![]() |
2016.11.27. 20:38
2016.11.27. 21:30
2016.11.27. 23:01
czczuczi írta:Sziasztok!
El tudná valaki magyarázni, hogy a gyári navi/rádó fejegységet hogy tudnám kiszedni?
Ez a kisebbik fajta navi.
Előre is köszönöm!
2016.11.28. 01:00
, de nem találom sehogysem a "másik két sárga vezetéket,- amihez ugye hozzá kéne kötni..... XD Szóval egy fénykép vagy instrukció, (mielőtt írnátok a wds nem jön be a gépemen) szal megvagyok lőve sok téren.. 2016.11.28. 12:15
491523 írta:czczuczi írta:Sziasztok!
El tudná valaki magyarázni, hogy a gyári navi/rádó fejegységet hogy tudnám kiszedni?
Ez a kisebbik fajta navi.
Előre is köszönöm!
2016.11.28. 20:11
joko55 írta:Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy az anyós oldali övfeszítő patron két (sárga összesodort) vezetéke, elvan vágva ezért világít a légzsák viszajelző, valaki megtudná mondani hova kell bekötni, -mert üléscsere volt, a bontós meg "csak elvágta, de nem találom sehogysem a "másik két sárga vezetéket,- amihez ugye hozzá kéne kötni..... XD Szóval egy fénykép vagy instrukció, (mielőtt írnátok a wds nem jön be a gépemen) szal megvagyok lőve sok téren..
Thx
2016.11.28. 20:29
2016.11.28. 20:36
blueboi69 írta:No, két dolog merült fel bennem. Most, hogy működik a PDC, feltűnt, hogy hátul a két középső szenzor nem mér távolságot, csak kb 20centinél elkezd folyamatosan sípolni. A két szélső és az első szenzorok jók, ha ahhoz közelít valami akkor van átmenet a csipogások közt.
Másik, hogy eleve úgy vettem az autót, hogy nem jelez ha nem vagyok bekötve. Sztem semelyik ülésre sem, legalábbis a jobb oldalinál tuti. Ez önmagában nem baj, mert amúgyis bekötöm magam, kivéve ha 1-2sarkot megyek csak, vagy kiállok a kertből, ilyesmi. De felmerült bennem, hogy ez akkor sem normális és vajon hogy lett ez kiiktatva? Attól félek, hogy hiába vagyunk bekötve, egy esetleges balesetnél (sose kerüljön rá sor inkább) de pont ez a kiiktatás miatt nem fog kinyílni a légzsák. Ez lehet? Hol tudom ezt ellenőrizni vagy visszaállítani eredetire? Van Inpa,Dis, BMWScanner, csak nemtudom merre induljak. Amikor indítózok akkor megjelenik pirosan a légzsákos ikon, majd elalszik. Ennyit tudok egyelőre.
Köszi!
2016.11.28. 20:48
F_E_K_ írta:blueboi69 írta:No, két dolog merült fel bennem. Most, hogy működik a PDC, feltűnt, hogy hátul a két középső szenzor nem mér távolságot, csak kb 20centinél elkezd folyamatosan sípolni. A két szélső és az első szenzorok jók, ha ahhoz közelít valami akkor van átmenet a csipogások közt.
Másik, hogy eleve úgy vettem az autót, hogy nem jelez ha nem vagyok bekötve. Sztem semelyik ülésre sem, legalábbis a jobb oldalinál tuti. Ez önmagában nem baj, mert amúgyis bekötöm magam, kivéve ha 1-2sarkot megyek csak, vagy kiállok a kertből, ilyesmi. De felmerült bennem, hogy ez akkor sem normális és vajon hogy lett ez kiiktatva? Attól félek, hogy hiába vagyunk bekötve, egy esetleges balesetnél (sose kerüljön rá sor inkább) de pont ez a kiiktatás miatt nem fog kinyílni a légzsák. Ez lehet? Hol tudom ezt ellenőrizni vagy visszaállítani eredetire? Van Inpa,Dis, BMWScanner, csak nemtudom merre induljak. Amikor indítózok akkor megjelenik pirosan a légzsákos ikon, majd elalszik. Ennyit tudok egyelőre.
Köszi!
A biztonsági övre az európai modellek nem figyelmeztetnek.
