![]() |
2014.02.11. 22:00
telegdyd írta:Sziasztok!
Néhány napja már jelen vagyok a fórumon, néhányotokkal találkoztam is, de a bemutatkozás eddig elmaradt. Telegdy Dávid vagyok, az informatika területén belül foglalkozom ezzel-azzal, talán a webprogramozás áll hozzám legközelebb, ezzel sikerült eddig legjobban érvényesülni.
Január végén sikerült egy véletlen folytán BMW tulajdonossá válnom, Hollandiában való tartózkodásom alatt. Nem mondhatnám hogy ez volt a terv, egész más kategóriában keresgéltem, de nem bántam meg hogy ez lett végül. Egy '96-os 523i sedan lett az első BMW-m. Több apró hibával, melyeknek egy részét már sikerült kijavítani az itt összegyűlt hatalmas tudás, és néhány segítőkész fórumozó segítségével. A megmaradt hibajelenségeken is dolgozom ahogy időm megengedi, célom egy gyári (vagy ahhoz közeli) állapot elérése. Nem az én stílusom a tuning, a külsővel és a gyári 170 lóerővel is tökéletesen elégedett vagyok, inkább egy hosszú életet szeretnék ennek az autónak adni azzal hogy rendbehozom a hibáit és lelkiismeretesen karbantartom. Remélem sikerülni fog
Köszönöm az eddigi segítségeteket, és remélem hogy én is hasznos tagja lehetek majd a társaságnak!
2014.02.17. 21:26
2014.02.17. 22:22
hojo456 írta:Sziasztok!
Lassan három hete regisztráltam a klub oldalán. Néhány mondatot magamról, majd az autómról.
Horváth Józsefnek hívnak, Budapesten lakom néhány éve és lassan 45 leszek. Pár hónapja el kezdtem nézegetni a hirdetéseket s arra jutottam, hogy Bmw-m lesz. Az E39 mellett döntöttem. / 520i, 523i /
Ám hosszas nézelődés után megtaláltam az "igazit".- E39 528i manuális - 96.02. évjáratú, bézs színű, gyönyörű
kívül-belül. Nagyon megkímélt állapotban van osztrák első tulajtól. Szervizkönyves, kevés kilométerrel. Tökéletesen elégedett vagyok vele. Van néhány kisebb hiba, de ezek orvosolhatók. Képeket később tudok feltölteni. Próbálok sokat olvasni itt a fórumon és tanulgatni.
Előre is köszönöm a segítségeteket a jövőben.
Üdvözlettel.
2014.02.21. 01:01
2014.02.21. 01:14
Ricsi8100 írta:Sziasztok!
A héten sikerült megvennem életem első autóját ami egyben az álmom is volt, egy 525 tds Bmw-t .
Az oldalra azért regisztráltam, hogy a különböző "trükköket" kiszereléseket, beszereléseket,szervizeléseket, könnyebben és mindenféle meglepő dolgok nélkül meg tudjam, illetve meg tudjam csináltatni.Igyekszem sokat olvasgatni tanulgatni a fórumról na meg persze a tapasztalataimat is meg fogom osztani majd ha lesz rá időm.![]()
Ha netán valami hülyeséget kérdeznék, vagy egyéb apróságokat, akkor az azért lesz mert tapasztalatlan vagyok még sajnos.
Segítségeteket előre is köszönöm!![]()
Üdv: Ricsi
2014.02.21. 10:19
2014.02.27. 06:43
2014.02.27. 08:30
Kittenberger írta:Sziasztok!
Kovács Károly vagyok és Heves megyében élek. Másfél éve járok ide a fórumra álmodozni, de most végre egy 98-as automata 523-as boldog tulajdonosa lettem.
Nagyon sokat visszaolvastam az elmúlt hónapokban és amióta megvan az autó ezeket az infókat jól tudtam hasznosítani ezt köszönöm nektek.
Azért maradtak bennem kérdések.
2014.02.27. 08:58
Haminda írta:Kittenberger írta:Sziasztok!
Kovács Károly vagyok és Heves megyében élek. Másfél éve járok ide a fórumra álmodozni, de most végre egy 98-as automata 523-as boldog tulajdonosa lettem.
Nagyon sokat visszaolvastam az elmúlt hónapokban és amióta megvan az autó ezeket az infókat jól tudtam hasznosítani ezt köszönöm nektek.
Azért maradtak bennem kérdések.
Isten hozott, a kérdéseket meg nem muszáj magadban tartanod
Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el
2014.03.15. 22:49
2014.03.16. 11:26
2014.03.19. 20:51
Tomaron írta:sziasztok
Már 2db e39 is a családunk tagja páromnak 525d manuál (Hero exautója)
gyönyörű darab egy igazi kis ékszerdoboz telis tele rengeteg gyönyörűséggel

2014.04.13. 15:22
2014.04.13. 15:50
Alex s írta:Helló mindenkinek!
Alex vagyok Írországból itt dolgozom és Március 11-én sikerült hozzájutnom egy 2002-es e39 530 d-hez!
Azóta vagyok látogatója és lelkes olvasója ennek az oldalnak!
Már eddig is sokat okosodtam BMW témában igaz nekem még ez az első BMW-ém és eddig meg vagyok vele elégedve.
Olvasgattam már jó pár topicban és nagyon hasznos infokra tettem szert különösen a váltó és a hifi témában!
További szép napot mindenkinek!
Üdv Alex s
2014.04.16. 16:49
2014.04.23. 23:57
2014.04.24. 00:05
Bublas írta:Hello mindenki!
Xenon Balázsnál voltam ma, s említette az oldalt, h milyen jó és hasznos stb..
Hétfőn lettem egy E39 sedan boldog tulajdonosa, s gondoltam be is regisztrálok az oldalra. Az autó egy 523i 1997-s évjárat.
Képet megpróbáltam csatolni, de nem nagyon megy, csak linket akar, v mi..
2014.05.13. 08:37
2014.05.24. 15:58

2014.05.24. 16:16
andrás írta:sziasztok,
néhány napja lettem én is - véletlenül- e39 tulaj, és infókat keresgetve találtam rá az oldalatokra, ahonnan máris csomó hasznos dolgot tanultam.
A kocsi 523iA szedán, facelift előtti, de az előző tulaj kicseréltette az első lámpákat facelift utánira. Szürke bőr belső, 6 hangszórós business hifi (igen, csere...). Van némi festékhiba rajta itt-ott, meg még pár apróság (szivárgó szervóolajtartály, most cseréltem o-gyűrűt, majd kíváncsi leszek), olajteknő tömítés cserés, ilyenek. Nagyon tetszik a kényelme, ugyan nem egy sportautó, de ennyi dinamika nekem elég (öregszem...)
És hogy miért véletlenül: nézegettem 3-asokat (e36-46) de nem igazán találtam szépet, végül már mindenféle off típust nézegettem, de annyira siralmas volt mindnek az állapota, hogy amikor ezt megnéztem és ki volt takarítva a beltér, vezetett szervízkönyv, stb. akkor elegem lett az egészből és megvettem.