Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2016.11.27. 20:38

Sziasztok!

El tudná valaki magyarázni, hogy a gyári navi/rádó fejegységet hogy tudnám kiszedni?
Ez a kisebbik fajta navi.

Előre is köszönöm!

2016.11.27. 21:30

Sziasztok! Kérdésem az volna, hogy a multikormány (5 vezetékes) KÉK vezetékét (ez a tembómat vezérléséhez kell), hova kell bekötni?? Elektromos gázpedálos, Ha tudtok, segítsetek! Köszönöm..

2016.11.27. 23:01

czczuczi írta:Sziasztok!

El tudná valaki magyarázni, hogy a gyári navi/rádó fejegységet hogy tudnám kiszedni?

Előre is köszönöm!

Erre gondoltál?

4:3 https://www.youtube.com/watch?v=3DoxmB1w7j8
16:9 https://www.youtube.com/watch?v=PqDY3U12Ee8

2016.11.28. 01:00

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy az anyós oldali övfeszítő patron két (sárga összesodort) vezetéke, elvan vágva ezért világít a légzsák viszajelző, valaki megtudná mondani hova kell bekötni, -mert üléscsere volt, a bontós meg "csak elvágta :facepalm: , de nem találom sehogysem a "másik két sárga vezetéket,- amihez ugye hozzá kéne kötni..... XD Szóval egy fénykép vagy instrukció, (mielőtt írnátok a wds nem jön be a gépemen) szal megvagyok lőve sok téren.. :(
Thx

2016.11.28. 12:15

491523 írta:
czczuczi írta:Sziasztok!

Előre is köszönöm!

Erre gondoltál?

Igen! Köszönöm szépen! :)

2016.11.28. 20:11

joko55 írta:Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy az anyós oldali övfeszítő patron két (sárga összesodort) vezetéke, elvan vágva ezért világít a légzsák viszajelző, valaki megtudná mondani hova kell bekötni, -mert üléscsere volt, a bontós meg "csak elvágta :facepalm: , de nem találom sehogysem a "másik két sárga vezetéket,- amihez ugye hozzá kéne kötni..... XD Szóval egy fénykép vagy instrukció, (mielőtt írnátok a wds nem jön be a gépemen) szal megvagyok lőve sok téren.. :(
Thx

Szerintem erre nem fog senki értelmes választ adni, mert érthetetlen -legalábbis számomra- amit leírtál. Az övfeszítőnek nincs sárga vezetéke az ülésben, 2 fekete van. (Nyilván ez nincs elvágva, itt van a kezemben egy üléskábelköteg) A padlócsatinál van sárga sodrott vezeték, (Vagy a másik oldalon KÉK, esetleg ezért nem találod a sárgát :roll: ) ha az van elvágva miért baj, ha csak össze kell dugni? Fekete üléscsatis ülést cseréltél sárga csatisra? Magyarázd el bővebben, vagy fotózz légyszi!

2016.11.28. 20:29

No, két dolog merült fel bennem. Most, hogy működik a PDC, feltűnt, hogy hátul a két középső szenzor nem mér távolságot, csak kb 20centinél elkezd folyamatosan sípolni. A két szélső és az első szenzorok jók, ha ahhoz közelít valami akkor van átmenet a csipogások közt.

Másik, hogy eleve úgy vettem az autót, hogy nem jelez ha nem vagyok bekötve. Sztem semelyik ülésre sem, legalábbis a jobb oldalinál tuti. Ez önmagában nem baj, mert amúgyis bekötöm magam, kivéve ha 1-2sarkot megyek csak, vagy kiállok a kertből, ilyesmi. De felmerült bennem, hogy ez akkor sem normális és vajon hogy lett ez kiiktatva? Attól félek, hogy hiába vagyunk bekötve, egy esetleges balesetnél (sose kerüljön rá sor inkább) de pont ez a kiiktatás miatt nem fog kinyílni a légzsák. Ez lehet? Hol tudom ezt ellenőrizni vagy visszaállítani eredetire? Van Inpa,Dis, BMWScanner, csak nemtudom merre induljak. Amikor indítózok akkor megjelenik pirosan a légzsákos ikon, majd elalszik. Ennyit tudok egyelőre.
Köszi!

