Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: 528i (A) tulajok ide!!!

2012.11.07. 18:17

Toffi88 írta:sziasztok.

nekem egy olyan gondom van, hogy a balfasz autószerelőm elhagyta a kerékőr csavarnak a kiszedésére alkalmas célszerszámot! (olyan, mint egy bitfej)! gyári....
gumisoknak nincs:D

nem tudják beazonosítani alvázszám alapján sem...

tudnátok ebben segíteni?

köszönöm szépen!

Márka kereskedésben szokott lenni minden tipushoz.

iPhone Tapatalk

2013.10.27. 21:35

Sziasztok!
Már régóta tulaja vok a gjárműnek.Chris528i topiktárstól vásároltam.Imádom a gépet.Azt szeretném megtudni,hogy hasonló furcsa hibával találkoztatok-e már ill.van-é vkinek megfejtése.
Ha ugyan azokat a "köröket " futom a szürke hétköznapokon,akkor már előre tudom,hogy Kedden -mikor is hidegen indítva kb.2km-t megyek vele,megebédelek, újra indításkor öreg zsigulisan fog indulni.Ez olyan nagy baj még nem lenne,de azt is tudom előre,hogy a teljesítménye elmegy.Mint egy csiga megyek át a szomszéd faluba.Dolgom végeztével-néhányóra múlva-viszont már pöcre indul,minden faxa,megyek mint a szél.A következő hét Keddjén uezt csinálja./Tudom Kedden ne használjam./
Ha viszont vmi plusz út jön be ,akkor elcsúszik a dolog.Tuti 1x 1héten eljátsza velem.

2013.10.27. 21:51

pastorsteve írta:Sziasztok!
Már régóta tulaja vok a gjárműnek.Chris528i topiktárstól vásároltam.Imádom a gépet.Azt szeretném megtudni,hogy hasonló furcsa hibával találkoztatok-e már ill.van-é vkinek megfejtése.
Ha ugyan azokat a "köröket " futom a szürke hétköznapokon,akkor már előre tudom,hogy Kedden -mikor is hidegen indítva kb.2km-t megyek vele,megebédelek, újra indításkor öreg zsigulisan fog indulni.Ez olyan nagy baj még nem lenne,de azt is tudom előre,hogy a teljesítménye elmegy.Mint egy csiga megyek át a szomszéd faluba.Dolgom végeztével-néhányóra múlva-viszont már pöcre indul,minden faxa,megyek mint a szél.A következő hét Keddjén uezt csinálja./Tudom Kedden ne használjam./
Ha viszont vmi plusz út jön be ,akkor elcsúszik a dolog.Tuti 1x 1héten eljátsza velem.

Diagot neki...

Hasonlo jelenseg volt nekem is...fotengely jelado kotlott meg...de nalad lehet vezermutengely is...legtomeg...etc...

Hibakodolvasassal konnyen kiszurheto...

Javaslom csak gyarit vegyel...megeri...

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

2013.10.28. 20:25

Köszi!Valszeg a főtengely jeladó lesz nálam is a hiba.Más is utalt erre a lehetőségre.Azt még tényleg nem cseréltük.

2013.10.29. 14:16

Nekem minden hidegindításnál rángatózik egy kicsit aztán kb. 1 perc múlva kisimul az alapjárat...kivéve amikor nem (szerencsére ez a ritkábbik eset) mert ilyenkor ténylegesen kimarad (legalább) egy henger, úgy zakatol mint egy traktor és persze nem is megy. Ilyenkor leállít-újraindít és probléma megoldva, az alapjárat egyből szép sima.

Ezzel a problémával már több (profi) műhelyben voltam, de végső megoldást nem kaptam. Diag mutatja, hogy hányszor állt le a 2. henger (nyilván ez marad ki amikor zakatol), azt mondták, hogy trafó, de nem mert több csere után sincs változás.

Máshol fals-szívásra gyanakodtak, kicseréltek 1-2 csövet ahol felmerült a fals-szívás esélye, de semmi.

Cserélve voltak már a gyertyák, trafók, vanostömítések, kartelgázszűrő (összes csővel), hengerfejtömítés, vanostömítés, olajbeöntő sapka. Diag nem mutat hibát (légtömegmérő, jeladók stb. diag szerint jók).

Kicsit már tanácstalan vagyok, mert nem tudom elképzelni mi lehet az ami miatt hideg indítás után (csak hidegindítás után, tehát ha 1 métert is ment az autó és úgy indítok már minden ok) rázkódik ami aztán szépen megszűnik, vagy ha nem akkor zakatol (henger kimarad), de egy újraindítás azonnal megold mindent... Nem lehet arra fogni, hogy mondjuk egy tömítés ami a hő hatására kitágul és betömi a fals lyukat meg ilyenek, mert mondom egy sima újraindítás azonnal megoldja a hibát.

Ha valakinek van valami ötlete vagy tapasztalat azt szívesen venném.

Üdv
N

2013.10.29. 14:29

Kabeleket is csereltetek?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2013.10.30. 19:02

morv írta:Kabeleket is csereltetek?

