Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HI-FI

2016.07.29. 15:05

atesz155 írta:
Nincs buktatója, hacsak valami nagyobb pákával le nem söpröd a NYÁK-ról a többi kis SMD alkatrészt :D Mondjuk nem árt, ha van egy precízebb forrasztód, aminek nem olyan a feje, mint a régi csehszlovák forrasztónak.
Nekem is így van megcsinálva a hangcucc RCA kimeneten keresztül. Valaki régebben felvetette a kérdést, hogy pl telefon kihangosítás, vagy a hangvezérlés működik-e az utólagosan forrasztott RCA kimenetnél: jelentem, működik :)

:D
Oks, köszi!

2016.09.08. 09:57

Sziasztok!
Egy olyan e39-em van, ami elől 16:9-es hifis, hátul bal oldalon van az erősítő, dvd, cd tár, jobb hátul pedig egy talán Nokia málynyomó. Elmentem egy hifishez aki azt mondta, hogy a Dension (mp3,usb) márkát jobban ajánlja, de abból is 2 féle csatlakozóval van. Elmentem hozzá és végül azt mondta, hogy ez pont olyan, amelyikhez egyik csatlakozó sem jó. Tehát marad a cd írás. Kisvárosban lakom, nincs sok variáció. Lehet, hogy ő nem ért annyira hozzá, vagy rosszul mondta, vagy ezt így el kell fogadjam?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

2016.09.08. 10:17

Dani84 írta:Sziasztok!
Egy olyan e39-em van, ami elől 16:9-es hifis, hátul bal oldalon van az erősítő, dvd, cd tár, jobb hátul pedig egy talán Nokia málynyomó. Elmentem egy hifishez aki azt mondta, hogy a Dension (mp3,usb) márkát jobban ajánlja, de abból is 2 féle csatlakozóval van. Elmentem hozzá és végül azt mondta, hogy ez pont olyan, amelyikhez egyik csatlakozó sem jó. Tehát marad a cd írás. Kisvárosban lakom, nincs sok variáció. Lehet, hogy ő nem ért annyira hozzá, vagy rosszul mondta, vagy ezt így el kell fogadjam?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Valószínűleg jól mondta, hiszen látta is, a DSP-s rendszerrel nem kompatibilisek a Dension cucai.
Vannak más gyártók, akiknek van DSP rendszer kompatibilis MP3 lejátszói, kicsit olvass vissza.

2016.09.20. 20:28

Urak,

egy végtelenül buta kérdésem lenne :)

nekem is 16:9-es nagy navis (nem DSP-s) kocsim van (2003-as), bal hátul a rádióval (vagy erősítővel?), és ugyanott a CD tárral, ami helyére kaptam egy ilyet: http://www.autodvd.hu/dension-gateway-l ... 40pin.html , ami elvileg bele való.

Kérdésem, hogy a kapott Dension egységet a jobb hátul lévő rádió / erősítőre kell kötni, vagy elöl kell babrálni a 16:9-es fejegység hátulján?

Sok helyen a kesztyűtartóban látom az USB foglalatot, de jó lenne nekem hátulra, nem akarom bolygatni a műszerfalat...

Előre is köszi!

2016.09.20. 20:41

HG írta:Urak,

egy végtelenül buta kérdésem lenne :)

nekem is 16:9-es nagy navis (nem DSP-s) kocsim van (2003-as), bal hátul a rádióval (vagy erősítővel?), és ugyanott a CD tárral, ami helyére kaptam egy ilyet: http://www.autodvd.hu/dension-gateway-l ... 40pin.html , ami elvileg bele való.

Kérdésem, hogy a kapott Dension egységet a jobb hátul lévő rádió / erősítőre kell kötni, vagy elöl kell babrálni a 16:9-es fejegység hátulján?

Sok helyen a kesztyűtartóban látom az USB foglalatot, de jó lenne nekem hátulra, nem akarom bolygatni a műszerfalat...

Előre is köszi!

Hátulra, a rádiomodulra.

