Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2016.02.27. 21:27

Nem tudja valaki, hogy E39-nél hogy működik a Follow Me Home Light funkció kulcs nyitás zárásra? Ma NCS Expert-el beállítottam, hogy melyik fényszórók világítsanak meg hogy mennyi ideig de csak a reflektor villantó funkcióval indítom. Nyitás zárásra nem.

Riasztóm (DWA) nincs az autóban. Lehet köze hozzá?

Valami ötlet? :)

Előre is köszi.

2016.02.27. 22:17

erikk93 írta:Nem tudja valaki, hogy E39-nél hogy működik a Follow Me Home Light funkció kulcs nyitás zárásra? Ma NCS Expert-el beállítottam, hogy melyik fényszórók világítsanak meg hogy mennyi ideig de csak a reflektor villantó funkcióval indítom. Nyitás zárásra nem.

Előre is köszi.

Mivel nem is működik nyitás-zárásra.

Tapatalk

2016.02.28. 00:17

vett már valaki utángyártottat (klokkerholm) a 14-es alkatrészből? Ha igen, mennyire méretpontos? A lökhárító aljára megy ez a cucc.
link

Ezt a hozzászólást a szerzőnek dreizwanzig az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978
Értékelés: 4.76%

2016.02.28. 00:27

dreizwanzig írta:vett már valaki utángyártottat (klokkerholm) a 14-es alkatrészből? Ha igen, mennyire méretpontos? A lökhárító aljára megy ez a cucc.
link

Én vettem kb három éve, pont klokker...sz@rt. semmi nem stimmelt, a furatokat arrébb kellett fúrni, reszelni, semmi köze nem volt a gyárihoz. A "szakálla" kemény műanyag volt nem gumis(epdm) mint a gyárinak. Ha rátolod egy padkára, reccs! Silány. Viszont ennek megfelelően csak 2700 huf volt/db akkor.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bandi1978, dreizwanzig
Értékelés: 9.52%

2016.02.28. 00:29

Gallaca írta:
dreizwanzig írta:vett már valaki utángyártottat (klokkerholm) a 14-es alkatrészből? Ha igen, mennyire méretpontos? A lökhárító aljára megy ez a cucc.
link

Én vettem kb három éve, pont klokker...sz@rt. semmi nem stimmelt, a furatokat arrébb kellett fúrni, reszelni, semmi köze nem volt a gyárihoz. A "szakálla" kemény műanyag volt nem gumis(epdm) mint a gyárinak. Ha rátolod egy padkára, reccs! Silány. Viszont ennek megfelelően csak 2700 huf volt/db akkor.

Azert kerdeztem, mert most sem kerul sokkal tobbe, a gyari viszont 13ezer korul van... de akkor kenytelen leszek azt venni... vagy esetleg ha talalok ertelmes allapotu bontottat, akkor az.

Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el

Ezt a hozzászólást a szerzőnek dreizwanzig az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978

2016.02.28. 11:52

dreizwanzig írta:
Gallaca írta:
link

Azert kerdeztem, mert most sem kerul sokkal tobbe, a gyari viszont 13ezer korul van... de akkor kenytelen leszek azt venni... vagy esetleg ha talalok ertelmes allapotu bontottat, akkor az.

Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el

Volt hozzá szerencsém! Rideg, kemény műanyag, elrepedt, eltört, majd az autópályán elhagytam a külső hőmérséklet jeladóval együtt. Többe került a leves, mint a hús. Vettem gyárit párban, még a mínuszokban is hajlékony.

2016.02.28. 11:56

Ne is mondjátok ezt az utángyártott ügyet...
Már 40e.-nél járok (mindent jegyzetelek ami az autóval történik, időrendbe szedve :oops: ), ami felesleges pénzkidobás volt ilyen irányban és utána jött a gyári 3-5x-ös áron, de legalább kiváló minőség és illeszkedés!

Egyvalamivel viszont nem volt gondom, mégpedig a ködlámpa cseréjénél a mellette levő műanyag rács VanWezel és rendesen illeszkedik, meg normális gyárias az erezete és színe is!
Ja, és a TYC síküveges ködlámpa is frankó. Ebay-en 9000.-et dobtam ki egyre, ami nem ment be a helyére, E-jel nélkül volt és az izzó nem ült bele a foglalatba (kidobtam)!
Csavarokat és patentokat pedig gyárit hozattam a cseréhez.

A lökhárító bal felső díszléc készlete (fekete+króm) szintén egy tortúra volt, Klokker=szemét, Iharos=szemét, új gyári lett a végső, az jó... :facepalm:

A fentebb említett klokkerholm témakör után, már meg sem merem kérdezni, hogy utángyártott sedan csomagtér gázrugóhoz volt-e valakinek szerencséje.
(700N erő) Iharos-Goller: 2500.-/db (Ismeretlen, valószínű taiwani!)
(520N erő) Polcar: 4400.-/db (Taiwanból szerzi a cuccait!)
(540N erő) Febi-Bilstein: 7500.-/db (Sok helyen gyári szállító!)
(520N erő) gyári: 15200.-/db
:shock: :facepalm: :?: :facepalm:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bandi1978 2016.02.28. 13:14-kor.

