Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Minden, amit mondani akarsz...

2015.08.11. 12:56

kovessyroli írta:
Zo78 írta:Ez a szín egyébként is jól áll minden valamire való autónak, de - nem a lebeszélés szándékával mondom - egyúttal rendkívül erős bunkó-mágnes is lesz, mert számos lény ténfereg a köztereken, akik egy szép fényezés/ápolt autó láttán kontrollálatlan kísértést éreznek arra, hogy parkolóban rányissák a "mi autónk" ajtaját, vagy éppen csak nekidörzsöljék a farmer gombját... :facepalm:

Nekem volt 2 E39-em is telifényes, de gyári színre visszafényezve.

Az elsőnél:
Amikor elkészült, összeraktuk, olyan volt kívülről, mintha egy új autóban ülnék.

Szombaton este elmentünk a cimborákkal egy szórakozóhelyre, és leparkoltam a hely előtt, majd hétfőn mondja a barátom, amikor be akart szállni a jobb 1-be, hogy rendesen meg van karcolva az autóm oldala! :doglotlo:

Először azt hittem, hogy szórakozik, aztán átmentem a túloldalra, és látom, hogy egy jószívű ember, aki szintén örült az én újrafényezett BMW-nek, feltehetően kulccsal mindkettő ajtót fémig karcolta teljes hosszban :facepalm:
Így csak 3 napig volt karcmentes. :roker:

A második fényezett autómnál próbaútra mentem, csak egy bal első ülés volt bedobva, még az ajtókárpitok sem voltak felrakva, csak annyira kíváncsi voltam, hogyan megy. Kb. 5km-t mentem, amikor az előttem lévő nő egy Renaulttal be akart kanyarodni jobbra egy kis utcába, de félig bekanyarodva nyomott egy satuféket a szemből jövő kukásautó miatt, és meg szépen a jobb elejével lekoccoltam a Renaultot.

Volt még egy "balesetem" az ezüst 30d-vel. Lefényezték a hátsó részt, hazavittük a műhelybe, egy hétvégén összeraktuk, föltettük rá hátra az M-es lököst, majd ki akartam járni, de miközben apám elöl nézte a centiket a garázskapu és az első lökös között, hátul meg szépen nekitolattam a csonttá fagyott fél méter magas hókupacnak a vadizsírra fényezett M-es lökösömmel. :facepalm:

Az biztos, hogy bármilyen színre is lesz fényezve az autó, a közelébe sem jöhetsz egy ideig.... :twisted: :twisted: :D :D

2015.08.11. 13:57

Afterdark írta:Télen megy a fényezőzöz a kocsi. Erős a kísértés ....

Szép!
Nekem öszi projekt lesz, eddig a fehér van nyerőben.

Ezt telóról firkáltam..

2015.08.12. 23:15

Afterdark írta:Télen megy a fényezőzöz a kocsi. Erős a kísértés ....

Kép

ImolaRot........ :roll:
Volt ilyen E46-om"Dögösen nézett ki ezzel a színnel"
:franko:

Re: Keresés minden után.....

2015.08.13. 01:22

PeterE39 írta:
atti523i írta:
Jerry írta:
PeterE39 írta:
Jerry írta:001-es ABS vezérlőt keresek 2001-es 525i-hez.
Az enyém azt mondja, hogy valve relay error.

Poweren NYÍRAUTÓ-TRADE most rakott fel egyet.
"-Az ár fix, és a szállítási költséget is magában foglalja!" Én kihasználnám :D

Ráírtam, biztos, ami zicher.
Kiváncsi lennék az ábrázatára, amikor olvassa a postacímem. :)

ötven pézért.nem csillagász egy picit?

Kereslet-kínálat törvénye.
1. AlpinaFan felajánlott egy újat 100eFt-ért, ami számomra mint laikus igencsak akciós árnak tűnik.
2. Javítás pl.: PixelFix-nél 35eFt a régi leadásával. ecu.de-nél 214 EUR, plusz persze postaköltségek oda-vissza, plusz idő=pénz.
3. Nem láttam tolongani a bontósokat filléres ajánlatokkal.
Innen nézve nem látom csillagászatinak azt az árat. Zárójelben, a 001-es tömb nem összekeverendő az olcsóbbik 000 verzióval.

