Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: xenonlámpák

2016.12.03. 17:23

atesz155 írta:
Afterdark írta:Csak még egy képet engedjetek meg Daniék munkájáról. Tökéletes eredményt adtak ki a kezükből. Jól tudom hogy ő "fut" Bömbölő néven a fórumon?

És be is van valami fóliával vonva a búra, vagy csak fel lett polírozva?

új búrákat vettem.

2016.12.03. 17:26

Afterdark írta:Csak még egy képet engedjetek meg Daniék munkájáról. Tökéletes eredményt adtak ki a kezükből. Jól tudom hogy ő "fut" Bömbölő néven a fórumon?

Jól tudod.

2016.12.04. 09:48

Nagyon szépek! Megkérdezhetem mibe fáj egy felújítás?

2016.12.05. 11:43

Nem tudom, hogy a te esetedben retrofit beépítés történt (már, ha van ilyen egyáltalán), vagy egyéni kezdeményezés, de az utóbbi esetben megváltozhat a vetítési kép.

4-5 éve pontosan leírtam ebben a fórumban,mit és hogyan csináltam.
Ha gondolod p.ü.-ben átküldöm a dok.-t.

2016.12.05. 11:48

kissca írta:Nem tudom, hogy a te esetedben retrofit beépítés történt (már, ha van ilyen egyáltalán), vagy egyéni kezdeményezés, de az utóbbi esetben megváltozhat a vetítési kép.

4-5 éve pontosan leírtam ebben a fórumban,mit és hogyan csináltam.
Ha gondolod p.ü.-ben átküldöm a dok.-t.

Örömmel venném, mert érdekel :wink: Köszönöm előre is!

2016.12.06. 15:10

tibor101 írta:Nagyon szépek! Megkérdezhetem mibe fáj egy felújítás?

Hozzávetőlegesen 140e volt, bár ebben benne voltak az új xenon izzók és a műanyagos munka is.

xenonlámpák

2016.12.11. 08:56

Sziasztok!

segitségre lenne szükségem.
525tds jobb első xenon fényszóró folyamatosan világitani kezdett.
Egyszer csak nem lehetett lekapcsolni se kapcsoloval és ha kiveszem a gyújtáskapcsolot akkor is világit.
Kénytelen voltam kivenni az izzót.
Találkoztatok már ilyennel?
Relé vagy trafó?
köszönöm.
Béla

2016.12.11. 09:29

tabblori írta:Sziasztok!

Egyszer csak nem lehetett lekapcsolni se kapcsoloval és ha kiveszem a gyújtáskapcsolot akkor is világit.
Relé vagy trafó?
köszönöm.
Béla

Valószínűleg LCM modul.

2016.12.11. 15:58

bendegúz írta:

Relé vagy trafó?
köszönöm.
Béla

Valószínűleg LCM modul.

nálam is lcm volt a bibis,ha találsz hozzáértót.akkor elég csak egy triakot :D ha jóltudom, kicserélni benne.

2016.12.11. 16:11

Sziasztok! Faceliftes kocsim van. Találtam egy nekem tetsző hátsó lámpát, füst szinut, de a papírja szerint facelift előtti kocsihoz való. A kérdésem, hogy miben tér el egy fl előtti és utáni lámpa? Nem tudom az enyémbe berakni a nem fl lámpát?

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2016.12.11. 18:33

atti523i írta:
bendegúz írta:

Relé vagy trafó?
köszönöm.
Béla

Valószínűleg LCM modul.

nálam is lcm volt a bibis,ha találsz hozzáértót.akkor elég csak egy triakot :D ha jóltudom, kicserélni benne.

köszönöm a válaszokat igy már jobban tudtam keresgélni a neten is.
holnap leszedem és belenézek.
A neten a VN750E tiacot irják.
szétszedés után több infóm lesz.
Béla

2016.12.14. 22:45

Sziasztok!

Ígérem, hogy végigolvasom a topikot, de gyors tanácsra lenne szükségem, kérlek segítsetek.

Egyik márkatársnak (2002-es facelift) xenon van az autójában, panaszkodik, hogy időnként kiég, cserélni kell izzót, trafót (lehet, hogy a szerelője átveri).
Viszont cserélne lámpát halogénre. Nekem halogén van, jó lenne a xenon :)

Az lenne a kérdésem, hogy a két lámpatest egy az egyben csereszabatos? Csatlakozók a kábelköteghez ugyanazok? Elvileg pénteken nézem meg az övét és a lámpatest állapotából eldöntöm, hogy szeretném-e a cserélni. Az enyémek elég jó állapotban vannak, 2hónapja lettek felpolírozva, új izzók stb. Nincs rá panaszom, viszont régi vágyam, hogy xenon legyen. (szintező és mosó sajnos nincs nekem, esetleg későbbi projekt lesz.)

Mit tanácsoltok? Az átszerelés plug and play vagy szívni fogok a csatlakozókkal? Jah, a külső lámpabúrát mikori gyártástól nehéz leszedni? (a polír helyett inkább cserélném majd)

Köszi!

