![]() |
2016.07.04. 18:12
Bandi1978 írta:Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne:
Fékkopás jelzőből hány darab van az autóban?
Tuskónként 1, vagy tengelyenként 1?
Alig találni erről infót, a kerekeket meg nem szedném le csak emiatt.
Köszi!
2016.07.04. 19:53
2016.07.04. 20:11
Bandi1978 írta:Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne:
Köszi!
2016.07.04. 20:17
2016.07.04. 20:40
kzolee írta:Bandi1978 írta:Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne:
Köszi!
Tengelyenként 1 db.
2016.07.04. 21:16
kzolee írta:PaJa1 írta:Mi a kulonbseg a ket 30d motor kozott a leadott krafton kivul?
Gallaca szerintem csavarra-patentra tudja.
Amúgy más motorvezérlő, kipuff, tán injektor és még pár "apróság"
2016.07.04. 22:26
2016.07.04. 23:16
öreglala írta:Üdv Mindenkinek! Itt a jó idő, gondoltam, szerelgetek, PDC, nagyboard, sötétedős tükör. KÉt kérdésem lenne (egyenlőre): kötözgetem be a PDC-t és azt láttam a közösítőben a fehér-piros-keresztbe sárga csíkos közösítőbe van 1 fehér-szürke-keresztbe sárga is bedugva, holott annak van külön közösítője, ez normális? Másik: az lcm-be kellene bekötnöm a nagyboard miatt a hűtővízszint jeladót és a fényre sötétedő tükör egyik szálát is. Hogyan lehet az lcm-t kiszabadítani? Jobb oldalon már levettem a műanyag takarót, de van még egy fekete puha műanyag, ami felnyúlik teljesen, leszakítani nem akarom. Előre is köszönöm!
2016.07.05. 07:42
admin írta:öreglala írta:Üdv Mindenkinek! Itt a jó idő, gondoltam, szerelgetek, PDC, nagyboard, sötétedős tükör. KÉt kérdésem lenne (egyenlőre): kötözgetem be a PDC-t és azt láttam a közösítőben a fehér-piros-keresztbe sárga csíkos közösítőbe van 1 fehér-szürke-keresztbe sárga is bedugva, holott annak van külön közösítője, ez normális? Másik: az lcm-be kellene bekötnöm a nagyboard miatt a hűtővízszint jeladót és a fényre sötétedő tükör egyik szálát is. Hogyan lehet az lcm-t kiszabadítani? Jobb oldalon már levettem a műanyag takarót, de van még egy fekete puha műanyag, ami felnyúlik teljesen, leszakítani nem akarom. Előre is köszönöm!
Ha nagy óracsoportot raksz be akkor szét kell választani a K és I buszt mert különben lesznek érdekes dolgok.....
2016.07.06. 16:34
bfoto írta:Hétfőn tudom visszavinni a szerelőhöz, de addig is érdekelnének tippek:
A probléma az volt, hogy melegen kerregő hangot hallottam (mintha egy csapágy szólna - E39 523i M52B25TU). A szerelő megállapította, hogy a szíjfeszítő görgö kopott, cserélte, illetve akkor már a klímáét is. Az alap kerregő hang megszűnt, viszont ha bekapcsolom a klímát, most még hangosabban hallom, olyan, mintha egy műanyag edényben kavicsokat ráznék, illetve kikapcsolt klímánál is visít valami hirtelen gázadásra. Ötletek? Használhatom így? (Sajnos mire észrevettem, már 6-8 órát ment a klíma egy hosszabb úton, belülről nem hallatszik.)
2016.07.06. 18:53
bfoto írta:bfoto írta:Hétfőn tudom visszavinni a szerelőhöz, de addig is érdekelnének tippek:
A probléma az volt, hogy melegen kerregő hangot hallottam (mintha egy csapágy szólna - E39 523i M52B25TU). A szerelő megállapította, hogy a szíjfeszítő görgö kopott, cserélte, illetve akkor már a klímáét is. Az alap kerregő hang megszűnt, viszont ha bekapcsolom a klímát, most még hangosabban hallom, olyan, mintha egy műanyag edényben kavicsokat ráznék, illetve kikapcsolt klímánál is visít valami hirtelen gázadásra. Ötletek? Használhatom így? (Sajnos mire észrevettem, már 6-8 órát ment a klíma egy hosszabb úton, belülről nem hallatszik.)