Szerintem is csillagasz. Amennyiben a pixelfix elettartam garanciaval 35-ert javitja, ugy gondolom, hogy egy bizonytalan eredetu bontott max 20-25-ot erhet.
Mivel Szabiban feltetel nelkul bizom, igy tole a 30-at is elfogadom, bar tudom, hogy o sem lat bele, hogy meddig fogja birni, de inkabb adom neki a penzt, mint a vadidegen pixelnek.
AlpinaFan 100-es ajanlata tenyleg baromi jo. Kapnek is az alkalmon, ha hosszu tavra terveznek es/vagy az auto makulatlan lenne. Sajnos messze nem az.
Nem ertem a bontosokat, hogy tudataban a pixelfix arainak, hogy tartjak meg mindig 50-re a motyot. De ez legyen az o gondjuk.
Majd, ha hazalatogatok, berakom a borondbe a cumot es elviszem megjavittatni. (Vagy kitanulom a mesterseget es megforrasztom en a megfaradt csatlakozasokat). :)

2015.08.13. 02:25

Jerry írta:Nem ertem a bontosokat, hogy tudataban a pixelfix arainak, hogy tartjak meg mindig 50-re a motyot. De ez legyen az o gondjuk.

Eláruljam, hogy értsd?
Akkor érdemes nagyon csodálkozni, ha a Pixeles Balázs közli, hogy a kocka sajnos nem javítható, mivel ők sem tudnak mindent megjavítani. Én spec így jártam annó. Akkor marad a bontott, vagy az új.
Balázs is 65 körül adja a javított kockát, ha nincs cseredarabod. :wink:
Én akkor kínomban vettem egy "jót" 25-ért, amit kedvezményesen megjavítottak nekem, így volt 55-ben (+1 Ács-DHaraszti retúr útban) az örök garis kockám, amit néhány hete sikeresen értékesítettem 35-ért és amit természetesen sokallottak is érte. Azt mondták, hogy jobb lenne egy nem örök garis darab olcsóbban! WTF? :shock: Nemhogy örült volna az agyoniskolázott... :facepalm:

De nem bánkódok a különbségen, hiszen használtam néhány évig, betudtam annak a veszteséget. Én szépen átalakítottam DSC-sre, így már nem lesz ilyen gondom, nem volt nagy munka.
.
Aztán.
Jönnek sorban a face bontások dsc-vel, egyre kevesebb lesz a 001 kocka... Emiatt van az amúgy kirívó 50-es ár, jól fogalmazott Péter a "kereslet-kínálat törvényével".
Lassan vége lesz az angol E39 áradatnak is, lesz itt még csodálkozás alkatrészfronton. Akkor jönn(én)ek bomlani a hazaiak, tele hulladékvasnak való alkatrésszel. :roll:

2015.08.13. 09:57

Jerry írta:Majd, ha hazalatogatok, berakom a borondbe a cumot es elviszem megjavittatni.

Ezzel vigyazz, nehogy ugy jarj, mint en, amikor a haveromnak hoztam valami gyujtas cuccot a kocsijahoz. Korbealltak a fegyveres orok, amig szep lassan kipakoltam a taskat :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára morv 2015.08.13. 10:01-kor.

2015.08.13. 10:00

Gallaca írta:Lassan vége lesz az angol E39 áradatnak is, lesz itt még csodálkozás alkatrészfronton.

A hasznalhato darabok arai ha nem is kezdtek meg emelkedni, de mar megalltak. A bontoban meg mar ritka kincs az e39. A helyi bontosunk az utobbi egy evben mar nem is hozott egyet sem.

2015.08.13. 11:15

morv írta:
Gallaca írta:Lassan vége lesz az angol E39 áradatnak is, lesz itt még csodálkozás alkatrészfronton.

A hasznalhato darabok arai ha nem is kezdtek meg emelkedni, de mar megalltak. A bontoban meg mar ritka kincs az e39. A helyi bontosunk az utobbi egy evben mar nem is hozott egyet sem.