Mire gondolsz konkrétan?

2013.10.30. 20:10

noup írta:
morv írta:Kabeleket is csereltetek?

Mire gondolsz konkrétan?

Pl erre:
http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=190931467687

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2013.11.07. 21:03

Helló,

Próbálok művelődni Alpina sor6 témában. És elakadtam az elején.
A 3.2 az biztos, hogy m52, de mi a helyzet a 3.3-mal? A legtöbb helyen azt írják, hogy az már az m54-en alapul, viszont az alpina honlapja szerint pedig b28. Az utolsó tűnik mérvadónak, de akkor is...
Egyébként kinek vannak alpinával tapasztalatai?

2013.11.07. 21:07

Haminda írta:Helló,

A 3.2 az biztos, hogy m52, de mi a helyzet a 3.3-mal? A legtöbb helyen azt írják, hogy az már az m54-en alapul, viszont az alpina honlapja szerint pedig b28. Az utolsó tűnik mérvadónak, de akkor is...

Az egyetlen illetékesünk a témában! :)
Persze ő sem igazi, "csak" dízel! :lol: :wink:

2013.11.07. 21:36

Imco írta:
Haminda írta:Helló,

Az egyetlen illetékesünk a témában! :)
Persze ő sem igazi, "csak" dízel! :lol: :wink:

A klubos berkekben egyetlen Alpina tulaj van :O És még Ő is D-s :D
Keresem mindenesetre. Köszönöm!

2013.11.07. 22:10

Márpedig az is B28 alapú.

BMW ALPINA B10 3,3

Based on BMW 528i (E39) Saloon, Touring
Production 2/1999 - 10/2003

ALPINA Engine E4/5 (E4/7): Cylinder 6
Capacity cm? 3300
Max output kW/hp 206 / 280
Max torque Nm 335

Performance*: Acceleration 0-100km/h s 6.3 / 6.7
Top speed km/h 262 / 256

Fuel consumption*: Urban l/100km 14.7 / 14.8
Extra-urban l/100 km 7.5 / 7.6
Combined l/100km 10.2 / 10.3

2013.11.07. 22:30

Haminda írta:
A klubos berkekben egyetlen Alpina tulaj van :O És még Ő is D-s :D
Keresem mindenesetre. Köszönöm!

Kető van mert a tesójának is van egy igaz az is D.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.11.07. 22:30

kzolee írta:Márpedig az is B28 alapú.

BMW ALPINA B10 3,3

Based on BMW 528i (E39) Saloon, Touring
Production 2/1999 - 10/2003

ALPINA Engine E4/5 (E4/7): Cylinder 6
Capacity cm? 3300
Max output kW/hp 206 / 280
Max torque Nm 335

Performance*: Acceleration 0-100km/h s 6.3 / 6.7
Top speed km/h 262 / 256

Fuel consumption*: Urban l/100km 14.7 / 14.8
Extra-urban l/100 km 7.5 / 7.6
Combined l/100km 10.2 / 10.3

Igen, pont így szerepel az alpina honlapján. Csak ők tudják a legjobban...

2013.11.07. 22:32

admin írta:Kető van mert a tesójának is van egy igaz az is D.

Ennyire vonzó az az 500 NM :D

2013.11.07. 22:36

Haminda írta:
admin írta:Kető van mert a tesójának is van egy igaz az is D.

Ennyire vonzó az az 500 NM :D

Meg minden más is, két tényleg makulátlan autó. És meglepően jól megy az a D. :roker: Tapasztaltam már személyesen.

2013.12.04. 04:12

Sziasztok! Remélem jó helyre írok.
Afelől szeretnék érdeklődni, hogy egy 528i-nél egy ,ha "hengerfejes" lesz az autó, mennyibe kerülhet egy ilyen javítás, felújítás?
Vásárlás előtt állok (nagyjából) és több ilyen "kezdődő hengerfejes"-t találtam, ezért lennék kíváncsi erre.
Előre is köszönöm a válaszokat.

2013.12.04. 13:27

kiskoko93 írta:Sziasztok! Remélem jó helyre írok.
Afelől szeretnék érdeklődni, hogy egy 528i-nél egy ,ha "hengerfejes" lesz az autó, mennyibe kerülhet egy ilyen javítás, felújítás?
Vásárlás előtt állok (nagyjából) és több ilyen "kezdődő hengerfejes"-t találtam, ezért lennék kíváncsi erre.

Szia! Mi a jele a ,,kezdődő hengerfejességnek"?

2013.12.04. 13:52

Velemenyem szerint kezdodoen haldoklo autot gondolkodas nelkul ott kell hagyni...kiveve ha ingyen van...

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

2013.12.04. 14:56

greeen54 írta:

Szia! Mi a jele a ,,kezdődő hengerfejességnek"?

Ezt én is szeretném tudni. Az én olvasatomban vagy hengerfejes vagy rendben teszi a dolgát. Mi van a 2 között?
Hozzászólás küldése

VigLink badge