2016.09.21. 18:18

CD-s nagy MID egyszer csak abba hagyta a zene lejátszást, azóta azt írja, hogy No Disc. Rádió szól továbbra is. Mi lehet a gond? :D Köszi előre is!

2016.09.21. 19:54

NagyMatyas írta:CD-s nagy MID egyszer csak abba hagyta a zene lejátszást, azóta azt írja, hogy No Disc. Rádió szól továbbra is. Mi lehet a gond? :D Köszi előre is!

Jó eséllyel az olvasófej az élettartamának a végére ért, esetleg a motor ami a CD-t pörgeti.

2016.09.21. 23:03

Köszi :D

2016.09.22. 20:43

Megoldható egy subláda bekötése egy nagynavis hifire? Dension már bekötve (előző tulaj hagyatéka).

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2016.09.22. 20:59

Bor3sz írta:Megoldható egy subláda bekötése egy nagynavis hifire? Dension már bekötve (előző tulaj hagyatéka).

Hogyne lehetne, jelátalakítóval a hátsó hangszórókról, minden nehézség nélkül.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: spnq
Értékelés: 4.76%

2016.09.22. 21:12

Gallaca írta:
Bor3sz írta:Megoldható egy subláda bekötése egy nagynavis hifire? Dension már bekötve (előző tulaj hagyatéka).

de gondolom kell vmi erosito, ha nem dsps, ugye?
egyaltan nem vagom a dolgot, azert kerdezem, mert hasonlo a setup - 16/9, no dsp, es nem szol elvezhetoen
egyaltalan nem cel a tuctuc rendszamtablakeret rezegtetes, hanem csak hogy szoljon valamennyire rendesen
kb mennyibol hozhato ki szerelessel egyutt, akar hasznalt cuccokbol, ill van e, aki ert hozza, es esetleg meg is csinalna?
amugy yatour van rakotve hatul

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

2016.09.22. 21:16

Viszont ha már kicsit komolyabb átalakításra adnám a fejemet, mint pl.: a gyári hangszórót,erősítőt kukázom egy 2/4csatis erősítőre+hagyszórót ,de a 16:9-es fej marad. Akkor a rádiómodult is dobhatom, vagy az maradjon?

2016.09.22. 22:03

Bor3sz írta:Viszont ha már kicsit komolyabb átalakításra adnám a fejemet, mint pl.: a gyári hangszórót,erősítőt kukázom egy 2/4csatis erősítőre+hagyszórót ,de a 16:9-es fej marad. Akkor a rádiómodult is dobhatom, vagy az maradjon?

Ha a rádiómodult kukázod, akkor a legnagyobb csendben fogsz ücsörögni a kocsiban, mivel az a jelforrás. A 16:9 csak egy monitor, önmagában csak dísznek jó. Rádiómodul hangjával semmi baj nincs, értelmes hangszórókat kell beletenni, plusz egy mélynyomót.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Bor3sz

2016.09.22. 22:09

spnq írta:
Gallaca írta:

de gondolom kell vmi erosito, ha nem dsps, ugye?
egyaltan nem vagom a dolgot, azert kerdezem, mert hasonlo a setup - 16/9, no dsp, es nem szol elvezhetoen
egyaltalan nem cel a tuctuc rendszamtablakeret rezegtetes, hanem csak hogy szoljon valamennyire rendesen
kb mennyibol hozhato ki szerelessel egyutt, akar hasznalt cuccokbol, ill van e, aki ert hozza, es esetleg meg is csinalna?
amugy yatour van rakotve hatul

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

A mélynek kell erősítő, azt hajtod a hátsó hangszórókról. Használt cuccokból már 20 erősítő, 20 láda, plusz kábelek, szerelés, kihozható. Első hangszórókat érdemes cserélni, újban 30 körül már megszólalnak.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: spnq

2016.09.26. 21:23

A nem DSP-s hifinél a kalaptartó más mint a DSP-s? Csak ha kivágnám a 2 sub helyét (alul persze beseggelném).

