![]() |
2008.11.24. 19:08
tpiski írta:Sziasztok!
2 hete egy 97-es 528iA boldog tulajdonosa vagyok. Nagyon tetszik a tankhajó érzés, egész más autózni vele, mint az eddigi autóimmal. Minőségi ugrás. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen autót fenntartani drága, de bízom benne, ha figyelek rá és rendben tartom, meghálálja a bizalmat. Ezért elhatároztam, hogy rendbe lesz rakva tisztességesen, mielőtt nagyüzemben használni kezdem. A hibák nagyjából fel vannak térképezve, két dolog aggaszt vele kapcsolatban.
1. Az automata váltó amikor sebességbe húzom ránt egyet, nem is kicsit. Nem csinálja mindíg, de kb 80%-ban igen. Ugyanez előfordul néha menet közben is felfelé váltásoknál. Ezenkívül felfelé váltásoknál gondolkodik egy kicsit, olyan mintha kuplungolna, mert bőg a motor, de nem megy az autó.Ez kb 1-1,5mp-ig tart.
2. A másik, hogy kerregést hallok a motor felől, ismerőseim azt mondták, valószínű a vezérműlánc nyúlott meg, az zörög.
Tudom, hogy nem lehet távgyógyítani fórumon keresztül, de ha valaki találkozott hasonló problémával, esetleg tud egy jó szervízt, ahol utánajárnak a problémának normális áron, azt szívesen veszem.
2008.11.24. 19:32
2008.11.24. 19:47
2 hete egy 97-es 528iA boldog tulajdonosa vagyok. Nagyon tetszik a tankhajó érzés, egész más autózni vele, mint az eddigi autóimmal. Minőségi ugrás. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen autót fenntartani drága, de bízom benne, ha figyelek rá és rendben tartom, meghálálja a bizalmat. Ezért elhatároztam, hogy rendbe lesz rakva tisztességesen, mielőtt nagyüzemben használni kezdem. A hibák nagyjából fel vannak térképezve, két dolog aggaszt vele kapcsolatban.
2008.11.24. 19:49
tpiski írta:Kösz a segítséget
A bontott váltó egy 100-asért szimpatikusabban hangzik, de gondolom, egy kiszerelés-beszerelés mégegyszer ennyi...
Korrekt szervízre egy tippetek van?
Olajcserével kezdeném.
2008.11.24. 20:22
1. Az automata váltó amikor sebességbe húzom ránt egyet, nem is kicsit. Nem csinálja mindíg, de kb 80%-ban igen. Ugyanez előfordul néha menet közben is felfelé váltásoknál. Ezenkívül felfelé váltásoknál gondolkodik egy kicsit, olyan mintha kuplungolna, mert bőg a motor, de nem megy az autó.Ez kb 1-1,5mp-ig tart.
2. A másik, hogy kerregést hallok a motor felől, ismerőseim azt mondták, valószínű a vezérműlánc nyúlott meg, az zörög.
Tudom, hogy nem lehet távgyógyítani fórumon keresztül, de ha valaki találkozott hasonló problémával, esetleg tud egy jó szervízt, ahol utánajárnak a problémának normális áron, azt szívesen veszem.
2008.11.25. 11:45
tpiski írta:Kösz a segítséget
A bontott váltó egy 100-asért szimpatikusabban hangzik, de gondolom, egy kiszerelés-beszerelés mégegyszer ennyi...
Korrekt szervízre egy tippetek van?
Olajcserével kezdeném.
2008.11.25. 12:40
2008.11.25. 17:53
2008.11.25. 19:01
2008.11.25. 19:38
tpiski írta:Ez igen, köszönöm a gyors és korrekt reakciókat. Már ezért is érdemes volt BMW-t venni. A helyzet a következő: mindenképp hosszútávra tervezek, mert két év múlva lesz egy helycserés támadás, édesanyámék költöznek haza svédországból, én pedig ki. Nekik is 528-asuk van, nagyon szeretik és abba gondolkodtak, hogy majd évente egyszer meglátogatnak, és megcsinálják a műszakit, de így most lesz egy komplett csere és kész. Velük meg nem akarok kitolni, nem akarom, hogy szar autó legyen alattuk. Az, hogy 15-20-ért komplett váltót cseréltek nekem, az nagyon szimpatikus, most már csak egy váltót kell szereznem valahonnan, lehetőleg mielőtt szétesik. Erre van valami öltet?Nézzek körül ebay-en?