2016.02.28. 13:08

Hát igen, az utángyártott cuccokkal az a baj, hogy túl költséghatékonyak akarnak lenni, és sose jók (néhány kivételt kivéve). Az alacsony árukkal csábítóak, mert gyors és szinte fájdalommentes megoldást ígér a problémára, ami gyárival 4-5-6x pénz lenne, és több idő míg megjön.

Nekem is volt szerencsétlenségem utángyártott silány minőségű cuccokkal találkozni.
De kicsit a sarkos emberek ellen beszélek. Nem kötelező egyből a gyáriért szaladni horror áron, mert sokszor van jó minőségű, utángyártott, a megfelelő márkából, gyártótól, fele annyiért. Ez tuti, sőtt sokszor a gyárinál jobb minőség is elérhető, olcsóbban. mivel a teknológia fejlődött annyit, hogy jobb minőséget tudnak csinálni, fele annyi pénzért.

Szóval érdemes normálisan és körültekintően keresni. De hangsúlyozom ez csak a híres s elismert márkákra igaz, amelyek sokszor a gyárnak is beszállítanak.
De ugyan azt eladják ők is BMW jel nélkül saját dobozban fele annyiért :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kanyobence az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978

2016.02.28. 15:24

barbrady írta:
erikk93 írta:Nem tudja valaki, hogy E39-nél hogy működik a Follow Me Home Light funkció kulcs nyitás zárásra? Ma NCS Expert-el beállítottam, hogy melyik fényszórók világítsanak meg hogy mennyi ideig de csak a reflektor villantó funkcióval indítom. Nyitás zárásra nem.

Előre is köszi.

Mivel nem is működik nyitás-zárásra.

Tapatalk

Oh, akkor ezt rosszul tudtam. Csak mert láttam néztem egy pár videót erről és ott úgy működött a dolog.. :)

2016.02.28. 19:47

Sziasztok!
99es e39 touringhoz (nem tudom ez számít-e) keresnék sima fekete motorháztetőt, és a hozzá tartozó 2 db telót. Bp és környéke lenne a jó.
Ha nem jó helyre írom elnézést, de nem találtam ehhez fűzhető topikot... :(
köszi,
zs.

2016.02.28. 19:50

szirakizsolt írta:Sziasztok!
99es e39 touringhoz (nem tudom ez számít-e) keresnék sima fekete motorháztetőt, és a hozzá tartozó 2 db telót. Bp és környéke lenne a jó.
köszi,
zs.

Az "alkatrészt keres" esetleg? Nem nehéz megtalálni! :mrgreen:

2016.02.28. 19:58

bendegúz írta:
szirakizsolt írta:Sziasztok!
köszi,
zs.

Az "alkatrészt keres" esetleg? Nem nehéz megtalálni! :mrgreen:

jajj nemáááár, nem láttam eskű :D köszi, meg is van. csak ebben a csoportban kerestem, én balga... :D

2016.02.29. 22:33

A segítségeteket kérném: milyen jelek utalnak a benzin szivattyú hibás működésére?
Nem arra gondolok, hogy "ha rossz, akkor nem indul az autó", hanem pl. diag kihozza-e? INPÁ-val vagy DIS-el lehet-e ellenőrizni az élő adatokat?
Túl maximalista vagyok, de néha első indításnál nem indul, az akksi tekeri szépen az önindítót, de semmi. Viszont második indításra már pöcc-röff. (próbáltam gyújtás után picit várni, de nem segített)
Tavaly a vezérműtengely holtponti jeladóra fogtam (amit a diag kihozott, de később akksicsere után már nem látta hibásnak), aztán az ugyancsak időként a piros lámpánál pár pillanatig ingadozó alapjáratot is próbáltam kinyomozni (légtömegmérő, DISA szelep, VANOS stb.), majd mikor megkaptam ajándéknak a "MOTORNOTPROGRAMM" jelzést (ezt is a nálam eltöltött lassan egy év alatt egyszer hozta fel, amit a diag utána nem is látott), nem tudtam már mire gondolni. (Padre540 a fojtószelep kitakarítását javasolta. :franko: )
Szóval soktényezős a dolog. :roll:

2016.03.01. 12:24

FuReady írta:A segítségeteket kérném: milyen jelek utalnak a benzin szivattyú hibás működésére?
Nem arra gondolok, hogy "ha rossz, akkor nem indul az autó", hanem pl. diag kihozza-e? INPÁ-val vagy DIS-el lehet-e ellenőrizni az élő adatokat?
Túl maximalista vagyok, de néha első indításnál nem indul, az akksi tekeri szépen az önindítót, de semmi. Viszont második indításra már pöcc-röff. (próbáltam gyújtás után picit várni, de nem segített)
Tavaly a vezérműtengely holtponti jeladóra fogtam (amit a diag kihozott, de később akksicsere után már nem látta hibásnak), aztán az ugyancsak időként a piros lámpánál pár pillanatig ingadozó alapjáratot is próbáltam kinyomozni (légtömegmérő, DISA szelep, VANOS stb.), majd mikor megkaptam ajándéknak a "MOTORNOTPROGRAMM" jelzést (ezt is a nálam eltöltött lassan egy év alatt egyszer hozta fel, amit a diag utána nem is látott), nem tudtam már mire gondolni. (Padre540 a fojtószelep kitakarítását javasolta. :franko: )
Szóval soktényezős a dolog. :roll:

