Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 528iA probléma

2008.11.24. 19:08

tpiski írta:Sziasztok!

2 hete egy 97-es 528iA boldog tulajdonosa vagyok. Nagyon tetszik a tankhajó érzés, egész más autózni vele, mint az eddigi autóimmal. Minőségi ugrás. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen autót fenntartani drága, de bízom benne, ha figyelek rá és rendben tartom, meghálálja a bizalmat. Ezért elhatároztam, hogy rendbe lesz rakva tisztességesen, mielőtt nagyüzemben használni kezdem. A hibák nagyjából fel vannak térképezve, két dolog aggaszt vele kapcsolatban.

1. Az automata váltó amikor sebességbe húzom ránt egyet, nem is kicsit. Nem csinálja mindíg, de kb 80%-ban igen. Ugyanez előfordul néha menet közben is felfelé váltásoknál. Ezenkívül felfelé váltásoknál gondolkodik egy kicsit, olyan mintha kuplungolna, mert bőg a motor, de nem megy az autó.Ez kb 1-1,5mp-ig tart.

2. A másik, hogy kerregést hallok a motor felől, ismerőseim azt mondták, valószínű a vezérműlánc nyúlott meg, az zörög.

Tudom, hogy nem lehet távgyógyítani fórumon keresztül, de ha valaki találkozott hasonló problémával, esetleg tud egy jó szervízt, ahol utánajárnak a problémának normális áron, azt szívesen veszem.

Üdv a klubban!!!

Nem akarlak elkeseriteni de nagyon beleszaladtál ebbe a kocsiba... :oops:
A váltó ha csúszik akkor a lamellák vannak készen teljesen meg még ki tudja,hogy mi...:(
Ha megpróbálkozol egy váltó-olaj cserével az lehet segit egy kicsit de az halottnak a csók szerintem mert már "véres a torka" szegénynek!!! Én nem bontatnám meg a váltót hanem vennék egy bontottat ami kipróbálható és estleg 1 hét garit még adnak is rá és ezt olyan 100-150e ből megúszod, de ha biztosra akarsz menni akkor váltó felújjitás ami 300-tól indúl és olyan 550 a vége ha minden kuka 8O 8O 8O

A lánc hang ha biztosan az akkor az a "kisebb" illetve olcsóbb gond de az sem olcsó mert kapásból egy lánc, lánc-vezető illetve lánc feszitő csere is egyúttal... :roll:
Nekem az E36 325I-n volt lánc csere 270e-nél mert az is bezörgött kapott egy új láncot és mint az új... :wink: Szemre az új lánc és régi között nem nagyon láttunk semmit... :oops:

Sajnálom a ha kicsit illuzió romboló voltam de fel a fejjel lehet abból még nagyon jó autó és onnantól lehetsz boldog és gondos gazdája a gépezetnek!!!

üdv.strobi.

2008.11.24. 19:32

Kösz a segítséget

A bontott váltó egy 100-asért szimpatikusabban hangzik, de gondolom, egy kiszerelés-beszerelés mégegyszer ennyi...

Korrekt szervízre egy tippetek van?

Olajcserével kezdeném.

2008.11.24. 19:47

2 hete egy 97-es 528iA boldog tulajdonosa vagyok. Nagyon tetszik a tankhajó érzés, egész más autózni vele, mint az eddigi autóimmal. Minőségi ugrás. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen autót fenntartani drága, de bízom benne, ha figyelek rá és rendben tartom, meghálálja a bizalmat. Ezért elhatároztam, hogy rendbe lesz rakva tisztességesen, mielőtt nagyüzemben használni kezdem. A hibák nagyjából fel vannak térképezve, két dolog aggaszt vele kapcsolatban.

Szia!

"2 hete egy 97-es 528iA boldog tulajdonosa vagyok. "

Leszel is boldog tulaj!

"1. Az automata váltó........ "

Gondolom ezen hibák tudtával "megfelelő" áron vetted a vasat, merthogy költeni kell rá . Egy autómata váltó javítás valóban nem olcsó dolog, de nem sokkal több, mint egy macerálós váltós javítása, ha pl. a harmadik reccsen, és még kell egy kuplung szett kéttömegű lendkerékkel. Na innentől kezdve már olcsóbb az aut. váltó jav.
A leírtak alapján váltó felújítás a járható út, ha sokáig akarod használni a kocsit. Természetesen meg lehet próbálni bontottat, de csak ha kipróbálható és tökéletes!

"2. A másik, hogy kerregést hallok a motor felől...."