2016.11.28. 20:36

blueboi69 írta:No, két dolog merült fel bennem. Most, hogy működik a PDC, feltűnt, hogy hátul a két középső szenzor nem mér távolságot, csak kb 20centinél elkezd folyamatosan sípolni. A két szélső és az első szenzorok jók, ha ahhoz közelít valami akkor van átmenet a csipogások közt.

Másik, hogy eleve úgy vettem az autót, hogy nem jelez ha nem vagyok bekötve. Sztem semelyik ülésre sem, legalábbis a jobb oldalinál tuti. Ez önmagában nem baj, mert amúgyis bekötöm magam, kivéve ha 1-2sarkot megyek csak, vagy kiállok a kertből, ilyesmi. De felmerült bennem, hogy ez akkor sem normális és vajon hogy lett ez kiiktatva? Attól félek, hogy hiába vagyunk bekötve, egy esetleges balesetnél (sose kerüljön rá sor inkább) de pont ez a kiiktatás miatt nem fog kinyílni a légzsák. Ez lehet? Hol tudom ezt ellenőrizni vagy visszaállítani eredetire? Van Inpa,Dis, BMWScanner, csak nemtudom merre induljak. Amikor indítózok akkor megjelenik pirosan a légzsákos ikon, majd elalszik. Ennyit tudok egyelőre.
Köszi!

A biztonsági övre az európai modellek nem figyelmeztetnek.

Asus Z00AD

2016.11.28. 20:48

F_E_K_ írta:
blueboi69 írta:No, két dolog merült fel bennem. Most, hogy működik a PDC, feltűnt, hogy hátul a két középső szenzor nem mér távolságot, csak kb 20centinél elkezd folyamatosan sípolni. A két szélső és az első szenzorok jók, ha ahhoz közelít valami akkor van átmenet a csipogások közt.

Köszi!

Asus Z00AD

Jah akkor jó, azt hittem kell, hogy csipogjanak. Akkor megnyugodtam, köszi!

2016.11.28. 20:55

blueboi69 írta:
F_E_K_ írta:

Köszi!

Asus Z00AD

Jah akkor jó, azt hittem kell, hogy csipogjanak. Akkor megnyugodtam, köszi!

Hálálkodok a BMW mérnökeinek, hogy nem kell a kolompolást, csipogást, stb.-t hallgatnom, ha csak a városban közlekedek bolttól-boltig, és nem kötöm be magam! Neked meg ez hiányzik! Omájgád!
:D
Egyébként én is bekötöm magam az esetek 90%-ában, de azért szeretem, hogy a döntés jogát nekem hagyták, és nem b@szogat egy géphang!

2016.11.28. 22:42

Sziasztok,

Szerintetek mitől lehet, hogy kb 2 hét állás után ha induláskor hátramenetbe kapcsolunk, akkor a PDC különböző zenéket játszik? Alacsony akkufeszültség okozhat ilyet? Miután mentünk vele 5-10km-t, utána minden kapcsoláskor (akár a váltóval akár a PDC gombot megnyomva) tökéletesen működik előre, hátra is...
A PDC-k nem mozognak, nem lötyögnek, fixen a helyükön vannak. Nem koszos...

Köszönöm,

Papi

2016.11.28. 22:49

Papi írta:Sziasztok,

Szerintetek mitől lehet, hogy kb 2 hét állás után ha induláskor hátramenetbe kapcsolunk, akkor a PDC különböző zenéket játszik? Alacsony akkufeszültség okozhat ilyet? Miután mentünk vele 5-10km-t, utána minden kapcsoláskor (akár a váltóval akár a PDC gombot megnyomva) tökéletesen működik előre, hátra is...
A PDC-k nem mozognak, nem lötyögnek, fixen a helyükön vannak. Nem koszos...