2016.12.15. 22:01

Simán cserélhető max az indexcsatinál lehet eltérés, de az sem a xenonhoz köthető. A mosót/magasságállítót majd illik pótolni, a tompított hidegtesztjét ki kell kapcsolni az LCM-ben. 2002.06-nál van váltás. Schnitzer-nél gyönyörűen polírozott lámpákat látok, nem biztos hogy érdemes rögtön búrát cserélni... De ha már szét van szedve, és van idő foglalkozni vele,akkor viszont egy foncsorozást nagyon meg tud köszönni!

KissG.

2016.12.16. 01:29

KissGSV írta:Simán cserélhető max az indexcsatinál lehet eltérés, de az sem a xenonhoz köthető. A mosót/magasságállítót majd illik pótolni, a tompított hidegtesztjét ki kell kapcsolni az LCM-ben. 2002.06-nál van váltás. Schnitzer-nél gyönyörűen polírozott lámpákat látok, nem biztos hogy érdemes rögtön búrát cserélni... De ha már szét van szedve, és van idő foglalkozni vele,akkor viszont egy foncsorozást nagyon meg tud köszönni!

KissG.

Köszi!

Pontosan ez a terv vele! :) Mármint vagy búracsere vagy polír, de ha cserélem akkor mindenképp foncsorfelújítás. E30-on megcsináltam, nagyon szép lett tőle.
A mostani e39-en lett polírozva,de messze nem lett olyan szép mint vártam. Vagy teljesíthetetlent vártam el, vagy szarul csinálták.

2016.12.16. 13:24

blueboi69 írta:
KissGSV írta:Simán cserélhető max az indexcsatinál lehet eltérés, de az sem a xenonhoz köthető. A mosót/magasságállítót majd illik pótolni, a tompított hidegtesztjét ki kell kapcsolni az LCM-ben. 2002.06-nál van váltás. Schnitzer-nél gyönyörűen polírozott lámpákat látok, nem biztos hogy érdemes rögtön búrát cserélni... De ha már szét van szedve, és van idő foglalkozni vele,akkor viszont egy foncsorozást nagyon meg tud köszönni!

KissG.

Köszi!

Pontosan ez a terv vele! :) Mármint vagy búracsere vagy polír, de ha cserélem akkor mindenképp foncsorfelújítás. E30-on megcsináltam, nagyon szép lett tőle.
A mostani e39-en lett polírozva,de messze nem lett olyan szép mint vártam. Vagy teljesíthetetlent vártam el, vagy szarul csinálták.

Érdemes még lefóliázni, nem mattul olyan gyorsan.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: atesz155
Értékelés: 4.76%

2016.12.16. 17:52

No, ez nem jött össze, sajnos amit hoztak, az valami nagyon kínai nagyon kókány megoldással lett applikálva. Kondenzátort meg ellenállást láttam körbetekerve szigszalaggal meg ilyesmi, ráadásul a lámpatestről nem tudtam megmondani, hogy gyárilag xenon-hoz való-e, vagy sem. Az autó biztos, hogy nem volt gyárilag xenonos, úgyhogy nem lett csere.

2016.12.18. 16:55

Szevasztok.
Van egy e39-es xenontrafóm,szeretném megállapitani,hogy okés.Beszerelni nem szeretném a próbához.
Mért valaki közeletek Ohm mérövel ilyet?Megállapitható ilyen módon,hogy a csatira rámérek?
Nyilván van egy Ohm érték amit mutat ha jó.
Köszi

2016.12.21. 20:01

Sziasztok!

Elég gyenge lett a tompított világításom így elmentem a szakimhoz. Azt mondta, hogy nem az izzóval van a baj hanem a foncsor megégett azért ilyen gyenge. Nem szedte szét, csak ránézett így mielőtt megrendelem az alkatrészt gondoltam rákérdezek, hogy Ti találkoztatok már ilyen hibával?

Köszönöm!

Üdv,
Tamás

2016.12.21. 20:17

kapitany írta:Sziasztok!

Elég gyenge lett a tompított világításom így elmentem a szakimhoz. Azt mondta, hogy nem az izzóval van a baj hanem a foncsor megégett azért ilyen gyenge. Nem szedte szét, csak ránézett így mielőtt megrendelem az alkatrészt gondoltam rákérdezek, hogy Ti találkoztatok már ilyen hibával?

Köszönöm!

Üdv,
Tamás

Persze, ennyi idős autóknál ez már csak ilyen. Esetleg, ha felújítás is játszik, akkor Bömbölő klubtárs foglalkozik fényszóró felújítással.

http://mobilgumi.hu/

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: kapitany

2016.12.21. 21:06

kapitany írta:Sziasztok!

Köszönöm!

Üdv,
Tamás

A 97-es autómban így nézett ki a foncsor. Szinte semmit nem lehetet vele látni.

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Afterdark az itt látható tagok köszönték meg: kapitany
Hozzászólás küldése

VigLink badge