Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Gumik

2016.04.24. 20:09

bendegúz írta:
szasza0226 írta:Hello srácok!
Vettem egy 19-es styling 95 felnit!Azért írok ,hogy megkérdezzem( gyári felni 17 235/45 guminak mi a váltó mérette?
Vagy milyen méretű gumit vegyek a felnire?
Előre is köszi :franko:

Kb a 245/35 19 ez 11mm-rel nagyobb átmérőben, ha elfér egyáltalán. A 235/35 19 is jó lehet. Az E39-re nincs gyárilag 19" felni!
Meg minek is!

Itt minden információt megtalálsz! A váltóméretnél fontos, hogy a mm-ben mért átmérő az eredetinél +- 5 mm-nél ne legyen nagyobb! A kilométeróra és az ABS
szenzorok miatt elsősorban! :franko:
Váltóméret kalkulátor

2016.06.01. 21:47

Ajánlottak egy szett 245/40 r18-as Bridgestone Potenzát gyakorlatilag új állapotban 70 pénzért, ami nagyon baráti ár, viszont 2010-es a DOT.
Mi a véleményetek róla?

2016.06.02. 05:49

Afterdark írta:Ajánlottak egy szett 245/40 r18-as Bridgestone Potenzát gyakorlatilag új állapotban 70 pénzért, ami nagyon baráti ár, viszont 2010-es a DOT.
Mi a véleményetek róla?

Ha egy-két szezonra tervezed, akkor esetleg, de inkább kihagynám.

2016.06.02. 18:19

Afterdark írta:Ajánlottak egy szett 245/40 r18-as Bridgestone Potenzát gyakorlatilag új állapotban 70 pénzért, ami nagyon baráti ár, viszont 2010-es a DOT.
Mi a véleményetek róla?

Én bevállalnám őket. A Bridgestone egy nívósabb márka, ha megfelelően voltak tárolva, nem autózol határon, és nem öt évre tervezel nem hiszem, hogy bajod lehet velük.

2016.06.02. 18:24

rockolo77 írta:
Mi a véleményetek róla?

Én bevállalnám őket. A Bridgestone egy nívósabb márka, ha megfelelően voltak tárolva, nem autózol határon, és nem öt évre tervezel nem hiszem, hogy bajod lehet velük.

Simán megvenném! :franko:

2016.06.02. 20:21

rockolo77 írta:
Mi a véleményetek róla?

Nem venném meg. Ilyen van a 35d-n, csak RFT. Nincs hat éves és az elmúlt egy évben érezhetően megkeményedett. Vége van konkrétan.

2016.06.02. 20:44

NagyMatyas írta:
rockolo77 írta:
Mi a véleményetek róla?

Nem venném meg. Ilyen van a 35d-n, csak RFT. Nincs hat éves és az elmúlt egy évben érezhetően megkeményedett. Vége van konkrétan.

Igen, az nem mindegy, hogy használva volt tehát nyáron az autón volt, vagy egy sötét hűvös helyen tárolták.

2016.06.02. 21:19

bendegúz írta:Igen, az nem mindegy, hogy használva volt tehát nyáron az autón volt, vagy egy sötét hűvös helyen tárolták.

Valóban, de azt már egyszer kitárgyaltuk, hogy BMW-re méltatlan gumi a Potenza sajnos. Ez egyébként 3-4 szezont ment, tehát nem is 6-ot :doglotlo:

2016.06.03. 07:19

NagyMatyas írta:
bendegúz írta:Igen, az nem mindegy, hogy használva volt tehát nyáron az autón volt, vagy egy sötét hűvös helyen tárolták.

Valóban, de azt már egyszer kitárgyaltuk, hogy BMW-re méltatlan gumi a Potenza sajnos. Ez egyébként 3-4 szezont ment, tehát nem is 6-ot :doglotlo:

Ja, az lehet, nem ismerem nekem nem volt.

2016.06.03. 08:53

NagyMatyas írta:

Megoldódott a kérdés, mert Michelin Pilot Sportokat rendeltem. 1 éves gumik, sajnos most annyi forrást elvitt az autó, hogy nem futotta újakra... :oops:

2016.06.03. 09:44

bendegúz írta:
NagyMatyas írta:

Ne haragudj, nem akartam ilyen támadóan fogalmazni :wink: Egyszer E60 topicba volt szó róla, mert sajnos senki se volt elégedett vele.

2016.06.03. 21:51

NagyMatyas írta:
bendegúz írta:
NagyMatyas írta:

Ne haragudj, nem akartam ilyen támadóan fogalmazni :wink: Egyszer E60 topicba volt szó róla, mert sajnos senki se volt elégedett vele.

Miért lett volna támadó?! :franko:

2016.06.07. 15:12

Üdv kedves klubtársak!