Asus Z00AD
2016.11.28. 20:55
blueboi69 írta:F_E_K_ írta:blueboi69 írta:No, két dolog merült fel bennem. Most, hogy működik a PDC, feltűnt, hogy hátul a két középső szenzor nem mér távolságot, csak kb 20centinél elkezd folyamatosan sípolni. A két szélső és az első szenzorok jók, ha ahhoz közelít valami akkor van átmenet a csipogások közt.
Köszi!
A biztonsági övre az európai modellek nem figyelmeztetnek.
Asus Z00AD
Jah akkor jó, azt hittem kell, hogy csipogjanak. Akkor megnyugodtam, köszi!
2016.11.28. 22:42
2016.11.28. 22:49
Papi írta:Sziasztok,
Szerintetek mitől lehet, hogy kb 2 hét állás után ha induláskor hátramenetbe kapcsolunk, akkor a PDC különböző zenéket játszik? Alacsony akkufeszültség okozhat ilyet? Miután mentünk vele 5-10km-t, utána minden kapcsoláskor (akár a váltóval akár a PDC gombot megnyomva) tökéletesen működik előre, hátra is...
A PDC-k nem mozognak, nem lötyögnek, fixen a helyükön vannak. Nem koszos...
Köszönöm,
Papi
2016.11.29. 00:43
bendegúz írta:Hálálkodok a BMW mérnökeinek, hogy nem kell a kolompolást, csipogást, stb.-t hallgatnom, ha csak a városban közlekedek bolttól-boltig, és nem kötöm be magam! Neked meg ez hiányzik! Omájgád!
![]()
Egyébként én is bekötöm magam az esetek 90%-ában, de azért szeretem, hogy a döntés jogát nekem hagyták, és nem b@szogat egy géphang!
2016.11.30. 21:32
Hello!
Már egy kicsit unom. Új szíjak vannak rajt, és már egy esetben fújtam rájuk egy kis WD40-et, de nem változott semmi.
2016.11.30. 21:47
bendegúz írta::help2 Hello!
Amióta hideg van, valami nyüszítő-nyikorgó hangot ad indítás után, még be nem melegszik a motor. Nem mondhatnám hangosnak, de nem kellemes.Már egy kicsit unom. Új szíjak vannak rajt, és már egy esetben fújtam rájuk egy kis WD40-et, de nem változott semmi.
2016.11.30. 21:56
rockolo77 írta:bendegúz írta::help2 Hello!
Amióta hideg van, valami nyüszítő-nyikorgó hangot ad indítás után, még be nem melegszik a motor. Nem mondhatnám hangosnak, de nem kellemes.Már egy kicsit unom. Új szíjak vannak rajt, és már egy esetben fújtam rájuk egy kis WD40-et, de nem változott semmi.
Szíjtárcsa is új a főtengelyen? Indítás előtt fújd be a feszítő karját a tengely tövénél,hátha az adja a hangot.
2016.11.30. 22:33
bendegúz írta:rockolo77 írta:bendegúz írta::help2 Hello!
Szíjtárcsa is új a főtengelyen? Indítás előtt fújd be a feszítő karját a tengely tövénél,hátha az adja a hangot.
A szíjtárcsa nem új, de nem régi. Ok, megpróbálom.
Ja, és a menetirány szerinti jobb oldalról hallom inkább!
2016.12.01. 08:25
Csongi írta:bendegúz írta:rockolo77 írta:bendegúz írta::help2 Hello!
A szíjtárcsa nem új, de nem régi. Ok, megpróbálom.
Ja, és a menetirány szerinti jobb oldalról hallom inkább!
Szia! Nálam a feszítőgörgő adott ki ilyen hangokat. Egy idő után már melegen is. Nyik, nyik, nyik-re gondolsz?
2016.12.01. 13:22
2016.12.01. 18:40
Hapcii írta:Sziasztok! Szerintetek van értelme annak hogy egy 520d-be beraknék egy e46 6sebességes váltót, mert az enyém nem jó. Arra gondoltam ha már hozzá kell nyulnom lehet hogy megérné a cserét.És picit jobban menne, meg a fogyasztásra is kihatna.Tudom hogy a kardántengely is kell cserélnem.De talán megéri. Szerintetek?