Köszönöm,

Papi

Szia!Nekem akkor csinált ilyet,mielőtt végleg megadta magát a PDC vezérlő.Ne vedd "készpénznek",de én így jártam az biztos.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Johny540 az itt látható tagok köszönték meg: Papi
Értékelés: 4.76%

2016.11.29. 00:43

bendegúz írta:Hálálkodok a BMW mérnökeinek, hogy nem kell a kolompolást, csipogást, stb.-t hallgatnom, ha csak a városban közlekedek bolttól-boltig, és nem kötöm be magam! Neked meg ez hiányzik! Omájgád!
:D
Egyébként én is bekötöm magam az esetek 90%-ában, de azért szeretem, hogy a döntés jogát nekem hagyták, és nem b@szogat egy géphang!

Annyira azért nem hiányzik, csak attól féltem, hogy kiiktatták így a légzsákokat ;) én is néha mozgok vele 1-2saroknyit és olyankor nem hiányzik a sípákolás, szóval csak azt hittem, hogy gyárilag kellene működnie.

2016.11.30. 21:32

:help2 Hello!
Amióta hideg van, valami nyüszítő-nyikorgó hangot ad indítás után, még be nem melegszik a motor. Nem mondhatnám hangosnak, de nem kellemes. :facepalm: Már egy kicsit unom. Új szíjak vannak rajt, és már egy esetben fújtam rájuk egy kis WD40-et, de nem változott semmi.

2016.11.30. 21:47

bendegúz írta::help2 Hello!
Amióta hideg van, valami nyüszítő-nyikorgó hangot ad indítás után, még be nem melegszik a motor. Nem mondhatnám hangosnak, de nem kellemes. :facepalm: Már egy kicsit unom. Új szíjak vannak rajt, és már egy esetben fújtam rájuk egy kis WD40-et, de nem változott semmi.

Szíjtárcsa is új a főtengelyen? Indítás előtt fújd be a feszítő karját a tengely tövénél,hátha az adja a hangot.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockolo77 az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz
Értékelés: 4.76%

2016.11.30. 21:56

rockolo77 írta:

Szíjtárcsa is új a főtengelyen? Indítás előtt fújd be a feszítő karját a tengely tövénél,hátha az adja a hangot.

A szíjtárcsa nem új, de nem régi. Ok, megpróbálom.
Ja, és a menetirány szerinti jobb oldalról hallom inkább!

2016.11.30. 22:33

bendegúz írta:
rockolo77 írta:

Szia! Nálam a feszítőgörgő adott ki ilyen hangokat. Egy idő után már melegen is. Nyik, nyik, nyik-re gondolsz? :lol:

2016.12.01. 08:25

Csongi írta:
bendegúz írta:
rockolo77 írta:

Szia! Nálam a feszítőgörgő adott ki ilyen hangokat. Egy idő után már melegen is. Nyik, nyik, nyik-re gondolsz? :lol:

Nem ez folyamatosan nyik. A görgők is újak.

2016.12.01. 13:22

Sziasztok! Szerintetek van értelme annak hogy egy 520d-be beraknék egy e46 6sebességes váltót, mert az enyém nem jó. Arra gondoltam ha már hozzá kell nyulnom lehet hogy megérné a cserét.És picit jobban menne, meg a fogyasztásra is kihatna.Tudom hogy a kardántengely is kell cserélnem.De talán megéri. Szerintetek?

2016.12.01. 18:40

Hapcii írta:Sziasztok! Szerintetek van értelme annak hogy egy 520d-be beraknék egy e46 6sebességes váltót, mert az enyém nem jó. Arra gondoltam ha már hozzá kell nyulnom lehet hogy megérné a cserét.És picit jobban menne, meg a fogyasztásra is kihatna.Tudom hogy a kardántengely is kell cserélnem.De talán megéri. Szerintetek?

Ha jársz hosszabb utakra, és nem olyan nagy gond a csere, és szeretsz sokat váltani, akkor tuti jobb lesz.
Néha én is raknám a hatodikat, már a kuplungot nyomom :facepalm:
Hozzászólás küldése

VigLink badge