![]() |
2016.11.10. 12:09
assatum írta:Sziasztok!
Jó régen jártam itt sűrű lett az élet, de E39 szerelem az maradt. Viszont most elakadtam egy stratégiai kérdésben, és mivel itt sokan ismerik a dízel motorok lelkét, hátha tovább tud valaki billenteni engem. Szóval három kilométerre lakom az állomástól, napi szinten vonattal járok munkába. "A" terv: E39 520d-t elrejtem a garázsba, veszek valami kis szaladgálós autót kb. 500ezer Ft-ért, a BMW-vel meg negyedévente elmegyek valami hosszabb útra. Ennek az a hátránya, hogy a gyönyörű autó egy helyben áll, ami az álmoskönyv szerint se az akkumulátornak nem jó, de olyat is hallottam, hogy az autóban lévő folyadékok sem kedvelik ezt az állapotot. B terv: Megyek a BMW-vel napi 2x3 km-t minden munkanapon. Csak itt meg úgy tudom, hogy a dízel motornak nem a szíve csücske a sok rövid táv. Szerintetek melyik a jobb megoldás? Ha hosszútávon rá kell költeni a szaladgálós autó árát emiatt az E39-re, akkor legyen így. De ha ezek a kis utak maradandó vagy javíthatatlan károkat okoznak (tehát motorcserével orvosolni ezt nem opció) akkor inkább az állás okozta kockázatot vállalom fel. Szóval szerintetek melyik a helyes irány? Amíg jobb idő volt, addig a bicikli remek megoldás volt, de sajnos ahogy közeledik a tél meghátráltam a hidegtől.
Kösz és üdv:
assatum
2016.11.10. 12:42
attila94 írta:assatum írta:Sziasztok!
Jó régen jártam itt sűrű lett az élet, de E39 szerelem az maradt. Viszont most elakadtam egy stratégiai kérdésben, és mivel itt sokan ismerik a dízel motorok lelkét, hátha tovább tud valaki billenteni engem. Szóval három kilométerre lakom az állomástól, napi szinten vonattal járok munkába. "A" terv: E39 520d-t elrejtem a garázsba, veszek valami kis szaladgálós autót kb. 500ezer Ft-ért, a BMW-vel meg negyedévente elmegyek valami hosszabb útra. Ennek az a hátránya, hogy a gyönyörű autó egy helyben áll, ami az álmoskönyv szerint se az akkumulátornak nem jó, de olyat is hallottam, hogy az autóban lévő folyadékok sem kedvelik ezt az állapotot. B terv: Megyek a BMW-vel napi 2x3 km-t minden munkanapon. Csak itt meg úgy tudom, hogy a dízel motornak nem a szíve csücske a sok rövid táv. Szerintetek melyik a jobb megoldás? Ha hosszútávon rá kell költeni a szaladgálós autó árát emiatt az E39-re, akkor legyen így. De ha ezek a kis utak maradandó vagy javíthatatlan károkat okoznak (tehát motorcserével orvosolni ezt nem opció) akkor inkább az állás okozta kockázatot vállalom fel. Szóval szerintetek melyik a helyes irány? Amíg jobb idő volt, addig a bicikli remek megoldás volt, de sajnos ahogy közeledik a tél meghátráltam a hidegtől.
Kösz és üdv:
assatum
Szia, a garázsban való tároláshoz szeretnék hozzászólni:
-Ne ázzon be és ne vizesedjen alulról se, magyarul legyen száraz
-Akkumulátor kapjon egy csepptöltőt pl. Bosch C1
-Gumikat fújd fel 3.0-3.2 barra, ha mész majd vele akkor engedd le a névlegesre
-A gázolaj az egyetlen folyadék ami a nemhasználattól "romlik", de szerintem ha 2 havonta kiautózol belőle egy tankod és minőségit tankolsz nem lesz baj.
Ez csak személyes okoskodás, tanulmányaim miatt az autó hetente vagy 2 hetente van csak elővéve 100-150km-re, a fent leírt pontok alapján tartom az autót eddig bevált.
2016.11.10. 19:04
assatum írta:Sziasztok!
Kösz és üdv:
assatum
most 370k van benne, de nem mondhatnám, hogy valami gond lenne. Bár én télen felkályházom mielőtt indulok. Jó olaj, sűrűn cserélve.
2016.11.10. 19:05
NagyMatyas írta:attila94 írta:assatum írta:Sziasztok!
Kösz és üdv:
assatum
Szia, a garázsban való tároláshoz szeretnék hozzászólni:
-Ne ázzon be és ne vizesedjen alulról se, magyarul legyen száraz
-Akkumulátor kapjon egy csepptöltőt pl. Bosch C1
-Gumikat fújd fel 3.0-3.2 barra, ha mész majd vele akkor engedd le a névlegesre
-A gázolaj az egyetlen folyadék ami a nemhasználattól "romlik", de szerintem ha 2 havonta kiautózol belőle egy tankod és minőségit tankolsz nem lesz baj.