Kisse mintha elmentunk volna OFF-ba.... engedjetek meg egy kerdest:
Total laikuskent,- ugy hogy nem figyelem a piacot, akkor lehetseges, hogy a jovoben ismet lesz erteke az autoinknak? ( mert nekem szemely szerint fajo, hogy az ertekes autoinkat szarert-hugyert aruljak a hahu-n. Persze, lehet, hogy csak en vagyok ugy vele, hogy eszmei erteke es a valos erteke messze van egymastol....es kereslet-kinalat, stb. )

Ezt a hozzászólást a szerzőnek leslie az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.08.13. 12:33

leslie írta:
morv írta:

Total laikuskent,- ugy hogy nem figyelem a piacot, akkor lehetseges, hogy a jovoben ismet lesz erteke az autoinknak? ( mert nekem szemely szerint fajo, hogy az ertekes autoinkat szarert-hugyert aruljak a hahu-n. Persze, lehet, hogy csak en vagyok ugy vele, hogy eszmei erteke es a valos erteke messze van egymastol....es kereslet-kinalat, stb. )

Igazán kívánatos darabot kint sem találsz 6k alatt; Euró(pá)ban.

2015.08.13. 12:59

leslie írta:
morv írta:

Itt Angliaban a keresettebb, ritkabb valtozatok arai mintha lassan emelkednenek. Pl 540i es 530d kezi valtoval. Az a baj hogy alapjaban veve az e39 egy tomegmodell, ugyhogy csodat ne varj!

2015.08.13. 16:47

morv írta:
leslie írta:
morv írta:

Itt Angliaban a keresettebb, ritkabb valtozatok arai mintha lassan emelkednenek. Pl 540i es 530d kezi valtoval. Az a baj hogy alapjaban veve az e39 egy tomegmodell, ugyhogy csodat ne varj!

Miert? Pl. az e30 nem volt az?! Es most megkerik az arat egy szep modellnek....

2015.08.13. 17:31

morv írta:

Ha már off, legyen nagyon az... :D
Offtopic :
Arra nem gondoltok, hogy talán nem is - a minden hibája ellenére körülrajongott - E39-einknek és az alkatrészeknek megy fel lassan az ára, hanem a pénzünk ér egyre kevesebbet? :roll:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.08.13. 17:38

Zo78 írta:
morv írta:

Ha már off, legyen nagyon az... :D
Offtopic :
Arra nem gondoltok, hogy talán nem is - a minden hibája ellenére körülrajongott - E39-einknek és az alkatrészeknek megy fel lassan az ára, hanem a pénzünk ér egyre kevesebbet? :roll:

Nem a szánk nagy, hanem a zsemle kicsi.

2015.08.13. 19:56

A magyar gépjárművezetési kultúra egy vetülete... :roll:
Kíváncsi lennék néhány érintett autóvezető képére amikor megkapta a csekket :twisted:

2015.08.13. 20:36

491523 írta:A magyar gépjárművezetési kultúra egy vetülete... :roll:
Kíváncsi lennék néhány érintett autóvezető képére amikor megkapta a csekket :twisted:

Ez igaz.
DE.
Vezettél már a csodaszép Itáliában vagy a Cote 'd Azure-tól lefelé Marseille (Algéria fővárosa :mrgreen: ) környékén? Na az a kemény, nem a f@szom. És a német Husszeinek...? Sorolhatnám még...

Az elmúlt kb. 15-20 évben ennek az Európának nevezett nagy olvasztótégelyben a jog felváltotta a RENDET.

Szerk.: vannak tapasztalataim a Balkánról is; ők sem különbek.

2015.08.15. 17:54

Egy kis szösszenet a mai napra:

Dél körül a bevásárlásból haza felé jövet araszolunk öregesen a város közepén, gyanútlanul. Az egyik lámpától indulva 50-ig gyorsítva egyszer csak felgyulladt a teljes műszeregység, motor leállt, szervóhatás megszűnt, ezzel egy időben megtelt az utastér benzinszaggal. :shock: :? Volt még annyi lendületem, hogy a főútról hirtelen le tudtam fordulni egy kis utcába, és annyi. A kulccsal leveszem a gyújtást, majd kiszállok és látom: a bal első kerék mögül szép kövér tócsában szétterjed valami folyadék. Benzin. Mondom a mellettem kétségbeesetten toporgó páromnak, kínomban nevetve: "Na kedves, elfolyt a magzatvíz!" :facepalm:
A motortérben ez fogadott:
Kép
Helyrepattintottam, majd elmormolva egy miatyánkot, indítok: pöc-röff. Irány haza.
Otthon újra széthúztam, majd összetoltam és erővel próbáltam újra széthúzni anélkül, hogy azt a visszahúzható gyűrűt mozgattam volna... nem sikerült, tehát működik.