Ez sok minden lehet, előre nem ijesztgetünk senkit, ezt hallani kell.

2008.11.24. 19:49

tpiski írta:Kösz a segítséget

A bontott váltó egy 100-asért szimpatikusabban hangzik, de gondolom, egy kiszerelés-beszerelés mégegyszer ennyi...

Olajcserével kezdeném.

Itt a váltó olaj csere már nem segít, kidobott pénz lenne.

2008.11.24. 20:22

1. Az automata váltó amikor sebességbe húzom ránt egyet, nem is kicsit. Nem csinálja mindíg, de kb 80%-ban igen. Ugyanez előfordul néha menet közben is felfelé váltásoknál. Ezenkívül felfelé váltásoknál gondolkodik egy kicsit, olyan mintha kuplungolna, mert bőg a motor, de nem megy az autó.Ez kb 1-1,5mp-ig tart.

2. A másik, hogy kerregést hallok a motor felől, ismerőseim azt mondták, valószínű a vezérműlánc nyúlott meg, az zörög.

Tudom, hogy nem lehet távgyógyítani fórumon keresztül, de ha valaki találkozott hasonló problémával, esetleg tud egy jó szervízt, ahol utánajárnak a problémának normális áron, azt szívesen veszem.

Üdv a kluban.Van 1-2 normális szerviz ahol nem huznak le,és jól dolgoznak.Olvasgasd át a szervizek és vélemények a sz...cimű topicot,és ott találsz 1-2 és véleményeket róluk.De én inkább az autó vásárlásakkor tettem volna ezt,lehet hogy jobban jártál volna te is!!!A keregés meg sok minden lehet"-hát....,na meg a váltó:kell még 1 pár ft rá hogy renbe legyen így amiket elmondasz.Ha nem baj meg lehet kérdezni mennyit mertek kérni érte??Üdv

2008.11.25. 11:45

tpiski írta:Kösz a segítséget

Olajcserével kezdeném.

Hali!

Egy váltó ki és beszerelése átlag 15-20e.Ft körűl mozog mifelénk... :roll:

Az olajcserét én sem ajánlom már ezeknél a tüneteknél... :oops:

2008.11.25. 12:40

Üdv!
Ha van egy "tuti bontott" százért + szerelés, megúszhatod 120-130e.-ból, akkor tényleg ez lehet a legjobb megoldás. Persze akkor ha a váltó tényleg "garantál néhány boldog évet".
Ha nincs garancia a bontott váltó állapotára, akkor szerintem onnan közelísd meg a dolgot, hogy hány évig akarod megtartani ezt az autót. Ha összességében szép a darab érdemes lehet költeni rá. ( Ezt csak a saját példámból írom, nekem is ránt néha - habár ilyen vészes tünetek nincsenek mint neked - ha végleg bekrepálna, javítás/csere, mivel megszeretném tartani hosszú távra "old timer-nek". )
Oldboy!

re

2008.11.25. 17:53

Nekem is elromlott anno a váltóm és akkor ugy döntöttem hogy felújítattom a váltót igaz drága de jó lesz legalább .Jött az altatós duma hogy új lesz a bele és mindösszesen 500000-ba fog kerülni..hát legyen ugye új lesz!!De jó is lesz!!Nagy nehezen elkészültMondanom semm kell hogy még szarabb lett!!egy évig jártam vissza és nem tudták meg csinálni csak egy használt váltólett a megoldás!!Ugy hogy innkább vegyél 4db váltót és cserélgesd még ha 1 évet birki egy akkor is jobban jársz,és még minddig ott van hogy a 4-böl csinálsz egyett mert ugye ök is ezt csinálják!!!

2008.11.25. 19:01

Ez igen, köszönöm a gyors és korrekt reakciókat. Már ezért is érdemes volt BMW-t venni. A helyzet a következő: mindenképp hosszútávra tervezek, mert két év múlva lesz egy helycserés támadás, édesanyámék költöznek haza svédországból, én pedig ki. Nekik is 528-asuk van, nagyon szeretik és abba gondolkodtak, hogy majd évente egyszer meglátogatnak, és megcsinálják a műszakit, de így most lesz egy komplett csere és kész. Velük meg nem akarok kitolni, nem akarom, hogy szar autó legyen alattuk. Az, hogy 15-20-ért komplett váltót cseréltek nekem, az nagyon szimpatikus, most már csak egy váltót kell szereznem valahonnan, lehetőleg mielőtt szétesik. Erre van valami öltet?Nézzek körül ebay-en?

