![]() |
2013.01.22. 20:46
2013.01.22. 20:50
perobesz525tds írta:Az automata váltónak mennyire káros/vagy nem, ha gurulás közben kiteszem N-be?
Mindig meg kell várni,míg a kocsi megáll?
2013.01.22. 21:59
kovessyroli írta:perobesz525tds írta:Az automata váltónak mennyire káros/vagy nem, ha gurulás közben kiteszem N-be?
Én úgy tudom, hogy nem kell piszkálgatni a váltót, üresbe lökdösni D-ből menet közben és társai, amíg az autó teljesen meg nem állt.
De minek veszed ki egyáltalán üresbe menet közben?
2013.01.22. 22:03
perobesz525tds írta:kovessyroli írta:perobesz525tds írta:Az automata váltónak mennyire káros/vagy nem, ha gurulás közben kiteszem N-be?
Én úgy tudom, hogy nem kell piszkálgatni a váltót, üresbe lökdösni D-ből menet közben és társai, amíg az autó teljesen meg nem állt.
Én mindig megvárom míg megáll!![]()
Tegnap hallotam erről előszőr és gondoltam rákérdezek mi is az igazság?
2013.01.22. 22:08
simi64 írta:perobesz525tds írta:kovessyroli írta:perobesz525tds írta:Az automata váltónak mennyire káros/vagy nem, ha gurulás közben kiteszem N-be?
Nyugodtan kiveheted, semmi baja nem lesz!
Csak tényleg semmi értelme.
2013.01.22. 22:17
Gabii írta:simi64 írta:perobesz525tds írta:kovessyroli írta:perobesz525tds írta:Az automata váltónak mennyire káros/vagy nem, ha gurulás közben kiteszem N-be?
Annyi értelme azért van, hogy este nem égeted ki a hatszáz féklámpáddal a mögötted álló páciens szemét.![]()
(Pl amikor állsz a vasúti sorompónál 5 percig.)
2013.01.22. 22:18
Gabii írta:simi64 írta:perobesz525tds írta:kovessyroli írta:perobesz525tds írta:Az automata váltónak mennyire káros/vagy nem, ha gurulás közben kiteszem N-be?
Annyi értelme azért van, hogy este nem égeted ki a hatszáz féklámpáddal a mögötted álló páciens szemét.![]()
(Pl amikor állsz a vasúti sorompónál 5 percig.)
2013.01.22. 22:24
simi64 írta:Menet közben kérdezte...
2013.01.22. 22:29
2013.01.22. 22:39
perobesz525tds írta:Ha fél percnél tovább vagyok kénytelen állni bárhol,mindig N-be teszem.
2013.01.22. 23:26
afcajax írta:perobesz525tds írta:Ha fél percnél tovább vagyok kénytelen állni bárhol,mindig N-be teszem.
Én néha gurulás közben is kiteszem N-be hogy ne kopjon a fék
2013.01.23. 00:24
Gallaca írta:afcajax írta:perobesz525tds írta:Ha fél percnél tovább vagyok kénytelen állni bárhol,mindig N-be teszem.
És ha valami miatt gyorsan tiplizni kell, akkor hogyan teszed meg? Csak akkor tudod visszatenni sebességbe, ha nyomod a féket. Valaki elbambul mögötted féktávon belül, te sem tudsz korrigálni. Én soha nem veszem ki
2013.01.23. 00:51
adam001 írta:Gallaca írta:afcajax írta:perobesz525tds írta:Ha fél percnél tovább vagyok kénytelen állni bárhol,mindig N-be teszem.
És ha valami miatt gyorsan tiplizni kell, akkor hogyan teszed meg? Csak akkor tudod visszatenni sebességbe, ha nyomod a féket. Valaki elbambul mögötted féktávon belül, te sem tudsz korrigálni. Én soha nem veszem ki
Én ezt eddig egyszer játszottam el, egy tiptronic mercivel 50 nel kivettem n BE majd vissza d-be (annak a váltóján nincs gomb) eredmény nagy rántás, majd haladás tovább... szerintem ez "nem rendeltetés szerű használat" kategóriába esik, automata váltónál a fokozatválasztás álló helyben féket nyomva történik.. azthittem ez evidens...
2013.01.23. 01:26
perobesz525tds írta:Az automata váltónak mennyire káros/vagy nem, ha gurulás közben kiteszem N-be?