Nekem mikor megadta magát, előtte párszor csak "rúgott" egyet az autó menet közben, illetve lámpánál megállt 1-2 szer, de utána elindult és ment simán tovább. Azután egyszer megállt és vége. Mondjuk nekem a főtengely jeladó is benne volt a pakliban, így az is cserélve lett, így nem tudom igazából melyik jelenség melyik hibához is tartozott pontosan.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek gorcsev az itt látható tagok köszönték meg: FuReady

2016.03.02. 17:46

Újra itt: ma hazaindultam, próbáltam kigyorsítani a kereszteződésben, letapostam :arrow: fogyasztásmérő az egekben, erő meg sehol... :shock:
Haladtam picit a forgalommal, próbálgattam, semmi. Majd egy piros lámpánál kikapcs-beindít, egy fokkal jobb lett, de nem az igazi. :roll:
Hazaérve a parkolóban teljes leállítás, majd indítás :arrow: mintha vissza jött volna az erő, de letaposva picit megtorpant. :shock:
Na most vajon mi a baja a kicsimnek? Ősszel volt gyertyacsere, valamelyik nem tetszik neki? :roll:
6 hengernél nem kéne valamilyen jelenségnek lennie, ha valamelyik nem megy? Mert az eddigi 4 hengeres autóimnál azért lehetett érezni. Diag erre mit mond? :roll: (rohanok, viszem le a lapotopot, rádugom, amúgy alapjáratra szépen jár)

2016.03.02. 17:58

FuReady írta:Újra itt: ma hazaindultam, próbáltam kigyorsítani a kereszteződésben, letapostam :arrow: fogyasztásmérő az egekben, erő meg sehol... :shock:
Haladtam picit a forgalommal, próbálgattam, semmi. Majd egy piros lámpánál kikapcs-beindít, egy fokkal jobb lett, de nem az igazi. :roll:
Hazaérve a parkolóban teljes leállítás, majd indítás :arrow: mintha vissza jött volna az erő, de letaposva picit megtorpant. :shock:
Na most vajon mi a baja a kicsimnek? Ősszel volt gyertyacsere, valamelyik nem tetszik neki? :roll:
6 hengernél nem kéne valamilyen jelenségnek lennie, ha valamelyik nem megy? Mert az eddigi 4 hengeres autóimnál azért lehetett érezni. Diag erre mit mond? :roll: (rohanok, viszem le a lapotopot, rádugom, amúgy alapjáratra szépen jár)

Húzd le a légtömegmérőt, akkor szokott eltűnni az erő, illetve előfordul, hogy torpanást is tapasztalhatsz. :D

2016.03.02. 18:19

nagy.matyika írta:
FuReady írta:Újra itt: ma hazaindultam, próbáltam kigyorsítani a kereszteződésben, letapostam :arrow: fogyasztásmérő az egekben, erő meg sehol... :shock:

Húzd le a légtömegmérőt, akkor szokott eltűnni az erő, illetve előfordul, hogy torpanást is tapasztalhatsz. :D

A kocsiból, a diag-os laptopomról jelentem, megvan a baja: vezérműtengely holtponti jeladó. :roll:

KATT

Tavaly Augusztusban, a BMW márkaszerviz elhajtott, hogy "majd ha nagyobb baj van, jöjjek vissza", most lesz.rom, csere. :roll:

2016.03.02. 18:25

És szerintem emiatt volt az ingadozó alapjárat, a "MOTORNOTPROGRAMM", a másodjára elindulás és minden egyéb finomság, amit mostanában hisztizett nekem a szerelmem. :lol:

2016.03.02. 20:16

FuReady írta:
nagy.matyika írta:

A kocsiból, a diag-os laptopomról jelentem, megvan a baja: vezérműtengely holtponti jeladó. :roll:

KATT

Tavaly Augusztusban, a BMW márkaszerviz elhajtott, hogy "majd ha nagyobb baj van, jöjjek vissza", most lesz.rom, csere. :roll:

Még egy kérdés: a szívó oldali jeladó (amit rossznak ítélt az INPA), ugye jól gondolom, hogy az ETK-ban az az 5-össel jelölt elem? :roll:

2016.03.02. 20:23

FuReady írta:
Még egy kérdés: a szívó oldali jeladó (amit rossznak ítélt az INPA), ugye jól gondolom, hogy az ETK-ban az az 5-össel jelölt elem? :roll:

A szívóoldal a 18-as.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: FuReady
Hozzászólás küldése

VigLink badge