2008.11.25. 19:38

tpiski írta:Ez igen, köszönöm a gyors és korrekt reakciókat. Már ezért is érdemes volt BMW-t venni. A helyzet a következő: mindenképp hosszútávra tervezek, mert két év múlva lesz egy helycserés támadás, édesanyámék költöznek haza svédországból, én pedig ki. Nekik is 528-asuk van, nagyon szeretik és abba gondolkodtak, hogy majd évente egyszer meglátogatnak, és megcsinálják a műszakit, de így most lesz egy komplett csere és kész. Velük meg nem akarok kitolni, nem akarom, hogy szar autó legyen alattuk. Az, hogy 15-20-ért komplett váltót cseréltek nekem, az nagyon szimpatikus, most már csak egy váltót kell szereznem valahonnan, lehetőleg mielőtt szétesik. Erre van valami öltet?Nézzek körül ebay-en?

Először vidd el egy szervizbe (Szervizek topic) mondjuk az NT-be. Ott megmondják neked hogy mi a gond és utána indulj el keresgélni. Mert ez csak a mi ötletünk volt arra amit irtál, de aztán lehet hogy élőben meg más a helyzet.

2008.11.25. 19:39

és a képeket még várjuk.

2008.11.25. 22:21

hali,sziasztok........
Autó Bmw 525 tds,1998-as
segitségeteket kérném,hátha volt valakinek hasonló problémája..
Történet:
-Pestről haza sztrádán 140-nél viz elkezdett melegedni,fék,megállás vizcső elrepedt,hűtőnél.
Javitás:
_új hütő,vizpumpa,termosztát...
Indulás hollandba majd vissza...egész úton semmi gond,majd fehérvár előtt mikor emelkedőre mentem fel ismét melegedni kezdett a viz.....Megáll ellenőriz,minden ok.(pedig németen és osztrákon keresztül is van pár szép pukli)
Másnap ismét elenőriz,látszatra semmi...kipróbálás..alacsony fordulatnál minden ok......de amint jobban lelépem,előzésnél...elkezd erőtlen lenni....viz felmenőben...majd egyszer csak minden visszaáll eredeti állapotba......
Alapjárati fordulat ingadozás nincs,viz,fagyálló,motorolaj minden ok........
Jó lenne valami ötlet......mert lehuzús zservizes semmitevésért nem szivesen fizet az ember.......
Székesfehérbár és környéke jöhet szóba.....előre is köszi....

rángatás

2008.11.25. 22:25

Sziasztok!

A rángatásra megvan a gyógyszer!
Új légtömegmennyiség mérő!
A gyári 71 pénz kedvezményesen!! :cry:

2008.11.25. 22:35

stefanstf írta:hali,sziasztok........
Autó Bmw 525 tds,1998-as
Történet:
-Pestről haza sztrádán 140-nél viz elkezdett melegedni,fék,megállás vizcső elrepedt,hűtőnél.
Javitás:
Indulás hollandba majd vissza...egész úton semmi gond,majd fehérvár előtt mikor emelkedőre mentem fel ismét melegedni kezdett a viz.....Megáll ellenőriz,minden ok.(pedig németen és osztrákon keresztül is van pár szép pukli)
Másnap ismét elenőriz,látszatra semmi...kipróbálás..alacsony fordulatnál minden ok......de amint jobban lelépem,előzésnél...elkezd erőtlen lenni....viz felmenőben...majd egyszer csak minden visszaáll eredeti állapotba......
Jó lenne valami ötlet......mert lehuzús zservizes semmitevésért nem szivesen fizet az ember.......

Hali. Első ami szembeötlő volt azaz amikor irtad hogy felforr a viz megcsinálod és egyből holland, bevállalós vagy:)
Szakik majd megmondják, de ha jóltudom az a gáz ha autópályán megy fel, mert akkor tulajdonképpen nem huzatod a motort, hanem egyenletesen haladsz és azt unja meg. Nehogy hengerfejes legyen..

2008.11.25. 23:21

Sziasztok!
A következő kérdésem lenne! Az autóm (540i) a következőt játsza velem!
alapjáraton úgy jár a motor, hogy néha meg-meg döccen, egyre sűrűbben, ugyanez a helyzet, ha tartom egy fordulaton gázzal pl 2500.on mintha néha egy egy henger leállna.
alapjárat és 1100-as sordulat között gázzal nem lehet tartani a fordulatot, mert azt csinálja, hogy alapjárat 1000, alajára 1000 közt ingadozik úgy hogy a pedált meg sem mozdítom.
Ez a döcögém már már belehasít az idegeim legmélyébe. Az a baj, hogy tudom géppel kellene megnézni, de mostanában szinte nonstop dolozom...
Mit csináltam:
Gyertyacsere, fojtószelep takarítás, összeg vákumcső, gumicső csere a levegőrendszernél, új légtömegmérő (2 hónapja cseréltem), 1 hónapja cseréltem ac-t és üzemanyagszűrőt is...
Most hétvégén amennyire hozzátutam férni szédszedterm az össze elektromos csatlakozót a mototnál és kontaktsprayer kitakarítottam.