Nálam is esedékes a gumi csere. A kiválasztott abroncsok:

LAUFENN LK01 225/55R16 - nyári gumi, ami Hankook termék! Itt vettem: http://www.autogumiakcio.hu/gumi-adatla ... /225_55r16

Volt már Hankook termék a felnieimen, egészen jó tapasztalatokkal. Nálam általában a nyári futófelületű pneumatikák 7 - 7,5 hónapot futnak, olyan 12 -15 ezer kilométert. A használat: 30 % városi (aminek egy hamada ócska burkolatú és gödrös budapesti utcák), 60 % autópálya, 10 % (sz@r minőségű hazai főútvonalnak csúfolt) egyéb utakon. A levegőnyomást hetente ellenőrzöm illetve az út-viszonyokhoz állítom; pl. 2,4 - 2,8 illetve 2,8 - 3,3 bár. Nem parkolok padkára, nem súrolom a szegélyeket - én így tanultam meg (alig 45 évvel ezelőtt).

Igyekszem a tapasztalatokról rendszeresen beszámolni.

2016.06.18. 12:03

Felkerültek a Michelin Pilot Super Sport-ok.

Előre 224/40 hátra, 245/40 méretben. Ezzel hivatalosan is ekészült a futóművem. Az ültetett futómű, M-es gátló és sportgumi nagyon harmonikusan dolgozik együtt, nem pattog de ideálisan feszes. A kanyarsebességen sokat dobott a gumi, eszméletlen a tapadása, sok volt a móka és kacagás az elmúlt napokban. :roker:

2016.06.18. 14:24

Afterdark írta:Felkerültek a Michelin Pilot Super Sport-ok.

Előre 224/40 hátra, 245/40 méretben. Ezzel hivatalosan is ekészült a futóművem. Az ültetett futómű, M-es gátló és sportgumi nagyon harmonikusan dolgozik együtt, nem pattog de ideálisan feszes. A kanyarsebességen sokat dobott a gumi, eszméletlen a tapadása, sok volt a móka és kacagás az elmúlt napokban. :roker:

Nekem a Dunlop sportmaxx RT2 varázsolt kanyarban sportautót a kocsiból...iszonyat mit tud kanyarban...:) apró hátránya, hogy hűvös időben lassabban melegszik fel, de ennyi belefér...:)

2016.06.18. 17:29

Reszka írta:
Afterdark írta:Felkerültek a Michelin Pilot Super Sport-ok.

Nekem a Dunlop sportmaxx RT2 varázsolt kanyarban sportautót a kocsiból...iszonyat mit tud kanyarban...:) apró hátránya, hogy hűvös időben lassabban melegszik fel, de ennyi belefér...:)

Sportmaxx nálam is volt fenn tavaly, de defekttűrő volt, szóval gyorsan le is cseréltem... :(

2016.07.19. 00:00

Üdv!
Erről a gumiról hallott valaki már? Esetleg vélemény?
Azt az irkafirkát rajta gyorsan ledolgoznám! :mrgreen: A 275-ös ami most hátul van eléggé robbantott kinézetű, ráadásul /35-ös /30 helyett, nagy az eltérés az első és a hátsó gumi átmérője között, +21mm ezért cserélném.
Az ideális az elsőhöz 245/35R20 a 285/30R20 lenne, de félek, hogy az nem elég széles, így az is nagyon terpesztene a felnin. A felni 10J széles, amit találtam Táblázatot abban a 275/30-hoz is jónak írják a 10j-s felnit, de nekem az az érzésem, hogy nagyon terpeszt, kilóg a felni pereme. Vélemény? Kép
Sajnos gumiügyben nagyon nem vagyok járatos...

2016.07.19. 06:18

Gallaca írta:Sajnos gumiügyben nagyon nem vagyok járatos...

Járatos én sem, csak józan paraszt. A 10" széles felni testvérek között is 254mm széles kell hogy legyen, tehát egy 275-ös gumi 1-1 centit túllóg rajta, ami garantáltan nem lesz robbantott kinézetű.

2016.07.19. 09:30

PeterE39 írta:

Járatos én sem, csak józan paraszt. A 10" széles felni testvérek között is 254mm széles kell hogy legyen, tehát egy 275-ös gumi 1-1 centit túllóg rajta, ami garantáltan nem lesz robbantott kinézetű.

A képen az én felnim van 275-ös gumival. Feszítve van mint állat.
Szerk. megvan a turpisság, bár 10j van a felnin úgy láttam, de valójában 280 mm széles, így 11j-s lesz az.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: willis
Értékelés: 4.76%

2016.07.19. 10:06

Gallaca írta:
PeterE39 írta:

A képen az én felnim van 275-ös gumival. Feszítve van mint állat.
Szerk. megvan a turpisság, bár 10j van a felnin úgy láttam, de valójában 280 mm széles, így 11j-s lesz az.

Lehet hogy nem is turpisság, én is benéztem reggel, de a szélességet a felni belsejére adják meg, tehát ahhoz még hozzáadódik az anyagvastagság.
Ha a tiéd feszítve van, akkor ez mi?
Kép
Hozzászólás küldése

VigLink badge