![]() |
2016.02.21. 10:13
Az miert jo,ha nincs peremvedo egy gumin? En elsosorban a felhasznalasi feltetelek alapjan valasztok.Mi a fontosabb a csendes futas,vagy pl az aquaplaning?Esetleg a fogyasztas?Es megint nem mindegy milyenek az atlag korulmenyek,mint pl tobbet mesz autopalyan,esetleg faluk kozotti utnak nevezett kepzodmenyen.tökmöc írta:Ezek után hogyan döntsön az ember?Ahogy nézegettem a Hankook és Hankook közt is van elég nagy különbség és már a szemem jojózik, mert elég kedvező áron vannak de nem tudok választani!
![]()
Hankook, Pirelli, Continental közül vacillálok és eddig csak a Hankook-nak nincs peremvédős úgyhogy erősen felé húz a szívem
2016.02.21. 11:18
tökmöc írta:SvidronyA írta:atti523i írta:SvidronyA írta:handgeschaltet írta:Sziasztok
Tudna-e esetleg valaki valami közelebbi infót a Laufenn gumiról, állítólag itt gyártják a Hankookban, mert az ára jó, vagy inkább a drágább Hankookot kell venni?, mert ha egy gyártósoron jön le csak más lesz a neve akkor megéri jobban a Laufenn!?
Az, hogy ugyanazon gyártósor terméke, még nem feltétlen jelenti azt, hogy ugyanaz a mesterkeverék. A kutya itt van elásva. Pl. Semperit és a Barum is készül egyazon technológiai soron (folyamattal), ahonnan a Contik is legurulnak.
az árkülönbség gondolom minőségbeli különbséget is jelent.vagy akkor mért vennék meg a drágábbat?
Természetesen van némi minőségkülönbség, de az árdifferencia -a fogyasztói társadalom alaptörvényeinek megfelelően- elsősorban a marketingeseknek "köszönhető".
Ezek után hogyan döntsön az ember?Ahogy nézegettem a Hankook és Hankook közt is van elég nagy különbség és már a szemem jojózik, mert elég kedvező áron vannak de nem tudok választani!
![]()
Hankook, Pirelli, Continental közül vacillálok és eddig csak a Hankook-nak nincs peremvédős úgyhogy erősen felé húz a szívem
2016.02.21. 11:31

2016.02.21. 12:11
SvidronyA írta:handgeschaltet írta:Sziasztok
Tudna-e esetleg valaki valami közelebbi infót a Laufenn gumiról, állítólag itt gyártják a Hankookban, mert az ára jó, vagy inkább a drágább Hankookot kell venni?, mert ha egy gyártósoron jön le csak más lesz a neve akkor megéri jobban a Laufenn!?
Az, hogy ugyanazon gyártósor terméke, még nem feltétlen jelenti azt, hogy ugyanaz a mesterkeverék. A kutya itt van elásva. Pl. Semperit és a Barum is készül egyazon technológiai soron (folyamattal), ahonnan a Contik is legurulnak.
2016.02.21. 14:10
2016.02.21. 14:18
lupus írta:Az miert jo,ha nincs peremvedo egy gumin? En elsosorban a felhasznalasi feltetelek alapjan valasztok.Mi a fontosabb a csendes futas,vagy pl az aquaplaning?Esetleg a fogyasztas?Es megint nem mindegy milyenek az atlag korulmenyek,mint pl tobbet mesz autopalyan,esetleg faluk kozotti utnak nevezett kepzodmenyen.tökmöc írta:Ezek után hogyan döntsön az ember?Ahogy nézegettem a Hankook és Hankook közt is van elég nagy különbség és már a szemem jojózik, mert elég kedvező áron vannak de nem tudok választani!
![]()
2016.02.21. 14:34
tökmöc írta:lupus írta:Az miert jo,ha nincs peremvedo egy gumin? En elsosorban a felhasznalasi feltetelek alapjan valasztok.Mi a fontosabb a csendes futas,vagy pl az aquaplaning?Esetleg a fogyasztas?Es megint nem mindegy milyenek az atlag korulmenyek,mint pl tobbet mesz autopalyan,esetleg faluk kozotti utnak nevezett kepzodmenyen.tökmöc írta:Ezek után hogyan döntsön az ember?Ahogy nézegettem a Hankook és Hankook közt is van elég nagy különbség és már a szemem jojózik, mert elég kedvező áron vannak de nem tudok választani!
![]()
Nos lényegében megírtad a lényeget. A peremvédős gumik egyszerűen egy agyrém számomra hisz éves szinten olyan 20 ezer kilométert teszek meg elég vegyes használatban "autópálya, mellék utak, fő út és olykor jobb minőségű de gödrös fő úton " Tudom mit beszélek az aquaplaning egy öszkerekesnél szerintem nehezebben jön de ha annyira esik így is úgy is lassan megyek nem sietek soha szóval ez ki lőve nem érdekel életem során szinte 1 szer ha volt! Én inkább a kényelem mellett vagyok 500-1000 kilométerek szoktunk egy huzamba lenyomni nem szeretem ha úgy szállok ki az autóból hogy még jár a szemem a sok döcögéstől!Fogyasztás? Erre nem tudok mit mondani elég egyformán fogyaszt az autó. Én nem vettem észre fogyasztásbeli különbséget a peremvédős gumi és a nem peremvédős gumi között!