Nagyon úgy tűnik, hogy nem a szíjak környékén van gond: a klíma bekapcsolása pont annyival emeli meg a fordulatot, hogy előjön a hang. A visítás a DISA dobozán lévő vákuumszelep (?) környékéről jön, a kerregés is gyanús, hogy a szívócső környékéről származik. Hibakód nincs, a DISA szelepről a tápot lehúzva is tapasztalható a jelenség, szemrevételezés még nem történt, szóval ez eddig csak tipp. Sok fogysztót bekapcsolva sem szól a generátor, a gázt kicsit benyomva halkan elő lehet hozni a kerregést, de nem tudom úgy tartani, hogy meg is maradjon.
2016.07.07. 12:17
Egyéb tünet nincs. Most a refi rendben működik.2016.07.07. 17:51
Zo78 írta:bfoto írta:bfoto írta:Hétfőn tudom visszavinni a szerelőhöz, de addig is érdekelnének tippek:
Nagyon úgy tűnik, hogy nem a szíjak környékén van gond: a klíma bekapcsolása pont annyival emeli meg a fordulatot, hogy előjön a hang. A visítás a DISA dobozán lévő vákuumszelep (?) környékéről jön, a kerregés is gyanús, hogy a szívócső környékéről származik. Hibakód nincs, a DISA szelepről a tápot lehúzva is tapasztalható a jelenség, szemrevételezés még nem történt, szóval ez eddig csak tipp. Sok fogysztót bekapcsolva sem szól a generátor, a gázt kicsit benyomva halkan elő lehet hozni a kerregést, de nem tudom úgy tartani, hogy meg is maradjon.
Ha van 5 perced, tedd meg, hogy lekapod a Disa szelep házát és megnézed, hogy a flap milyen állapotban van, illetve egyáltalán megvan-e még...
2016.07.07. 21:47
2016.07.07. 22:16
FuReady írta:Sziasztok!
Szeretnék információt kérni egy szakértőtől, hogy milyen folyamatok zajlanak le a benzintankban.![]()
Ugyanis a 2-es tank szenzorom (a benzinpumpa nélküli) elromlott, a mutató már erősen dől lefelé, pedig szerintem még lenne benne bőven, csak a hiba miatt nem látható.
Van-e valamilyen más szerepe is a szenzornak, vagy csak az üzemanyag szintet mutatja? (vezérel-e valamit, ami átemeli az egyik tankból a másikba az üzemanyagot?) Mert ha jól gondolom, akkor most a mutató csak a jobb oldali tank tartalmát mutatja... Hogyan jut át az egyik oldalról a másikra a benzin?
2016.07.08. 01:01
Gallaca írta:FuReady írta:Sziasztok!
Szeretnék információt kérni egy szakértőtől, hogy milyen folyamatok zajlanak le a benzintankban.![]()
Ugyanis a 2-es tank szenzorom (a benzinpumpa nélküli) elromlott, a mutató már erősen dől lefelé, pedig szerintem még lenne benne bőven, csak a hiba miatt nem látható.
Van-e valamilyen más szerepe is a szenzornak, vagy csak az üzemanyag szintet mutatja? (vezérel-e valamit, ami átemeli az egyik tankból a másikba az üzemanyagot?) Mert ha jól gondolom, akkor most a mutató csak a jobb oldali tank tartalmát mutatja... Hogyan jut át az egyik oldalról a másikra a benzin?
Csak a szintet mutatja. A tank működését 2-3 napja írtam le, kicsit nézelődj!
2016.07.08. 06:24
2016.07.08. 16:01
2016.07.08. 19:19
2016.07.08. 22:26
oleez írta:Sziasztok,
Bepróbáltunk egy ugyanolyan számozású LCM modult a kocsiba mint az enyém ami elméletileg jó és ugyanúgy világít folyamatosan a két fényszóró és a piros felkiáltójel is műszerfalon.
Kellene ilyenkor gépre tenni az autót?
A srác rendes volt mert mondta is,hogy ne fizessek semmit,menjek el hozzá berakjuk és ha jó akkor vihetem. De mondta is,hogy tuti jó,mert most bontotta ki olyan autóból aminek semmi baja nem volt. Na nekem ugyanolyan mint eddig...
Valakinek ötlet,hogy merre nézelődjek még vagy ki az a valaki aki nagyon vágja ezt a témát:)
A segítséget előre is nagyon köszönöm!
Üdv!