Ki volt szakadva.

2017.05.08. 07:41

bzsoltie írta:

Nekem akkor kopogott, amikor R-ben jól odaléptem neki. Nem csoda. Ki volt szakadva.

Köszi!

Közben neten utánaolvasva csak megerősített, hogy ez a baj. Már csak az a kérdésem, hogy ezt ki tudom e cserélni akna/csáposemelő nélkül?

2017.05.08. 08:07

blueboi69 írta:
bzsoltie írta:

Köszi!

Közben neten utánaolvasva csak megerősített, hogy ez a baj. Már csak az a kérdésem, hogy ezt ki tudom e cserélni akna/csáposemelő nélkül?

Nem tudod kicserelni,mivel alla kell tamaszd a egesz motort es meg is kell egy picit emeld.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2017.05.08. 08:48

rockerekhu írta:
blueboi69 írta:
bzsoltie írta:

Köszi!

Nem tudod kicserelni,mivel alla kell tamaszd a egesz motort es meg is kell egy picit emeld.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Aham és ha felbakolom az autót, krokodil emelővel pedig a motort? E30-on cseréltem így, csak hátha E39-ben van valami ördöngősség..

2017.05.08. 14:29

Üdv Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni: a 136 Le motorhoz (20d) az 5 gangos helyett be lehet tenni az újabb 150 Le kézi váltóját, vagy nem passzol?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára öreglala 2017.05.08. 15:30-kor.
Hozzászólás küldése

VigLink badge