Na már most, a kérdésem az lenne, hogy a jó büdös francba tud ez a rögzítés magától oldani :?: :evil:

2015.08.15. 18:46

Zo78 írta:Egy kis szösszenet a mai napra:

Dél körül a bevásárlásból haza felé jövet araszolunk öregesen a város közepén, gyanútlanul. Az egyik lámpától indulva 50-ig gyorsítva egyszer csak felgyulladt a teljes műszeregység, motor leállt, szervóhatás megszűnt, ezzel egy időben megtelt az utastér benzinszaggal. :shock: :? Volt még annyi lendületem, hogy a főútról hirtelen le tudtam fordulni egy kis utcába, és annyi. A kulccsal leveszem a gyújtást, majd kiszállok és látom: a bal első kerék mögül szép kövér tócsában szétterjed valami folyadék. Benzin. Mondom a mellettem kétségbeesetten toporgó páromnak, kínomban nevetve: "Na kedves, elfolyt a magzatvíz!" :facepalm:
Kép
Helyrepattintottam, majd elmormolva egy miatyánkot, indítok: pöc-röff. Irány haza.
Otthon újra széthúztam, majd összetoltam és erővel próbáltam újra széthúzni anélkül, hogy azt a visszahúzható gyűrűt mozgattam volna... nem sikerült, tehát működik.

Na már most, a kérdésem az lenne, hogy a jó büdös francba tud ez a rögzítés magától oldani :?: :evil:

Nincs ennek köze a morgóhoz?
Abban a csatiban levő rugólemez az aut váltó tulajoknak szokott bosszúságot okozni, mikor lerúgja a hűtőről a csövet. Ha egyszer valamiért szét van húzva a csati, a gyakorlat szerint szét kell pattintani és a rugós karmokat kicsit feszesebbre hajtani, ellenkező esetben szétugorhat.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2015.08.15. 20:07

Gallaca írta:
Zo78 írta:Egy kis szösszenet a mai napra:

Nincs ennek köze a morgóhoz?
Abban a csatiban levő rugólemez az aut váltó tulajoknak szokott bosszúságot okozni, mikor lerúgja a hűtőről a csövet. Ha egyszer valamiért szét van húzva a csati, a gyakorlat szerint szét kell pattintani és a rugós karmokat kicsit feszesebbre hajtani, ellenkező esetben szétugorhat.

Értem, akkor holnap azzal kezdek, hogy egy megfelelő szélességű fogóval idomítok a körmökön, finoman.

A morgót továbbra is passzolom, néha csinálja, néha nem, de még nem raktam össze a mozaikot, hogy fűtés panel tekerentyűinek milyen állása esetén szólal meg.

2015.08.15. 21:19

Úgy alakult az életem, hogy el kell adnom az E61 530d-t.
Ha esetleg valakit érdekel itt a fórumon, akkor adok róla részletesebb felvilágosítást.
Ez a rossz hír.

A jó hír, hogy a BMW-től nem válok meg teljesen, csak egy kicsit kisebb - olcsóbb kategóriába ülök át.
Vettem egy E46 Compactot, abból is egy 325ti-t automata váltóval.
Bitang kis jószág, csodás a 6 hengeres hangja, lépős a motorja, szépen vált fel és pakol vissza a váltója.

2015.08.15. 21:31

kovessyroli írta:Úgy alakult az életem, hogy el kell adnom az E61 530d-t.
Ha esetleg valakit érdekel itt a fórumon, akkor adok róla részletesebb felvilágosítást.
Ez a rossz hír.

A jó hír, hogy a BMW-től nem válok meg teljesen, csak egy kicsit kisebb - olcsóbb kategóriába ülök át.
Vettem egy E46 Compactot, abból is egy 325ti-t automata váltóval.
Bitang kis jószág, csodás a 6 hengeres hangja, lépős a motorja, szépen vált fel és pakol vissza a váltója.

Mi a tapasztalatod, a 3-as valóban kényelmetlenül kisebb az E39, E61 után?
Hozzászólás küldése

VigLink badge