Szóval ahogy most írtam neked választ szerintem a hankook gumi mellett fogok választani az eddig bejött!
Köszi
2016.02.21. 14:36
Gallaca írta:tökmöc írta:lupus írta:Az miert jo,ha nincs peremvedo egy gumin? En elsosorban a felhasznalasi feltetelek alapjan valasztok.Mi a fontosabb a csendes futas,vagy pl az aquaplaning?Esetleg a fogyasztas?Es megint nem mindegy milyenek az atlag korulmenyek,mint pl tobbet mesz autopalyan,esetleg faluk kozotti utnak nevezett kepzodmenyen.tökmöc írta:Ezek után hogyan döntsön az ember?Ahogy nézegettem a Hankook és Hankook közt is van elég nagy különbség és már a szemem jojózik, mert elég kedvező áron vannak de nem tudok választani!
![]()
Nos lényegében megírtad a lényeget. A peremvédős gumik egyszerűen egy agyrém számomra hisz éves szinten olyan 20 ezer kilométert teszek meg elég vegyes használatban "autópálya, mellék utak, fő út és olykor jobb minőségű de gödrös fő úton " Tudom mit beszélek az aquaplaning egy öszkerekesnél szerintem nehezebben jön de ha annyira esik így is úgy is lassan megyek nem sietek soha szóval ez ki lőve nem érdekel életem során szinte 1 szer ha volt! Én inkább a kényelem mellett vagyok 500-1000 kilométerek szoktunk egy huzamba lenyomni nem szeretem ha úgy szállok ki az autóból hogy még jár a szemem a sok döcögéstől!Fogyasztás? Erre nem tudok mit mondani elég egyformán fogyaszt az autó. Én nem vettem észre fogyasztásbeli különbséget a peremvédős gumi és a nem peremvédős gumi között!
Szóval ahogy most írtam neked választ szerintem a hankook gumi mellett fogok választani az eddig bejött!
Köszi
A döcögésről ítélve nem defekttűrőre gondoltál? Annak merev az oldalfala, amitől jobban ráz. A peremvédő gumiperemtőlszerintem nem keményebb annyival.
2016.02.21. 15:43
A peremvedo nem az oldalfalra vonatkozik,teljes magassagaban.tökmöc írta:Deeee, arra gondoltam!!!![]()
Akkor a megerősített peremes az a peremvédős? A defektűrős teljes mértékben kizárt!

2016.02.21. 15:55
lupus írta:A peremvedo nem az oldalfalra vonatkozik,teljes magassagaban.tökmöc írta:Deeee, arra gondoltam!!!![]()
Akkor a megerősített peremes az a peremvédős? A defektűrős teljes mértékben kizárt!
Ez egy eleg extrem pleda,hogy jol lathato legyen a kulonbseg.De alapvetoen csupan egy korperem van a felniperem folott,hogy pl kisebb karsolasoktol(tul kozeli padka) vedjen.
2016.02.21. 23:43
kanyobence írta:Na srácok... kezeket az asztal fölé!
2016.02.22. 00:48
2016.02.22. 01:10
2016.02.22. 15:46
2016.02.22. 20:25
Schnitzer írta:Idén kell két új nyári gumit vennem hátra az X5-re......285/45 R19"
Gyárilag ezt a kettőt írja az etk:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E53/E ... mer_tires/
Véleményeket kérnék ezekről,vagy esetleg valami más típust-márkát,amiben gondolkozhatok még"amit ajánlanátok![]()
2016.02.22. 22:02
2016.02.22. 22:04
Schnitzer írta:Idén kell két új nyári gumit vennem hátra az X5-re......285/45 R19"
Gyárilag ezt a kettőt írja az etk:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E53/E ... mer_tires/
Véleményeket kérnék ezekről,vagy esetleg valami más típust-márkát,amiben gondolkozhatok még"amit ajánlanátok![]()
2016.02.22. 22:24
PapaBoss írta:Srácok, mi ennek a színnek a kódja/neve? KLIKK Imádom!
2016.02.24. 20:36
2016.02.24. 20:55
Afterdark írta:Néhány héttel ezelőtt beléptem a Magyar Bmw klubba a facebookon.
Soha nem láttam még ennyi ostoba, írástudatlan szűklátókörő nyomorultat egy helyen. A beszélgetések csúcspontja az volt, mikor feljött megoldásként, hogy a kedves kérdező érdeklődjön az e39 fórumon, mire írta a másik nagytudású, hogy "fölösleges, ott vannak az igazi nagyképű barmok, úgysem segítenek".