Mi lehet még? Lambdaszona, vagy valami tipp? Vagy inkább állítsam bele a csákányt? :)
Remélem tudtok valami okosat mondani. Nem bírom idegileg ha baja van az autónak.

2008.11.26. 08:50

Autó Bmw 525 tds,1998-as
Történet:
Javitás:

Vízpumpa?

Ha műanyaglapátos van benne, az is szarakodhat.
Nekem mondjuk E36 tds-nél egyből tönkre ment, majdnem vontatni kellett.
A tds-em jellemzően akkor melegedett, ha valahonnan szökött a víz.
Egy hűtősapkába nem árt beruháznod, komoly problémákat előzhetsz meg vele.
Üdv :sör:

TDS

2008.11.26. 11:08

csipi írta:
Autó Bmw 525 tds,1998-as
Történet:
Javitás:

Vízpumpa?

Ha műanyaglapátos van benne, az is szarakodhat.
Nekem mondjuk E36 tds-nél egyből tönkre ment, majdnem vontatni kellett.
A tds-em jellemzően akkor melegedett, ha valahonnan szökött a víz.
Egy hűtősapkába nem árt beruháznod, komoly problémákat előzhetsz meg vele.
Üdv :sör:

Ez így van! Annó nekem is egyszer akkor ment föl nagyon, mikor a hengerfejbe menő cső alsó részén volt egy tűhegynyi lyuk, ahol szépen alassan folydogált a víz. :twisted:
Persze alul soha sem látszott, mert annyi nem ment el egyszerre, meg ugye a mocira folyt, ami meg tök meleg volt!
Esetleg olyan lehet még, hogy a henerfej csonkján lehet lyuk, ahogy a faygáló szépen eloxidálja! Ilyet is láttam már! :)

Re: rángatás

2008.11.26. 16:38

e39chip írta:Sziasztok!

A rángatásra megvan a gyógyszer!
Új légtömegmennyiség mérő!
A gyári 71 pénz kedvezményesen!! :cry:

nekem is rángatott, rárakták gépre csak egy hibakódott kellett kiütni belőle és nem kellett cserélni, és azóta mint az álom...biztos nem lehet hogy csak ennyi a te problémád is? inkább 15, mit 70 nem??? :?

2008.11.26. 17:52

vizpumpa elméletileg nem lehet,mert a cserénél vadi újat rakatak bele,fémlapátosat
Valamint a termosztát is új.......
ma egész nap próba.elmebeteg tempóban....fehérvári elkerülőn,sztádán,városban.......és semmi...
Menet után csövek ellenőrzése...lenti és fenti vizcső is ugyanolyan meleg.....kissé kemény....de kb.10 perc alapjárat...és újra puha kézzel benyomható...
Olaj nem fogyott.......viz is ugyan annyi....
Ventilátor lapát forog,majd viszont mikor elpuhult a cső,szép lassan megáll.......
Nem lehetséges hogy esetleg beázott valahol a komputer.......és az szarakodik????????

2008.11.26. 19:27

stefanstf írta:vizpumpa elméletileg nem lehet,mert a cserénél vadi újat rakatak bele,fémlapátosat
Valamint a termosztát is új.......
ma egész nap próba.elmebeteg tempóban....fehérvári elkerülőn,sztádán,városban.......és semmi...
Menet után csövek ellenőrzése...lenti és fenti vizcső is ugyanolyan meleg.....kissé kemény....de kb.10 perc alapjárat...és újra puha kézzel benyomható...
Olaj nem fogyott.......viz is ugyan annyi....
Ventilátor lapát forog,majd viszont mikor elpuhult a cső,szép lassan megáll.......
Nem lehetséges hogy esetleg beázott valahol a komputer.......és az szarakodik????????

Szia!

Üdv a szomszéd városból :lol:

Diagnoszika volt? Fehérváron a Wallisban is megnézik (nem egy vészes összeg),de ha kell akkor tudok segíteni egy két szervizes ügyben.
Hozzászólás küldése

VigLink badge