2016.09.26. 21:27

Bor3sz írta:A nem DSP-s hifinél a kalaptartó más mint a DSP-s? Csak ha kivágnám a 2 sub helyét (alul persze beseggelném).

Ugyanaz, a sub helye a lemezen van kikönnyítve, kilökhető.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Bor3sz

2016.10.25. 15:20

Sziasztok!

Gondolkodom a gyári rádió okosításán, ami elég lenne hogy mp3-at usb stickról vagy auxról le tudjak játszani. Nincs cd váltóm és hátul semmi csatlakozót nem látok.
Ilyen rádióm van:
https://goo.gl/photos/zrDCQKyBKijLMZBi8
Próbáltam venni egy olcsó fm transzmittert, de az ugrál össze-vissza némelyik számnál. Néztem a dension cuccokat de kicsit drágának tartom a 30k-érte. Kinézetre olcsó gagyinak tűnik, tudom hogy működik de akkoris. Pl mivel jobb, mint ez: http://www.gearbest.com/other-car-gadge ... tml?wid=21
Esetleg tudtok még megbízható alternatívát? Kesztyűtartóba gonfoltam beszerelni, nem szeretném a csomagtartóban cserélgetni a dolgokat :)

Köszi
Dani

2016.10.25. 15:44

Daani írta:Sziasztok!

Gondolkodom a gyári rádió okosításán, ami elég lenne hogy mp3-at usb stickról vagy auxról le tudjak játszani. Nincs cd váltóm és hátul semmi csatlakozót nem látok.
Ilyen rádióm van:
Próbáltam venni egy olcsó fm transzmittert, de az ugrál össze-vissza némelyik számnál. Néztem a dension cuccokat de kicsit drágának tartom a 30k-érte. Kinézetre olcsó gagyinak tűnik, tudom hogy működik de akkoris. Pl mivel jobb, mint ez: http://www.gearbest.com/other-car-gadge ... tml?wid=21
Esetleg tudtok még megbízható alternatívát? Kesztyűtartóba gonfoltam beszerelni, nem szeretném a csomagtartóban cserélgetni a dolgokat :)

Köszi
Dani

Van a Densionnak bluetoothos rendszere. 40-45 ezer forint, de én úgy gondolom, hogy egyre inkább ez kellene, hogy legyen a tendencia. Nem kell, hogy szem előtt legyen, nem kellenek vezetékek a telefon csatlakoztatásához, egyszerűen meg tudod oldani a kihangosítást is. Egyetlen dolgot nem tudok, hogy a multi kormányról tudod-e vezérelni a telefont. Van a családban egy Dacia Dokker, illetve egy Ford Fiesta. Ezt a kényelmi funkciót mindkettőnek tudja a gyári rádiója és imádni való. :franko: Én ha rászánnám magam, biztos, hogy ilyen rendszert építenék, mert baromira kényelmes tud lenni és meghálálja magát.

2016.10.25. 18:09

Ilyen rádióm van:

Köszi
Dani

Amit találtál, akár jó és olcsó alternatíva is lehet, de nagyjából semmilyen információ sem érhető el róla, így nem is lehet összehasonlítani semmivel.
Mitől (lehet) jobb a Dension?:
-garancia
-megbízhatóság
-minőség
-CD TEXT (ID3 tag) támogatás
-korlátlan könyvtár(album)/zeneszám támogatás (legalábbis a GW 300 esetén)
A Dension nevesebb alternatívái talán a yatour, és a grom audio, de egyik sem a 30$-os kategória.

2016.10.25. 18:20

Ilyen rádióm van:

Köszi
Dani

Felesleges ilyen ismeretlen, noname cuccokkal kísérletezni. Pénzkidobás. Meg kell venni a Densiont, arról mindenki tudja, hogy működik, bevált cucc, viszont ki kell fizetni érte a vételárat. Vagy tovább hallgatni a rádiót.
Hozzászólás küldése

VigLink badge