Ez csak személyes okoskodás, tanulmányaim miatt az autó hetente vagy 2 hetente van csak elővéve 100-150km-re, a fent leírt pontok alapján tartom az autót eddig bevált.
A benzines egy jobb eset, de egy benzines BMW sem való ilyen használatra. A diesel még egész minimálisan se melegedne be, gyakorlatilag csak kopna. Ilyen igénybevételre vagy egy olcsó, pici benzines való, vagy kerékpár
2016.11.10. 21:48
Gabeesz00 írta:atti523i írta:Gabeesz00 írta:atti523i írta:?Gabeesz00 írta:Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy ha a motor tetejénél lévő csőbe belefújok szájjal ( CCV/karter szelep) akkor lent hallom hogy fortyog, bugyborékól az olaj. Amúgy meg tiszta retek a cső belül! Ez a bugyborékolás elfogadható? Amúgy kb 5000 km el ezelőtt lett cserélve a karter szűrő, szelep. Néha minimálisan egyenetlen az alapjáratom nem tudom ezzel összefüggésben van e.
Köszi előre is!
milyen márkájú szűrőt raktál bele?
Passz...szervízben csinálták. De ha jól emlékszem 23-25.000 Ft volt. De ha leveszem járó motornál az olajsapkát nem cuppan nem sípol.
nem is kell cuppanni meg sípolni.ha jó akkor a fordulat leesik egy picit,vagy hullámzik.
Nekem semmi változás ha leveszem a sapkát.
2016.11.11. 09:42
2016.11.11. 12:00
2016.11.11. 12:03
awh írta:Hali!
A csak gyorsításkor fellépő, könyöklő alól hallható daráló-kereplő hangnak milyen forrásai lehetnek? Néha nem hallani, de egyre többször igen. Remegés nem társul hozzá, meg semmi egyéb, csak a hang. Azon a tájon van kardánfelfüggesztő ? Egyenletes sebességnél soha nem hallani, meg gurulás közben sem. Köszi
2016.11.11. 15:15
2016.11.12. 12:40
2016.11.12. 12:47
bmwm62 írta:Sziasztok!
Ősszesen hány db fekete árnyalat volt e39-ben?
(én a jet black,sapphire black,es a cosmosschwarzról tudok
de ha még van akkor megkérlek ne tartsd magadba)
Az ősszes kőzűl melyik a "legfeketébb fekete"
A válaszokat előre is köszi
2016.11.12. 19:12
2016.11.12. 22:17
bmwm62 írta:Köszőnöm a gyors választ!
Az oldalt amit belinkeltél azt már én is láttam, de
Ott sem volt feltűntetve pl 303 cosmosschwarz azért gondoltam
Hogy több árnyalat is van.?
2016.11.15. 20:34
2016.11.15. 21:06
Hapcii írta:Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok ,hogy most hogy bejött ez a hideg folyton lepárásodik az ablakom belülről. Nem merem az ablakot résnyire lehúzni ,mert félek ha esik az eső akkor beesik .Nekem ez az első telem ezzel a szupi kis autóval ,és még nincs ilyen tapasztalatom , hátha nektek már volt. Ja a szőnyegeket megnéztem ,és szárazak, vagy csak nem érzem nedvesnek.Köszönöm.
2016.11.16. 09:22
2016.11.16. 09:23
morv írta:Hapcii írta:Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok ,hogy most hogy bejött ez a hideg folyton lepárásodik az ablakom belülről. Nem merem az ablakot résnyire lehúzni ,mert félek ha esik az eső akkor beesik .Nekem ez az első telem ezzel a szupi kis autóval ,és még nincs ilyen tapasztalatom , hátha nektek már volt. Ja a szőnyegeket megnéztem ,és szárazak, vagy csak nem érzem nedvesnek.Köszönöm.
Megy be eleg levego az utasterbe? Pollenszuroid voltak cserelve?
2016.11.16. 12:34
2016.11.16. 13:05
kovessyroli írta:Hapcii írta:Sziasztok!
Szerintem is pollenszűrő gond lesz, mert nekem is volt még az első TDS-nél hasonló jelenség, amikor gagyi pollenszűrőt tettem bele.
Gyári az emlékeim szerint 15eft / pár körül volt , de olyan minőséget én nem találtam utángyártottban.
Próbáld ki pollenszűrő nélkül, és ha a gond így megszűnik, akkor az volt a gond.
Érdemes a legjobbat megvenni, nem az a lényeg, hogy aktívszenes vagy sem, hanem, hogy nem műanyag alapú legyen a szűrőfelület, hanem papír.
2016.11.16. 23:32