2013.01.23. 03:46
2013.01.23. 12:14
kovessyroli írta:... Piros lámpánál és vasúti átjárónál én mindig kiveszem N-be.
2013.01.23. 13:00
Jerry írta:kovessyroli írta:... Piros lámpánál és vasúti átjárónál én mindig kiveszem N-be.
Akkor már csak az a kérdésem, hogy miért N-be? Miért nem P-be? Akkor adott esetben el sem gurulsz. Ha N-be teszed, attól még ugyanúgy állni kell a féken, nem?
2013.01.23. 13:56
kovessyroli írta:Jerry írta:kovessyroli írta:... Piros lámpánál és vasúti átjárónál én mindig kiveszem N-be.
Akkor már csak az a kérdésem, hogy miért N-be? Miért nem P-be? Akkor adott esetben el sem gurulsz. Ha N-be teszed, attól még ugyanúgy állni kell a féken, nem?
Most még elméleti, és korábbi automatás tapasztalataimról írok, mert még az automata kocsim nem készült el teljesen, de ezidáig 3 db automata BMW-m volt (a negyedik van készülőben).
Ha egyenes úton álllok meg, és lámpánál, vasúti átjárónál általában - 99%-ban - egyenes út van, akkor nem nyomok féket.
Annál az 1%-os tartományban, ahol lejtő vagy domb van, és meg kell állni rövidebb időre, ott én mindig N-be tettem és kéziféket használtam a megálláshoz, de P-be feleslegesnek tartottam berakni a váltót.
Ez a várakozásra igaz természetesen.
Az oka a fentieknek, hogy én úgy éreztem minden automata kocsimon, hogy ha az üzemi fék használata mellett P-be váltok, akkor a hajtásláncban feszültség keletkezik.
Ha viszont úgy állok meg, hogy kirakom N-be a váltót, majd a kéziféket behúzom, és utána teszem a váltót P-be, akkor az a feszültség nem érezhető a hajtásláncon, mert a fogást a hátsó tárcsákra szoruló fékbetétek hozzák létre először.
2013.01.23. 14:59
adam001 írta:kovessyroli írta:Jerry írta:kovessyroli írta:... Piros lámpánál és vasúti átjárónál én mindig kiveszem N-be.
Most még elméleti, és korábbi automatás tapasztalataimról írok, mert még az automata kocsim nem készült el teljesen, de ezidáig 3 db automata BMW-m volt (a negyedik van készülőben).
Ha egyenes úton álllok meg, és lámpánál, vasúti átjárónál általában - 99%-ban - egyenes út van, akkor nem nyomok féket.
Annál az 1%-os tartományban, ahol lejtő vagy domb van, és meg kell állni rövidebb időre, ott én mindig N-be tettem és kéziféket használtam a megálláshoz, de P-be feleslegesnek tartottam berakni a váltót.
Az oka a fentieknek, hogy én úgy éreztem minden automata kocsimon, hogy ha az üzemi fék használata mellett P-be váltok, akkor a hajtásláncban feszültség keletkezik.
Ha viszont úgy állok meg, hogy kirakom N-be a váltót, majd a kéziféket behúzom, és utána teszem a váltót P-be, akkor az a feszültség nem érezhető a hajtásláncon, mert a fogást a hátsó tárcsákra szoruló fékbetétek hozzák létre először.
Én minden leállítás elött ezt a sorrendet alkalmazom. Ha kisebb lejtőn p be rakom , féket elengedem és a p fékezi meg az autót, indulásnál ugy kell kirántani p böl... Érezhetöen nem szereti a szerkezet..
2013.01.23. 16:43
afcajax írta:adam001 írta:kovessyroli írta:Jerry írta:kovessyroli írta:... Piros lámpánál és vasúti átjárónál én mindig kiveszem N-be.
Én minden leállítás elött ezt a sorrendet alkalmazom. Ha kisebb lejtőn p be rakom , féket elengedem és a p fékezi meg az autót, indulásnál ugy kell kirántani p böl... Érezhetöen nem szereti a szerkezet..
Naná, a kézi fogja az autót és utána P-be.Nekem így tanították.
De pár alkalom után nem kellett fogó hozzá, csak kézzel visszabillentettem. Valami titokzatos hibája volt ami az emelón sosem jött elő