2008.11.25. 19:39
2008.11.25. 22:21
2008.11.25. 22:25
2008.11.25. 22:35
stefanstf írta:hali,sziasztok........
Autó Bmw 525 tds,1998-as
segitségeteket kérném,hátha volt valakinek hasonló problémája..
Történet:
-Pestről haza sztrádán 140-nél viz elkezdett melegedni,fék,megállás vizcső elrepedt,hűtőnél.
Javitás:
_új hütő,vizpumpa,termosztát...
Indulás hollandba majd vissza...egész úton semmi gond,majd fehérvár előtt mikor emelkedőre mentem fel ismét melegedni kezdett a viz.....Megáll ellenőriz,minden ok.(pedig németen és osztrákon keresztül is van pár szép pukli)
Másnap ismét elenőriz,látszatra semmi...kipróbálás..alacsony fordulatnál minden ok......de amint jobban lelépem,előzésnél...elkezd erőtlen lenni....viz felmenőben...majd egyszer csak minden visszaáll eredeti állapotba......
Alapjárati fordulat ingadozás nincs,viz,fagyálló,motorolaj minden ok........
Jó lenne valami ötlet......mert lehuzús zservizes semmitevésért nem szivesen fizet az ember.......
Székesfehérbár és környéke jöhet szóba.....előre is köszi....
2008.11.25. 23:21
2008.11.26. 08:50
stefanstf írta:hali,sziasztok........
Autó Bmw 525 tds,1998-as
Történet:
-Pestről haza sztrádán 140-nél viz elkezdett melegedni,fék,megállás vizcső elrepedt,hűtőnél.
Javitás:
Indulás hollandba majd vissza...egész úton semmi gond,majd fehérvár előtt mikor emelkedőre mentem fel ismét melegedni kezdett a viz.....Megáll ellenőriz,minden ok.(pedig németen és osztrákon keresztül is van pár szép pukli)
Másnap ismét elenőriz,látszatra semmi...kipróbálás..alacsony fordulatnál minden ok......de amint jobban lelépem,előzésnél...elkezd erőtlen lenni....viz felmenőben...majd egyszer csak minden visszaáll eredeti állapotba......
Jó lenne valami ötlet......mert lehuzús zservizes semmitevésért nem szivesen fizet az ember.......
2008.11.26. 11:08
csipi írta:stefanstf írta:hali,sziasztok........
Autó Bmw 525 tds,1998-as
Történet:
Javitás:
Vízpumpa?
Ha műanyaglapátos van benne, az is szarakodhat.
Nekem mondjuk E36 tds-nél egyből tönkre ment, majdnem vontatni kellett.
A tds-em jellemzően akkor melegedett, ha valahonnan szökött a víz.
Egy hűtősapkába nem árt beruháznod, komoly problémákat előzhetsz meg vele.
Üdv
2008.11.26. 16:38
e39chip írta:Sziasztok!
A rángatásra megvan a gyógyszer!
Új légtömegmennyiség mérő!
A gyári 71 pénz kedvezményesen!!
2008.11.26. 17:52
2008.11.26. 19:27
stefanstf írta:vizpumpa elméletileg nem lehet,mert a cserénél vadi újat rakatak bele,fémlapátosat
Valamint a termosztát is új.......
ma egész nap próba.elmebeteg tempóban....fehérvári elkerülőn,sztádán,városban.......és semmi...
Menet után csövek ellenőrzése...lenti és fenti vizcső is ugyanolyan meleg.....kissé kemény....de kb.10 perc alapjárat...és újra puha kézzel benyomható...
Olaj nem fogyott.......viz is ugyan annyi....
Ventilátor lapát forog,majd viszont mikor elpuhult a cső,szép lassan megáll.......
Nem lehetséges hogy esetleg beázott valahol a komputer.......és az szarakodik????????